Förskolekö

publicerat i ;

Nu står Leo i kö för 5 olika förskolor här i vår närhet. De flesta har ca 100 barn i kö och jag undrar om vi kommer att få någon plats till nästa höst.
Leo är 3 veckor och redan nu finns en stress om han överhuvudtaget kommer att få förskoleplats till då han är 1,5 år. Det är helt sjukt.

Men men, det är inte mycket att göra förutom att hoppas:-)

Igår spenderade jag och Leo hela dagen med Leos morfar. Vi var ute på en långpromenad i världens mest kuperade terräng. Jag var ju tvungen att testa vad vagnen gick för. Leo har väl aldrig sovit så sött som under den promenaden. Jag var nervös att han hade fått hjärnskakning av den trippen, men han verkar vara som vanligt!

Idag ska vi inte göra någonting på dagen för ovanlighetens skull. Ikväll däremot ska vi gå till vårt favvohak i Solna och äta lite middag. VI har bjudit med Leos farmor också...


Den här fina dressen köpte jag för lite mer än två år sedan när jag längtade sjukt mycket efter barn. Äntligen ligger en liten fining i den!



Leo sitter i babysittern medans mamma Johanna fixar med dagiskö!





Min lilla stjärngosse!

Kärlek

publicerat i ;




Underbara Emma, puppyeye.blogg.se har tagit dessa fantastiska bilder på vår Leonidas.
Inte nog med att hon är en god vän hon är en otroligt duktig fotograf också.
Jag rekomenderar att ni kikar in hos henne och tittar på hennes andra bilder.

Stort TACK Emma!
Jag får fortfarande tårar i ögonen när jag ser dessa!

TACK!

publicerat i ;

Ni som kommenterar är verkligen helt underbara.
Många av er känner jag, andra känner jag bara genom internet och vissa av er känner jag inte alls.
Men ALLA era kommenterar rör mig enormt och ni anar inte hur mycket det kan betyda att någon skriver något fint till mig och nu Leo!

STORT TACK! Ni är underbara!

Fullt upp!

publicerat i ;

Leo och jag har haft fullt upp hela helgen. I torsdagskväll hade vi Rikard och Emma här och åt middag och spelade Buzz. Det var verkligen en toppen kväll och Leo var världens snällaste hela kvällen. Tyvärr hade han sovit lite för gott hela kvällen så han sov inte så sött hela natten. Detta gjorde att jag var lite trött i fredags.
Så fredagen spenderades softandes hela dagen.

I lördags så var vi på nationalmuseeum och tittade på en jättefin utställning. Leo var även då världens finaste kille och sov sött och sen när vi gick på restaurang så fick vi god mat och Leo åt och sen sov han sött vidare tills vi var hemma.

Igår var det kalasdag hela dagen. Min kusin Jonas fyllde år så vi var och åt tårta och umgicks med släkten. Sen kom vi hem och åt pizza tillsammans med Leos "mostrar" Louise och Lollo. Leo har världens tur som har så många i hans omgivning som älskar honom och som vill gosa med honom. :)


Pappa tycker att jag är ful i mössa, men mamma tycker att jag är såååå söt!





Två av världens bästa "mostrar" slåss om mig!



Idag har jag skrikit nästan all vaken tid jag haft. Till slut hittade mamma den bästa lösningen ever, att ha mig på magen. Nu sover jag sött intill mammas bröst och mamma har både städat och tvättat och bloggat!;)



Nu hoppas mamma snart att jag vaknar för jag borde vara jätte hungrig!
See ya!

Leo plutt

publicerat i ;

Det är otroligt vad lite som behövs för att dra min uppmärksamhet från bloggen.
En liten pojke som egentligen inte gör annat än att äta och sova gör att jag inte orkar mig ner till datorn. Eller orkar gör jag kanske men jag har inte haft någon inspiration.

Nu är jag i alla fall här. Passar på medans rackaren ligger och sover sött!

Hormonerna börjar lägga sig lite nu vilket är skönt. Jag är inte så förtjust i att vara labil. Jag tycker om att ha kontroll. Framför allt över mig själv!

Nu börjar tankarna komma om min kropp någonsin kommer att gå tillbaka till att vara någelunda som den var innan graviditeten och jag tvivlar starkt just nu.
Jag har fortfarande 13 kilo att gå ner innan jag kommer till min startvikt. I dagsläget känner jag mig väl inte direkt stressad. men jag vore tacksam om jag faktiskt orkar ta tag i detta nu.
Jag visste ju att jag gick upp alldeles för mycket i vikt då jag på slutet åt som en galning av ALLT! De sista 8 veckorna av graviditeten gick jag upp WAY TO MUCH!:)
SÅ jag har bara mig själv att skylla...
Idag ska jag försöka ta min första promenad. Äntligen börjar mitt underliv kännas så pass bra att jag faktiskt kan röra på mig ordentligt. Wohoo:)

Tänkte att jag bjussar på lite bilder på vår älskling!

Detta är Leo 3 dagar med sin kusin Max





Detta är Leo och mamma som myser i soffan på Leos lejonfilt




Bara världens sötaste som filurar på nåt spännande


Spalttankar

publicerat i ;

Leos spalt som till en början när vi fick beskedet skakade om världen lite är inget problem alls.
Det vi var rädda för var att det skulle vara svårt att få i vår prins mat, MEN han brås väldigt gott på både mamma och pappa och ÄLSKAR att äta!:-)

Han har ett extremt sugbehov och mot mammas principer så är  nappen bland det käraste vi har nu. Han blir skickligare och skickligare på att hålla kvar nappen i munnen helt själv. Oftast behövs den bara en kort stund för att stilla det värsta begäret sen är han lugn som en filibunke. Jag hoppas verkligen att fortsätter vara så trygg och lugn som han är nu. Han är så gosig och vaken och charmar alla han träffar.

Som det ser ut nu så kommer hans läpp att "lagas" i September och kirurgerna säger att han har den absolut bästa spalen att sluta. Så förutsättningarna för ett gott resultat är på Leos sida!
Sen kommer gomen att slutas vid 1 års ålder och sist tas käken när de permanenta tänderna börjar komma.
Leo har verkligen en resa framför sig men han kommer att klara allt galant!


Nu ska vi åka och handla lite hela familjen. (hihi känns så mäktigt att säga/skriva)

Pics

publicerat i ;


Vi har haft massor av besök sen vi kom hem och fått så otroligt mycket fina kläder och grejjer till Bönan.

STORT Tack:-)

Här kommer lite fler bilder på vår älskade son!

Leo med sina barnvagnslejon



Leo i fina kläderna han fick av Malin


Leo ligger på pappas ritplatta

Måndag

publicerat i ;

Idag jobbar pappa totte och jag och leo försöker att inte störa. Det går över förväntan faktiskt.

Jag ska försöka ladda in massa bilder senare idag och lägga upp. Nu måste jag springa och fixa mat till mitt hungriga lejon!

Magknip

publicerat i ;
Vår lillböna bara växer och växer!
Enveckas dagen spenderades mest i soffan eftersom mamma hade ont i magen och feber.
Till slut åkte vi in till BB och fick penicillin utifall att det var någon infektion på G.

När kvällen kom hade Leo sitt första magknip och nappen räddade oss för första gången.
När han till slut somnade vid 1 tiden så sov han gott hela natten med paus för ett nattmål.
PERFEKT bebis:)

Nu ska vi åka iväg och fixa lite grejjer och sen blir det besök hela eftermiddagen.

Förlossningsberättelse

publicerat i ;

Torsdagen den 7 Maj var den magiska dagen då jag gått 42 hela dagar med Bönan i magen och det var dags att ta ut honom på ett eller annat sätt.
Jag hade tid för igångsättning på BB Stockholm klockan 08.00. Vi skulle dock ringa in och kolla med dom vid 7 tiden om vi skulle komma in vid 8 eller avvakta. De bad oss att komma in till klockan 9.30 istället.

När vi väl kom in till BB Stockholm så får vi ett varmt bemötande, men vi inser snart att det är fullt upp på hela förlossningen. Vi får efter ca en timme komma in i ett familje/eftervårdsrum och de kör en ctg-kurva på den lille och säger att vi förmodligen kommer få vänta till eftermiddagen innan de har tid att sätta igång mig.

Vi passar på att vila och får faktiskt ett par timmars sömn. Klockan 15.00 kommer läkaren och konstaterar att jag inte livmodertappen är tillräckligt mogen och att de måste sätta en gel som ska verka i 6 timmar. Hon berättar att man ofta måste sätta 3 doser gel med 6 timmars mellanrum innan någonting händer. Så hon säger glatt vi ses nog imorgonbitti igen.

Vi passar på att sova lite till och kan ganska snart konstatera att det inte kommer att hända något under den första gelen verkar i alla fall. Klockan 22 kommer en Barnmorska och sätter en ny CTG kurva som visar att jag nu i alla fall har sammandragningar. Dessa känns som lite molvärk i magen men inget mer än så. 
22.45 kommer nästa läkare som lustigt nog visar sig vara samma läkare som gjort våra riktade ultraljud och han konstaterar även han att livmodertappen är omogen och att ytterligare en omgång gel måste sättas. 

5 minuter efter att andra omgången satts så får jag ordentliga värkar som jag måste andas genom. Profylaxandningen sitter i och det känns helt okej förutom att jag ibland får mina magkramper jag haft den senaste veckan som gör mina värkar mycket jobbigare. 

Barnmorskan Milla och undersköterskan David tittar till oss ibland, men vi inser att det fortfarande är fullt upp i alla förlossningsrum eftersom vi fortfarande ligger kvar i ett eftervårdsrum.
Värkarna blir starkare och starkare och jag måste verkligen koncentrera mig på att andas och slappna av. När klockan är 01.50 börjar jag känna att jag inte kommer klara mycket smärta till så jag säger till Totte att trycka på den röda knappen. In kommer Milla och undersöker mig och säger med förvåning i rösten att jag är öppen 4 cm. Hon säger att jag är duktig och att värkarna gör nytta.
Hon säger även att det fortfarande inte finns några förlossningsrum lediga men att hon så fort det blir ett ledigt ska ta oss dit.
Hon kopplar ytterligare en ctg kurva och lämnar oss ensamma och jag fortsätter andas. Hon kommer in efter en liten stund och säger att det dröjer lite längre innan vi får vårt förlossningsrum eftersom en omföderska kommit in som förmodligen ska föda väldigt snart. Kvar ligger jag och andas.

Värkarna kommer och har kommit sedan de sätter igång med bara 1 minuts mellanrum. Jag och bebisen hinner inte vila upp oss mellan värkarna vilket Milla nu inser. Jag kvider att jag MÅSTE få någonslags smärtlindring nu.
Då blir det fart och vid 03.20 kör de iväg mig i ilfart i rullstol till förlossningsrummet där de kopplar på full styrka lustgas direkt och börjar klä av mig alla kläder. De kopplar ytterligare en ctg kurva som jag inte klarar av att sitta kvar i för att smärtan blir för intensiv. Så jag kopplar loss mig själv och går och lägger mig på soffan och säger till Totte att hämta någon som kan hjälpa mig att gå på toa för att mina tarmar kommer att explodera.

Då kommer en annan undersköterska in som berättar att Milla är upptagen i en annan förlossning just nu.
Hon inser dock snabbt att hon måste hämta en annan barnmorska. In till oss kommer Maria som efter en snabb titt på den lilla ctg kurva som blev säger att hon måste ta hål på hinnorna så att vattnet går och så att hon kan sätta en skalpelektrod på bebisens huvud som mäter hjärtfrekvensen ordentligt.
Detta görs 04.00 och då är jag öppen 5 cm och bebisens huvud är ovanför spinaetaggarna fortfarande.

04.07 går mitt vatten och direkt så börjar det trycka på ordentligt nedåt och jag skriker som aldrig förr. Efter varje skrik ber jag om ursäkt. Jag tycker inte riktigt att jag har rätt att skrika än eftersom det inte är dags att krysta. ;)

04.10 så pendlar bebisens hjärtljud mellan 80 och 220. Värkarna går i ett och de ropar på doktorn som kommer och undersöker och säger att huvudet är nedanför spinaetaggarna och att jag är öppen 6 cm.

04.51 Krystvärkarna sätter igång på riktigt och de tvingar mig att röra mig mellan olika födslolägen. Bebisens hjärtljud är alldeles för dåliga och de ropar än en gång på doktorn.

05.12 De skymtar huvudet vid en del krystvärkar men huvudet är fortfarande högt upp. Doktorn bestämmer att ett laktalprov skall tas som mäter bebisens mjölksyra och efter det ska ett beslut tas om hur de ska gå vidare. Bebisen mår alldeles för dåligt nu.

De tvingar upp mig i gynstolen igen för att ta provet och då sjunker huvudet ner och är på väg ut.
Efter några krystvärkar är lillplutt ute och huvudet håller barnmorskan emot för att jag inte ska spricka, men när huvudet väl är ute så flyger bebis ut med världens fart och tar med sig allt vatten som är kvar.
Detta har till följd att mamma Johanna spricker massor och barnmorskan Milla är blöt precis överallt till och med i skorna.
Hon skrattar lite och säger att så länge det inte kommer i ansiktet är det lugnt.

När Leo kommer upp på mitt bröst den 8 Maj 05.29 så är det en sådan extrem overklighetskänsla men lyckan är total. Han är helt underbar!

Totte var ett enormt stöd under hela förlossningen och utan honom hade det aldrig gått.

Sömn

publicerat i ;

Vi har världens snällaste bebis.
Han låter mamma och pappa sova gott på nätterna med avbrott för nattmål. På morgonen vaknar vi allesammans och äter lite frukost och sen kan vi fortsätta sova i någon timme till.
Så min sömn har förbättrats med 100% sedan förra veckan då han låg och tryckte på mina stackars arma tarmar.

Nu ligger han på mitt bröst och hickar och tycker att livet är helt okej.



Magiskt

publicerat i ;

Jag har längtat  efter att få barn så länge jag kan minnas.
Jag var fast bestämd om att jag skulle ha barn innan jag fyllde 25. Så blev det inte riktigt.
När jag väl blev gravid efter en del kämpande så försvann suget jag haft i alla dessa år.
Jag började bli riktigt rädd i perioder att jag hade gett mig in på för djupt vatten och att livet kanske är förstört som man hört vissa säga. (Självklart folk som inte har barn själva!)

Nu kan jag dock konstatera att det är PRECIS så underbart som jag föreställt mig, och mer magiskt än någonting annat jag upplevt i mitt liv.
Jag kan sitta och titta på mitt barn, min son och bara gråta okontrollerat för att lyckokänslorna är så överväldigande. Nu är det visserligen många hormoner i omlopp som hjälper den redan labila Johanna på vägen, men ändå!

Nu ska jag gå upp till mina två prinsar som ligger och sover. Den ena i soffan och den andra i sin lilla korg.

8 Maj

publicerat i ;
8 Maj föddes Leo, jag tror att jag glömde skriva det igår.

Så 5 Maj fyller mamma år.
8 Maj fyller Leo år
11 Maj fyller pappa år....

Det blir jätte kalas nästa år;)

Leo 4 dygn gammal och arg på mamma och hungrig!



Leo tycker inte att mamma ska blogga när han är hungrig och vi har en tid att passa.
Så vi går väl och äter lite och sen iväg till MVC för att göra PKU test.

Jag återkommer lite senare idag!

Leonidas "Leo" Niklas Giovanni Liberto

publicerat i ;

Nu är vår älskade Böna här!

05.29 i fredags morse efter en rekordsnabb igångsättning och många pinande värkar senare är han då äntligen här.
3840 gram och 54 cm lång.
Vår kille är det finaste på jorden och har gett oss så mycket lycka redan. Vi är i ett rus av lycka och nu när vi fått komma hem känns det riktigt riktigt skönt.

Han har total vänstersidig spalt vilket innebär att läpp, käke och gom är kluven. Vi trodde att detta skulle bli jätte jobbigt, men Leo är super duktig på att äta med specialflaska som fylls med mammas mjölk eller ersättning beroende på vad som finns till hands.

Innan det drar igång på riktigt!




Leo helt nyfödd



Leo 1 dygn



Nu ska vi ut och shoppa mamma, pappa och Leo. Mammas två matmaskiner har nämligen exploderat under natten!

Sen ska vi även köpa tårta och fira pappa tottes födelsedag! Sen hoppasvi på besök av några kompisar.



+14

publicerat i ;

Nu är det mindre än ett dygn kvar innan jag blir igångsatt.
Sååå skönt!
Idag ska jag bara försöka njuta av livet förhoppningsvis utan för många magkramper.

En sak som är otroligt nice med att veta när vi måste dra iväg är att vi kan ha huset fint och städat när vi åker.
Jag hatar nämligen att åka iväg någonstans för att sedan komma hem till ett rörigt eller stökigt hem.
Så nu ser det fint ut och vi hinner ut o köpa alls om bör finnas hemma när vi kommer hem!

En sak som är mindre bra med att bli igångsatt och spendera hela förlossningen på sjukhus är att katterna kanske måste vara ensamma jätte länge. Så nu har vi bestämt oss för att svärmor eventuellt får åka hit och mata dem och släppa ut dem en stund.

Totte kan ju åka hem när förlossningen är över och vi hunnit njuta en liten stund av vår lillskrutt, men helst inte mitt i värkarbetet kanske:)

Jag lovar att försöka återkomma så fort jag någonsin kan med en uppdatering om hur allt gått. Trodde att jag skulle kunna blogga från min Iphone, men det verkar inte fungera. Vi får väl se!:)

5 Maj och +13

publicerat i ;

Jag får gratta mig själv på födelsedagen idag:)
För 27 år sedan idag födde mamma mig på samma sjukhus som jag hoppas att min lilla plutt ska komma ut på snart.
Det är ju rätt amazing.

Mår rätt dåligt just nu så jag uppdaterar och säger bara att det inte kommit någon än.
Får reda på idag när igångsättning sker.
Ska bli väldigt skönt att få ett slutdatum på detta nu!

+12

publicerat i ;


Hej allihopa!

Ännu ingen bebis i sikte.
Idag har jag mailat Gudrun och BBStockholm angående igångsättning.
Förhoppningsvis blir det på Torsdag som är dagen då jag går in i vecka 42+0.
Men vi får väl se!

Jag har haft magkramper hela natten igen och känner mig inte så kaxig idag. Har fått sova från 5-tiden ungefär. Att få bebis sen kommer förhoppningsvis ge mig några fler timmars sömn:) Om än avbruten såklart!

Idag är det första dagen det regnat på typ en månad och det känns faktiskt otroligt skönt.
Det är en bra dag att åka in till förlossningen eftersom jag inte kommer missa någon sol;)
Vi får se om Bönan håller med mig!

+11

publicerat i ;

Då var det den 3 Maj och fortfarande ingen Böna. Han mår dock toppen i magen till skillnad från hans mor som har sjuka magkramper så fort han rör sig.
Vi var inne till förlossningen i natt eftersom mina magkramper bara fortsatte och fortsatte.
De kollade att han mådde bra och skickade hem mig med två alvedon, en dexofen och orden "Det är på gång nu så se till att gå och lägg dig och sov direkt."
Det gjorde jag ju såklart och somnade faktiskt med vaknade till och från av mina magkramper som kändes betydligt mindre men de är ju inte direkt borta.
De regelbundna sammandragningar jag hade inne på förlossningen har jag ju haft nu i snart 4 veckor så jag är ju inte dummare än att jag förstår att det inte alls behöver vara på gång.
Nu gör de lika ont som i natt och visst kan jag ta alvedon men de hjälper ju knappt.

Humöret mitt är inte lika dåligt som igår i alla fall.
Jag VET ju faktiskt att det bara handlar om några få dagar kvar nu.
Det känns dock som en evighet!

+10

publicerat i ;

Nu är det inte roligt längre....
Har haft en riktigt jobbig natt med smärtor i magen som inte går att likna vid någonting...
Trodde att det var något på G... men smärtorna kom ju inte i regelbundna värkar. Efter 6 timmar började de avta lite så jag fick sova mellan 06-11.
Men nu är ju inte humöret på topp direkt.

Jag tror inte att min kropp vet hur man gör när man ska föda barn. That's that!

Aktiv dag

publicerat i ;

Idag har verkligen varit en aktiv dag i familjen Libertos liv.
Totte jobbade hela förmiddagen medans jag tittade på TV för ovanlighetens skull.
Sen bar det iväg mot Åkersberga för att sätta igång förlossning med långpromenad i ojämn mark.
Långpromenad blev det men ingen förlossningsstart än så länge.
På promenaden såg vi bland annat:



Efter långpromenaden bar det iväg mot Danderyd och mosters familj för att hälsa på nya katterna.



Det är två små nakenkatter som nu är döpta till Lakrits och Misses eller Mrs efter Mrs Obama! Så fyndigt tycker jag.
Jag drömde dock i natt att de döpte dem till Lakrtis och Salmiak, det tycker jag också hade varit roligt.

Sen åkte vi och hyrde Twilight till mig och Totte har jobbat hela kvällen.

Nu känner jag mig ganska säker på att ingen förlossning kommer sätta igång förens någon sätter igång den med lite våld. Vi har ju liksom testat allt nu som sägs sätta igång en förlossning. Nu kommer säkert någon med någon snusförnuftig tanke att "Slappna bara av så händer det". Ehhh... eller hur!
Jag har inte gjort annat än o slappna av sen den 18 December då jag blev heltidssjukskriven. Jag är inte stressad och känner mig inte annat än lugn och harmonisk mesta dels av tiden. Sen kommer så klart svackor då jag undrar om det ens ligger nån Böna i den förbannade jätte magen. :)

+9

publicerat i ;

Ännu en dag i väntans land.

Igår spenderades mest i solen hos pappa vilket gör att jag ser ut som en räka idag. Jag bjuder på det!

Idag ska jag gå på långpromenad med min svägerska och sen åka och titta på två kattungar som min mostersfamilj har varit och hämtat idag. Ska ta kort och lägga in här sen. De lär ju vara supersöta!:)