Not so Halleluja!

publicerat i ;

Natten blev inte en upprepning av föregående natt...(tyvärr!)

Leo sov oroligt från början och skrek till ungefär 1 gång i halvtimmen fram till 02 då han inte längre kunde somna om i sängen. Han var helt täppt i näsan och febern var ett faktum.

Efter lite nässpray och alvedon så somnade prinsen om efter 2 timmar.

Sen sov han bara till 6.30 då pappan gick upp med honom. Själv fick jag vila en timme till innan jag ringde barnläkarmottagningen och rådfrågade. Leo avslutade ju sin senaste penicillinkur för bara 6 dagar sedan. Jag blir ju superorolig att det ska sätta sig på öronen igen på lillskrutt.
Hos barnläkarna hade de inte tid att titta i öronen och bad oss ringa husläkarna. Jag har dock bestämt mig för att avvakta. Han är pigg nu på morgonen även fast alvedonen har gått ur kroppen. Jag tror att detta är en helt vanlig hederlig förkylning. När han haft öroninflammation har han haft 40 graders feber och vägrat äta. Nu är ingen av de tecknen närvarande.

Nu gäller det att bara preppa med näsdroppar och spray så att det INTE sätter sig på öronen.

Halleluja moment

publicerat i ;

Min underbara prins sov i 12 timmar i natt utan att vakna. (Eller han väckte inte mig i alla fall.)
Pappan hans väckte mig istället ett par gånger under natten. Han hade lite problem med sin dator igår (helt självförvållat) så han var vaken till 5.30 i morse. Under natten så passade han på att koka te och ställa till med annat allmänt oljud. Tack;)

Men Leo.. han sov... älsklingen min! Han vaknade vid 7 i morse på strålande humör. Nu börjar det strålande humöret dala och jag tror att det är dags för en tidig lunch för hans del och sen lite mer vila.

Som ni nog har förstått så brås Leo på mig en hel del. Så även när det gäller intresset för TV. I morse satt han som förtrollad framför nyhetsmorgon.

Mammas älskling

publicerat i ;
Idag har Leo vaknat på fel sida efter middagssömnen.
Han kan inte vara 2 cm ifrån mig utan att det börjar strömma stora krokodiltårar längs kinderna på honom. Lite frustrerande för både honom och mig.
Vi har varit och badat och det som Leo vanligtvis älskar var inte heller helt populärt. Han var nöjd i vattnet och i bastun men sen var det bara gråt och tandagnisslan.

Han sov oroligt i natt men det var jag nästan beredd på eftersom det släppte med gåendet igår. Varje stort framsteg Leo har gjort har följts av sömnlösa nätter. Han har dock mest legat och gnytt i sömnen. Min amatörpsykologiska förklaring till detta är att han måste bearbeta alla nya intryck och känslor.

Nu är det inte långt kvar tills vårt födelsedagsmaraton startar. Nästa lördag har vi fullt hus här på Leos födelsedag med först släkttårtkalas på dagen och efter det blir det grillfest med alla vänner som vill komma. Så härligt!
Jag längtar redan!

Leo går!

publicerat i ;

Igår lossnade det ordentligt för Leo när han började gå inne.
Idag gick han även ute i överdragsbyxor och skor. Inte illa!!!

bra dag med bus

publicerat i ;
Nu har jag pillat med bloggdesignen större delen av förmiddagen och är nöjd för tillfället.

Det har varit en riktigt bra dag i det Libertianska hemmet idag.
Först blev Leo officiellt erbjuden plats hos dagmamman och det känns fantastiskt skönt. Vad som än händer nu så har han en plats till hösten.

Leo har även lärt sig gå på riktigt idag. Han har ju gått typ 10-15 steg mellan mig och Totte tidigare. Idag har han dock gått helt själv flera meter och på eget initiativ. Kan säga att det blev lite blött i mammaögat när det hände!

På eftermiddagen efter att Leo vaknade så höll jag på att fixa lunch till mig själv. Leo pillade som vanligt i vardagsrummet och hallen, men så efter en stund så lade sig den kända (eller ökända) tystnaden i huset. Jag insåg direkt att det var något bus på G.

Detta var synen som mötte mig...



Efter att ha stått och ätit det upphittade päronet över vår katthåriga pall i hallen tyckte jag att han lika gärna kunde få äta det som mellis. Snällt va!;)

Photoshoptest

publicerat i ;
Nu har jag testat att leka lite i Photoshop.
Bilderna är de fantastiska som Emma tagit.

nya tider

publicerat i ;
Vi har haft två riktigt sköna nätter här nu.

Igår natt vaknade Leo och skrek i 5 minuter och sen fortsatte han och sov till 5.30 då han fick välling och sen sov till efter 7.

Inatt vaknade han bara till en gång och Totte var inne och gav honom nappen så var det lugnt sen. Han vaknade visserligen redan vid 4 (lite i tidigaste laget) och ville ha välling. Efter vällingen sov han gott till klockan 5.53. Han låg och gnällde men var inte redo att gå upp. Jag stoppade om honom igen och han gnällde lite i 10 minuter och sov sen gott en timme till innan han vaknade på toppenhumör.

Underbart att nätterna går åt rätt håll. Jag ska försöka ta bort vällingen på morgonkvisten efter operationen och innan lillasyster anländer. Fast just nu känns det som att jag hellre ger honom välling tidigt och sen får sova ett par timmar till än att jag blir tvungen att gå upp med en grinig kille.



Igår köpte Totte en ny kamera som förmodligen är superbra. (med tanke på hur dyr den var).
Så nu har jag adopterat hans gamla kamera och igår satt jag och försökte lära mig lite om hur allt fungerar med ISO och bländare och slutartid osv osv...
Trist att det är dåligt väder idag annars hade jag gått ut och fotat Leo i sandlådan hade jag tänkt. Vi får väl se om jag lyckas ta lite bilder inne idag iaf.
Ska även försöka fixa min bloggdesign sen. Nu går vi ju mot nya tider i familjen och Leo har blivit betydligt större!

En frisk Leo

publicerat i ;
Leo är frisk och har belönats med ett ännu starkare drag av sin mammas heta temperament.
Grattis Leo!;)

Direkt när saker inte går hans väg så skriker han, eller allra helst slänger sig på mage i sann filmanda och sparkar med fötterna och slår med armarna.

Som tur var är han inte långsint som mamma utan brås på sin far och kan lika snabbt avväpna än med sitt underbara leende eller skratt.

I love my Leonidas!





I natt har vi fått sova riktigt bra också.

Leo fick psykbryt vid 24 tiden och jag bestämde mig för att inte sitta hos honom eller ge honom välling. Först skrek han 7 minuter sen somnade han. Tyvärr vaknade han efter 20 minuter och bestämde sig för att skrika i 22 minuter till. Det känns som att det var värt det.
Sen sov nämligen Leo hela natten fram till 05.30 fick välling och sen vaknade jag utvilad vid 7.20 av en jollrande kille i rummet brevid. Så bra natt har inte jag och Leo haft på en månad!
UNDERBART!

22 April

publicerat i ;
BF för ett år sedan...

Då såg jag ut så här...


Idag ser jag ut såhär:



Stor mage två år i rad. haha

Leo är bättre idag men långt ifrån frisk. Febern stiger till över 40 grader när alvedonen går ut kroppen. Så vi har haft ännu en dag i vår lugna vrå. Jag har bara bytt från nattpyjamasen till en ren pyjamas under dagen. Det gjorde jag dessutom mest för att Leo kräkes på mig. Så illa är det;)

Jag ska snart iväg på styrelsemöte i samfällighetsföreningen vilket gör att jag faktiskt får tillfälle att klä på mig ordentliga kläder och möta andra vuxna människor. Det är nästan så att jag ser fram mot det.

21 April 2010

publicerat i ;

Leo är riktigt dålig den lilla stackaren.
I natt var det riktigt jobbigt för honom, han hade otroligt ont i öronen och kunde inte vara stilla en sekund. Bara for fram och tillbaka i min famn hela tiden och gnällde och grinade. Min lilla plutt!

Nu sover han... så här sent bådar det inte gott för kvällen. Jag får passa på att njuta av lite ensamtid nu så att jag orkar ägna hela min uppmärksamhet åt älsklingen ikväll.

Jag får i honom lite välling, men inte tillräckligt tycker jag. Så när han vaknade från förmiddagsvilan och febern låg på 40.5 och han bara skakade av feberfrossa så tog vi fram lite glass. Det gick ner vill jag lova!:)

Idag är det 1 år sedan det var dagen före BF med Leo. HELT OTROLIGT! Hade han varit i tid så hade han fyllt 1 år imorgon. My GOD!

Nu har jag ett par extra veckor på mig att förbereda mig på att Leo snart inte längre är 0 år.

nyheter

publicerat i ;
Ett par fartfyllda dagar har avlöpt utan uppdatering.

Några positiva nyheter:

- Leo har fått operationstid 2 Juni!

- Logopeden inte ett dugg orolig för Leo, han jollrar exemplariskt!

- Huset är städat och fint och Hemfrid gjorde ett fantastiskt jobb!

- Totte och jag städade ur ett helt förråd igår så nu får man faktiskt plats med grejjer där igen!

Några mindre positiva nyheter:

- Vi är som ni märker inte på Mallorca...

- Leo har återigen öroninflammation...

Lördag med släktträff.

publicerat i ;

Idag fick vi träffa lilla Klara som föddes i förrgår. Vilken liten plutt... och ojojoj vad jag längtar efter min bebis i magen nu. Eller nja.. just nu längtar jag iofs inte sådär jätte mycket faktiskt. Jag sitter ensam hemma med en sovande Leo vilket verkar vara standard för mig just nu. Blä...

När jag känner sparkarna där inne så känns miraklet lite mer verkligt. Vi ska verkligen ha en liten till...



Hos bebisen var det fullt hus. Hela min familj och några till var där. Så alla 5 kusiner var samlade och det var full fart. Leo trivdes som fisken i vattnet och njöt av att leka med sina storkusiner.


3 av kusinerna. Alice, Leo och Max


Min stora älskling, hans utseende förändras från dag till dag nu tycker jag. Han har blivit så stor.
(MEN... ständigt tungan utanför... hallå?!?)


Mina storebröder... (uppslukade av en Iphone... )

Frilufsfamiljen

publicerat i ;
När Totte gick igenom alla bilder han tagit i Shanghai låg även lite bilder från fjällen med på det minneskortet.

Jag fullkomligt älskar den här bilden.
Den ser ut som att vi är den frilufsfamilj jag önskar att jag vore eller kanske ville vara. Jag älskar fjällen på vintern i lagom dos. Att åka bräda och sitta framför brasan. Tyvärr är det inte mer än så... men kanske kan bli.

Inspiration

publicerat i ;

Jag har spenderat några dagar med att läsa igenom bloggen från början till slut.
ojojoj va jag var mer inspirerad och skrev bättre för ett år sedan.

Nu känns det mest som en dagbok, vilket i sig är jätte roligt att ha, men det ger inte mig så mycket uttryckande tillfredsställelse.
Jag kommer ofta på under dagen något som jag blir upprörd på eller som gör mig lycklig om jag vill få ner här i bloggen, men när jag väl har tid att sätta mig här så finn inte inspirationen. Måste bero på att jag har lite mer att stå i nu än för ett år sedan.

Något som gör mig både lycklig och sorgsen idag är vår resa till Mallorca på tisdag. Lycklig för att jag längtar till att få komma bort med min familj och bara njuta av livet en vecka tillsammans med både Totte och Leo. Sorgsen för att den där vulkanen på Island verkar ställa till det en hel del just nu.
Idag verkar det som att flygtrafiken eventuellt kan komma igång ikväll, jag tvivlar dock.
Vi åker inte förens på tisdagmorgon, men vulkanen har ju fortfarande utbrott så det räcker med att vinden ligger på hit för att det ska förstöra en hel del.

Samtidigt så är jag glad för att detta inte är en "viktig" resa på så sätt att man skulle missa bröllop eller dop eller liknande. Min facebook är full av sorgerop av att folk kommer missa saker och ting.

Jag håller tummarna för att vi ska komma iväg.




Något annat som känns riktigt inspirerande är att det idag bara är 99 dagar kvar till BF (beräknad förlossning). Jag tycker att tiden går riktigt fort just nu. Jag har inte hunnit med riktigt förens nu, eller kanske har jag försökt att "glömma" bort att jag är gravid för att tiden inte ska gå så långsamt.
Jag har även känt att Pricken kan få ligga i magen länge till för att jag redan har världens bästa bebis att njuta av här ute.

MEN....

Nu efter förra veckan då jag fick gosa med lilla William och nu när min lilla brorsdotter Klara är född så har längtan efter Pricken ökat markant.
Hon är dessutom extremt vild i magen vilket gör att hon gör sig påmind ständigt.
Mitt nästa mål för graviditeten nu är 4 Maj då vi ska på 3d/4d Ultraljud. Samma sorts UL som avslöjade Leos spalt. Det ska bli både väldigt spännande och lite läskigt...

Men som sagt... 99 dagar!!!!

Faster Johanna

publicerat i ;

I morse klockan 05.40 blev jag faster till en liten Klara. Nu får vi se till att hålla oss friska så att vi hinner pussa på henna innan vi åker till Mallis på tisdag. Idag ska shoppas!:)

Tjuvtrick

publicerat i ;

Jag och Leo spenderade eftermiddagen i solen i lekparken här utanför vårt hus. Han älskar det!
Idag var favoriten att rida på hästen och krypa efter alla löv som flög. Lilla sötnosen!



Efter lite utelek så bar vi oss iväg hela familjen för att storhandla för veckan. Leo tycker att det är riktigt underhållande att vara och handla med mamman och pappan. Han sitter i kundvagnen och är hur nöjd osm helst. När vi kom hem så lassade Totte in alla kassarna medans jag sprang på toaletten. När jag kommer ut från toaletten så inser jag att min son har blivit en tjuv...
Han kunde inte hålla fingrarna i styr när det nalkades vindruvor i kassarna.





Jag kunde inte hålla mig för skratt. Han tar verkligen vad han vill ha den här lilla skrutten.
Det roliga är att när han får vindruvor till efterrätt så delar jag dem i 4 bitar. Nu satt han där med hela vindruvor i munnen och tuggade och tuggade... :)

bilder

publicerat i ;
Dålig uppdatering har betytt fullt upp på ett positivt sätt!:)

Jag och Leo är lyckliga att pappan i familjen kommit hem. Leo är som förbytt och jag inser nu vilken glad och charmig kille han kan vara. Han har varit glad på slutet av veckan när Totte varit borta... men inte som detta.

I natt fick jag bort nattvällingen. Visserligen var han då vaken i 2 timmar och jag var tvungen att sitta inne i hans rum för att han skulle vara tyst. MEN... jag lyckades!

Så i natt sov han från 19.30 - 08.00 i morse, med två timmars vakenhet på natten. UTAN välling. Tjohoo!:)

Nu är det vackra vädret tillbaka också vilket gör mig lycklig. Förra veckan hade jag inte riktigt energi till att njuta av det, men det har jag nu. Härligt.

Tänkte visa lite foton från våra eskapader dessa dagar.

Söndagen spenderade vi förmiddagen hos Hannah, Johan, Oliver och William. Åhhhh vilken sötnos William var och jag fick snusa bebis och bara försöka inse hur liiiten pricken kommer att vara när hon kommer ut. ojojoj



Efter ett väldigt mysigt besök med god fika så begav jag och Leo oss hem och sov i 2 timmar. Välbehövligt.
Sen bar det iväg på middag till min mosters familj. Där lekte Leo järnet med de två gosiga katterna och med mina kusiner Emy och Sara. Lyckades knäppa dessa bedårande bilder på min lilla pojke.





Jag försökte hålla Leo vaken så länge som möjligt eftersom jag ville bryta den dåliga trenden att vakna stup i kvarten under natten. Eftersom jag ändå bestämt mig för att vi skulle åka och hämta Totte på Arlanda passade ju detta perfekt.
Här är lillprinsen när vi väntar på pappa på flygplatsen mitt i natten. När pappa väl kom så ignorerade Leo Totte totalt. hahaha, han var precis som en hund.
Väl i bilen så gav han pappan hela registret på ljud och läten han har och var hur lycklig som helst.



Nu njuter vi till 100% av att vara hela familjen hemma och längtar enormt till nästa tisdag när vi drar till  Mallis!

27 timmar

publicerat i ;

27 timmar kvar tills Totte kommer hem!!!

Nu längtar jag så sjukt mycket... vill ha hem honom NU helst.

Imorgon har vi fixat massa planer så att vi ska vara upptagna så att vi slipper sitta och vänta... vänta... vänta...

På förmiddagen åker vi till Hannah, Johan, Oliver, William och Ida.
Hannah är en av mina allra bästa vänner som fick lillskrutt nummer 2 för 6 veckor sedan och jag har inte hunnit träffa lilla William än. Katastrof. Men vi har alla varit sjuka i omgångar men NU.. ska det bli av. Underbart.
Oliver som även är min gudson har fyllt 2 år för snart en månad sedan så jag ser fram mot att få träffa honom också och ge lite presenter.

Sen ringde min moster och bjöd in mig och Leo på middag imorgon hem till deras familj. Perfekt!:)
Sen så funderar jag faktiskt på att överraska Totte och åka och hämta honom på flygplatsen, även fast han inte landar förens 23.35. Det beror iofs helt på vilken status det är på Leo så vi får se.

Åhhh vad jag längtar... Kom hem nu babe!

11 månader och 1 dag

publicerat i ;

Idag är lillprinsen 11 månader och 1 dag gammal.

Vi skulle ha fikat med några ur mammagruppen idag men jag är extremt trött så vi skippade det.
Jag blev sugen på mcdonalds till lunch så vi åkte dit och jag fick mig en big mac och leo lite äppelbitar. Mums
Sen gick vi och köpte en bil till Leo. Han är helt besatt av bilar nu...
Så fort han ser en bil så låter han som en och bilarna hemma är favoritleksakerna.
Idag såg vi en polisbil på utryckning på väldigt nära håll och sen dess har han låtit som en polisbil.

En av Tottes mest störande egenskaper är vad han kallar för att han "smakar på ord". I själva verket så är det att han härmar ljud, ord, karaktärer osv osv.
Inte en gång utan att han kan fastna på ett ljud/ord i en hel dag och gå runt och säga det. SJUKT irreterande.
Jag har insett nu att Leo kommer bli precis likadan.

När han fått den där bilen så höll han den stolt och visade upp den för ALLA som råkade titta på honom...
Min lilla sötnos.

Sandmys

publicerat i ;
Jag undrar om Leo har förstått idag att både han och jag blir på bättre humör av att han sover bättre...
Hmm.. jag tvivlar. Men idag har vi iallafall en supermysig dag.

Leo är på sitt allra charmigaste humör och jag kan inte annat än vara totalt tokförälskad i denna lille man.

Här är vår eftermiddag i sandlådan.

Leo lassar sand på lastbilen (hur förstår han att han ska göra det?) (jag har inte visat honom!)



Sanden är härlig i händerna...



Min vackra son



Mamma bestämmer sig för att facebooka och under tiden så passar Leo på att äta sand...



Man vet att det är vår när conversen kommer fram...:)

Bättre natt, bättre humör

publicerat i ;
En betydligt bättre natt i det Libertianska hemmet.
Leo åt välling vid 23.45 och klarade sig sedan till morgonvällingen klockan 05.
Sen sov han gott till 6 och fick komma upp till mig och där låg vi och snoozade till 6.30 när det kändes bra för oss båda att gå upp. Leo för att han hade spring i kroppen och jag för att jag hade hunger i kroppen.

Jag har svullat den här veckan när Totte varit borta. Inte bra... ska sluta med det genast... idag.

Så här ser de glada minerna ut på Leo idag, jämför med gårdagen och förstå att jag känner mig gladare idag också!;)





En rolig sak är att Leo äntligen lärt sig att gå ner från soffan själv. Han är så duktig och vänder sig till mage och glider ner. Varje gång!:) Min duktiga prins.
Nu är han istället sjukt frustrerad över att han inte kommer upp i soffan själv. hehe

skitdag

publicerat i ;

Idag har varit en riktig skitdag. Det började redan med att Leo tyckte att det var en bra idé att vakna varannan timme hela natten. Han har ätit 3 gånger i natt.... 3 GÅNGER!!!???!!!

Jag kan inte förklara hans beteende med något annat än att han saknar sin pappa extremt mycket. Även när han sover på dagen så sover han jätte orolig och så fort han vaknar till minsta lilla så flyger han upp.
På eftermiddagen efter ett långt besök på Ica Maxi så sov han faktiskt 2 timmar vilket gjorde att både hans och mitt humör blev bättre. För innan eftermiddagssömnen så såg han ut så här... HELA TIDEN!!!



Det spelade ingen roll vad jag gjorde han bara skrek och gnällde och var allmänt jätte jobbig. Efter klockan 15.00 har vi haft det riktigt mysigt som tur var. Jag har laddat honom med massa mat i magen och hoppas att han inte ska vakna hela tiden och vara hungrig.

Nu börjar han igen.... bäst att jag springer.

snygging

publicerat i ;

Vi njuter än så länge av ensamheten jag och Leo.
Idag ska vi gå till Barnmorskan men annars har jag inga planer för oss. Om vädret håller i sig blir det nog en sväng till sandlådan.

På nedanstående bild är Leo i sin nya snygga fleecejacka och body han fick av sin farmor i påskpresent.
Han är min lilla snygging. (med rosa napp, I know!)

Cykel

publicerat i ;

Jag som brukar vara rätt duktig på att fotografera, fotade ingenting på påskkalaset igår. Typiskt!

Vi hade en toppendag med hela familjen igår och vi kunde sitta ute och äta och bara njuta av solen. På vår uteplats värmde solen och det var helt fantastiskt. 
Leo fick jätte fina påskpresenter och favoriten var helt klart en cykel som han fick av sina kusiner. Han leker med den hela tiden just nu. 

 



På morgonen skjutsade jag och Leo pappan till Arlanda där hans resa mot Shanghai började. Så nu är jag och min lillprins ensamma en vecka. Vi får väl se om vi kan njuta av denna vecka tillsammans eller om vi börjar längta efter Totte redan i eftermiddag.

Nu ska vi snart iväg och fixa ett par överdragsbyxor till Leo. Han fick nämligen sandleksaker av oss i sitt påskägg igår... så nu måste vi ha ordentliga utekläder så att vi kan gå ut och leka!:)

Glad Påsk!!!

publicerat i ;

Har inte hunnit ta någon riktig påskbild på Leo idag eftersom vi knappt varit vakna samtidigt. Men bjuder på en härlig bild från igår när Leo hjälpte mig att dekorera syrénbusken på framtisidan.



Igår kände vi oss riktigt våriga, Leo fick på sig nya kepsen och jag fick på mig solglasögonen. Mmmmm



Långfredagen

publicerat i ;

När jag var liten fick jag alltid höra av mina föräldrar hur TRÅKIGT de hade när det var långfredag. Allt var stängt... till och med bion.
Så varenda långfredag så tänker jag på hur synd det måste varit om mina stackars föräldrar när de var små. haha

Denna långfredag har börjat bra. Sovmorgon för mig och när jag gick upp så fick faktiskt Totte gå upp och lägga sig igen. Han jobbade ju trots allt till 3.30 och gick upp med Leo vid 8.
Jag är snäll jag.

Så nu har jag äntligen fått Leo i säng (Leo har börjat VÄGRA att sova sen han blev sjuk) och sitter här jag njuter lite av min ensamhet innan jag ska börja städa.
Imorgon kommer familjen hit på påskmiddagsmys.
Bara vår familj är 8 vuxna och 4 barn. (Snart 6 barn). Det blir mysigt att ha alla här. Vi hoppas att det är bra väder så att vi kan sitta ute eftersom min äldsta storebror är väldigt allergisk mot katter. Snällt av mig att ha skaffat 3 katter då...

Leo mår betydligt bättre idag. Jag har inte tagit någon temp, men jag tror att han är feberfri. Han är fortfarande lös i magen. Igår hade han riktig magsjuka och fick inte behålla någon mat så då  var det vätska var 5 minut som gällde. Idag är han fortfarande lös i magen men han ville till och med ha banan och har inte bajsat sedan dess så jag tror nog bara att det är magen som behöver återställas nu.


Sjuk sötnos


En bild jag lovade för länge sedan på Leos fina sneda tänder



Leo älskar att rita.... (undrar om han kan brås på sin far)