Sjukstuga...

publicerat i ;
... och denna gång är det jag som är värst drabbad.

Jag har ont i halsen, feber och suuuuper förkyld. BLÄ!
Leo är lite förkyld men ingen feber..*peppar peppar*
Lexie är också förkyld och lite varm, men inte nån hög feber.
Totte är också förkyld men en hjälpsam man när jag inte orkar göra någonting.

Nu är mannen min och köper pizza till oss. Själv mår jag för tillfället bättre än på hela dagen efter 2 stycken ipren. Igår hade jag så sjukt ont i halsen men ingen feber. Då proppade jag i mig alvedon men jag tror inte att det var så populärt för Lexies mage, inte för min heller för den delen. Så nu har jag vilat systemet och inte tagit några smärtstillande sedan i natt. På eftermiddagen nu så steg dock min feber till den nivån att det inte längre gick att ta hand om mina två barn utan febernedsättande.

Jag avskyr att må så här dåligt. Det är verkligen en mardröm att vara förälder när man är sjuk. Det är ju liksom ett jobb man inte kan sjukskriva sig från. Att Totte jobbar hemifrån har verkligen vart en skänk från ovan idag. Jag har inte utnyttjat det förutom vid lunchen och nu när det började nalkas middagstid.

Nu ska jag passa på att duka medans jag har ork.

The tub!

publicerat i ;
Here it is!!!



Det coola är att lampan byter färg så det är som att sitta i ett lugnande disco. Jag längtar redan tills ikväll när jag kan lägga mig en stund och bara slappna av.

Fredag var bra trots allt.

publicerat i ;

Halloj i stugorna där ute.

Här är det idag fredag som jag skrev igår att jag inte längtade efter. Idag är jag tacksam att det är fredag av fler anledningar.

Anledning numero 1: Leo är förkyld = sovit dåligt i natt och behöver några dagar för att komma back on track för vidare inskoning. Trots allt var vi hos Solveig idag på förmiddagen men Leo kunde knappt släppa mig en sekund stackaren. Nu ligger han och sover så får vi se status i eftermiddag. (Leo har aldrig tidigare varit "bara" förkyld... men någongång ska väl vara den första!) *Peppar peppar*

Anledning numero 2: Lexie har haft ont i magen större delen av natten och velat äta och sen kräkts. När hon inte har fått mat har hon mest legat och kvidit brevid mig i sängen. Hon skriker aldrig när hon har ont i magen men ser ut som en orm, suckar, stönar och grimaserar. Lilla skruttfian.

Anledning numero 3: Eftersom Leo inte sovit bra och Lexie inte sovit bra så betyder det att jag inte sovit alls. Dett gör att jag längtar tills imorgon när Totte kan passa barnen på morgonen och jag kanske får någon timmes sömn i min ensamhet.

Det var 3 rätt bra anledningar tycker jag själv varför jag är tacksam att det är fredag idag!

Idag är annars en väldigt bra dag då vi fått vårt bubbelbadkar installerat. Jag har precis kommit upp ur ett premiärdopp och doftar nu som en nyponros. (Eller egentligen som en jordgubbe då jag använde en ny duschkräm från Lush som doftar jordgubbe.)

Här nedan skulle nu komma en jättefin bild av vårt nya coola bubbelbadkar. Tyvärr så är min mobil dum och vill inte skicka bilden till min dator. Så jag får återkomma med det senare.

Puss o kram

WTF

publicerat i ;

En märklig sak är att jag kommer i mina jeans jag hade innan jag blev gravid med Lexie, men jag får inte på mig min förlovningsring eller vigselringen. Hmm.... vad har hänt!?!
Även mitt hår har bytt färg under graviditeterna. Från ultrablond så kommer det numer ut någon  mörk råttfärg. Tack för den! Frisören jag var hos i tisdags frågade lite snällt om jag var nöjd med min färg som den såg ut nu. Eh... NEJ! Så nu har jag bokat in ett 3 timmars besök i början av oktober för att återigen klippa mig och fixa färgen på håret helt enkelt. NICE!:)

Idag hade Leo sin fjärde dag som stor pojke. Vi kom dit vid 9 tiden och vid 9.40 lämnade jag och Lexie honom och åkte till BVC. (Lexie hade gått upp fint så nu vet vi att hon är på banan igen.)
När vi kom tillbaka efter BVC besöket och lite shopping så var Leonidas på strålande humör och lekte med mormor Solveig. Så härligt att se. Nu känns det nästan sorgligt att det är fredag imorgon eftersom han börjar trivas så bra.

På lördag har vi fått äran att vara barnvakt till en av mina bröders äldsta son Max eftersom vi gav dem den lilla presenten vattkoppor utan att de bett om det. hehe
De var här på förmiddagen när Leo vaknade med lite ovanligt många myggbett.
Denna lördag var den enda det verkligen inte passade sig att Max hade vattkoppor eftersom båda föräldrarna hade planer sedan länge. Ja... då är det väl inte så mycket annat att göra än att självklart vara barnvakt till honom.

 

ojojoj

publicerat i ;

Nu har det varit dålig uppdatering från min sida!

På något sätt så har jag händerna fulla HELA tiden
. Är det inte Lexie så är det Leo, är det inte Leo så är det tvätten eller städningen eller något annat spännande.

Nu är iaf inskolning dag 3 avklarad.

- Första dagen freakade Leo ut efter en timme och bara skrek som en stucken gris så vi åkte hem och åt lunch. Då blev han äntligen sig själv igen så förmodligen var han vrålhungrig.

- Andra dagen gick hyggligt. Leo skrek som en stucken gris när jag gick på toaletten men annars så gick det toppen. Han åt lunch och jag behövde inte ens sitta i närheten av min duktiga kille.

- Idag gick ännu bättre. Jag åkte och uträttade några ärenden tillsammans med Lexie medans Leo lekte och åt lunch. Sedan kom jag när han ätit färdigt. Han blev inte ledsen när jag kom vilket är ett gott tecken. Han bara började prata med mig och berättade helt klart att han var redo att åka hem.

Nu ligger han och sover gott i sin säng och Lexie ligger på min mage och sover samtidigt som jag försöker blogga.

Idag är det dessutom bad för Leo tillsammans med Solveig och alla kompisarna. Jag ska ju egentligen också bada men får avvakta pga det värsta med hela föda barn grejjen... avslag.
På fredag får vi äntligen bubbelbadkaret installerat ordentligt så jag hoppas att jag slipper det här avslaget snart. För jag vill lägga mig med massa spa produkter i badet och bara NJUTA av ett glas champagne. haha

Ska försöka blogga på kvällarna nu när Leo gått och lagt sig. Det är så trist att missa att dokumentera en massa roligt. :)




Fredag!

publicerat i ;

Idag är det fredag och det känns underbart att helgen är i intågande.

Lilltrollet har fått en infektion i ögat så det rinner och geggar. I morse kunde hon inte få upp ögat stackaren.
Jag googlade mig till igår att det förmodligen beror på trånga tårkanaler vilket små nyfödda kan ha. Detta växer oftast bort.
För att vara på den säkra sidan ringde jag dock barnläkarmottagningen i morse och fick samma svar som jag googlat mig till. Om det inte är bättre till på måndag så ska jag ringa tillbaka så får vi träffa en läkare.

Jag torkar med ljummet vatten hela tiden så vi hoppas att det blir bättre snart. Det märks på henne att det inte är helt roligt för hon är tröttare och gnälligare än vanligt. Hon har inte ens velat ammat i natt. Jag tror att hon börjar bli lite bortskämd med flaskan nu.... Det är ju betydligt enklare att dricka ur den och hon brås väl på både sin mor och far och tar gärna den enkla vägen.

Storskruttens vattkoppor börjar torka och idag ser jag bara en enda koppa som inte har torkat än. Sååå skönt.
Nu blir det inskolning på måndag vilket känns jätte roligt. Jag har nog insett dessa dagar dock att jag utan problem hade kunnat ha båda barnen hemma på dagarna. MEN... Leo behöver få leka och aktiveras mer under dagen nu. Mer än jag hinner här hemma mellan amning, trösta, laga lunch och försöka hålla det hyggligt snyggt här hemma.

För flera år sedan så önskade jag mig alla Astrid Lindgren filmer i julklapp. Jag fick den där kappsäcken med alla filmer till min stora förtjusning. Jag måste erkänna att jag inte titta på mer än en film på alla dessa år, men häromdagen tog jag fram den och satte på Pippi Långstrump till Leo. Han satt fullkomligt uppslukad av filmen i över en timme! Tidigare har jag försökt få honom att titta på filmen "Bilar", den tittade han på i kanske 5 minuter. Jag trodde ju helt klart att den filmen skulle vara mer intressant än Pippi, men tydligen inte.
När jag sen igår satte på Karlsson på taket så tittade han i typ en kvart innan han gav upp. Det hände inte riktigt lika mycket i den filmen som i Pippi.



Vikt

publicerat i ;

Vi sitter i köket.

Leo äter pyttipanna
Lexie sover i bärselen
mamman bloggar.

I bakgrunden spelar spotify "Från och med du" med Oskar Linnros.




Jag och Lexie är precis hemkomna från BVC. Tilläggsmatningen har gett resultat och lillskruttan har gått upp 200 gram sedan i måndags. Så bättre hade det inte kunnat vara.

Även mammans vikt går åt rätt håll dock inte åt samma håll som Lexies. haha
Jag är  nu tillbaka på startvikten innan graviditeten med Lexie. Nu har jag bara 9 kilo kvar till startvikten vid graviditeten med Leo. Det SKA jag nå innan jul hade jag tänkt.
Igår började jag med de framtida många barnvagnspromenaderna.
40 minuters relativt snabb dubbelbarnvagnspromenad är inte det lättaste just nu. Nu blir det barnvagnspromenader fram till att jag kan börja gå till SATS igen. Denna gång är det på riktigt. Jag ska få tillbaka mig själv i min kropp.

Rent själsligt är jag tillbaka. Jag mår BRA!:)

Ännu en dag i karantän

publicerat i ;

Ett blogginlägg som tog mig max 10 minuter att komponera och posta har idag tagit mig 1 timme och 39 minuter att ens få till att börja med.
Under tiden att jag har pysslat med bilderna och bara lyckats öppna blogg.se så har jag bytt 3 bajsblöjor, plockat ur diskmaskinen, lekt med Leo både en och två gånger, tröstat Lexie, gett Lexie mat OCH tittat när Totte tagit emot mitt bubbelbadkar.

ÄNTLIGEN ÄR DET HÄR!!!! (och jag får inte bada än pga av avslaget..... jippie)

Igår lyckades jag inte sitta vid datorn någonting. (Det är tur att facebook och familjeliv finns i mobilen. hehe)När Leo gått och lagt sig så höll Lexie på att somna alldeles för tidigt så då var det bara att försöka underhålla henne. Till slut somnade hon perfekt vid 21.30 och själv slocknade jag inte långt där efter. När Lexie sen vaknade och var hungrig vid 2 tiden så hade jag ju sovit lite mer än 3 timmar och kände mig inte alls lika zombieaktig som natten innan. Tyvärr tog det lååång tid att få lillskruttan att somna om i natt. Hon skriker ju aldrig på natten den här lilla men hon hade ont i magen. Hon stönade och stånkade och inget kom ut. Till slut vid 4 så somnade hon sött i sin vagga.

Jag somnade direkt efter.... MEN... sen vaknade Leo och gallskrek vid 5 så då var det bara att pallra sig upp och göra lite välling till honom. Ungefär var 4 natt vaknar han och går inte att trösta och då är det bara välling som gäller. Sen när jag lagt honom igen så slocknade jag direkt och vaknade vid 6.30 av att Lexie var hungrig. (Trodde jag) Hon åt pyttelite på båda brösten och sen satte hon igång och stånkade igen. Då hjälpte jag till med magmassage och till slut efter 30 minuters stånkningar och stön så lyckas hon bajsa. Då var det såklart dags för Leo att vakna, men Totte tog honom så jag och Lexie fick sova gott en stund utan magont.

Kanske inte så intressant att läsa om våra nattliga äventyr, men that's our life at the moment!;)

Idag blir det ännu en dag i karantän. Förhoppningsvis kommer vi ut en sväng i eftermiddag på en liten promenad. Leo blir ju skogstokig av att vara inne hela dagen.

pricki

publicerat i ;

Leo är fortfarande en riktig prickigkorv. Detta ställer ju helt klart till en del problem nu när Totte börjat jobba och man han en till liten att ta hand om. Inte här hemma, men som i morse när jag var tvungen att åka iväg och väga Lexie på BVC, då kunde jag ju liksom inte ta med mig den pricka prinskorven.

Då var jag tvungen att fråga min älskade man om han sin andra timme på jobbet efter semestern/pappaledigheten kunde tänka sig att ha sin son på kontoret. hehe
Ja det var ju inte så mycket annat att göra...
Jag och Lexie var dock snabba på BVC. Tyvärr besannades mina misstankar om att lilltrollet inte gått upp i vikt denna vecka. Idag var hon ju tvungen att vara tillbaka på sin födelsevikt, men hon hade bara gått upp 10gram sedan förra veckan. Så nu blir det till att ge mer ersättning än bara på kvällen. Jag ska tilläggsmata henne efter varje amning nu.

Jag som inte ens har kunnat se mig själv som en mamma som ammar innan jag fick Lexie känner ändå nu att detta känns lite som ett failiure som kvinna. Inte så att jag deppar ihop, men det känns ändå som ett litet nederlag.
Jag vet ju att detta beror på min bröstförminskning så det är inte mycket att göra, men ändå!

Äh, det spelar väl egentligen ingen roll, men lite surt är det när man stått ut med all smärta i början.

Nu ligger prinskorven och trollet och sover och jag sitter i en telefonkö som aldrig verkar ta slut...

suspicion confirmed

publicerat i ;
Vattkoppor it is!

Det är underbart väder ute och ändå sitter jag inne under en filt med en cocacola och mörk choklad framför datorn och myser. I might be strange, but I love my life!

Barnen sover, en brevid mig i soffan och den andra i sin säng. Den stora har fått fler koppor under natten, men det känns som att det är en relativt mild variant av vattkoppor. De första kopporna börjar klia nu och det märks att han störs av detta. Vi ska fixa potatismjöl här under eftermiddagen och lite salubrin hos pappa.

Lexies natt blev inte precis som den brukar men väldigt bra för att vara nyfödd ändå. Hon vaknade vid 24 snåret och ville äta och sen vägrade hon sova i vaggan. Vid 4 tiden lyckades jag ändå få henne att somna om i vaggan så att jag skulle få någon timmes kvalitets sömn. Hon vaknade vid 6 och då hörde jag att även den större började vakna till liv så då satte jag mig upp och ammade trollet medans jag satt och lyssnade på lillskrutts uppvaknande. Vid 6.30 ville han komma så då ropade han på oss.

Jag gick och tog upp honom och sen mös vi alla i vår säng framför barnprogram till 8 typ när Lexie och jag ville somna om. Perfekt;) Sen sov jag och Lexie till 10. Härligt!

Nu ska jag titta på ett avsnitt av en av mina favoritserier och sen kommer nog barnen börja vakna.
Bättre än så kan nog inte livet bli en trött lördag.

Vattkoppor?

publicerat i ;

Jaha.. då har man en prickig son som i morse bara vaknade med lite ovanligt många myggbett. Jag tyckte att det var lite märkligt med tanke på att jag inte hade ett enda myggbett och jag som ALLTID får myggbett när det är en mygga i närheten.
Totte ifrågasatte redan efter lunch om det inte kunde vara vattkoppor och jag sa tvärsäkert "Nehejdå".
När jag sedan duschade med Leo innan han skulle sova så såg jag att det var ännu fler myggbett och då börjar jag fundera en extra gång. Efter lite googlande och pratande med Solveig kan jag nog konstatera med 90% säkerhet att det är vattkoppor. Om inte annat så lär det väl visa sig i natt eller imorgonbitti.

Prickiga prinskorven ligger nu och sover och Lexie somnade i soffan brevid mig för bara några minuter sedan. Hon brukar vara vaken nu och sen sova gott hela natten så detta bådar kanske inte jätte gott. Lexie får ju ersättning på kvällen för att hon visar klart och tydligt att hon inte är nöjd med det hon får i sig från amningen. Vanligtvis vill hon ha det vid 22 tiden på kvällen men idag vid 19 tiden så fick hon psykbryt. Hon vägrade äta från båda brösten och bara skrek och skrek. Vårt lilla troll som annars inte skriker...

Aja... jag fixade ersättning och gav henne flaskan och efter att hon druckit upp så gav hon mig värsta smajlet. Tänk att hon redan vet hur hon ska få det hon vill. Jeeezzz... lär ju inte bli kul om ett par år!;)

Idag fick jag världens finaste present av min älskade man. Ett armband jag pratat om att jag ville ha med barnens namn och födelsedagar ingraverat. Jag älskar det!



Syskonkärlek

publicerat i ;

Leonidas är så otroligt snäll mot sin lillasyster. Han pussar, klappar, hjälper till och byter blöja och ger henne nappen när hon gråter (läs skriker). Aldrig hade jag kunnat tro att det skulle skapas känslor mellan de två syskonen så tidigt. Det finns ett band mellan dem redan som bara kommer att växa och växa.

Vi har kommit in i livet med två barn på ett riktigt bra sätt. Livet känns så fantastiskt och underbart och jag känner inte att det är ett dugg jobbigt. (ÄN!) Totte börjar ju jobba på måndag så fråga igen då... hehe
Än så länge känner jag mig dock extremt harmonisk och lugn inför nästa vecka. Det är ju bara en vecka jag har ensam hemma med båda barnen sen börjar vi Leos inskolning hos Solveig på riktigt.

Jag har insett att Leo är extremt känslig för att bli bortlämnad så vi ska ta inskolningen helt i Leos takt nu så att det inte blir ännu en jobbig grej för Leo. Så fort han upplever att något är jobbigt så blir nämligen hans nattsömn rubbad och det är det sista vi behöver just nu.

Leonidas har ju varit med om lite mer än de flesta andra 1 åringar i och med operationerna. Efter varje operation så har Leo haft det jätte jobbigt på nätterna och efter att han var bortlämnad några dagar i rad vid förlossningen märktes det direkt på nätterna. Ändå var han bara bortlämnad några timmar per dag eftersom Totte var med honom annars.

Men som sagt, inskolningen får ta den tid det tar eftersom jag ändå är hemma. Jag vet att Leo trivs där och bara han får komma igång i sin egen takt så kommer det att gå suveränt.

Nu ska jag gå och gosa med min son medans min hungriga dotter ligger och sover.

vattenpölskul!

publicerat i ;

Som nybliven storebror måste man ha vissa privilegier. Ett av dem var att Leonidas tilläts hoppa i alla vattenpölar han såg på väg från bilen. De var MÅNGA och vissa var väldigt djupa insåg jag lite för sent. Leo blev blöt från topp till tå framför allt när han insåg att han kunde göra vad som helst utan att mamman ropade NEJ!:)

När han börjat utmana gränserna så låg han till slut i vattenpölen och till sin förtjusning stod hans mamma bara och skrattade åt honom. Pappan däremot såg inte lika glad ut och sa i en mindre glad röst, "Det ska bli kul att se din mamma ta hand om allt det där sen." och syftade på alla väldigt blöta kläder.

Det gjorde jag dock med ett leende.

Jag trodde nog att jag skulle bli den stränga föräldern i den här familjen, jag tror att det har blivit precis tvärtom.


bloggdesigns blä

publicerat i ;

I förrgår lyckades jag radera en stor del av kodmallen när jag höll på att fixa med min bloggdesign..... stupid stupid me!
Så nu har jag en del pyssel framför mig igen.

Dagarna går fram i raketfart och snart är Tottes semester/pappaledighet över. Jag förstår inte varför just den tiden ska gå så otroligt fort. Snart är hösten här och vårt nya liv börjar på riktigt.

Nätterna fungerar fortfarande riktigt bra för Lexie. I natt fick dock Leo frispel så jag var tvungen och ligga brevid hans säng och hålla honom i handen för att han skulle somna.... 3 timmar tog det. Ghaaa...
När Leo väl somnat var det dags för Lexie att vakna... jippie!;)

Äh.. det var sånt här jag visste att vi hade framför oss så det är ingen big deal. Men jag undrar vad som hände med Leo. Han var livrädd. Värre lär det väl bli efter den 23e när han börjar hos Solveig.

Nä nu ska jag trösta min skrikande dotter och försöka fixa med bloggdesignen samtidigt!:)

Första klänningen

publicerat i ;

Livet som tvåbarnsmor behandlar mig än så länge väldigt väl. Det kan kanske vara någon slags smekmånadsfas kanske, eller så är jag helt enkelt gjord att vara mamma.
Jag tror på en kombination av båda.

Livet som tvåbarnsmamma är i alla fall betydligt enklare än att vara enbarnsmor och gravid. Från att ha vaknat en gång i timmen hela nätterna i två månader i stort sett till att få sova 4 timmar i streck gör enorm skillnad på mig som människa.
Lexie är världens snällaste på nätterna och i natt har jag haft hand om både ynklig son och matat trött dotter. Utan problem. På förmiddagen åkte dessutom Totte och tränade och jag var hemma med båda mina älsklingar. Leo är världens snällaste och Lexie skötte sig exemplariskt.

Nu ligger båda och sover men jag hoppas att det lilla trollet vaknar snart för hon behöver äta. Om inte för sin egen skull så för min!:)

Klockan 14 kommer en tjej från BVC och väger och mäter dotra mi och det ska bli spännande och se om amningen fungerar nu så pass bra att hon går upp i vikt. På kvällarna klarar hon sig inte utan ersättning men annars går dagarna riktigt bra nu. Igårkväll var hon så hungrig att hon drack upp en hel flaska med 65 ml + att hon ammades i typ 1 timme....
Jag anar ju ugglar i mossen men jag hoppas hoppas att hon ska klara sig på amning under dagarna och nätterna och att det räcker med ersättning som tillägg på kvällarna.

Nu ska jag fortsätta njuta...

Här är en bild på Lexie i den första klänningen jag köpte till henne. Ett av de få plagg jag köpte innan hon kom till världen!


Underbara liv

publicerat i ;

Det är lite svårt att få till bloggandet när man har ett litet troll liggandes vid bröstet större delen av dagen. Jag njuter inte direkt av amningen även om det inte gör ont längre. Jag kommer dock inte ge upp än på ett tag.

Det jag absolut inte kan klaga på just nu är nätterna. Eller egentligen kan jag inte klaga på någonting, livet är rätt amazing, men nätterna har varit fantastiska. Lexie sover från ca: 23.00-03.30, äter litegrand och sover sen vidare till 06-07 tiden, äter lite till och somnar sedan om igen. Mina nätter nu är extremt mycket bättre än för bara några dagar sedan.

Tyvärr har storebror blivit sjuk. Han vaknade på helt fel sida igår morse och efter eftermiddagsvilan så hade han feber. Inte mycket men väl 38,2. Under kvällen steg den till 39.0 och natten blev lite orolig men han sov sen till slut till 8. Han har fortfarande feber och är hängig vår lillprins. Ändå är han världens snällaste storebror som gärna ger Lexie hennes napp och klappar henne på huvudet.



tvåbarnsmor

publicerat i ;

Jag har alltid velat vara en ung mamma. Jag hade bestämt mig för att jag skulle ha barn innan jag fyllde 25. När 25 årsdagen närmade sig och jag inte var i närheten av att få barn så kände jag mig besviken. Samtidigt visste jag att jag funnit mannen i mitt liv som jag ville ha barn tillsammans med.
När Leo väl föddes var jag precis fyllda 26 och kände mig inte ett dugg ung och har inte gjort sedan dess.

Idag fyller jag 27 år och 3 månader och här sitter jag som nybliven tvåbarnsmor. Idag känner jag mig ung!:) En härlig känsla... haha

Jag är inte alls ett kontrollfreak...nej nej!;)

Den nya utmaningen att vara mamma till två underverk har nu börjat landa lite. Amningen fungerar bättre och bättre vilket gör att jag känner mig mindre stressad. Nu ligger både Lexie och pappan och sover och jag har passat på att leka lite med Leo och nu passar jag på att blogga. Idag är det ju dessutom fantastiskt väder vilket gör att jag längtar ut! Jag vill njuta av sommaren nu, det lilla som är kvar.

Det är helt märkligt, underbart och fantastiskt hur mycket man kan älska sina barn. Leo och Lexie är mitt allt!

Igår var två av kusinerna på besök... lite svårt att fånga alla på bild samtidigt!




Förlossningsberättelse

publicerat i ;

Allt börjar på fredagmorgon den 30 Juli klockan 07.00. Familjen hade bestämt sig för att gå upp tidigt och åka till Täby C och köa för att få köpa nya Iphone 4. Klockan slår sju och jag vaknar av att det känns lite konstigt i magen, det klickar eller kluckar och jag känner mig lite blöt mellan benen. Jag ställer mig upp och då bara rinner det längs benen. Dessa sekunder innan jag förstår vad som händer så tror jag att jag kissar på mig.

Lycklig inser jag att det är vattnet som går och jag säger till Totte som ligger och sover "Älskling, jag tror att mitt vatten går nu...."
Lika glad som jag så vaknar vi till liv och börjar fundera vad nästa steg är.
Jag ringer förlossningen som säger att jag ska göra det jag planerat på morgonen och ringa in några timmar senare.
Då bestämmer jag att vi åker till Täby och ställer oss i Iphone kön. Jag ville ju gärna ha telefonen det ska jag erkänna, men jag visste hur gärna Totte ville ha den. Vi hade ju planerat detta hur länge som helst!

Så sagt och gjort, vi åker till Täby C och vattnet mitt går hela tiden.. haha
När vi står först i kön börjar jag bli nojjig för jag tycker inte att hon rört på sig på länge i magen och det börjar komma rätt mycket vatten, men då kan vi ju inte gå därifrån. Efter 3 timmars köande får vi våra telefoner och jag ringer direkt till förlossningen som tycker att vi ska komma in för en kontroll direkt.

Vi åker och lämnar Leo hos mormor Solveig och åker direkt till förlossningen. Där tas en CTG kurva och visar att bebisen mår toppen och jag har regelbundna sammandragningar som inte känns. Vi får en tid för igångsättning 48 timmar senare om inget kommer igång av sig själv.

Under dagen passar jag på att vila massor eftersom det är Tottes första "semesterdag". Vi avslutar kvällen med att titta på film i sängen och efter det somnar Totte direkt som vanligt. Själv ligger jag och vrider och vänder på mig. Jag slumrar till men vaknar med ett ryck vid 02 tiden av att jag får en värk som trycker på så otroligt mycket. Jag börjar fundera på om bebisen vill ta sig ut redan och går upp och börjar vanka runt. Bara en kort stund senare kommer ännu en värk som trycker på men då inser jag att jag behöver gå på toaletten. Så fortsätter det i 40 minuter. Jag får oregelbundna värkar som jag måste gå på toaletten efter varje.

02.42 börjar värkarna ändra karaktär och börjar göra ont på riktigt. De kommer var 8 minut och jag ringer förlossningen och frågar hur länge jag vågar vänta hemma med tanke på det snabba förloppet på Leos förlossning. Barnmorskan säger att jag måste avgöra det men att jag bör kanske komma in när det är 6 minuter mellan värkarna.

Jag går upp och väcker Totte och säger att det är på riktigt nu! Han vaknar till liv och vi börjar diskutera när det är dags att ringa hit pappa. Vi bestämmer att jag ska avvakta några värkar till och sedan ringa. Bara för att veta att det verkligen är på riktigt. Vid 03.30 ringer vi pappa som kommer vid 03.50-04 tiden. När han kommer har jag 6 minuter mellan värkarna som jag andas igenom utan problem.

Vi åker direkt och blir väl mottagna på förlossningen. Eftersom vattnet gått så är de restriktiva med att göra undersökningar så jag får sitta med CTG kruvan som visar på ett regelbundet värkarbete. Dock avtar värkarna i styrka lite när vi kommer in och jag blir direkt orolig att vi ska bli hemskickade. Men det var inte aktuellt!:)

Vid 05.30 kollar BM vad som hänt där nere och då är jag bara öppen 3 cm och tappen fortfarande tillbakalutad. Det känns lite som ett nederlag och jag inser att det kan vara låååångt kvar innan någon bebis tittar ut. Efter undersökningen är jag uppe och går ett tag men vid 6 tiden så blir jag alldeles snurrig i varje värk och inser att jag måste ligga ner. Det är fortfarande inga problem att andas igenom värkarna. När klockan är 06.30 gör värkarna riktigt riktigt ont och jag ber om lustgas. De sätter på halv styrka och det hjälper i typ 20 minuter. Då drar vi på full styrka på lustgasen men det är fortfarande inte riktigt så att det hjälper mot smärtan nu.

07.10 kommer nya laget som ska ta hand om oss. Då inser de hur ont jag har och kollar om det hänt något där nere. Jag är nu öppen 7 cm och då inser jag att nu kommer snart bebisen med tanke på hur snabbt det gick med Leo på slutet. Det här förstår nog inte den BM som tog över. haha

07.30 trycker det på av bara den och jag bara skriker rakt ut när smärtan är som värst. Då inser de att jag nog ska börja krysta. De säger åt mig att stänga munnen och trycka på istället. Såklart så när jag krystar ordentligt första gången så kommer hela mitt tarminnehåll ut....tack för den...

Två krystvärkar senare frågar de om jag vill känna på huvudet, men det vill jag inte! Då säger Totte "Du ska se hur mycket hår hon har, och det är svart!!!"

Ytterligare två krystvärkar senare föds vårt lilla troll 07.46.

Fantastisk upplevelse ännu en gång, men ojojoj va skönt det är att det är över!



Lexie Liberto

publicerat i ;

Den 31 Juli klockan 07.46 föddes vår älskade dotter Lexie.

3980 gram och 52 cm lång och helt perfekt!



Vi kom hem från BB idag på förmiddagen och jag och Lexie har redan bott in oss hemma. Jag ska försöka komma med en förlossningsberättelse imorgon.

Allt jag kan säga nu är att vi är mycket lyckliga och jag har riktigt ont i tuttarna. Jag hade förstått att det inte är en lek att amma, men shiiiit... jaja, jag lär mig väl kanske..... snart... förhoppningsvis!:)