Gott nytt år!

publicerat i ;



Någonting fantastiskt hände under kvällen!

Leo kissade på pottan för första gången. WOhoooo!:)
Vi har försökt ett tag men ingenting hänt, men nu så!

årets nästsista dag

publicerat i ;

Nu har vi försökt njuta av årets sista dagar som en familj. Vi har verkligen haft det helt underbart.

Hösten har varit lite tung för oss med extremt mycket jobb för Totte, ny familjemedlem, minimalt med sömn och lite trotsålder på Leo och mycket mycket mer. Detta har gjort att den tid vi haft hela familjen så har det hela tiden legat en underliggande stress att det är något annat som bör göras. Främst har det varit Tottes jobb som legat och stressat oss. Självklart både det pågående jobbet men även de beslut som vi varit tvugna att ta. Det faktum att vi inte har haft någon lugn tid för oss själva har tärt. 

Nu har Totte varit ledig en längre period än på mycket länge och det är först nu de sista dagarna vi faktiskt har kunnat koppla av tillsammans. Tänk att det ska ta så lång tid innan man får chansen att bli lite avslappnad.

Vi har kunnat njuta tillsammans med barnen av aktiviteter som passat hela familjen och sen har vi faktiskt kunnat prata som två vuxna människor på kvällarna/nätterna. Det har varit så oerhört skönt. Så fruktansvärt viktigt.
Det känns som ett bra avslut på det här året och en toppenbörjan på 2011.

Nu blev det lite mer privat än vad jag vanligtvis delar med mig av här på bloggen... men det kändes som att jag ville få ner detta på pränt.

Det känns som att dessa dagar varit väldigt viktiga för barnen också.
Leo har blivit om möjligt ännu mer pappig och Lexie är extremt mammig. MEN... de två syskonen har börjat utveckla en relation som inte innebär att Leo blir sur så fort Lexie är i närheten. Leo har velat vara en storebror. Han har tagit initiativ till närhet med sin lillasyster. Vi har lyckats fånga det på bild några gånger vilket inte har gått tidigare då Leo blivit jättearg av att ha henne i närheten. Igår så gick han dock till henne när hon började gråta och skulle bära och krama henne. Då kan ni förstå att tårarna inte var långt borta. Mina fina ungar!

En annan rolig sak är att så fort Lexie går till sin pappa och blir lite ledsen så ropar hon mamamamamamamamamama. När hon får komma till mig får jag ett stort leende och så blir hon nöjd. Det är verkligen en ny upplevelse med tanke på att Leo aldrig har varit mammig. :)
Leo snackar på som aldrig förr och har ett gigantiskt ordförråd. Han kopplar fortfarande ihop två ord ibland men mest gör han sig förstådd genom att säga ett ord i taget. Det roliga är att han verkligen gör sig förstådd. Han kan berätta vad han vill göra, äta, var han vill gå och vem han vill ha med sig. Helt otroligt vad som hänt i utveckligen under det här året!





2010 lista!

publicerat i ;


Med endast ett få dagar kvar av detta år så krävs det en summering.
Jag har extremt dåligt minne så nu ska jag försöka göra detta i en lista.

Mitt 2010

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag fick en dotter.

2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag tror faktiskt inte att jag angav något nyårslöfte. Gjorde jag det så var det säkert en klassiker som att inte gå upp för mycket i vikt under graviditeten. Det höll jag i sånna fall helt okej. 
 
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Yes. Min bästa vän Hannah fick sin lilla William. Jag blev även gudmor till en liten Klara som är mina barns kusin.

4. Dog någon som stod dig nära? Ja, lilla vovven fick somna.

5. Vilka länder besökte du? USA, Seattle. Skulle ju faktiskt åka till Mallis också men då blev det vulkanutbrott som satte stopp för det. (Jag är fortfarande lite bitter)

6. Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011? SOL, när det var sol här så kunde jag inte njuta för att jag var höggravid
!
7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? 31 Juli

8. Vad var din största framgång 2010? Vet inte om jag haft någon framgång... Eller Jo jag tycker att varje dag är en framgång då mina två barn växer och mår bra.

9. Största misstaget? Jag har gjort så många misstag i mitt liv men har lärt mig att lära av misstagen. Så jag ser de nog inte som misstag längre utan mer som lärorika händelser. Kan dock inte komma på en enda lärorik händelse 2010. Finns säkert någon så om någon vet någon så kan ni ju hojta till.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Jag har faktiskt varit väldigt lite sjuk detta år. *peppar peppar ta i trä*

11. Bästa köpet? Min jacuzzi som jag och barnen badar i varje kväll.

12. Vad spenderade du mest pengar på? Mat som alltid. haha

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Min älskade sons 1 års dag, min älskade dotters födelsedag och att få ha så underbara varelser i mitt liv.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? Ojojoj hade jag fått denna fråga för ett par år sedan hade jag kunnat radda upp hur många låtar som helst. Nu har musiken tyvärr hamnat i skymundan... Men en låt jag kommer på på rak arm är Lady antebellum "Need you now" som är sådär härligt melankoliskt vacker som jag gillar. 
 
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare, mycket gladare. Jag känner mig så tillfreds med mitt liv. Love it!

16. Vad önskar du att du gjort mer?
 Jag hade velat resa mer och SOVIT

17. Vad önskar du att du gjort mindre? Hmm... ätit kanske.

18. Hur tillbringar du julen? Jag tillbringade julen med familjen och släkten. Precis som det ska vara!:)

19. Blev du kär i år? Jag var redan riktigt kär.

20. Favoritprogram på TV (eller datorn): One tree hill, Gossip Girl, The vampire diaries, The secret life of the american teenager, Pretty little liars, Entourage, The big bang theory, Parenthood....

21. Bästa boken du läste i år? Måste vara "När Veronica bestämmer sig för att dö"

22. Största musikaliska upptäckten? Oj någon sådan hade jag nog inte 2010.

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Där kommer mitt dåliga minne in igen för jag kommer inte ihåg.

25. Något du önskade dig men inte fick? Tror inte att det fanns något sådant.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010? Jag mös med Totte och Leonidas.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Bara sånda omöjliga saker som att ha fått ha mamma här och att ha fått resa lite mer.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010? Tjockisstil... eller hmm.. nä jag vet inte. Inte så stylish iaf.

29. Vad fick dig att må bra? Min familj!

30. Vilken kändis var du mest sugen på? Oj.. hoppas inte Totte läser detta nu då. Jag vill ha Justin Timberlake... ;)

31. Vem saknade du? Mammsen

32. De bästa nya människorna du träffade? Tjejerna i mammagruppen måste det nog vara då!:)


Efter att nu ha svarat plikttroget på dessa frågår så inser jag hur ointressant mitt liv egentligen kanske kan verka. Det handlar mest om min underbara familj och vardagstråket/romantiken.
Jag bara funderar på om jag hade svarat på denna lista typ 2004 eller 2005 vad mer spännande saker det hade stått då.

Jaja.. Det är väl "The circle of life". En anledning till att jag ville skaffa barn "tidigt" var att jag fortfarande skall vara relativt ung när barnen klarar sig själva så att man kan resa och njuta av livet då. Jag har sagt att jag och Totte ska resa jorden runt när barnen är utflugna. Jag hoppas verkligen att vi fortfarande vill det då och förhoppningsvis har vi lite andra ekonomiska förutsättningar när vi är 50 än vi har nu!:)

Min lilla vovve

publicerat i ;

Julen har varit fantastisk. Massor av god mat och härligt sällskap och även lite fina julklappar.

Tyvärr så gick juldagen från att vara lugn och harmonisk till att bli sorglig.

Vår lilla vovve som föddes i huset där jag bott större delen av mitt liv har under en längre tid varit lite dålig.
Hon var gammal och grå och vi visste att det kanske bara var en tidsfråga innan det var dags för henne att gå vidare till nästa värld.

Denna stund var kommen på juldagen. Då hade hon legat hela dagen och knappt kunnat gå upp och dricka vatten så då ringde pappa mig och bad mig ta henne till veterinären. När jag kom och hämtade lilla skruttan var hon jätte trött och jag insåg att det enda rätta var att få låta henne sova in.

Allt gick lugnt till och hon så så rofylld ut när hon somnat.

Julen 2010

publicerat i ;

Julen är min absoluta favorithögtid på året.
Detta år har jag satsat allt på att göra den så bra som möjligt för barnen och det hade inte kunnat bli bättre.

Dagen före julafton så var jag och barnen förbi min farmor och fikade lite. Hon blev jätteglad och även om hon inte riktigt har full koll längre betydde det jättemycket för henne att få träffa barnen. Hon lös verkligen upp av deras närvaro.

Julafton började med mys hemma och sedan tog jag och Leo ett lååångt julbad så att han skulle bli trött för att kunna sova lite tidigare än vanligt. Lilla Lexietrollet vägrade ju sova såklart så när Leo somnat och jag och Lexie var fixade för dagen så klädde vi på oss för att klara kylan och började promenera till min moster och hennes familj där julafton skulle spenderas.

Vi hann promenera ca 1 timme och 10 minuter innan killarna hann ikapp oss med bilen och fick åka med sista biten. Helt perfekt. Riktigt skön promenad för mig och skön sömn för Lexie.
Väl framme hos Engs så bjöds det på underbar julbuffé innan Kalle. Sen blev det Kalle och efter Kalle så kom traditionsenligt jultomten. Leo blev såklart livrädd vilket jag visste. När tomten fortfarande var utomhus utanför fönstret så tyckte Leo att det var jätte spännande, men när han kom in och började prata började Leo gråta, ända tills han fick en julklapp. Då blev han tyst och tackade snällt för julklappen. Söta fina älskade Leonidas.

Efter att tomten varit där så blev det julklappsöppning som alltid är lika mysigt. Barnen fick massor med julklappar och Lexie kanske inte visade sin uppskattning, men Leo visade med all tydlighet vilka underbara klappar han fick.

Efter julklappsutdelningen så åkte vi hem till oss. Barnen var trötta och jag började få en ordentlig huvudvärk. Hemma väntade ännu mer julklappar för Leo och även för mig och Totte. Lexie sov och vi andra fortsatte mysa med julklappsöppning. Leo fick såklart alldeles för mycket men varenda present leks med massor just nu. Han älskar sina nya grejjer.

Jag fick också jättefina grejjer. Men absoluta favoriten är min nya onepiece. Åhhh va jag kommer mysa i den nu framöver. Jag kommer nog att flytta in i den.:)

När barnen äntligen somnat låg och jag Totte i soffan och tittade på film tills jag höll på att gö sönder av trötthet och huvudvärk. Jag hann väl sova i typ 20 minuter innan Lexie började hosta och kräkas slem. Hon har varit slemmig i flera veckor nu men såklart blev det någon slags pik i natt. Då tog Totte henne och gick ner och hon kom väl till slut till ro, men har sovit jätte oroligt hela natten.
Leo har sovit superbra och vaknade inte förens 8.45 i morse. Då passade jag också på att gå upp och Totte som tagit större delen av natten med Lexie har fått gå och sova nu. Så nu myser jag med barnen och leker med alla Leos julklappar. Jag är dock inte riktigt lika bra på att leka som Totte och Leo frågar var 10 minut efter pappa. När jag säger att pappa sover ställer han sig i trappan och ropar "TOTTE". haha..

VI hann ju aldrig

publicerat i ;


Vi hann ju aldrig skicka iväg våra julkort.... (eller så kan det vara så att jag inte prioriterade det.

Här kommer det iaf.

God Jul till alla nära och kära!

Massor av julkramar!

Myspys

publicerat i ;

Nu har mamman i huset stått i köket hela dagen och jag har fått massor gjort.

Jag började dagen med att baka vörtbröd som blev lika mumsigt som förra gången.
Nu har vi frukostbröd hela julen. Niiice!:)

Efter baket blev det paketinslagning av alla paket som var kvar att slå in. Det är verkligen sjukt tråkigt att slå in paket när det blir för mycket. I år blev det definitivt för mycket och jag har ingen annan att skylla än mig själv.
Jag älskar dock att ge bort paket och jag hoppas att de som får paket inser tankarna bakom presenterna och blir glada.

På eftermiddagen blev det först storhandling och sen vi kom hem har jag stått i köket.

Jag har gjort 2 olika sorters sill och köttbullar.
Sillarna har jag inte smakat på men jag vet ju att de är sjukt goda så de står i kylen och bara frestas.
Köttbullarna blev riktigt bra, jag hoppas att de är lika goda när de blir tillagade, men det skulle jag gissa.

Leo fick ett lektält i julklapp av sina kusiner och deras föräldrar. Det hade inte kommit i söndags när vi sågs så han fick det idag. Jag trodde inte att han skulle vara så intresserad av det, men han älskar det.
Han går in i det och säger "Sova" "Myspys". Min lilla älskling.

Bloglovin

publicerat i ;
Jag har funnits med på bloglovin ett bra tag, men har inte använt det själv för att jag inte förstår hur det fungerar. Nu försöker jag än en gång fixa det så att jag fattar. :)


Följ min blogg med bloglovin

Skändad julkrubba

publicerat i ;
När jag gick upp i morse möttes jag av en fasansfull syn.
Min julkrubba har blivit skändad.

Jag försöker hitta gärningsmannen genom uteslutningsmetoden.
Med tanke på att dörren har varit låst hela natten och ingen gjort inbrott måste den misstänkta finnas inom husets fyra väggar.

Lexie är efter moget övervägande utesluten för att julkrubban står lite väl högt upp för att hon skulle kunna nå, även om hon fått för sig att lära sig att ställa sig upp på en stol.
Leo har jag efter en stunds funderande också uteslutit. Jag gjorde ett arbetstest med honom på morgonen och hans motorik är inte i närheten av att lyckas få in lammet i dinosauriens mun och få den att stanna där.

Då har vi bara en misstänkt gärningsman kvar.....(nynnar på ledmotivet till hajen) ....Sirap. (För inte kan det väl vara min älskade man Totte...!?!?!?!)



Julmys

publicerat i ;


Vi har haft en helt underbar helg med underbart sällskap.

Söndagen bjöd på lilljul hos och med Fredrik med familj.
Vi åt god mat, pratade massor och barnen busade hur mycket som helst. Kusinerna har verkligen tokroligt tillsammans och det kommer bli helt galet om något år när Lexie och Klara är större. De kommer vara helt jämngamla och förmodligen ha hur roligt som helst.

Leo fick en tidig julklapp av sin morfar som är en helikopter. Han ÄLSKAR sin helikopter och just nu så leker han bara med två saker hemma. Sin helikopter och sin radiostyrda bil han fick av Hannah och Johan. Lillskrutten är så nöjd.
Just nu sitter han även och tittar på Bärgarn dvd'n han fick av Hannah med familj.

Vi har precis varit och julfikat hos mormor Solveig. Det behövde nog Leo för VARJE gång vi klär på oss och ska gå ut och leka så frågar han om vi ska till mormor. Nu har han fått stilla sitt lekbehov där lite, på något sätt är hennes leksaker roligare än våra. Kan ju vara för att han har massa kompisar där också.

Igår kämpade jag och barnen på med julpyssel hela dagen i stort sett. Vi bakade pepparkakor, dekorerade pepparkakor och kokade knäck. Allt blev väldigt bra och Leo tyckte att baka pepparkakorna och dekorera dem var riktigt roligt. Han är en liten konstnär precis som sin far. Underbart att se!

Jag lyckades även smita iväg och simma och sola en sväng när barnen sov. Riktig lyx som bara var sååå skönt. Simmade bara 1500 men det kändes bra i kroppen efteråt. Totte var iväg på bio på kvällen så då kokade jag och barnen knäck och mös med ett långbad.

Idag blev det PT träning och jag kommer ha sååååå ont i låren imorgon. Jag hoppas att de hämtar sig lite till på torsdag när det är dags för nästa pass.

Nedan följer ett par bilder från våra dagar. Översta bilden talar för sig själv. Om man inte tar in sommarmöblerna så behöver man inte heller ta ut dem sen. Mycket praktiskt! (Enligt Totte!) ;)



Fjärde advent

publicerat i ;

Idag är det 4 Advent och tack vare gårdagen börjar julstämningen infinna sig.
Jag och Leo har åkt som tokiga i pulkabacken, gjort snöänglar och fixat ljusslingan på framsidan av huset.
Leo blev tokig på slutet och bara skrek och gnällde. Jag tog upp honom i famnen och frågade varför han var så arg.

Då svarade älskingen- "KALLT"!
Tänk va stor han är nu min prinskorv, han kan svara på frågor och jag får tårar i ögonen av lycka och stolthet.

Åt frukost ensam i morse, eller barnen var ju vakna men pysslade med sitt. Det gäller att mysa till 1000 även när man äter i sin ensamhet. Detta är mitt frukostmorgonmys, jag lyxade med capuccino till frukosten i morse, kanske börjar jag bli vuxen trots allt.


Nu är det jul igen...

publicerat i ;

Igår startade vår jul på riktigt.
Vi började med att sätta in julgranen igår förmiddag. Det är alltid en riktig stämningshöjare. Vanligtvis brukar vi inte sätta in julgranen förens runt den 20 December, men igår skulle vi fira lilljul här med Hannah, Johan, Oliver, William och Ida.

Vi drack glögg, åt pepparkakor, Hannahs hembakta beskvier, mumsig middag,  och sen avslutade jag kvällen med en Bailys Hasselnöt. ojojoj vilken eftermiddag/kväll.
Vi hade jättetrevligt och barnen var helt klart överväldigade av presenterna och stämningen. Leo och Oliver för att de busade runt som tokiga och Lexie för att hon mest skrek, den enda som skötte sig exemplariskt var såklart William!:)

Leo fick en helt underbar radiostyrd bil och en film med kortare avsnitt med Bärgarn. Båda julklapparna var klockrena och Leo har pratat om Bärgarn i sömnen hela natten och det första han ville göra när han vaknade var att köra sin bil. Bättre betyg än så kan knappast presenter få.

Lexie fick jättesöta matchande pälstofflor och halsduk och sen en jättefin bondgård med plastdjur som hon nu i första hand inte kommer att "leka" med men djuren är redan uppskattade att titta på och äta på.

Jag och Totte fick en underbar pläd som vi direkt invigde igårkväll när gästerna gått och barnen somnat.
Inte heller den hade kunnat vara bättre!:)

Idag blir det lite mer julfirande med brorsans familj, fast idag ska vi bort och det känns faktiskt lite skönt.
Innan vi hinner iväg på det ska jag nog ta med mig Leo och gå till pulkabacken. Vi behöver båda komma ut innan lunchen, jag för att röra på mig och Leo för att röra på sig för att han sen ska kunna somna gott innan vi ska iväg.



johannaliberto.com

publicerat i ;

Nu har jag äntligen fått ändan ur vagnen och bytt domännamn på bloggen. Nu ska alla som vill kunna hitta den utan att veta att jag en gång i tiden hade ett liv med en böna i magen som var trasig och som gjorde att jag startade en blogg som då automatiskt fick namnet mittlivmedbonan.

Nu handlar bloggen om så mycket mer än bara mitt liv med den fantastiska bönan som en gång var trasig och nu är relativt hel.
Bloggen är en del av mig nu. Ni som läser den blir liksom en del av mig också. Den är ju ganska personlig den här interaktiva dagboken, men ni skulle bara veta vad mycket mer smaskigt som döljer sig på min sida av skärmen. Nu blir ni lite nyfikna va... haha

Japp så nu är det bara att trycka in johannaliberto.com så dyker ni in på denna tjusiga blogg. Härligt värre! 
Jag SKAAA få tid i jul att uppdatera designen också, det är bara en tidsfråga mellan alla julbord, träningstillfällen och öppnande av julklappar. 

Jag är så nöjd att jag är somewhat of a datahacker som klarade av detta med byte av namn. Det roliga är att allt finns att hitta på google. Jag hade varit en noob inom allt om inte google fanns. Google is my god! 

jaja, här kommer min nyklippta prins! och jag ska gå och sova!



 

blogg failiure yesterday

publicerat i ;

Det fungerade inte att blogga gårkväll när jag väl hade tid och inspiration.

Jag hade tagit lite bilder på mig själv så att jag ska ha något att jämföra med sen vid Beach 2011. (eller nåt!;) )



Nu har Leo jullov vilket gör att vi kommer ha slappa morgonar här i tre veckor fram över. Förutom när jag tänker tvinga med mina små till gymmet. Inte för att det är så mycket tvinga i Leos fall eftersom ha tycker att det är jätteroligt att leka där. Lexie sover mest så det är rätt perfekt att träna under hennes förmiddagssömn.

Idag blir det nog ingen träning för mig tyvärr om jag inte lyckas ta mig iväg på eftermiddagen utan barn. Barnpassningen är nämligen oftast helt full på fredagförmiddagar eftersom de bara har öppet på förmiddagarna. Vi får väl se om jag lyckas charma mig till att Totte ska ha lite pappatid med sina små älsklingar i eftermiddag.

Imorgon blir det lilljul med Hannah och hennes goa familj. Ska bli så mysigt! Så imorgon på förmiddagen blir det en massa myspyssel för oss.  

16 december

publicerat i ;

Idag är en stor dag kära blogg och bloggläsare. Idag är första dagen på 2 år och 2 månader som jag inte anses lida av fetma enligt den kära mr BMI.

Så från och med idag är jag bara överviktig och mitt första delmål är avklarat. Nu återstår de 11 kilos kamp jag har kvar ner till att anses normalviktig. Efter det återstår det 2 kilo tills jag väger lika mycket som jag vägde för 5,5 år sedan när jag och Totte träffades. Alltså, totalt 13 kilo kvar att gå ner tills jag skulle känna mig riktigt nöjd.

Nu är det ingen idé att hymla om siffrorna, det är ju för min skull som jag gör detta och för er som är intresserade så kommer här lite siffror.

När jag träffade Totte vägde jag: 72 kilo (Det är denna vikt jag vill tillbaka till)

När jag blev gravid med Leo (aka bröllopsvikten)vägde jag: 82 kilo

När jag var gravid med Leo slutade vikten på: 109 kilo

När jag 5 månader senare blev gravid med Lexie vägde jag: 89 kilo

När Lexie föddes vägde jag: 100 kilo

När jag började denna viktresa och förlorat de gravidkilon som ville försvinna automatiskt vägde jag: 91,5 kilo

IDAG väger jag: 85,3 kilo

Träningen går riktigt bra just nu och det är väldigt inspirerande. Jag tror nästan att det är tack vare den som jag faktiskt lyckas med att äta bättre också.

Nu är målet att springa en mil i sommar. Inte bara komma igenom utan faktiskt springa, helst under en timme. Vikten vill jag självklart också förlora, men jag tror att det kommer automatiskt med träningen nu. Gör den inte det så får det ta den tid det tar!

Jag vill få en bra grundkondition ochhålla den uppe nu. Mitt mål är att må bra.

Jag hoppas hoppas och SKA hålla mig till detta nu, det är jag skyldig mig själv!

PBBD

publicerat i ;

Jag och Totte lider av PBBD (Post Big Bang depression). Alla säsonger är slut och vi har inget att skratta åt längre.
Vi blev glada när vi insåg att en av våra andra favoritserier hade kommit igång, Dexter.

Tyvärr är den en rätt hård, brutal och framkallar inte direkt skratt..... Därav vår PBBD. Symptomen är trötthet, sorgsenhet och en känsla av hopplöshet. Livet är hårt och det är väl bara att härda ut. ;)

Idag har jag hunnit med alldeles för lite. Lexie har sovit superdåligt och eftersom nätterna nu är mina igen eftersom Totte fått ont i kroppen av att sova på soffan så har jag sovit minimalt. Tröttheten har legat som ett vått duntäcke över mig hela dagen och jag har bara velat att klockan ska bli minst 21 så att jag får gå och sova. Såklart så har jag inte gått och lagt mig än. Jag är precis hemkommen från julmiddag med simklubben och ska snart gå och sova. (Då kommer säkerligen Lexie att vakna så jag avvaktar en stund till. Jag vet att det inte finns någon logik i det uttalandet så jag går vidare.)

Lexie fick spruta idag så hon är lite kinkig. När jag tänker efter så har tjejerna i familjen idag varit på ett riktigt skithumör. Det är tur att vi har varit på tumanhand större delen av dagen så att få har blivit påverkade av vårt toppenhumör.
Imorgon ska mitt strålande solskenshumör vara tillbaka och jag ska träna och få en massa gjort. Yes, it's a done deal!

Nedan är Nissan med stolta tomtemor och tomtefar.


Helgen

publicerat i ;

Lördagen spenderades i pysslets tecken.
Jag fick nämligen för mig att jag skulle göra egna julgrupper. Jag ÄLSKAR att köpa julgrupper, men de är ju rätt dyra och jag tänkte att de måste vara relativt enkla att göra.
Så vi gav oss iväg mot plantagen för att inhandla allt jag behövde och sen skapade jag så det stog härliga till. Brevid mig stog Leo vid vattenkranen och hade vattenlek.

På kvällen kom tre av mina närmaste vänner på julmysmiddag. Vi hade en helt perfekt kväll med god mat, gott vin och framför allt underbart sällskap!:)

Söndagen har även den gått i julmysets tecken. Glöggmys på dagen och sen blev det luciasim på badet på eftermiddagen. Sååå mysigt. På badet så gick alla stora simmare i ett jättefint luciatåg i simhallen som alltid avslutas i vattnet. Det är lika vackert varje år och det är lite roligt att jag för några år sedan gick i det där luciatåget.

Efter luciatåget så får alla familjer som är där bada. Jag och Leo went crazy i vattnet och det var superkul för oss båda. Vi åkte till och med den stora vattenrutshkanan tillsammans och Leo älskade det.
När Lexie började tröttna på kanten med pappan så fick även hon hoppa i. Först tyckte hon att det var lite kyligt, det höll kanske i sig i 20 sekunder sen tjöt hon av skratt.

Att jag/vi har två små grodor till barn är helt klart. Jag hoppas att de fortsätter vara lika glada i vattnet!:)


vinterdag

publicerat i ;
Idag har jag hunnit med sjukt mycket. Kan bero på att man väldigt mycket tid när man går upp klockan 6. Använder man tiden effektivt så finns det knappt några begränsningar på vad man hinner med.

Jag började med att plocka iordning på mellanvåningen, den våningen vi spenderar större delen av vår vakna tid på. Sen så började jag tvätta. Efter det tog jag tag i att rensa badrummet på övervåningen som varit full av målarfärgsburkar och annat sånt som användes vid renoveringen.

Sen busade jag och barnen massor tills det blev dags för lunch för dem båda. Efter lunchen somnade sötnosarna direkt och jag smet iväg för att träna. När jag kom tillbaka efter träningen blev det dags för lunch för mig och Totte och då hade barnen precis vaknat. Efter lunch och ännu lite mer bus med framförallt Leo så somnade Lexie igen. Hon är lite hängig och förkyld stackaren så hon vill mest sova.

Då passade jag och Leo på att gå ut och åka snowracer. Leo älskade det!!!! Jag fick springa upp för backen och åka med honom ner på snowracern och han tjöt av skratt. Det är lycka för ett mammahjärta det. Nu ska jag snart sätta igång och göra stora pepparkakshjärtan som vi ska dekorera och sätta i fönstret. Sen blir det lite mer tvätt och middag för barnen och sen äntligen Idolfinal ikväll.

Yes, dagen hade inte kunnat vara bättre!

På översta bilden skriker Leo på mig att springa upp för backen än en gång och åka ner med honom. Sötnosen!

Sitta

publicerat i ;
Lexie sitter vid 4,5 månad.... Leo var 5,5.
Jag har ju alltid sagt att tjejer är liiiite före killar!;)

Lexie sitter!

publicerat i ;

Här är det fullt upp som vanligt nu för tiden.

Jag gosar med barnen, skjutsar, tränar, försöker äta rätt, slår in julklappar, bakar, funderar över vad jag ska laga till lunch/middag, lagar mat, tittar på TV, städar, jobbar och det här med bloggandet kommer i sista hand just nu.
Tråkigt med sant.

Jag tänker flera gånger per dag på saker jag ska skriva, men sen finns inte tiden. När tiden väl finns så finns inte inspirationen av en eller annan anledning.

MEN... idag är en stor dag. Så då krävs dokumenation på hög nivå.

Vår lilla tjej har lärt sig att sitta själv.
Hon sitter helt obehindrat och kan leka med saker.... HALLÅ!?!?! Hon har inte förstått att hon precis kom ut ur min mage....


Måndag

publicerat i ;

Idag har vi haft en fullt upp dag igen.

Efter en dålig nattsömn så bar det iväg med Leo till Solveig.
Jag och Lexie åkte direkt efter det ut till Kungsängen, och varför då kan man fråga.

JOoo.. för att igår när jag var hos Hannah och gjorde julgodis (som för övrigt blev suuuuper gott) så köpte jag Toy Story 3 till Leo. Han har blivit lite besatt av Buzz så jag tänkte att han skulle få den i adventspresent. (Alltid bra att ha en anledning att få ge sin son en present);)
När jag kom hem med den till Leo så visade det sig dock att filmen inte låg i fodralet, nä den skulle man tydligen fråga efter... men det hade ingen berättat för mig. Det löste sig dock finfint på förmiddagen så det var bra. När vi ändå var i Kungsängen så passade vi på att hälsa på Hannah och William en stund innan vi åkte hem och åt lunch.

Efter lunchen slog jag in alla Leos julklappar. Nästa aktivitet för eftermiddagen var träning med min PT.
Det är så sjukt jobbigt, men så underbart nu efteråt. Me like!

Efter träningen så var det bara att åka hem och laga middag till familjen. Improviserade en skön pastasås med kyckling, massa grönsaker med smak av citrusfrukter. Mycket gott blev det!

Nu ska jag bara softa i soffan framför Big Bang Theory, apelsiner och älsklingen innan det bär av mot sängen för en förhoppningsvis skön natts sömn!

 EN liten anekdot från dagen bara....Innan vi skulle gå ner och bada idag så sprang Leo runt som en tok i vardagsrummet och ramlade och slog sig så att han började blöda i hela munnen.
Var blodet kom ifrån har jag fortfarande ingen aning om...
Sen när vi skulle gå ner för trappan så spydde Lexie Leo rakt i huvudet. Det var ingen liten spya heller utan en rejäl än. Som tur var så visste inte Leo var det var utan han såg mest väldigt förvånad ut över att bli blöt i huvudet i trappan. haha... stackars lilla otursfågeln!

Fina familjen

publicerat i ;

Idag har vi haft fina Emma och Rikard här på lunch och mys.
Alltid lika kul att träffa dem!
De bor i Spanien nuför tiden så det är inte allt för ofta vi har möjlighet att ses men det får det bli lite ändring på nu. Vi måste helt enkelt åka till spanien. (Synd att Totte inte läser det här så att han förstår piken!);)

Imorgon blir det julgodisbak med bästa Hannah. Ska bli så mysigt!!!

Ikväll blir det en tidig kväll i säng eftersom jag av någon märklig anledning är otroligt trött. Vi kanske hinner med något avsnitt av Big Bang Theory som jag bara ÄLSKAR! Det är en riktigt rolig serie och jag viker mig av skratt flera gånger per avsnitt. Jag brukar vanligtvis inte gilla rena komedier. Jag tycker vanligtvis att komedier kan bli lite pinsamma. Men den serien är verkligen klockren, helt min humor!

På morgonen tog Totte lite bilder på mig och barnen. Några blev faktiskt riktigt bra, ljuset var helt fantastiskt med snön som låg ute och bara lös upp världen.

tji fick jag

publicerat i ;

Jag trodde att Lexie skulle sova gott i natt trots att hon sovit större delen av dagen igår... tji fick jag!

Jag mötte Lassie....

publicerat i ;

Tänkte bara berätta att jag var på gymmet samtidigt som Kristian Luuk igår.

OCH....

Vi har samma PT!
Blir ni inte liiiite avis nu va!;) hahaha

Här och NU

publicerat i ;

Vi har haft två riktiga mysdagar här hemma.
Träning på förmiddagarna där Leo har fått springa av sig på gymmets barnpassning. Sen har det blivit lunch när vi kommit hem och sen sovstund för barnen.

Idag sov Leo jättelänge på eftermiddagen och Lexie har sovit mest hela dagen. När hon varit vaken har hon antingen varit supersur eller jätte hungrig. Tur att hon sovit mest hela tiden.

Leo den lilla sötnosen har däremot varit på ett strålande humör idag. Han har blivit så stor min lilla kille och han visar varje dag hur mycket han förstår och hur mycket han tar in av sin omgivning. Herregud... idag gjorde han mig helt imponerad.
I två veckor har det legat en liten rund grå gummigren i besticklådan i diskmaskinen. Jag har inte vetat var den kommer ifrån så jag har låtit den ligga där. Leo älskar att hjälpa mig att plocka ur diskmaskinen och gjorde det idag på eftermiddagen. När allt var urplockad tar han upp den lilla grå saken, öppnar facket brevid diskmedelsfacket i diskmaskinen. Där sätter han sedan fast den lilla grå gummigrejjen precis där den tydligen skall vara och stängde luckan.

Jag står brevid och gapar! Självklart är det lillskrutt som tagit bort den lilla grå gummigrejjen från början, MEN WHAT... hur kommer han ihåg det, och hur kommer han ihåg var den skulle sitta och hur han skulle göra för att öppna luckan osv osv...
Idag har han även sjungit blinka lilla stjärna, sagt saker han aldrig sagt förut, förklarat för mig precis vad han vill och totalt charmat byxorna av mig. Känslan jag känner för min lilla skrutt idag är sådan överväldigande förälskelse och kärlek.

På kvällen nu när jag varit ensam hemma med barnen har jag varit så otroligt känslosam och sentimental. Så fort Leo gjort något sött så har tårarna kommit. Detta är vad jag velat få uppleva i hela mitt liv. Känslan av total tillfredsställelse i mitt liv just nu är fantastisk. Jag är så hemma!
Igår berättade jag för Totte att jag aldrig tidigare i mitt liv velat eller kunnat leva i nuet. Det har alltid varit något jag letat efter eller något som varit jobbigt. NU... just NU i mitt liv så vill jag inte vara någon annanstans än just här och nu.

Den känslan är mäktig!

PT

publicerat i ;

Det är så otroligt vackert ute att jag blir alldeles tokig.
Herr Rimfrost är här med all sin prakt och jag tror inte att det finns något jag tycker är mer vackert i naturväg än det jag ser när jag tittar ut genom fönstret nu.

Igår satte jag mitt livs första pepparkaksdeg. Det blev min mammas gamla recept som hon fått av sin mamma som jag som tur var fått receptet på av min moster. Jag har ingen aning om den blev bra, men det lär ju visa sig i eftermiddag när vi ska baka.
Leo är hemma idag eftersom Solveig är sjuk så idag blir en mysdag. Jag ska försöka ta ut honom på en pulkasväng också, men det blir nog en riktig kortis med tanke på kylan.

Igår körde jag konditions och styrketest med min PT.
På magstyrkan är jag på nivån "UTMÄRKT"... känns ju rätt skönt med tanke på att jag fött två barn på mindre än 2 år.
Bröst och armstyrka ligger jag på "ÖVER MEDEL". Känns också riktigt skönt.

MEN... sen till det stora konditionstestet.
Testet gick ut på att ta mig fram 2,4 kilometer på löpbandet så fort jag kunde.
Jag trodde ALDRIG att jag skulle klara att springa hela vägen, men det gjorde jag. Så jäklans bra kändes det. Sprang inte särskilt fort, men sprang i alla fall!
Sen räknar något program ut med variablarna tiden på sträckan, vikt och ålder ut vilken syreupptagningsförmåga och fysisk ålder man har.
Min syreupptagningsförmåga är varken bra eller dålig. Den är sådär att man definitivt måste förbättra den men det är inte kritiskt. MEN... sen kom käftsmällen. PGA min vikt tillsammans med de andra variablerna så har jag en fysisk ålder på 57 år. Jaha liksom...

Så nu är det en livsstilsförändring som gäller. Den har jag ju redan börjat med visserligen, men ändå! Nu kan jag bara tänka 57 så vill jag inte göra något för att spela med livet.
Det som är grejjen är att vikten spelar en jättestor roll i den där åldersuträkningen. För sänker jag vikten men fortfarande springer på samma tid så sänks åldern rejält. Så nu ska jag träna och träna och fortsätta äta bra.

Nu har jag delat med mig av något som jag skäms extremt över. Enda anledningen till det är att jag nu SKA förbättra detta. Jag och min PT ska göra om samma test i vår igen för att se vilken förbättring som skett. Hon har sagt att hon inte tänker lämna mig innan min fysiska ålder är nere på 28. Jag är beredd att betala mycket pengar för att det verkligen ska hända. Innan sommaren 2011 ska jag vara 28 i kroppen och fortsätta vara max 25 i själen.

December 1st

publicerat i ;

Idag har jag redan hunnit med en hel del.
Vaknat, matat barnen, skjutsat Leo, varit på öppna förskolan med Lexie på mammagrupp och sen hem och ätit lunch.

Nu bär det snart av mot gymmet där pass 2 med min PT går av stapeln med konditions och styrketester. Kan bli spännande att genomföra med tanke på min härliga träningsvärk i låren. Men smärta är ju bara vekhet som lämnar kroppen och vila kan man ju göra i graven så det är bara att köra på!

24 dagar till Julafton och redan är kalendern full. Det är galet härligt!

Hur firar alla ni där ute jul? Här är det som sagt fullt upp!

Helgen innan jul blir det lilljul med bästa Hannah och hennes familj på lördagen.
På söndagen blir det middag med ena brorsan som åker till fjällen hela julen. Sen är veckan innan full av matlagning och mys med barnen.
Julafton spenderar vi hos min moster med familj tillsammans med min pappa, Tottes mamma. Även min faster och kusin med familj kommer och äter lunch med oss innan de far iväg på annat julfirande.

Annandagen blir till att träffa äldsta brorsan med familj en sväng eftersom de inte är med på julafton.
Jag älskar ju julen och framförallt att få spendera tid med de som betyder mest i mitt liv. Det är självklart jättetråkigt att inte få träffa hela min ursprungliga familj på julafton men samtidigt är det bara ett tecken på att vi blivit vuxna. Båda bröderna firar på sitt håll i år och det är rätt skönt att ha den känslan i familjen att man inte behöver ha dåligt samvete för hur man väljer. Nästa år kanske det är jag som inte är närvarande i julfirandet pga flytten till Seattle.

Julen förlorade sin charm för mig i ett par år. Jag tyckte att glädjen försvann när magin försvann. Julen var inte vad den en gång var när man var liten så att säga. Nu har dock julen återfått sin magi och charm för mig. Nu ska jag fira jul för mina barns skull. Jag ska göra deras jular magiska oavsett var i världen eller i vilket sällskap vi befinner oss.

Jag kan tänka mig att jag kommer att återfå denna förlorade charm av julen när barnen blir stora. Då måste jag nog finna en ny infallsvinkel igen. Jag tror att denna julkänsla kommer inom mig och bara jag finner en mening så kommer det alltid att finnas någon slags magi. Julen kommer att förändras ju fler år som går och jag hoppas att jag kommer ihåg känslan jag har nu.

Ibland kan jag tänka på filmen "the holiday". Sååå underbar och härlig. Jag hoppas att om jag nu en gång sitter där bitter och trött på allt vad julen innebär att jag tar tag i mig själv och gör någonting oväntat. Jag ska verkligen försöka att vara den positiva människa jag är idag resten av mitt liv. Det är härligt att leva och livet blir vad jag gör det till. Är jag glad är det lättare, allt är lättare.

Nu är det December och jag älskar det. Det ska jag ta tillvara på i allt jag gör denna månad. En tråkig måndagsmorgon med två bajsblöjor framför mig ska jag tänka på allt bra som finns omkring mig, då blir det lite lättare- det vet jag ju!:)

Nu ska jag gå och träna med lätt sinne och positiva tankar.

Got to love it!