Sjukstuga

publicerat i ;

Leo har blivit sjuk den lilla stackaren.
Jag kanske skulle ha anat oråd redan i morse när han sov till 8 istället för till 6 som det har blivit den senaste veckan. Men det gjorde jag inte:)
Totte gick upp med Leo och jag fick sova vidare en timme. När jag sen kom upp så blev Leo inte ens glad av att se mig. Det är inte vanligt!
Sen försökte han krypa till mig när något låg ivägen och blev helt förtvivlad av att han inte kom fram.
DÅ anade jag oråd!

När jag tog upp honom var han jätte varm så då var det bara att gå och ta en temp och ge lite alvedon. Han har 38.6 och är jätte skruttig. Vill bara ligga i famnen och sova hela tiden. Nu har jag lyckats lägga ifrån mig honom så nu sover han i soffan, nästan brevid sin pappa som också passar på att sova.

Jag ska iväg på simskola och sen födelsedagskalas hos min brorsson Knut som fyllde 7 år i veckan. Totte och Leo får stanna hemma och kurera sig.

En trött feberLeo



En trött pappa



En trött Simba



En cool Leo som längtar till våren, precis som sin mamma

Toatrumma

publicerat i ;

Bland det roligaste Leo kan komma på just nu är att spela trumma på toalocket. Det måste vara riktigt roligt för så fort han får chansen så kryper han in där, ställer sig upp och börjar trumma.

Jag tycker kanske inte att det är världens bästa lek, men vad gör man inte för att muntra upp en uttråkad liten skrutt.





Jag tror att det är dags att ta bort den där nappen snart...
Jag ser inte fram mot det, men jag inser att han faktiskt inte behöver den längre. Eller jo, han behöver den vid insomningen. MEN... nu sover han hela natten utan att skrika efter nappen. Detta är otroligt skönt. En oerhörd lättnad för mig som är som en liten trött gris på nätterna just nu.
Inte för att jag sover hela nätterna i alla fall, toaletten är min kära vän på natten och kommer så förbli tills "Pricken" är här.

Nyss så gjorde Leo ännu ett framsteg. Vi skulle äta lite mellis och jag gjorde iordning små smörgåsbitar som så många gånger förut. Leo har tyckt att det varit okej när jag stoppat in dem i munnen på dem men har inte förstått att han kan göra det själv, förens idag. :)
Han tog upp den lilla mackbiten med högerhand och tog den sedan med något som börjar likna ett pincettgrepp med vänsterhanden och stoppade in den i munnen. Min duktiga kille.
Tänk att varenda framsteg värmer mammahjärtat. Jag jublade högt och Leo trodde nog att jag blivit ännu knäppare än vanligt.

Ännu en bra sak är att jag idag ÄNTLIGEN kommit igång med att skriva ner min barnbok som jag har haft i huvudet så länge nu.
Jag och Totte har kommit överens om att det är dags att sätta fart på det projektet ordentligt nu.
Jag hade tänkt att jag ska skriva ett första utkast till nästa helg, sedan kan jag förhoppningsvis få min svägerska som är grym på att skriva, att läsa den och ge mig feedback.
Sen blir det för Totte till o illustrera min saga.

Va lätt det låter! Wihaaa

Livets bok

publicerat i ;

Vi firade jul hemma hos min kusin och hans familj.
Då fick vi en försmak på vilket liv det kommer att vara om ett par år med Leo och hans kusiner och sysslingar.
Här är Leo + 1 kusin och 1 syssling:



Tidigare idag satt Leo och pillade med min mobil och upp kommer massa gamla bilder jag inte sett på väldigt länge. Bilder på leo när han var nyfödd och bara några dagar/veckor gammal. Det är helt otroligt vad tiden gårt fort och jag kan inte förstå att vi om 6 månader har en ny sån liten hos oss.
När man tittar på bilderna så ser det inte ut som att Leo finns där inne.

Jag är helt säker på att barn inte föds som tomma böcker, men nästintill. Jag tror att grundhandlingen av boken finns där, sen är det vi i barnens omgivning som måste berika boken med alla olika aspekter av livet. Förhoppningsvis gör vi ett så pass bra jobb att boken får en bra början som barnen själva är nöjda med. För sen när de är så stora att det är dags att fylla den där boken själva så kommer de inse att det inte är ett särskilt lätt i alla lägen.



grindar och annat kul

publicerat i ;

Leo den lilla fillefiluren har börjat vägra sova i sin säng på dagen. Liiiite frustrerande och de flesta dagar har vi en lång fight vid naptime.
Idag hanns inte fighten med eftersom det står bad på agendan under eftermiddagen som varje onsdag.
Då får man lyxa till det och somna i mammas famn och sen sova i soffan!:)




Imorse gick jag upp med Leo och sen fick jag gå och sova ganska snart igen eftersom Leo var trött igen.
MEN... pappan väckte Leo redan efter 30 minuter av misstag så då fick de gå upp och leka en stund.

När jag lite senare kommer ner i vardagsrummet säger Totte:

"Leo har lärt sig två saker på morgonen. Det ena är att kasta saker och den andra är att klättra i trappan."

Vi har ju haft en grind i trappan ner i flera månader men Leo har inte varit ett dugg intresserad av vägen upp, tills i morse. Då hade Totte hört honom gnälla lite så han gick och tittade varför han gnällde, då sitter Leo på tredje trappstegt och kan inte komma ner. Hmm... det sägs ju att man ska vara lite förutseende när det gäller sina barn.
Jag har varit på väg i flera veckor att köpa en till grind, men inte kommit mig för.
Idag åkte vi ju då och skulle köpa grind, men då finns inte den grind vi har nånstans. Grrr....
Så nu får vi ha hökögon på Leo och så får jag åka till fler barnbutiker imrogon.

klappa händerna

publicerat i ;


I morse fick jag lite sovmorgon vilket var helt underbart. Jag har sovit helt okej i natt men jag har fått något fel på min axel. ajaj ont gör det.

Leo sov sött hela natten men bestämde sig för att han ville gå upp lite för tidigt. Tur att han har en snäll pappa som ville gå upp och leka med honom.

Vid 8 tiden ville Leo gå och sova igen så då fick han lägga sig brevid mig i sängen och sova. Jag vaknade av att han satte sig klarvaken upp och började klappa händerna.
Var kom det ifrån?
För flera veckor sedan försökte jag få honom att lära sig klappa händerna men då var det totalt omöjligt. Idag var han tydligen redo. För nu klappar han händerna hela tiden:)



Pricken!

publicerat i ;

Nu har jag sett min älskade lilla "Pricken".
Det är verkligen magiskt...

Jag såg en liten liten bebis som hade allt den skulle ha. Två armar och två ben och viktigast av allt, ett tickande hjärta.
Det såg även ut som att bebisen hade en hel mun, vilket gjorde att mammahjärtat brast. Tårar av lättnad....
Vi ska inte ropa hej än, vi vet att de missade det på rUL med Leo, men nu tittade vi på ansiktet och jag tyckte också att det såg ut att vara helt.

Har fotat bilden med  mobilen så inte så bra bild, men här är Pricken:

Helgen

publicerat i ;

Vi har haft en riktigt bra helg.

Lördagen spenderade vi först med lunch i Sollentuna Centrum med bror Fredrik och hans familj.
Sen åkte vi till Hubbe, Eva och Josefin som är vänner till Tottes familj från början.

Kvällen spenderades i soffan med godis och "Sommaren med Göran" som jag tyckte var riktigt rolig faktiskt. 

Söndagen blev det lite jobb för mig på simskolan. På söndagar har jag 3 grupper med 2-4 åringar och de är ju bara för söta. Vi har några platser kvar så är någon intresserad så hojta till:) Vi håller till i Danderyd.

Kvällen skulle bli film och godis som lördagen, MEN... jag var sååå trött. Så jag gick och la mig vid 8. Underbart.
Idag är jag utvilad!

Nu på morgonen har jag och Leo bara myst och snart ska jag faktiskt iväg på Ultraljud.
Förra veckan fick jag för mig att det var något fel och att den lilla i magen inte levde längre. Förmodligen helt orationella tankar, men nu har jag bokat in mig på ett UL för att lugna mig själv förhoppningsvis.

Det är lustigt, för när Leo låg i magen var jag aldrig orolig för att han inte skulle klara sig. Nu är jag extremt orolig hela tiden. Det måste ju bero på att jag vet vad man går miste om, om något skulle gå fel.

Bjuder på min pyamasprins!:)
Lite mysigt att mina ljusa gener har slagit Tottes mörka. Min skrutt kommer nog att förbli blåögd!



Fika och lek

publicerat i ;
Nu har vi haft mammagruppen över på fika och lek.
Barnen har blivit så stora, det är helt otroligt vad tiden går fort. Alldeles nyss var de små knyten som låg i våra famnar hela tiden. Nu är de stora alla sitter och några kryper.

Leo är helt slut eftersom han bara sov i 25 minuter på eftermiddagen. Han sov desto längre i förmiddags så han klarar sig. Nu väntar vi pappan som varit på möte och är på väg hem.

Jag kommer att strunta i min bra vana idag med promenad. Är helt slut i kroppen, egentligen är det väl då jag borde ut mest... men men.


Grrr.. det går inte att lägga upp bilder, då lägger mitt internet av. jaja..

Skärpning!

publicerat i ;
Nu får det bli skärpning på min uppdatering!

Katterna är ju inte sådär jätte förtjusta i Leo. Eller jag ska nog omformulera det.
De tycker om Leo, men de är livrädda för honom.

MEN... det sker framsteg varje dag. Igår så lekte Leo med katterna och det var sååå sött!:)



Leo sitter med en plastlist som katterna försöker ta.

Sen i natt när jag hör att Leo vaknar så går jag in och ska stoppa in nappen, och då ligger Sirap (den oranga katten) i fotändan på Leos säng och bara myser. Det är helt otroligt att Sirap har gått från att kissa på ALLT som har med Leo att göra till att ligga i hans säng och sova.

Jag har börjat med en ny bra vana som jag trivs riktigt bra med. Varje eftermiddag klockan 18.00 går jag ut på 30 minuters promenad. Sen jag började det har mitt gamla jag kommit tillbaka. De senaste månaderna har jag inte orkat någonting, nu har jag helt plötsligt energi till mer än att ta hand om Leo. Bland annat att städa och tvätta vilket är bra för huset:)

Nu hoppas jag att Leo snart blir trött igen så att vi kan gå och sova en stund för jag är liiite trött fortfarande.

Humöret tillbaka!

publicerat i ;

Idag är humöret tillbaka på en lagom nivå. SKÖNT!:)

Leo sov som en prins i natt även om inte jag sov lika gott. Typiskt.
Han har sovit bra på dagen också vilket känns fantastiskt. Tänk att det kan bättra till hela ens värld.

Idag har vi varit i Täby C och fixat present till Leos nya kusin. Eller vi hade faktiskt köpt kläder i förra veckan men eftersom vi inte lyckats skicka iväg presenten var vi tvungen att byta storlek.

Totte har ju sin brorsa med familj i Frankrike och de har fått en liten nummer två. En tjej som heter Lou-Anne. Super söt!:)
Så jag har till min lycka fått shoppa klänningar. Det är ju så underbart:)

I Täby C så finns en liten lekhage för barn där golvet är interaktivt. Det är fiskar som simmar eller blommor som flyttar på sig när barnen kryper på dem. RIktigt fint. Jag skulle också vilja leka där.
Jag satte ner Leo där för 2 månader sedan och då var han inte ett dugg intresserad. Idag däremot så älskade han det.
Det roliga var att det var en liten tjej i samma ålder som Leo som lekte där och det första Leo gör är att krypa fram och försöka få kontakt med henne. Inte våldsamt, men ändå så att man som mamma är där och kollar med sina hökögon så att han inte ska göra henne illa.

Sen kröp han runt i hela hagen och bara njöt! Så roligt att se. Så nu vet jag vad vi kan göra om vi har tråkigt någon dag.

Nu ska vi bara mysa resten av eftermiddagen och vänta på att få gå och sova igen. hehe

Jag måste appropå ingenting bli väldigt mycket bättre på att röra mig från och med nu. Träningen har legat nere sen innan jul. INTE BRA! Jag har fortfarande inte gått upp något, men om jag fortsätter på samma sätt så kommer kilona komma krypande och jag ska INTE gå upp 26 kilo denna graviditet. Snarare siktar jag på 6 kilo som BM tycker är rimligt. Om jag lyckas med det vore jag väldigt lycklig.
Men vill inte gå upp mer än 10 i alla fall!

Leo i lekhagen i Täby C!



Myspys efter eftermiddagsluren!

Duplicera mig själv

publicerat i ;

Jag har alltid sagt att jag verkligen INTE skulle vilja vara tillsammans med mig själv. Jag är nog rätt jobbig att leva med ibland.

MEN... på nätterna skulle jag verkligen vilja att det låg en till jag brevid mig själv. För som det är nu så är nätterna med lillskrutt helt mina. Innan jag blev gravid var detta inget större problem eftersom jag var pigg. Nu är jag inte pigg längre. Snarare tvärt om, jag är ett levande lik..
Eftersom Leo har bestämt sig för att inte sova ordentligt på dagarna längre så är det extremt jobbigt för mig eftersom jag inte får någon sömn på dagarna heller.

I lördags var det min sovmorgon. Då sov Leo till 7 och Totte gick upp med honom och jag sov oroligt och vaknade hela tiden fram till klockan 9. Då gick jag upp. Då hade jag haft Leo hela natten när han vaknat X antal gånger.

I söndags var det Tottes sovmorgon (det är alltid Tottes sovmorgon annars) då passade Leo på att vakna klockan 05.30 efter att ha sovit oroligt från 3.

Måndagar så jobbar jag på kvällen ändå så är det jag som tar natten och går upp på morgonen. I natt var Leo vaken 3 timmar mitt i natten.... VARFÖR!?!?!
Jag försökte få hjälp av Totte, men efter 15 minuter så blir han frustrerad och gör inget bra jobb. Eller så efter att jag har kämpat med att Leo ska ligga i sin säng i 2.5 timme så får Totte ta över. Då går han ner med Leo till vardagsrummet. WHAT!?!
Mina 2.5 timmars slit i papperskorgen.

Då gick jag och tog tillbaka min lillprins, gjorde välling och lyckades få honom att somna. Jag var ju tvungen att ge honom välling då vid 3 tiden eftersom jag visste att han skulle kunna vakna bara någon timme senare och vara hungrig annars.
När han äntligen somnade någon gång efter tre så tänkte jag att han nog skulle sova länge nu på morgonen.

YEAH RIGHT!

Klockan 7 hör jag hur han är vaken i sin säng och då vet jag att han står upp i sängen.

Nu sitter jag här, irreterad och bitter och har sovit 3 timmar och kroppen skriker efter mer sömn.
Totte ligger och sover och har förmodligen inte ens hört att vi gått upp.

Men vad ska jag göra?

Vem ska gå upp? Den personen som jobbar alldeles för mycket hela tiden och som jobbat och därför sovit endast tre timmar när klockan är sju.

eller

Den personen som har varit vaken med en gnällig son hela dagen och hela natten och därför endast sovit 3 timmar när klockan är sju?

Sömn

publicerat i ;
Den senaste månaden har jag vaknat minst 6 gånger per natt och gått på toaletten och annat spännande.
Även när Leo sovit super gott så har jag sovit super illa.

Igår var jag på extremt dåligt humör eftersom min lilla skrutt till son vägrade sova under dagen och jag hade inte sovit något under natten.

Leo skrutt sov gott i natt och det gjorde ÄNTLIGEN jag också!
Jag har bara vaknat EN ENDA GÅNG! Det är ett riktigt halleljua moment för mig!
Så när Leo tyckte att det var dags att gå upp när klockan stod på 06.23 så tyckte jag inte att det var helt okej med tanke på att det är tidigt, men jag var inte trött!

Tyvärr är min son otroligt märklig i humöret. Han är jätte trött, men vägrar att sova. Han kommer verkligen inte till ro. Igår eftermiddag somnade han till slut i min famn i soffan. Idag vaknade han mycket tidigare än vanligt och har varit trött och gnällig sedan han vaknade. Ändå så får jag inte honom i sömn på något sätt.

Jaja, det är väl bara att stå ut och försöka få honom att somna till slut på något sätt. Så länge han somnar som han ska på kvällen så är det ju inte världens katastrof förutom att jag förlorar min middagslur som jag är i stort behov av just nu  med tanke på min trötthet.

Idag ska vi på 8 månaders kontroll på BVC. Jag har inte varit och vägt honom sedan 6 månaders kontrollen så det ska bli spännande och se vad som hänt med längd och vikt sedan dess med tanke på att då gick han på en endast välling kost, och nu får han bara morgon- och kvällsvälling.

Nu måste jag vända min uppmärksamhet åt en gnällskrutt på golvet.

Ny energi?

publicerat i ;

Under eftermiddagen idag har jag haft energi i kroppen för första gången på mycket länge.
Jag börjar fundera på om det var vår blodpuddingslunch som hjälpte till. Kan järn tas upp av kroppen så fort?

Jaja... skönt har det varit i alla fall eftersom jag de senaste veckorna har haft extremt dåligt samvete för att huset har förfallit och det som gjorts har Totte stått för.
Nu har jag i alla fall städat lite busat med Leo:)

Tvätten som har legat sedan vi kom hem från fjällen har också börjat komma iordning.

Jag och Leo har hunnit med lite roligt idag. Först en härlig vinterpromenad till affären där vi handlade lunch och middag.

Efter lunch så gick vi hem till en tjej i mammagruppen som bara någon minuts promenad från vårt hus. Där mötte vi några från mammagruppen och fikade och pratade. Det var super mysigt och så roligt att se barnen faktiskt ha roligt åt varandra nu. 

Nu ska jag gå och fixa gröt till Leo innan han bryter ihop fullständigt!

 

Leo med sin älskade bil som han numer försöker gå efter. Den går liiite fortare än Leo bara.


Vagnshopping

publicerat i ;

Idag är jag liiite piggare, men inte mycket.
Herregud vilken förkylning jag åkt på. På morgonen kan jag snyta ut extrema mängder.
Usch usch usch.

Livet i stort känns helt okej annars.
Leo är verkligen en underbaring som lättar upp det tråkigaste och jobbigaste stunderna.
Just nu är han inne i fasen då han vill stå hela tiden.
Han ställer sig gärna vid grinden till trappen ner till undervåningen där Tottes kontor ligger. Där står han och tittar och tittar efter pappa. Tänk att han förstår att hans pappa är där nere.
När Totte kommer upp för trappan blir han helt till sig. Sötnosen!

I söndags var jag och Leo och hälsade på en av mina bästa vänner Hannah och hennes familj. Hennes lilla son Oliver är min gudson och han är bara helt adorable. Hannah är höggravid och den lilla är beräknad den 2 Mars. Åhhh... tänk att man snart kan få hålla en sån där liten liten snart:)

De hade köpt en tvillingvagn som även jag och Totte hade tittat på men som jag ratat för att den var för billig. hehehe.
Men när jag tittade på deras så insåg jag att det faktiskt var ett riktigt bra köp. De berättade även att den fanns på rea i några utvalda färger på Babyland.
Så igår åkte jag till Babyland för att titta om den fanns kvar på rea, och det gjorde den.
Så igår shoppade jag tvillingvagn. Känns extremt tidigt, men samtidigt så tror jag inte att vi hade lyckats få en så billig vagn närmre Juli.



Vi fick vagnen för 3495:- och till det så fick vi en åkpåse. Helt perfekt!
Till denna måste jag bara köpa en mjuklift till bebisen sen. Det köper jag dock senare.
Jag är riktigt nöjd!

......

publicerat i ;
Extremt förkyld.

Trött.

Snart sova.

Imorgon bättre uppdatering.

Puss.

Utveckling

publicerat i ;

Min underbara Leo tar verkligen stora utvecklingssteg för varje dag som går.

Han har ju krypit ett bra tag nu, men om han råkat hamna på mage under sin färd så har han fortsatt att kräla sig fram.
MEN... nu på morgonen så kröp han omkring här och råkade hamna på mage och på 1 sekund var han uppe i krypställning igen. Wohooo:)

Det märks även nu när han kryper att han är totalt ointresserad av katterna. Han kan krypa rakt mot dem och man tror att han ska ta dem, men inte då! Det är alltid någonting precis brevid som han vill ha.

Han vet även var lampa är för något.
Frågar man Leo "Var är lampan?" tittar han lyriskt upp mot lampan och ler.
Frågar man "Var är pappa?" tittar han nästan alltid efter pappa.
Frågar man "Var är  mamma?" så har han ingen aning om vad man pratar om. haha

Han har sovit två hela nätter i rad nu. Eller i natt var jag tvungen att stoppa in nappen en gång vid 3 tiden, men det räknas nästan inte i det här sammanhanget tycker jag.
Både igår och idag har han vaknat vid 7 tiden. Det är helt okej tycker jag om man får sova hela natten fram tills dess.

Både jag och Leo var riktigt hängiga igår. Leo låter som en kråka fortfarande, men jag känner mig lite piggare.
Jag hoppas att jag håller mig på benen under dagen eftersom jag ikväll ska ta ut mina två kusiner som är 14 och 16 på bio och middag. Först ska vi se Avatar och efter det gå till TGI och äta middag, ska bli supermysigt.

Nu ska jag plocka ur Leo ur sin gunghäst där jag satte honom för att han skulle vara stilla några sekunder så att jag fick skriva:)

Home sweet home

publicerat i ;

Nu är vi tillbaka hemma efter en helt underbar semestervecka i Funäsdalen.
Min familj har en stuga där som jag har spenderat mååånga veckor i under mitt liv. Nu hoppas jag att Leo och pricken ska få spendera lika många veckor där under sin uppväxt. För vad är egentligen bättre än en vecka med underbar skid/brädåkning, god mat och mys framför öppna spisen?!?

Leo tyckte att det var super mysigt där uppe. Han har ju dock sovit riktigt illa, men nu kan svaret vara att han har störts av sin första tand som nu ÄNTLIGEN spruckit upp. Jag började bli helt säker på att min son skulle bli en av de få i världen helt utan tänder.








Vi har...

publicerat i ;
0-226461236863f8e10e52cda015336c1e.png

Kolla varifrån!

Vi har det helt underbart här i fjällen. Jag har passat på att åka lite bräda och leo har åkt pulka. Men mest har vi bara myst framför brasan. Tyvärr har leo sovit jätte dåligt så jag är tröttare nu än när vi åkte. Förhoppningsvis får vi ordning på det när vi kommer hem imorgon. Däremot har leo lärt sig att äta fast föda. Han kräks fortfarande av puréerna. När vi ger honom samma mat som oss går det dock galant. Hur skönt som helst!

Vi har...

publicerat i ;
0-226461236863f8e10e52cda015336c1e.png

Kolla varifrån!

Vi har det helt underbart här i fjällen. Jag har passat på att åka lite bräda och leo har åkt pulka. Men mest har vi bara myst framför brasan. Tyvärr har leo sovit jätte dåligt så jag är tröttare nu än när vi åkte. Förhoppningsvis får vi ordning på det när vi kommer hem imorgon. Däremot har leo lärt sig att äta fast föda. Han kräks fortfarande av puréerna. När vi ger honom samma mat som oss går det dock galant. Hur skönt som helst!

Vi har...

publicerat i ;
0-226461236863f8e10e52cda015336c1e.png

Kolla varifrån!

Vi har det helt underbart här i fjällen. Jag har passat på att åka lite bräda och leo har åkt pulka. Men mest har vi bara myst framför brasan. Tyvärr har leo sovit jätte dåligt så jag är tröttare nu än när vi åkte. Förhoppningsvis får vi ordning på det när vi kommer hem imorgon. Däremot har leo lärt sig att äta fast föda. Han kräks fortfarande av puréerna. När vi ger honom samma mat som oss går det dock galant. Hur skönt som helst!