15-5

publicerat i ;

Idag har jag haft en riktigt bra dag. Sorgligt att säga så innebar det att jag var barnfri.
Jag inser nu hur enkelt det var att vara gravid när man bara hade sig själv att ta hand om. 

Leo har varit och lekt med sin kusin Max hela dagen och kom hem vid 15.30. Det är första gången jag har varit ifrån honom så länge. MEN... det kändes faktiskt jätte bra. Jag saknade honom tokmycket men det är bara att vänja sig med tanke på att han snart börjar hos "mormor"/dagmamma Solveig på riktigt.

Jag hann med en himmlans massa under dagen. Jag åt frukost framför nyheterna helt ostört och sen så tittade jag på två avsnitt av två serier jag följer. Sååå lyxigt.
Sen så tog jag en städtur runt huset och gjorde det som var absolut nödvändigt och sådant jag skippat under flera veckor för att jag inte orkat. Jag hann även fixa lite tvätt och bära upp barnens kläder till garderoberna. (Hur sjukt är det inte att säga barnen i plural och det faktiskt är mina barn det gäller!?!)

Jag lyxade även till det med en lång dusch där jag passade på att raka benen för första gången på mycket länge. Tänk att en sån liten sak kan kännas lyxig. Jag och Totte passade även på att äta en mysig lunch tillsammans i ensamhet och tro det eller ej så blev det inte så mycket prat om Leo. Tidigare när vi varit barnfria så har det varit mycket prat om Leo även när han inte varit med men nu kunde vi prata om annat. Härligt!

Nu kommer snart hela brorsans familj och äter middag med oss. Känns som det minsta vi kan göra efter att ha haft barnvakt hela dagen. Jag är lika trött som jag brukar vara men på betydligt bättre humör så här på eftermiddagen. Jag kan inte få nog av min lilla älskling och vi pussas mest hela tiden nu!:)

Vi har tagit fram lite saker till Pricken nu så att det ska finnas här när hon väl bestämmer sig för att komma. Det ena är vaggan som står färdig i sovrummet. Den har Sirap tjingat och sover gärna i på natten nu.... det får vi lösa på något vis. snart...

Det andra är korgen som Leo sov i när vi var här på mellanvåningen. Den ville Leo ligga i igår. Tyvärr fick jag ingen bild på honom när han låg i den för så fort jag skulle fota så satte han sig upp. Men han var så otroligt söt och man kan inte förstå att han låg i den där för ett år sedan och var så pytteliten!


15-4

publicerat i ;

Idag har varit ännu en mindre bra dag. Tålamod = 0!

Vi började dagen och spenderade sedan hela förmiddagen hos veterinären. Vi hittade en knöl på Siraps kind i helgen och igår så svällde den upp totalt så hans vänsterkind var stor som en golfboll på kvällen. Vi övervägde att åka in akut på kvällen men bestämde oss för att avvakta till morgonen. Vi blev sittande på Albano i 3.5 timme innan vi fick komma in och träffa veterinären. Såklart blev han kvar där och opererades under dagen. Nu är han hemma igen och har krage och en slang genom kinden. Min stackars katt!

Att sitta i väntrummet hos veterinären i 3 timmar med en trotsig 1 åring är inte ultimat och jag höll på att gå sönder! Vi hade med oss ett ordentligt mellis till lillskrutt men han hade behövt lunch medans vi satt där och sen blev han jätte trött. Så när vi till slut hade fått träffa veterinären och bara väntade på att de skulle ta in honom till operation så gick jag ut och satte Leo i bilen och han somnade på 2 minuter. Sen sov han en stund i bilen och en stund hemma men sen vaknade han och var tvungen att äta. Stackaren har sedan varit på sitt gnälligaste humör HELA eftermiddagen.

Nu har min lilla älskling gått och lagt sig och jag får en lugn stund för första gången på hela dagen. Sååå skönt!:)
Jag är verkligen inte den mamma och fru jag vill vara just nu. Blä för det!
Jag önskar verkligen att Totte kunde ta semester nu för jag behöver honom hela dagarna nu. Tyvärr måste han jobba veckan ut vilket känns som en evighet.... Även fast jag vet att det efter idag bara är 2 dagar kvar!

Jag kan ju verkligen inte sova på nätterna heller. Jag är människan som innan graviditeter och barn sov JÄMT! Min största hobby var att sova. Jag älskade att sova.
Just nu är sova bara ett nödvändigt ont som jag inte får tillräckligt av. Det är bara mitt eget fel och ingen annans men i natt somnade jag strax efter 01 och klockan 05 kunde jag inte sova längre så då låg jag vaken och bara vred och vände på mig. Tro inte att jag fick sova ostört mellan 01-05... nej nej.. under den tiden hann jag vara på toaletten 2 gånger!!!

Nä vad säger ni... låter det som att jag behöver få ut den här ungen nu!?!

15-3

publicerat i ;

Idag har varit en riktigt bra dag i min värld.
Fick en lååång sovmorgon då Totte bestämde sig för att gå och träna och Leo fick leka på mini Sats under tiden.

Efter en sömnlös natt så passade det perfekt att få sova i 2 timmar på morgonen.

Sen åt vi lunch tillsammans och sen har jag varit hos pappa på eftermiddagen med Leo.

Fortfarande ingen lillasyster, men vi vet ju att hon ska komma någon gång... eller?!?

15-2

publicerat i ;


Idag var det dags för BM besök och jag hade bestämt mig för att försöka få henne att inse att det verkar dumt att jag ska behöva gå tills bebisen är överburen.
Jag mår verkligen inte bra nu. Jag sover extremt dåligt på nätterna och har ONT i kroppen. Jag har inget tålamod vilket inte riktigt fungerar när man spenderar dagarna med en 14 månaders liten kille i sin första trotsålder.

Besöket börjar med att hon frågar hur det är varpå jag gör något jag sällan gör, börjar gråta och berätta att det är jätte jobbigt.
Jag som oftast är stark och positiv och alltid har visat den sidan för min BM tror ju att hon ska bli lite välvilligt inställd... men inte då!

Jag berättar att jag inte kan sova och att jag har ONT och att min mage börjar kapitulera precis som när jag väntade Leo på slutet. Att jag inte kan sova ville hon avhjälpa med sömntabletter vilket jag avböjer med tanke på att jag har Leo att ta hand om pä nätterna om det skulle behövas. Det tyckte hon dock att min man kunde göra. Nu är ju saken den att Totte inte vaknar när Leo vaknar på nätterna. Han kan ju sova sig igenom tredje världskriget.... så det är inte ett alternativ.

Då sa hon det bästa på hela besöket. "Kan du inte åka till din mamma och sova...?"
Hon VET att min mamma inte lever eftersom hon gick bort precis innan jag blev gravid med Leo. Hon insåg sitt misstag och rättade till det och sa "Ja just det... eller någon annan."

Herregud... jag vill bara få ut den här ungen så att jag kan få tillbaka min kropp igen. Det är ju dessutom inte Leo som gör att jag inte får sova på nätterna. Det är jag själv. Blä blä och åter blä!

Efter att ha varit lagom arg och irriterad börjar det släppa nu. Jag får väl bara inse att 8/8 blir det igångsättning!

15-1

publicerat i ;

Den nya nedräkningen känns mycket mer positiv än den förra.

På BF var det som mest 15 dagar tills jag blir igångsatt om inget händer så idag är det alltså 15-1.
Jag hoppas ju självklart att jag slipper komma upp i 15-15 men det går ju i alla fall nedåt nu.
Jag har ett "senast ute" datum så att säga innan vi får se Pricken.

Idag har jag shoppat lite bebiskläder och kläder till Leo. Då känns alltid livet lite roligare. Jag ÄLSKAR barnkläder.
Lillskrutt fick ett par mjukisbyxor och en starwars t-shirt och lillskruttan fick ett par strumpbyxor och en liten dress. Hoppas hoppas verkligen att det är en tjej som kommer ut. haha

Magar

publicerat i ;

En liten magjämförelse så här dagen till ära!:)

BF idag!:)

publicerat i ;

Nu börjar den riktiga nedräkningen. MAX 15 dagar kvar tills vi har bebis i famnen igen. Helt sjukt och varken jag eller Totte kan förstå att vi ska ha en till liten människa i familjen. Det känns fantastiskt och magiskt!
Jag vill ju helst bara få tillbaka min kropp och själ nu och på så sätt är det dags för bebisen att komma ut nu. Det känns som att jag är kapad av en ailien och jag känner inte igen mig själv varken i huvudet eller i kroppen.
Totte vill helst att det ska dröjja lite mer än en vecka till. (För att han ska hinna jobba månaden ut och skicka en hel faktura till företaget han jobbar för.)

Tack för det!;)

I dag tog Leo sovmorgon till klockan 9.20...HALLELUJA!!!
Visserligen vaknade han vid 5.40 och var kinkig och jag förstökte få honom att somna om i 30 minuter men han ville inte sova. Då tog jag upp honom i famnen och kramades och insåg hur trött han fortfarande var. Så då hämtade jag välling och det var tydligen gott sömnmedel i det för han somnade direkt och sov som sagt läääänge. Så underbart!

Nu får vi väl se vad denna dag har att bjuda. För att den ens ska börja måste jag gå och duscha nu.



1 dag till BF

publicerat i ;

Idag är en bra dag igen.

Leo mår bättre och jag har visserligen sjukt ont i kroppen men mentalt mår jag bra!:)

Igår så bygde vi ihop Leos stora säng. Hans rum är verkligen pyttelitet och det märks ännu mer nu när sängen kommit in i rummet. MEN... det blev toppen bra. Jag började att bygga ihop den helt själv men när jag byggt ihop de två förvaringslådorna under sängen och det hade tagit 3 timmar och jag hade ont i varenda del i kroppen kapitulerade jag och ropade på min älskade man.
Då var det själva stommen kvar att bygga och det gick väl relativt fort. Tog typ 1.5 timme....

Efter att vi var klara var det bara 30 minuter tills Totte skulle ha ett telefonmöte och klockan var redan 19.30. Leo började bli trött och jag var SJUKT hungrig. Så jag bestämde att jag ville ha pizza till middag. Det var såååå gott. Det sjuka var att jag inte riktigt blev mätt på en hel pizza. Det har väl aldrig någonsin hänt. haha

Tanken är ju att Leo ska få vänja sig vid sin stora säng genom att sova sin "efterlunchlur" där. Så jag tänkte att jag skulle testa det idag. haha... yeah right!
Det var inte rätt tid att testa det idag med mitt tålamod som är lågt just nu. Han tyckte att det var superkul att gå ner ur sängen och springa ut ur rummet. Han gjorde det ca 10 gånger och sen gav jag faktiskt upp. Det är inte likt mig att ge upp men så här nära förlossning kanske man är ursäktad. :)

Nu ligger iaf lillskrutt och sover i sin spjälsäng och jag sitter här en stund. Skönt!

Sååå

publicerat i ;

Nu har jag städat upp kaoset och lillskrutt sover fortfarande!:)

En fantastisk sak som hände igår är att Leonidas lärt sig att suga ur sugrör! Jag tror inte att någon kan förstå (som inte har ett spaltbarn) lyckan som fyller hjärtat av en sådan sak. Nu är han mer eller mindre ett "vanligt" barn.

Jag kan inte förstå hur smidigt allt med Leos spalt har gått än så länge. Ändå tror jag faktiskt att det värsta är gjort för Leos del nu rent kroppsligt. Självklart kommer det att bli en riktigt tuff period för honom när han själv blir medveten om spalten och när käken skall slutas och all tandreglering.

Det som känns skönt är att både jag och Totte genomgått rätt radikal tandreglering. Jag pga överbett och en utslagen tand och Totte pga tänder lite överallt. :) Så där känns det ändå som att man kan gå in och stötta på ett rätt "normalt" sätt.

Nu väntar vi bara spänt på att Leo ska börja prata mer. Han försöker men är lite lat och kör det han vet fungerar. Så det är mamma i massor av olika varianter för olika ord. Vi förstår ju vad han menar och bekräftar genom att säga det rätta ordet. Vi pratar även extremt mycket med honom och ber honom härma. Han är ju en liten härmapa på ljud så orden kommer nog snart. Han har bara inte förstått än att man kan sluta läpparna och släppa luft utåt som formar tex "Pappa". Däremot kan han det galant när han drar luft inåt. Så han smackar med läpparna två gånger för "Pappa". haha sååå cute!:)

Det är dock några ord han kan säga bättre än andra och några som han har helt egna ord för:

Tack tack (ka ka)
Gonatt (Gooona)
Bil (grrr)
Dricka/äta (Smacka med tungan i gommen)
Hej hej (ee ee)

säng

publicerat i ;
Hello alla glada!

Idag är en relativt bra dag i mitt liv. Leo är fortfarande riktigt dålig, men jag känner mig inte riktigt lika bitter och hopplös som igår.

På förmiddagen var vi och hämtade Leos nya säng som vi köpt på Jysk. En riktig säng med förvaring under. Han kommer inte att få sova i den på natten än på ett tag, men jag tror att det är bra att vänja in den lite. Pricken kommer sova i vaggan i sovrummet de första månaderna men sen kommer hon att få ta över spjälsängen och då blir sängen till Leo perfekt.
Nu kommer vi att sätta upp den i hans rum och bädda den och så kommer han få sova i den på lunchvilan till en början.

Nu måste jag tyvärr gå och städa... it looks like hell here! BLÄ!

40 graders feber

publicerat i ;

Japp så var lillskrutt sjuk. Han har någon löjlig förmåga att tajma de mest perfekta tillfällen att bli sjuk!:)
När han vaknade klockan 6 i morse så var han kokhet så jag tog av honom pyjamasen och sen så fick han välling och somnade om en stund.

Alvedonen har sänkt tempen på honom men han har fortfarande över 39 grader nu. Härligt!
Det är tur att vi har AC annars hade jag tyckt riktigt riktigt synd om honom min älskling. Han leker dock så fort febern bara sjunker lite.

Så dagen har bestått av mycket mys och inte mycket annat. Lite lek orkar han ju men han kommer och tankar mammakärlek med jämna mellanrum. Själv är jag ju inte så lekig så jag är glad att han i grund och botten är en väldigt snäll kille. 

Idag är det 3 dagar till beräknat datum som Pricken kan komma. + 14-15 dagar då;) 
Jag läser igenom bloggen från förra året när jag väntade Leo och var i samma situation och jag förstår inte hur jag kunde vara så positiv. Kanske för att Totte faktiskt inte jobbade lika mycket och vi kunde hitta på grejjer då. Nu har jag ju dessutom Leo att ta hand om på dagarna och det tär ju helt klart på krafterna. Precis som i slutet av förra graviditeten är jag EXTREMT osocial. 

Nu vill jag bara att vår bebis ska titta ut. Jag är sååååå trött på denna kropp och att inte ha någon slags energi i kroppen. När Leo väl tittade ut så fick jag ju en sån extrem energikick och jag hoppas att det händer även denna gång!

 

update

publicerat i ;

Idag är det en bra dag!

Leo har sovit bra i natt och jag har väl inte sovit bra men jag har sovit okej. Leo är som en helt ny kille när han har sovit bra. Allt fungerar bättre då men framför allt maten och humöret. Det är ju egentligen självklart jag förstår bara inte varför han har envisats med att vakna så tidigt när han tydligt inte sovit färdigt.

Förmiddagen spenderade vi hos "mormor". Leo och hunden Milla har busat och Leo har lekt med alla leksakerna. Nu på eftermiddagen vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Både jag och Leo blir skogstokiga av att sitta hemma men jag orkar ju inte göra så mycket så det är ett dilemma. Nu blir det i alla fall lite mellis innan vi bestämmer oss.

När Leo vaknade efter lunchvilan idag så var han fortfarande sådär mystrött. Han fick sitta framför TV'n en stund och är nu hur nöjd som helst.


Konsekvent, vad är det?

publicerat i ;
Det verkar som att bloggen håller på att förfalla....
Men det ska inte få hända!

Dagarna flyter på och jag försöker att fokusera på allt annat än att vi väntar på en bebis. Lättare sagt än gjort. haha

Idag har jag tankat lite energi på förmiddagen genom att umgås och prata lite med mina mammavänner från mammagruppen. Vi hängde i lekparken här utanför oss och barnen lekte och vi fick chans att "catch up" lite. Mycket trevligt.

Nu ligger Leo och sover efter en riktig bråklunch. Han bara slängde allt på golvet och vägrade äta det jag VET att han gillar. Köttbullar och pasta. Så fort jag släppt ner honom utan att han ätit en bit så gick han och hämtade ett gamalt kex från i morse på golvet och började knapra på.

Då gjorde jag välling och hällde i honom så att han i alla fall inte skulle gå och lägga sig hungrig.

Jag kan säga att jag är LÅNGT ifrån konsekvent med min son just nu. Jag går mot alla mina principer HELA tiden. Allt för att överleva just nu!:)
Som jag skrev för ett tag sen... får bli ändring på det om ett par veckor. Jag hoppas att jag snart blir den mamma jag vill vara och som jag är gjord för att vara!

Nu ska jag fixa lite lunch till mig själv och sen hoppas jag på en skön eftermiddag på pappas poolaltan.

.....

publicerat i ;
Jag har ingenting att skriva om. Eller egentligen har jag förmodligen massor att skriva om men ingenting som vill komma ut.

Dagarna ser ut som följer:

Leo trotsar
Totte jobbar
Jag stönar

Idag är en mindre bra dag... jag hoppas att det goda humöret någon gång återkommer.

Livet

publicerat i ;
10 dagar kvar tills Pricken är beräknad....

2 dagar kvar tills mitt bubbelbadkar skickas från leverantören...

Livet går fram med stormsteg!:)

14 Juli 2010

publicerat i ;

Idag är det en stor dag!
Jag och Totte har varit tillsammans i 5 år idag. 5 år av fullständig, oändlig, tokig men totalt ärlig kärlek!
Jag minns vår första dejt som om den vore igår och kan ligga och tänka på den dagen ibland när jag inte kan sova. Dagen jag insåg att kärlek vid första ögonkastet visst existerar. Jag tror att vi båda kände det direkt "Här stannar jag!"

Vi kommer inte att fira på något speciellt sätt förutom att fixa en ordentlig grillmiddag och dricka cocacola. Både jag och Totte försöker ju tänka på vad vi sätter i oss. Totte är extremt mycket duktigare än jag. Jag börjar känna av graviditetens dåliga sidor och då äter jag. (Precis det jag vill!)

Jag har inte uppdaterat bloggen på flera dagar för jag har verkligen inte haft någon energi alls. Jag hade inte sovit på 3 nätter igår. Jag bara svettas och svettas o kissar o kissar och försöker få Leo att somna om i den tropiska hettan. Vi har ju AC på mellanvåningen men den hjälper inte ALLS på övervåningen där våra sovrum ligger. Så igår bestämde jag mig för att jag skulle sova i vardagsrummet där temperaturen ligger på 23 grader istället för 32 där uppe.

När det var dags för Leo att gå och sova så inser jag att han inte kan ligga där uppe heller. Det var som i en bastu. Så vi tog ner hans spjälsäng och så har hela familjen haft lite "Livingroom camping". Leo tycker att det är supermysigt och vaknade som en liten solstråle i morse när han fick se oss precis brevid.

Jag har faktiskt sovit ganska bra, bättre än på mycket länge. Leo har också sovit bra så natten var mycket lyckad. Nu kommer jag att sova här nere tills värmen börjar avta.

Här kommer lite bilder från våra dagar

Storhandling och värmebölja

publicerat i ;
Vilken sommarhelg det har varit vädermässigt.
Jag njuter verkligen av värmen på dagarna men på nätterna är det inte riktigt lika populärt från min sida. Jag har både frysklampar och frysta bönpåsar i sängen när jag sover för att överhuvudtaget komma till ro.

Jag har precis storhandlat... på nätet. Jag har ingen som helst ork att åka iväg och storhandla ensam tillsammans med Leo och att få med mig mannen min är rätt omöjligt. Så nu har jag handlat för att det förhoppningsvis ska räcka i 2 veckor. Jag köpte mest frysvaror och sådant som inte blir dåligt. (Förutom frukt, grönt och mjölk).

Vi vet ju faktiskt inte när den där lilltjejen i magen vill titta ut.

Idag ska jag iväg till barnmorskan på förmiddagen.
Jag hoppas att Leo sover under tiden så att jag slipper ha dåligt samvete för att Totte måste ta hand om honom. Sen när Leo sovit åker vi nog och badar. Det är riktigt skönt i pappas pool nu. Igår var den verkligen en lifesaver i den värsta värmen.

Nu ska jag gå och rensa ur kylskåpet så att vi får in alla varor imorgon!

Fredagsmys!

publicerat i ;

Efter en hemsk dag igår är jag tillbaka på topp idag. Eller nu kanske jag inte ska överdriva men jag är i betydligt bättre form både fysiskt och psykiskt idag.

Förmiddagen blev det bus och lek hos mormor Solveig. När vi åkte hem somnade Leo direkt i bilen och jag njöt av att jag nu skulle ha 2 timmar för mig själv....
Så blev det ju inte. Jag la Leo i hans säng precis som planerat, tyvärr sov han bara i 30 minuter och vägrade att somna om. Typiskt!

Vi chillade inne i ett par timmar innan vi begav oss mot morfars pool för att bada. Såklart började det mulna på typ direkt när vi kom dit så det blev ett snabbdopp för mig och Leo. Vi fick nöja oss med det och sen hoppas vi att det blir riktigt badväder någon dag i helgen istället när vi kan åka dit. Pappa/morfar själv är i fjällen så vi har huset och poolen helt för oss själva.

Nu mår jag faktiskt inte helt bra. Jag har rejäl molvärk och ska snart ta Leo för en dusch och sen när han gått och lagt sig ska jag bara lägga mig i soffan och inte göra någonting. Hoppas på att få sällskap av min älskade man men det kan jag inte sätta pengar på.

När jag hade denna enorma längtan efter barn under alla år så var en längtan hur mysigt vi skulle ha det. Jag och Leo har det väldigt mysigt mest hela tiden (ett undantag från mys är kanske just nu när jag är höggravid och inte känner mig mysig).
Ikväll har jag satt Leo framför TV'n med majskrokar och vatten och vi kanske inte har det så mysigt tillsammans, men han njuter verkligen! Så vi skulle kunna kalla denna kväll för första Fredagsmys kvällen i den här familjens historia. Wonderbar!

Tidig morgon

publicerat i ;

Jag och Leo är vakna efter en sömnlös natt från min sida. Eftersom Totte knappt sovit något heller hade jag inte hjärta att be honom gå upp med skrutt idag.

Leo är på strålande bushumör som vanligt och det är otroligt vad han testar just nu. Jag som inte har något tålamod just nu släpper igenom lite väl mycket bus och det är mot alla mina principer. Jag får ta igen det om ett par veckor känner jag.

Nu ska jag ta den här lilla prinskorven brevid och byta blöja och fixa gröt. Hoppas ni fortfarande sover gott och att ni sen går ut och njuter av det underbara vädret. Det hoppas jag att vi orkar!:)



(Det är inte så lätt att fånga den här pigga plutten på bild med mobilkameran längre... )

sommarmorgon

publicerat i ;
Så har man vaknat till ännu en underbar sommarmorgon. I natt har jag faktiskt fått sova lite bättre, tyvärr verkar det inte ha gett mig någon magisk energi eller något sånt tyvärr.

Nu ska jag försöka hitta på något för mig och Leo att göra på förmiddagen tills Leo ska sova. Eftermiddagen blir det definitivt ett besök hos pappa för att bada. En sådan här dag måste man ta tillvara på.

Softish

publicerat i ;

Idag har jag inte vaknat än. Jag är omänskligt trött och det är första dagen jag förbannar att jag är gravid!

Jag och Leo spenderade förmiddagen hos mormor Solveig där vi åt lunch innan vi åkte hem för att sova middag. Efter middagssömnen var vi tvugna att åka iväg och köpa skor till prinskorven. Han har växt ur sina sandaler så min intention var att hitta ett par sandaler och ett par gympaskor. Såklart var alla sandaler slut i hans storlek på skopunkten där vi var. Så det blev två par gympadojs. Jag hittade ett par sandaler i Täby C igår så jag får ta och köpa dem imorgon.

Nu har Leo fått i sig lite middag och jag hoppas att han håller sig relativt lugn nu i 2 timmar innan det är sovdags. Jag orkar nämligen inte springa runt och jaga honom när han gör bus. Idag kommer jag garanterat att gå och sova MYCKET tidigt. Det tar på krafterna att gå och kissa en gång i timmen hela natten lång. Jag kan inte ens skylla på Leo att nätterna är förjävliga nu. Leo har nämligen hittat tillbaka till sina rutiner efter operationen igen nu. Eller "Peppar peppar" han har sovit bra två nätter i rad nu.

Här kommer en bild på min underbara älskling!

Hörsel godkänd!

publicerat i ;

Nu på morgonen har jag och Leo varit på Karolinska och gjort hörseltest än en gång. Denna gång hade han inte öroninflammation så de kunde faktiskt genomföra testen. Sen kollade de att rören satt kvar och de satt så bra så.
Leo har nu godkänd hörsel på både höger och vänster öra om än liiiiite nedsatt men knappt märkbart. Det kan fortfarande vara vätska som spökar eller hörseltesten som är missvisande. Vi är inte ett dugg oroliga (och har aldrig varit) eftersom Leo härmar oss hela tiden och kommer med nya ljud samt aldrig visat tecken på att inte höra.
Nu blir det kontroll av rören på Danderyd istället en gång om året eller så.

Nu springer lillskrutt runt i bara linne här hemma. Så fort blöjan åker av blir han som en bebis på speed. Han älskar att va nakenfis. haha

Jag har alltid tyckt att det är lite störande när folk sätter lösenord på sina bloggar. Nu börjar jag dock förstå varför...
Bloggen är min dagbok/terapi och visst utelämnar jag det mest privata, men den är fortfarande väldigt personlig. Jag blir jätteglad när folk uppskattar vad jag skriver och delar min glädje och kan uppmuntra mig i jobbigare situationer. Samtidigt som detta så skiter jag fullständigt i min statistik och hur många besökare jag har.
Något jag inte uppskattar är när folk läser min blogg av helt fel anledning och börjar använda den i fel syfte. Då har det gått för långt!

Så nu ska vi iväg igen och jag hoppas att vädret spricker upp till det fantastiska väder vi haft i helgen!

20 dagar till Prick

publicerat i ;


Efter denna tropiska natt så har jag knappt sovit någonting. Svetten har runnit på de mest märkliga ställen
och jag har mest legat och vridit och vänt på mig. Totte har däremot snarkat gott brevid mig och Leo har sovit gott i sitt rum.

Idag är det 20 dagar till det magiska datumet som vi numer vet inte är något magiskt datum alls. Jag har siktat in mig på att  bebis vill titta ut i Augusti. 1 Augusti tycker jag låter bra. Samtidigt så känns det så osannolikt att det ska sätta igång av sig själv denna gång. Även fast jag frågat varenda barnmorska och läkare jag träffat och alla säger att jag inte alls har större risk att behöva sättas igång igen.

Nu har jag iaf börjat packa en väska äntligen. Jag har egentligen inte packat någonting än men väskan står där... Om jag packar något varje dag så kommer den kanske att vara färdigpackad när det väl är dags.

Jag börjar iaf känna mig redo för Prickens ankomst. Nu börjar det kännas mysigt att ha en sån där liten igen. Jag känner mig nog också mer redo för att jag är så sjukt trött på att gå på toaletten varje 1.5 timme på natten. Det vet jag ju att jag kommer att slippa snart. Det känns som att bara det kommer göra mitt liv lite lättare!:)

Nu ska jag fortsätta njuta av sommaren med min underbara familj!

Plask!

publicerat i ;
Finns det något mer underbart än en het sommardag när man är i närheten av en pool?!?


Ojojoj

publicerat i ;

Vilken underbar kväll vi haft!

Vi har suttit ute i det helt underbara vädret och bara njutit av varandras sällskap. Senast vi gjorde det var när jag hade lika stor mage för lite mer än ett år sedan. Tänk vad livet förändrats på så kort tid. (Dock bara till det bättre då livet berikas av vår alldeles egna Mini-us Leonidas."

Vi pratade om allt och ingenting och det råder inga som helst tvivel om att det inte finns någon annan i hela världen jag skulle vilja delat den stunden med. Det finns ingen jag hellre vill dela mitt liv med. Han kompletterar mig på allra bästa sätt och förhoppningsvis kompletterar jag honom!;)

En sak kom vi fram till under vår middag. Vi har ett gemensamt vision/mål och det är att när vi är 40 ska vi äga ett hus på Sicilien. Barnens farfar bor ju där nere och Totte har en relation till sin pappa för första gången på mycket länge. Totte ringde sin pappa för första gången i sitt vuxna liv när Leo låg i magen. Sedan dess har de haft en tät kontakt och vi var ju där och hälsade på förra sommaren. Vi får väl se om vi lyckas få in ett besök på Sicilien i år också eller om vi ska försöka åka någon annanstans i Italien.

Jag älskar Italien! Jag och min mamma har varit i Italien på olika ställen tillsammans flera gånger och jag har även varit där med en kompis. Totte har bara varit på Sicilien så han vill gärna åka till fastlandet så vi får väl se om vi får till det ekonomiskt och tidsmässigt under hösten.

Imorgon nalkas badmys och middagsmys med Tottes "extrafamilj". Livet kan väl inte bli mycket bättre än så här när det är 30 grader varmt och magen större än någonsin...!

Jag hoppas att ni också tar tillvara på dagarna och njuter av livet. Det blir ju trots allt bara vad man gör det till!

LYX!

publicerat i ;

Ikväll ska jag och Totte gå på restaurang SJÄLVA!
Det är första gången vi har barnvakt åt Leo på kvällen av ren självisk njutning. Vi har ju haft barnvakt till honom några gånger förut men då har det bara varit för att vi ska på Ultraljud eller något sånt.

Ikväll ska vi faktiskt sätta oss vid ett bord, äta mat och prata ensamma utan någon som stör. Jag kan knappt förstå det!:)
Det är min kusin Emy som ska vara barnvakt. Hon är en supertjej som Leo tycker mycket om så det kommer att bli perfekt.

Jag och Leo håller på och pysslar på övervåningen idag och vi har nu flyttat alla leksaker från hans rum till Prickens rum. Det blev toppenbra. Nu ska jag bara flytta garderoben vi bygde ihop till honom igår så att den står på något bra ställe. Sen kan jag se mer vad som behövs fixas.

Som ni förstår fortfarande fullt upp varpå den dåliga uppdateringen.