PilotLeo

publicerat i ;

Leo är fortfarande hängig, men idag sänker alvedonen febern vilket gör att han är SUPER pigg så länge det finns alvedon i kroppen.

Natten var bättre än föregående natt. Tyvärr var han vaken en bra stund vid 2 tiden och hade jätte problem med magen. Jag bytte 4 blöjor på 20 minuter...

Jag är verkligen ett vrak idag. Sååå trött. Jag hoppas att jag får sova gott i natt för det behöver jag verkligen.

Min bebispilot i topgunjackan Totte köpte i New York.

Ännu ett besök på akuten

publicerat i ;

Leo är sjuk och hög feber. Han sov väldigt lite under natten och på så sätt även jag.  
Jag hade dessutom en tid hos barnmorskan klockan 9.15 på morgonen eftersom jag haft ont i magen de senaste dagarna. För att utesluta urinvägsinfektion så fick jag lämna urinodling och sen så fick jag tid hos läkaren imorgon.

Vid 8 ringde jag barnläkarmottagningen för att förhoppningsvis få tid där för att få en titt i Leos öron som jag misstänkte var det som strulade. De hade såklart ingen tid och hänvisade till akuten på Danderyd. Jippie!

Totte var tvungen att ha bilen idag så jag fick ringa Leos snälla morfar som fick komma och följa med oss till akuten. Väl där så gick det rätt fort. Vi måste tajmat bra för vi var nästan ensamma där. Vi fick träffa en jätte gullig läkare som var minst 80 år gammal. Han konstaterade snabbt att Leo har öroninflammation vilket jag misstänkte. Men Leo är samtidigt extremt dålig i magen och har inte fått behålla någon mat på flera dagar igen. Så vi fick någon superantibiotika som förhoppningsvis ska döda alla bakterier nu.

Jag la precis Leo för natten och äntligen kändes det som att febern hade gått ner lite. Den har legat över 40 grader hela dagen och nu kändes han mycket svalare.
Så förhoppningsvis så får han lite sömn i natt... och så även jag.

Vi måste bli friska till påskafton när vi ska ha hela stora familjen här!:-)

Sjukstuga... igen!

publicerat i ;

Jahapp.. ja jag har ju inte hunnit bli frisk från förra omgången men Leo har ju mått som en prins..... tills igår!
Då började han bajsa löst och i morse hade han feber och är jätte dålig i magen. Febern har bara stigit under dagen och nu äntligen har han fått i sig lite alvedon så att han i alla fall är på benen och orkar leka lite. Jag hoppas dock att han somnar en stund i eftermiddag när jag är och jobbar så att Totte kan jobba en stund. Han har så extremt mycket just nu.

Vi har legat i soffan hela dagen jag och Leo. Det är inte ofta han är så här mysg att han bara vill ligga och kramas.

Nu hoppas vi bara att han blir frisk till helgen när Totte åker till China. Eller förhoppningsvis åker till China om allt löser sig med visum.

Lördagsmorgon

publicerat i ;
När jag vaknade på morgonen var jag inte ensam på huvudkudden:




Totte tog morgonen i morse vilket innebar som vanligt nu välling vid 5.30 och sen gå upp på riktigt vid 7 tiden.

Jag sov otroligt gott, behövde inte ens gå på toaletten så ofta under natten vilket var en lättnad.

Som vanligt när pappan i huset har Leo så vrids det på rutinerna.. hehe
Så vid 8.45 kommer Totte och lägger sig igen och sa att Leo var trött. Det var han förmodligen också för jag gick upp vid 9 och sitter just nu  vid 10.15 och njuter av en god frukost i min ensamhet. Pojkarna sover fortfarande.

Jag har hunnit med riktigt mycket under morgonen nu vilket känns helt underbart. Fixat tvätten, städat köket och plockat undan i vardagsrummet. Måste bara dammsuga när resten av hushållet har vaknat.

Att sitta och njuta av en lördagsfrukost med en god kopp te och nyhetsmorgon lördag på TV'n ENSAM, var riktigt riktigt länge sedan jag gjorde.

Att göra idag:

- Köpa blutsaft

- Titta på ny bilbarnstol till Leo

- Mysa med familjen

Fast på bild...

publicerat i ;

Jag inser att det helt plötsligt blivit väldigt tyst....

Detta är synen som jag möter när jag letar efter "felet":





Leo har alltså öppnat skötväskan, tagit upp lådan med smörgåsrånen OCH öppnat lådan.
Lilla lilla skruttunge!:)

morgonprins

publicerat i ;


En dålig mobilbild på min morgonälskling.

Vi har tidigarelagt Leos "gå och lägga sig" tid succesivt under den här veckan. Så igår och idag gick han och la sig klockan 19.00. I gårnatt sov han som en prins hela natten, fick morgonvälling vid 5 tiden och sov sen till 7.45.
I natt så drömde han en hel del och vaknade helt förtvivlad vid 3 tiden och vrålade. Till slut kom jag på att han nog var hungrig eftersom han inte alls ätit lika bra igår som dagarna innan. Han fick välling och somnade om direkt.
Sen vaknade han ingen vid 5 tiden och jag försökte få honom att somna om brevid mig och han var lugn men kom inte till ro så jag hämtade återigen välling och han slukade hela flaskan direkt och somnade om till klockan 7.
Han är på så otroligt bra humör när han vaknar på morgonen och har sovit färdigt nu. UNDERBART!
Dessa dagar hár han bara sovit en gång på dagen också vilket är helt perfekt.


Nu ska jag betala räkningar. Jippie!:-)

livlig bebis

publicerat i ;
Bebisen i min mage sover typ ALDRIG!

Om det nu skulle gå 3 timmar utan att jag kände henne skulle jag bli orolig. Så mycket rör det sig HELA tiden.
Det är självklart rätt mysigt fortfarande, men jag ser med fasa framför mig om 2 månader om det fortsätter likadant. hua.

Jag är så sjukt trött. Jag måste börja ta mina järntabletter nu som jag pratat om hur länge som helst. Jag vill dock helst inte bli mer hård i magen än jag redan är. (Too much information, jag vet)

Jag har slutat kunna somna på kvällarna också. Jag har ingen aning om vad det är för fel på mig. Vanligtvis brukar jag ha svårt att somna på kvällarna när jag är stressad eller när det är något jag går och tänker på som är mer eller mindre jobbigt. Just nu finns det inget sådant som rör sig i huvudet och ändå ligger jag sömnlös på kvällen. Jag skyller mest på katterna som just nu har bestämt sig för att sova PÅ mig är det bästa alternativet. I natt stängde vi dörren till sovrummet vilket vi gör ibland men då höll en katt på att bryta sig in för att han bara ville gosa. Grrr...

Leo min solstråle mår som en prins. Han äter bra, sover bra och busar massor. Precis som det skall vara alltså. Han ska på en något försenad 10 månaders kontroll idag. Totte går med honom dit medans jag måste till badet en sväng. Förhoppningsvis så kan jag simma några längder så att jag piggar på mig lite.

money money mooooney!

publicerat i ;

Jag var inne på skatteverkets hemsida för att kolla min deklaration. Förra året fick jag tillbaka mycket pengar.
I år får jag tillbaka MYCKET pengar!;)

Tänk va lycklig man kan vara för pengar. SHIIIT!

Dagen har varit rätt lugn. Jag, Totte och Leo åkte och fikade vid vattnet efter lunch och bara njöt av lite solstrålar. Vi satt visserligen inomhus, men ändå så kändes det rätt nice.

Efter fikandet så var det bara för mig att åka och jobba. Det var rätt tungt idag eftersom min näsa verkligen är extremt täppt. Det känns som att mina slemhinnor inte vill vara med längre.

Gooode gud va tråkigt jag skriver så jag lägger ner för idag.

Kram på er!

12 STEG!

publicerat i ;
Söndagen har varit en lugn dag. Jag började med sovmorgon och blev väckt med frukost på sängen av mina favoritpojkar. Lyxigare kan det knappast bli.

Sen när min frukost va uppäten så ville Leo sova sin förmiddagssömn och då somnade även Totte och kvar låg jag i sängen och tittade på Nyhetsmorgon Söndag. Ännu mera lyx!

Efter den lugna förmiddagen i sängen så åkte jag iväg och jobbade en sväng och efter det har jag komponerat ett mail till kommunen... Lång historia som jag återkommer till någon annan dag.

När Leo sovit sin eftermiddagssömn så leker hela familjen i vardagsrummet och vi försöker peppa Leo till att gå. För sedan han gick 4 steg för några veckor sedan har ingenting hänt.
MEN... så idag... så går älsklingen 12 steg!!!





Sjuk

publicerat i ;
Jag är sjuk... igen....tror jag.

Jag har ont i halsen, ont i huvudet och känner mig riktigt hängig.

Igår var en helt underbar kväll med de bästa mammorna. God middag, trevligt sällskap med massa prat och skratt och lite alkoholfria drinkar på det. PERFEKT!
Hann tyvärr bara sova i 4 timmar innan Leo ville gå upp i morse vilket kändes sisådär. Det är tur att solen började skina ganska omgående för då blev jag lite piggare.

Sen fick jag sova 1.5 timme på förmiddagen och 1.5 timme på em, men lika trött är jag för det. Jag hoppas verkligen att jag mår bättre tills imorgon.

Idag har vi alltså inte hunnit göra något produktivt alls.

Jooo... Leos tandsing nummer 5 har kommit upp. Så nu har han 3 i överkäken och 2 i underkäken. Överkäken ser riktigt rolig ut. Han har bara fått tänder på sin högersida alltså på den sida som har mest käke innan den är trasig. Det ser jätte roligt ut. Jag tog ett kort idag, men orkar tyvärr inte hämta kameran. Jag sitter fast i soffan.
Jag ska lägga upp den bilden nån dag för det ser ut som att den är tagen ur en lärobok om spalt. Min sötnos!:)

härliga nätter

publicerat i ;

De senaste nätterna har Leo sovit sååå bra. Jag hoppas att det är en trend som håller i sig. Han vill ha välling vid 5.30 och sen sover han till klockan 8.00. Mer perfekt än så kan det inte vara. I morse tog Totte morgonvällingen och sen vaknade jag 7.50 jätte pigg och kunde ligga och dra mig tills Leo vaknade.

Nu på morgonen har jag haft en representant från Hemfrid som vi funderar på att anställa för att fixa städningen här i huset 1 gång i månaden eller möjligtvis 1 gång varannan vecka. De verkar toppen så jag håller tummarna för att städningen lever upp till den standard jag hoppas på.

Nu under dagen ska jag försöka hinna med en tur till tippen men annars så ska jag bara ta det lugnt. Ikväll blir det middag och utgång med tjejerna i mammagruppen. Ska bli så mysigt att komma iväg utan barn och bara lyxa.

Nu ska jag fortsätta njuta av min massage som pågår just nu.... massagedynan är verkligen en underbar uppfinning!

Gunga

publicerat i ;

Vi har det rätt bra med en lekplats 10 meter från ytterdörren och sen en annan lekplats 15 meter från vår uteplats. Det har jag insett nu är det fina med att bo i ett radhusområde.

Vi passade på att inviga gungan nu på morgonen. Leo har aldrig fått gunga förut och sken upp som en sol när han kom i och började gunga. Han tröttnade dessvärre ganska fort. Det gjorde iofs jag också med tanke på den saknade solen och snön som tar bort hela lekplatsen förutom gungorna.

By the way så var det inget fel på kameran. Linsen var lite kladdig av Leos fingrar, därav spökena!

mysmysmys

publicerat i ;

Vilken bra dag jag och Leo hade igår.
När Leo vaknat efter dagsvilan  skulle Leo äta lunch. Jag hade städat alla skåp i köket medan han sov och hittat en 6 månaders burk med lasagne som han faktiskt ätit en gång i tiden men sen börjat kräkas av. Så jag tänkte att äh, jag testar!

Tror ni inte att den lilla parveln åt en halv burk!!! Jag jublade av lycka inombords och med en halv banan i magen också så var lunchen fixad. Det känns helt otroligt. Var detta en engångsföreteelse eller inte, det återstår att se.

Sen åkte vi och shoppade tillsammans med Totte lite. Vi hittade inte det vi skulle så det blev 2 färgglada linnen till mig i alla fall. Jag är så trött på att alla snygga mammakläder är svarta. BORING!

När vi kom hem från vårt shoppingäventyr var jag helt slut både i kroppen och knoppen och Leo verkade jätte gnällig. Han borde egentligen inte varit trött, men jag tänkte att vi kan ju bara lägga oss och gossova i soffan i 20 minuter så att vi får lite energi.

Vi lägger oss i soffan (Leo på min arm och katten i knäväcket) och toksomnar.... när jag vaknar ser jag att det har börjat skymma ute. haha
Vi sov från 15.15-17.40!
Det har ALDRIG hänt att jag sovit så länge så nära Leo. Det var sååå mysigt. Leo sov över 4 timmar på dagen igår. Det har inte hänt på mycket länge om han inte varit sjuk. Jag blev lite stressad när jag såg vad klockan var men intalade mig själv att sov han/vi så länge så behövde vi det.

Han somnade glatt 20.00 i alla fall och vaknade i morse 5.50. Han var helt slut när han drack sin morgonvälling så jag gick och la honom (och mig själv) igen. När jag vaknade av Leos söta jollrande och bus i sin säng var klockan 8.00! Bättre än så kan det väl knappast bli.

Denna dag ska vi försöka åka och storhandla. Vi får väl se om vi orkar.

Vi har ju satt en grind i trappen upp nu och Leo tycker inte att det var det bästa beslutet vi tagit nångång. Han sitter ofta och "pratar" nedanför trappan och ser olycklig ut.

(Kameran har Leo slängt i golvet en gång för mycket.... så det ser ut som att det är spöken på varenda bild.)




Jag undrar...

publicerat i ;

Jag undrar när den här förkylningen ska ta slut...

Jag undrar varför solen inte skiner idag...

Jag undrar om jag och Leo kommer att ha ihjäl varandra när pappan åker till Kina(Shanghai) på påskdagen...

Jag undrar om jag var dum som tackade nej till att följa med tillsammans med Leo...

Jag undrar vad Pricken i magen ska heta...

Jag undrar om jag ska orka städa ut ett skåp när Leo snart ska gå och sova...

Jag undrar om jag lyckas hitta på någon spännande och näringsrik middag ikväll...

Det är mycket jag undrar men känner mig rätt nöjd ändå!:)

Moneyspending

publicerat i ;

Idag har vi spenderat way to much money. (men det var det värt)

Vi har shoppat blommor för massa pengar så nu är vårt hus vårfint. Sååå härligt!

Sen har vi shoppat 2 grindar så nu är det betydligt mer lugnt och harmoniskt här hemma.

Jag köpte ett par skor till Leo som han tyckte var mycket märkliga att ha på fötterna och glömde direkt bort hur man gör när man går när man håller mamma i handen. Nu har vi övat lite här hemma men han går mycket mer ostadigt med skorna på än utan. Vi får träna på.

Till sist så fick jag en för tidig födelsedagspresent av min älskade man. En massagedyna deluxe!
Heeelt underbar. Jag tror att denna kommer att vara en för tidig present både till mig och till Totte. Nu när kroppen blir tyngre behöver jag inte tjata på honom för massage på min ömma kropp.

Efteriddagen har jag spenderat i soffan på min massagedyna tittandes på Gossip Girl och Life unexpected. Mer mammalyx än så kan det inte bli när lillskrutt sover.

Nu ska jag och Leo snart gå och lägga oss i badet. Jag fryser och Leo luktar märkligt...;)
Så det blir perfekt.

I morse så promenerade Leo så fint med bara en hand på sin bil. Så fort kameran kom fram så skulle han sätta sig ner och gå mot kameran. Så jag lyckades bara fånga honom på bild när han håller med två händer...

icke smickrande bilder

publicerat i ;

Det är inte så lätt att fånga min älskade prins på bild längre då han helst vill vara I kameran:)
Så det blir många av dessa mindre smickrande bilder på lillskrutt!



Idag har kattkriget minskat ett snäpp. Det är fortfarande krig, men ett lite tystare krig vilket är skönt för oss alla. Det är rangändring som står på agendan vilket jag inte riktigt visste förekom bland 3 friska hanar. Det brukar ju ske när någn blir sjuk eller gammal, men de är ju för tusan lika gamla. jaja..

Nu ska vi iväg och köpa grind till trappan som går upp. Jag är för trött på att säga ajaj dagarna i ända så nu får det vara nog. Vi kommer ju ändå ha en till plutt som ska envisas med att klättra i trappan sen så det är väl lika bra. Fast det känns som att vi spenderar en förmögenhet på grindar.

Nu hägrar solen utanför fönstret och jag längtar efter att få gå ut!:)

optimism och catfight

publicerat i ;

Va gulliga ni är som ens orkar läsa mitt dravvel från igår:)

Idag känner jag mig på bättre humör och ska ta tag i att prata med en läkare om detta snarast. Jag har varit i kontakt med BVC, men av dem får jag inte bättre förslag än det jag redan prövat med. På LKG teamet säger de bara att barn med gomspalt kan ha svårt att äta bitar innan gommen sluts, men det är ju inte där problemet sitter.

Jag kommer från och med nu att sluta att truga. Han får smaka av oss och sen får han äta det jag vet att han äter till de stora målen. Det är helt klart en ångestframkallande händelse under dagen för honom att få mat serverat på en tallrik. Ger jag honom grönsaker som han får plocka med men inte visar något annat så äter han det. Lägger jag det på en tallrik och försöker ge honom med sked/gaffel så slår han bakut.

Vi går tillbaka till ruta 1 och börjar om från början.:)

Idag skiner solen underbart untanför fönstret och jag har för en gångs skull fått lite gjort här hemma medans Leo sover sin förmiddagslur. Så snart han vaknat så ska vi promenera iväg till Täby C för lite shopping.

Annars så händer det inte så mycket här hemma förutom att det är kattkrig. Jag vet inte vad som flugit i de tre kattherrarna i huset men de fullkommligt håller på att döda varandra. Det är inte så roligt! Tyvärr är det bara en som de två andra är på och det är den katten som ingen vågat hoppa på tidigare.
Jag har försökt få dem att göra upp men det slutar bara med att en ligger och blöder i ett hörn och de två andra står och omringar honom.
Hemskt, men sant.

haha, vilket upplyftande slut på min uppdatering;)

Jag tycker Leo är så söt i släktens dopklänning. Tänk att det snart är dags för nästa att förgyllas i den:)

blir så trött...

publicerat i ;
Jag blir så trött....

Leo har ända sedan introduktionen av fast föda haft problem med det på ett eller annat sätt.
Det märkliga är att det inte går att hitta något mönster för när han tänker äta eller inte äta eller äta lite eller freaka ut totalt.

Häromdagen åt han en hel portion pannkakor.
3 dagar senare vägrade han äta pannkakor och spottade ut dem direkt.

Tidigare har han tyckt att fisk är helt okej att äta, igår totalvägrade han. MEN han åt skagenröra eller räkorna ur min skagenröra.

Korv brukar alltid slinka ner, men idag... ICKE!

Det har varit svårt att vara konsekvent med att äter han inte upp maten, så får han inget förens han blir hungrig igen då han blir erbjuden samma mat.
Ofast får han "vanlig" mat till lunch och då ska vi iväg på eftermiddagen.

Idag fick han gröt till lunch istället så att jag skulle kunna ge honom "vanlig" mat till middag.

Till middag serverade jag korv, makaroner och majs. Av detta brukar han äta majs och korv och liiiite makaroner.
Idag vägrade han. Jag sa med gott mod precis som jag blivit "lärd"...
"Nehej, du är inte hungrig, okej."

Så gick vi och lekte. Han blev grinigare och grinigare så vi gick tillbaka till matbordet 1 timme senare, han vägrar fortfarande. Sen gick vi tillbaka dit ännu en timme senare, men han vägrar fortfarande. Idag har han vägrat med PANIK de två senaste gångerna. Han skriker och skriker och skriker...

Nu blev klockan så mycket att han var jätte trött, då hade han inte ätit sedan lunch som var 11.30 förutom 2 smörgåsrån till mellis då han vägrade dricka vällingen han fick i muggen till.

Han hade alltså inte ätit från 11.30 till 19.30 så jag klär på honom pyamasen och måste ju ge honom välling som han slukar direkt och nu ligger han och sover.

Jag blir framförallt trött på att jag utsätter honom för det här. Samtidigt som jag inte vet hur jag ska lösa det om jag INTE agerar konsekvent när det gäller detta.
Till saken hör ju att han faktiskt har hål i gommen och jag har ju ingen aning om hur detta påverkar honom... men inte kan det väl skifta från dag till dag?

Nä jag vet varken ut eller in och jag trodde att jag skulle vara den sista person som skulle hamna i ett dilemma av detta slag. Han kommer ju inte dö av näringsbrist eftersom han dricker välling, äter gröt och frukt och oftast de flesta grönsaker.
Nu måste jag bestämma mig för hur jag ska fortsätta....

Lördagmorgon

publicerat i ;
Lördagmorgon, solen skiner och Leo är helt feberfri och verkar vara HELT sitt vanliga jag. Inget gnäll nu på morgonen utan bara glada miner, bus och lek.

Hade inte kunnat passa bättre med tanke på mina och Tottes planer under dagen.

Innan jag blev gravid så tänkte jag att det skulle vara en baggis att lämna ens barn med barnvakt. Idag är jag inte riktigt lika säker.
Det roliga med mig är att jag nog inte har riktigt samma rädsla som andra föräldrar.
Andra föräldrar är nog rädda för att lämna sina barn för att de inte vet hur de kommer ha det.

Jag är rädd för att lämna mitt barn för att jag är rädd för hur han ska behandla barnvakten/barnvakterna.
Tänk om han skulle skrika i flera timmar det vet jag att han inte dör av så det är jag inte orolig för. Däremot skulle jag tycka att det var jättesynd om de som tog hand om honom. För de skulle aldrig vilja försöka igen.

Ja... jag är officiellt knäpp!

Nu vet jag att jag har en otroligt snäll liten kille som inte skriker särskilt mycket så jag behöver nog inte vara orolig;)

Här är två mysiga morgonbilder på min prins!



Leonidas Liberto

publicerat i ;
Född: 8 Maj 2009
Var: Danderyd
Tid: 05.29
Födselvikt: 3840 g
Födsellängd: 54 cm
Huvudmått vid födsel: 36,5 cm
Namn: Leonidas
Namnbetydelse: Lion like
Andranamn: Niklas Giovanni
Efternamn: Liberto
Ålder: 10 månader
Nyligen lärt sig: Stå själv
Dagis: Har vi inget än, men snart världens bästa dagmamma!
Vikt nu: Nästan 10kilo
Längd nu: 77
Mammagris eller pappagris:  mammagris med mig och när pappa kommer så är han definitivt pappagris!
Favoritbus: Krypa upp för trappan
Favoritmat: Helst ingen mat alls. Om han måste så gröt.
Favoritleksak: Mammas Iphone, fjärrkontrollerna till TV'n och playstationkontrollen
Favorit tvprogram: Inget
Favoritmusik: Imsevimse spindel
Sover i: Spjälsäng, pyjamas...
Favorit person förutom mamma & pappa: Morfar och ALLA barn!
Barnvagn: Emmaljunga City Cross
Försäkring: Trygg Hansa
Blöjor: Pampers eller Libero
Hur många tänder: 4 (2st uppe & 2st nere) Tänderna där uppe är JÄTTE sneda. haha
Storlek i kläder: 80
Storlek i skor: Vet inte
Syskon: Pricken i magen!
Husdjur: Katterna Sirap, Simson och Simba

Lappsjuka

publicerat i ;

Vi är på bättringsvägen, eller Leo är på bättringsvägen och jag försöker ignorera hur jag känner mig.

Idag har jag haft sjuk "mensvärk" eller växtvärk eller vad det är. Ont gör det så nu ska jag vila och se till att det går bort.
Vi var tvugna att lämna huset ett tag idag för jag får lappsjuka av att bara sitta hemma. Så vi åkte för ovanlighetens skull till Täby C och åt lunch och fikade lite.
Jag shoppade en klänning till Pricken som jag tittat på redan innan jag visste att det var en tjej och strumpor till mig själv. Spännande va!!;)



Leo är så gott som feberfri. Han har 37.7 men det kan han ha när han är helt frisk också så jag säger att han är feberfri nu. Brorsan och hans fru som skulle vara barnvakt imorgon har varit snälla och sagt att de kan ta honom även fast han är lite halvkrasslig. Så imorgon ska jag och Totte ha den längsta egentid vi haft på över 10 månader. WOW!
Det är bara att hoppas på att lillskrutt håller sig på den här nivån så att han orkar leka lite imorgon.

Jag ringde brorsan vid 8.45 i morse för att rådgöra med honom så att vi skulle kunna skaffa en backup plan om det behövdes. Då säger han "Jag har precis lämnat in bilen på Service". Då får jag PANIK för VI skulle också lämnat in bilen på service i morse klockan 7....
Min hjärna är fylld med luft och snor just nu tror jag för jag som vanligtvis aldrig glömmer saker, glömmer nu saker hela tiden. Som tur var ligger verkstaden 5 minuters bilväg härifrån så jag sätter mig i bilen direkt och åker dit och det var inga problem att lämna in den.
Den var till och med klar på bara 3 timmar så innan vi åt lunch hämtade vi ut den. Blev inte alltför saftig räkning heller vilket var skönt. Ibland ska man ha tur!:)

Som avslutning bjuder jag på en extremt osmickrande bild på mig och Leo från igår. Vi är precis så sjuka som vi ser ut på bilden! haha

Sjukdag

publicerat i ;

Ännu en sjukdag hemma hos oss.

Leo har varit feberfri fram till för 20 minuter sedan ungefär. Då steg det till 38.0 igen och han har vägrat dricka välling och just nu ligger han och vill inte sova.

Det är så typiskt att han skulle vara sjuk denna vecka med alla inplanerade sjukhusbesök och vår första ensamdag på lördag.
Vi fick ett muskalbesök i julklapp och vi ska gå på "Singing in the rain" och äta middag ute på stan medans Leo leker med sin kusin Max. Nu vet jag inte alls hur det blir. Jag hoppas hoppas att Leo är frisk imorgon. Tyvärr tror jag inte det.

Jag har ont i halsen och är förkyld och vill inget annat än bli frisk. Jag avskydde att vara sjuk innan jag fick barn, nu hatar jag det. Det är så frustrerande att inte ha något tålamod och bara vilja att dagen ska vara slut så att både bebis och jag får gå och sova.


Shopping

publicerat i ;

Idag när det började nalkas lunchdags så fick jag lite ledigt.
Totte tog vår lilla sjukling och jag fick åka till Täby C och fixa lunch. Jag passade på att gå in på HM också o shoppa lite till Leo.

Det blev lite vårkläder, 2 pyjamasar och en keps till Mallis!:)

Leo poserar i nya kepsen och ny pyjamas.



Här är även ett bevis på att Leo kan stå själv. Så fort man släpper honom så vinkar han med båda händerna som att det är världens frihetskänsla. Han är inte lika stadig nu när han är sjuk bara... :)

Bloggtänk och semester

publicerat i ;

Jag är så oerhört glad att jag startade den här bloggen. Jag har alltid tyckt om att skriva, men har alltid tröttnat efter någon månad.
Denna gång är det säkert enklare att skriva eftersom bloggen är dedikerad till Leo och så småningom Pricken.
Jag har extremt dåligt långtidsminne och jag kan bli riktigt avundsjuk på Totte när han berättar långa episoder ur sin barndom. De minnen jag har från min barndom har jag på senare tid insett att de är grundade i ett foto jag sett eller något jag fått berättat för mig i efterhand.
Ibland kan ett spontant minne komma upp, men mycket sällan.

Mitt dåliga minne är nog inte bara dåligt för mig. Mitt dåliga minne har gjort att jag faktiskt inte lider särskilt mycket av att min mamma inte finns med mig/oss längre. Jag kan tycka att det är jättetråkigt att mina barn inte kommer ha en den suveräna mormor min mamma faktiskt hade varit. Det är nog den största sorgen.
Men det fanns dock en tid då jag var helt säker på att jag inte skulle klara mig om något hände min mamma. Den känslan finns inte idag. Kanske för att jag faktiskt uppfostrades till en stark tjej av mina föräldrar som klarar mig i alla lägen. Eller kanske för att jag har för dåligt minne för att komma ihåg hur det var att ha extremt tight kontakt med mamma. Eller kanske en kombination av båda.

Det som är så bra med bloggen nu är att jag förevigar de viktiga delarna av vårt liv tillsammans. Jag kommer att kunna gå tillbaka och läsa när Leo och Pricken är äldre, men kanske roligast av allt kommer de själva kunna gå tillbaka och läsa. Tänk om man hade haft den möjligheten själv, va coolt det hade varit!



Igår slutbetalade vi resan till Mallis, om 41 dagar drar vi!!!

Tjohooo.

Det kommer inte vara extremt varmt utan sisådär 20 grader på dagarna vilket känns helt perfekt. Om det skulle regna i en hel vecka har vi besämt oss för att hyra bil och bara åka runt till de små pitoreska byarna på ön och titta runt. En heldag i Palma är ju inte helt fel heller.

Här ska vi bada!



Här ska vi äta!



JAG LÄNGTAR!!!

Sjukstuga

publicerat i ;

Det är fortfarande sjukstuga här hos oss.
Leo vaknade med 37.5 vilket gjorde mig otroligt glad eftersom vi hade en tid hos hörselkliniken med Leo nu på förmiddagen. Jag bestämde mig för igår att hade han 37.5 så skulle han få lite alvedon så skulle vi åka och göra det där hörseltestet. Tyvärr tog jag febern igen vid 8.15 och då hade han 38.2 igen så då var det bara att avboka tiden. Det trista är att det förmodligen kommer att dröjja 2 månader innan vi får en ny tid. Denna har vi väntat på i 4 månader. Typiskt!

Sen har vi en läkartid på BVC i eftermiddag men det blir bara till o boka av den också (för andra gången!).
Leo kommer att vara 1 år innan han kommer iväg på sin 10 månaders kontroll. haha

Jag börjar också känna mig lite krasslig. Ingen feber eller något sånt men lite sträv i halsen. Vi får väl se hur det utvecklas under dagen.

Nu ska jag ta hand om min envist skrikande Leo brevid mig!:)

Sjuklingen min

publicerat i ;


Leo är sjuk med feber, snuva och hosta. Han är inte allt för påverkad vilket både är skönt och lite jobbigt. Han vill leka men orkar inte riktigt och då blir han grinig.
Han har i alla fall sovit bra under dagen. 3 timmar på förmiddagen och  timme på eftermiddagen.

Vi passade på att ta en promenad i solen alldeles nyss vilket vi nog båda behövde. Frisk luft och sol gör underverk för hälsan.:)

Nu hoppas jag att eftermiddagen/kvällen bara flyter på och att han inte blir sämre.

Leonidas 10 månader!

publicerat i ;

Leo blir 10 månader idag och det känns helt otroligt. Tiden går så fort, men ändå känns det som att jag haft honom i hela mitt liv.

Älskade Leo, bättre barn hade jag inte kunnat få.

Det har hänt så ofattbart mycket under dessa 10 månader, här kommer ett litet urval.

Du kom till vårt liv den 8 Maj 2009 klockan 05.29!




Vi har fått uppleva ditt första leende!



Du har lärt dig att ligga på mage och se finurlig ut!




Du har fått din läpp lagad OCH lärt dig sitta!




Du älskar att bada och har lärt dig att simma i poolen alldeles själv med simringen på!




Du har lärt dig att krypa snabbare än snabbast och tycker att det är underbart att lufta kroppen!



Du står stadigt själv, men tycker fortfarande att det är lite läskigt och vill helst inte ta några steg själv. Fast det gör du i alla fall ibland när man lurar dig lite eller du glömmer bort vad du håller på med.
DU har klättrat upp för hela trappan till övervåningen själv flera gånger och just nu älskar du att göra precis det du inte får.

Tänk om 2 månader blir du hela 1 år och om lite drygt 4 månader blir du storebror.

DU är bäst Leo!


HALVVÄGS!!!

publicerat i ;

Idag är jag i vecka 20+0. Det betyder att halva tiden gått nu.
Det är helt sjukt va fort det går denna gång. Nu är det nedräkning istället för uppräkning. Jiihaaa.

Pricken sparkar på massor framför allt på morgonen och kvällen. Så otroligt mysigt. Jag hoppas verkligen att jag får fortsätta må så här bra som jag gör och egentligen har gjort hela tiden. Jag hoppas att tröttheten håller sig borta länge.
Men mest av allt hoppas jag att vi kan njuta av den här våren och sommarne tillsammans med Leo och sen njuta av vår nya familjemedlem.

Idag började dagen på allra bästa sätt.
Det är min morgon och Leo vaknar vid 6.22, lite tidigt tycker jag men det är ljust ute och jag känner mig rätt nöjd med livet. Vi går ner och fixar välling och sätter oss i soffan och myser medan Leo dricker sin välling. Vanligtvis dricker han sin välling och sen är det full fart. Idag ville han bara ligga och gosa så jag gick upp och la honom i hans säng igen och han somnade direkt.
Då gick jag och la mig igen och sen vaknade jag 3 timmar senare och kände mig totalt utvilad. Då inser jag att Leo fortfarande sover och klockan är 9.45. WOW!!!

Efter en liten stund hör jag att Leo börjar vakna så jag går in till honom och möts av världens gladaste kille.

Vår städerska skulle komma på förmiddagen så vi packar oss iväg och åker till Täby C och äter frukost.



Efter frukost/lunchen så gick vi till den lilla lekhörnan så att Leo fick leka av sig. Han älskar att krypa runt och titta på de andra barnen. Han tycker även att det är väldigt kul att prata med alla andra föräldrar som sitter där. :)

Sleeping beauty!

publicerat i ;

The sunlight is just tooo much for me right now.
Let me sleep, but DON'T take my spoon!

Leo och...

publicerat i ;
085c9caecdb04c21ba5914bb314d4740.png

Kolla varifrån!

Leo och jag står i solen och väntar på totte som ska komma och hämta oss. Solen värmer mina vintertrötta kinder och jag kan inte annat än känna total lycka! Jag har lyckats trippel boka mig själv idag men jag SKA hinna med allt. 1/3 avklarat: fika med världens nästbästa Johanna och hennes Goa Himla. Nu står nästa fika på schemat och sen födelsedags middag för bästa Lollo ikväll! 

mys o matproblem

publicerat i ;

I morse när Leo somnade för sin förmiddagssömn gick jag också och la mig i sängen och läste. Sååå skönt!
När jag låg där så började Pricken att leva rövare och jag satte på magen och till min förvåning så sparkade hon på den. Innan så har det blivit blickstilla när jag lagt handen på magen när hon rört sig.
Vilket MYS!:)

Nu kan jag inte längta mer till de där riktiga sparkarna kommer.



Nu till något helt annat!

Är det någon som har något förslag på hur jag ska få min lilla älskling att äta annat än Välling, Gröt och ersättning?
Under en period gick det ganska bra att få i honom mat, han åt i alla fall 10 tuggor och då kunde jag med gott samvete ge frukt efteråt.
Nu totalvägrar han att öppna munnen när det kommer någon mat som han tror att han inte vill ha. Även fast jag vet att han gillar det, så totalvägrar han.
Det är så sjukt frustrerande med tanke på att jag lagar mat till honom till lunch.

Matburkarna fungerar ju fortfarande inte med tanke på att han kräks så fort de kommer in i munnen.

Nu har jag bestämt mig för att inte truga. Jag vill heller inte ge honom frukt efter maten när han inte ätit någon mat.

Hade vi varit hemma hela dagen idag så hade jag kunnat vänta tills han bli hungrig och erbjuda samma mat, men nu ska vi iväg såklart.

Blä.. jag avskyr denna matvägran eftersom det är en konflikt jag verkligen inte vill ha med honom.
Nu är det ju inte så att han mår dåligt och lider av detta eftersom han äter gröt och välling vilket håller honom på benen.

Jaja.. om ni har något tips tar jag tacksamt emot!:)

bebis

publicerat i ;

Jag trodde kanske att jag hade drömt om Leos steg igår.. men så var inte fallet.
För nu på morgonen tog han ett steg helt frivilligt:)

I natt drömde jag en så otroligt märklig dröm.
Jag födde barn helt själv i min ensamhet. Jag lyckades helt själv, även om det gjorde ont och ut kom en ren liten pojke som bara var helt fantastiskt söt. Av någon anledning så bestämde jag mig för att han skulle heta Victor. Jag blev inte förvånad att det inte var en flicka, jag visste att vi hade sett fel på ultraljudet. haha
Den här drömmen var så väldigt behaglig att jag letade efter den i mitt minne varje gång jag skulle somna om i natt......vilket var många många gånger.

Leo har haft en riktigt jobbig natt. Vaknat 1 gång i timmen och gråtit. Han har somnat om lika fort när jag kommit in i rummet, men för mig har det varit väldigt jobbigt.

Nu på morgonen har Leo lekt med kompisen i spegeln. :)

Gå!

publicerat i ;

Vår lillprins har gått 4 steg idag!!!

Han har varit livrädd för att stå utan stöd, men när jag och Totte satte oss mittemot varandra på golvet och lät honom stå själv så var det inga problem alls. Så då började vi heja på honom för att han skulle gå och först gick han 1 steg och sen föll han handlöst.
Sen gick han 2 steg innan han slängde sig fram.
Till sist gick han 4 steg. Vilken kille!:)

Idag har jag och Leo varit i Täby C hela dagen och shoppat, lunchat och fikat. Först med Sara och Emelie från mammagruppen och sen kom Totte och så fikade jag honom också.

Jag har varit riktigt dålig på att fota på sista tiden... ska bättre på mig, jag lovar!

Nu ska jag fortsätta titta på förlossningskliniken. 

Trött

publicerat i ;

Jag är så fruktansvärt trött....
Jag hade ingen aning om att det skulle komma en trotsperiod innan 1 års dagen, men tydligen tycker min son det.
Han skriker och slår när han inte får som han vill.

Brås han lite väl mycket på mig kanske...?

Bajs o efterrätt

publicerat i ;

Idag har Leo bajsat på toaletten. Stora pojken! haha

Jag och Leo skulle duscha nu på morgonen och han kryper runt naken i badrummet och jag hör honom börja stånka och jag tänker... oj...
Jag sätter honom på toaletten och han bajsar. Inte illa:)

Annars har morgonen varit fylld av gnäll. Leo vill helst vara väldigt nära mamman hela tiden. Han gnäller och gnyr och tycker att livet är sådär. Han har ingen feber men är förkyld och kliar sig i örat väldigt mycket.
Jag tänker avvakta till imorgon, men i värsta fall så har han öroninflammation igen stackaren.

Just nu är han på sitt bästa humör så han lider inte direkt av det. Så fort han kommer på att jag är mer än en meter bort, då börjar han.



Igår firade vi med god efterrätt som Totte fixade till. Han är så pysslig...



Nu börjar det nalkas lunch och jag är vrålhungrig.

2 år

publicerat i ;

Idag har jag och Totte 2årig förlovningsdag.

För två år sedan hade vi en helt underbar semester i New  York och när vi satt i en häst och vagn i central park så ställde Totte den bästa fråga jag fått i mitt liv....

Efter en fantastiskt romantisk stund i central park så gick vi till Tiffanys och köpte våra förlovningsringar.



Tänk att jag sitte här 2 år efter en av de absolut bästa dagarna i mitt liv och har en liten Leo och en liten Prick. Det känns helt ofattbart och så otroligt fantastiskt!

I love my family and I love my life!:)

Kriser och framtiden

publicerat i ;


Jag börjar fundera på om många i min ålder har kommit in i någon slags tidig 30års kris. Jag har sett väldigt många bekanta på facebook som ska åka vasaloppet. Både vältränade och totalt otränade människor.
Är det sådant man hittar på såhär när man närmar sig 30 för att krydda vardagen och för att testa sina gränser.

Ingen av dessa har barn...

Detta fick mina tankar att gå vidare en bit extra. Har livets olika "kriser" förändrats under de senaste årtiondena.

Mina föräldrar fick mig som är deras tredje barn när de var runt 30 år. Nu är det väl nästan mer vanligt att man inte fått sitt första barn runt 30. (i allafall i storstadsregionerna)

Vad hade man för 30års kris för 30 år sedan?

Själv skulle jag inte komma på tanken att åka vasaloppet eller någon annan fysiskt krävande utmaning. Men vem vet, jag kanske får en craving efter detta när jag börjar närma mig 40.

Själv känner jag att jag hade mer av kris när jag fyllde 25 bara för att jag så gärna ville ha barn. Då kändes det som att livet bara flög iväg och jag hann inte med.
Nu känns mitt liv precis så som jag ville ha det. Jag kommer att ha uppnåt precis det jag vill när jag fyller 30 och jag känner mig inte ett dugg stressad.
Jag vill fortfarande uppnå något mer i mitt arbetsliv än vad jag har idag. Jag känner dock att det får ta den tid det tar med tanke på att jag ska jobba i många många år till.

De närmaste 10 åren kommer jag att vilja prioritera min familj. Jag vill kunna känna att jag kan ge mina barn precis det jag vill ge dem i tid och energi.

Jag kan tänka mig fram 20 år då våra barn är stora och det finns tid för ordentlig kvalitetstid med Totte. Jag hoppas att vi lever tillsammans och har ekonomi och lust att resa och se världen tillsammans ur ett nytt perspektiv än vad vi gjorde innan vi fick barn.

Hmm.. det började vid kriser och slutade vid framtidstankar.
Kanske är det just det som kriser handlar om, rädsla och tankar om framtiden. Jag hoppas att människor vågar konfrontera sina rädslor och utvecklas som människor. Om det innebär att åka vasaloppet för att bevisa något för sig själv så är det väl det toppen.

måndagmorgon

publicerat i ;

Så var det måndag igen.

Leo var på väg att vakna vid 5.20 i morse och då morrade jag lite inombords. Som tur var så lyckades han efter lite gnäll somna om till 6.40 Då kändes det betydligt bättre att gå upp.

Denna måndag är dock lite annorlunda för mig för vanligtvis jobbar jag på måndageftermiddagarna, men inte idag!:)
Så idag ska jag ta tag i att städa övervåningen och tvätta lite.
Sen MÅSTE jag ta tag i att ringa LKG teamet som har hand om Leos operationer och behandlingar.
Jag väntar fortfarande på en tid till logopeden som skulle kommit när Leo var 7 månader. Nu är snart Leo 10 månader och vi har ringt och påminnt en gång redan...

Sen vill jag veta när de beräknar Leos gomoperation till eftersom jag INTE vill att den blir i samband med att Pricken föds eller är pytteliten. Så jag skulle vilja att den blir gjord i Maj/Juni eller i typ November/December. Det beror på vad de tycker är bäst men jag hoppas verkligen att de kan vara lite tillmötesgående där.


Igår hade jag en liten ego dag. Tänk vad ens prioriterningar förändras när man får barn.
Jag fixade visserligen naglarna och tog en långpromenad och en extra lång dusch. Sen var det bästa jag kunde komma på att göra när jag var ensam hemma att städa och laga middag till min underbara man. 

För ett år sedan hade jag suttit framför TV'n eller datorn och sedan gått och lagt mig och sovit en stund.  Jag tycker så extremt mycket bättre om mitt liv nu än förr.

När vi var på K-rauta i lördags så gick vi förbi en fläkt som Leo tyckte var väldigt rolig. Här är två roliga bilder från det där hans kalufs ser härligt stor ut!;)