Tårtorna

publicerat i ;

Yes.. jag har gjort tårtorna själv.
Med stor hjälp av min bästa vän Hannah aka Lexies gudmor. Hon har nämligen köpt in alla dekorationer och förklarat hur jag ska göra alltihop!

Det är en variant av prinsesstårta.

Locket är av marsipan med smak av jordgubb.
Första lagret är marsansås andra lagret är vispgrädde med krossad dajm.

Bokstäverna är gjorda i sugarpaste och dekorationerna är köpta på nätet. :)

30/10-2010

publicerat i ;

Igår nalkades det dop för familjemedlem 4 i det Libertianska hemmet.
Eftersom jag bara tog en enda bild på hela dagen kan jag inte riktigt dokumentera det rättvist här i bloggen idag. Jag har mailat brorsan och moster om att de ska skicka alla sina bilder till oss.

Det var i alla fall en helt underbar dag tack vare alla fantastiska människor som var där och firade vår lillskrutta.

Nu heter vår lilltjej:


Det är en gåva att ha så många underbara människor i sitt liv och att mina barn har förmånen att ha dessa i sitt känns väldigt bra för mig. Jag vet att de alltid kommer att ha folk omkring sig som finns där i vått och torrt. Bättre kan det inte vara!

Här är några bilder från dagen/kvällen.

Herregud vad jag/vi varit duktiga idag! Fö...

publicerat i ;

img_9200 (MMS)

Herregud vad jag/vi varit duktiga idag! Förberett massor inför dopet imorgon!  Annars inget nytt på Liberto fronten, förutom möjligtvis att jag har världens bästa man och helt fantastiska barn.  Nä... Det var ju faktiskt inget nytt med det!;)

27 oktober 2010

publicerat i ;

... var dagen då Lexie greppade en leksak för första gången.

ojojoj va tiden går fort. Snart är hon stora tjejen som är lika envis och busig som sin storebror!!!

massor

publicerat i ;

Nu har det varit fullt upp här ett par dagar.
Jag lägger förmiddagarna på att städa, tvätta och vara duktig med långpromenader.
Det känns som att jag har fått en nystart när det gäller träningen och känner mig otroligt peppad igen. Nu hoppas jag att detta håller i sig. Eller jag menar... nu SKA detta hålla i sig.

HJÄLP MIG!!!

Denna vecka är det även fullt upp med fix inför dopet. Det ska bli så mysigt att träffa alla som kommer. Jag längtar!:)

När det gäller vår framtid så är det fortsatt oviss. Sjukt frustrerande men jag har börjat kunna koppla av det lite vilket är skönt. Så nu äntligen kan jag sova, men då får jag inte sova. Nähe då...
Mina kära älsklingar som kallas för Leo och Lexie de behagar inte sova på nätterna.
WTF... när JAG Inte kunde sova, då sov de som aldrig förr. Leo hela nätterna och Lexie typ 10 timmar i streck. Nu när jag inte vill annat än sova då är Leo vaken ett par timmar per natt och Lexie sover inte mer än 3 timmar innan hon vaknar.(och vill ha mat i bästa fall och leka, prata och skratta med mamma i värsta fall)

Som vanligt är man lite ambivalent när det gäller sina barn. Det finns ingen eller ingenting i livet jag älskar mer än mina fantastiska barn. Sen finns det ingen eller ingenting som jag kan bli så trött och irriterad på som mina barn. Som tur var är jag bra på att hålla den senare inom mig och inte visa när de driver mig till vansinne. Det är min älskade man inte riktigt lika bra på... hehe

Jag har de senaste dagarna blivit totalt besatt av Tradera igen och har faktiskt gjort ett antal kap.
Bland annat typ 100 klädesplagg vilket blivit helt nya garderober till Leo och Lexie. Sammanlagt har jag lagt ca 800 kronor. Känner mig sjukt nöjd!
Sen har det även blivit en vinteroverall till Leo, samt fodrade regnkläder, både en overall och ett set med jacka och byxor. Det är perfekt för då kan overallen ligga hos Solveig och vi har de andra regnkläderna hemma.
Idag har jag bara kompletterat de nya garderoberna med vantar, sockor och stumpor. Så nu behöver jag inte shoppa på mycket länge. (Det lär jag väl tyvärr göra ändå!;))

Det har även blivit en badrock och lite bilar till Leo...

Min lillskrutta som är min trogna följeslagare under motionsförmiddagarna är ju bara föööör söt!

Helgen

publicerat i ;

Igår gav vi oss iväg mot Arlandas utsiktsplats för att titta på flygplan.
Tror ni Totte blev förvånad när JAG kom upp med den idén för att tillfredsställa mina två flygtokiga pojkar. För det är tyvärr så att är Totte flygplanstokig så är nog Leo 10 resor värre.
HJÄLP!
Var ska detta sluta.

Tyvärr så landade eller startade inte flygplanen på rätt startbana för att se dem riktigt nära. Trots det så såg vi ju en del plan och varje gång så bara skriker Leo FLYYYYYGPLAAAAAAN av ren och skär lycka. Han hoppar och studsar och man ser honom inte lika lycklig någon gång som just då!




Söndagen har vi spenderat hemma eftersom rusket utanför inte direkt lockade. Efter kvällsbadet bestämde jag mig för att pröva Leos finkläder till dopet på lördag. Det gick inte att fånga den lilla rackaren på bild, men här kommer en suddig "teaser" för er. 



 

Lördagmorgon

publicerat i ;

Min lördag började på bästa sätt....SOVMORGON!:)
Tyvärr tycker jag att sovmorgon lite har förlorat sin charm eftersom jag på något sätt får dåligt samvete för att jag har lämnat Totte ensam med barnen när han också är trött.

Något jag vet men inte får in i mitt huvud är dock att jag tar VARENDA natt. På så vis borde jag aldrig få dåligt samvete, men det har jag. Ska sluta med det nu tror jag. (lättare sagt än gjort!)

Nu ligger dock herrarna och lillfröken i huset och sover middag. (Ni ser.. jag ska inte ha dåligt samvete, han får ju sova nu!) Jag har passat på att städa och borde väl ta tag i tvätten snart. (snart)

Jag har ingen aning om vad dagen bjuder på idag. Jag brukar vara typ stressad på lördagarna för att jag vill hinna göra så mycket som möjligt hela familjen tillsammans. Vi umgås ju så sällan hela familjen en längre tid. (DÅ menar jag alltså en större delen av en dag). Antingen jobbar jag eller så jobbar Totte eller så är jag borta på något eller... ja typ så.
Idag känner jag ingen stress, jag är rätt nöjd med att bara sitta hemma och ta det lugnt. Något kommer vi säkert gå utanför dörren, men som sagt, ingen stress.

Det vore nog bra att åka en sväng till tippen med skit vi har i förrådet så att vi får in sommarmöblerna där. Det ser inte ut som att vi kommer att behöva dem ute längre. hehe



statistik

publicerat i ;

Brukar inte kolla min statistik... men så gjorde jag det idag i tron om att jag kanske hade 5 unika besökare varje dag.
Det var det 7 dubbla i snitt vilket kanske inte är mycket i bloggvärlden men i min värld är det massor.

Jag fick genast dåligt samvete och började knåpa på ett inlägg. Det är dock lite svårt att skriva med en Lexieliten liggandes på bröstet... hon sussar så sött och jag har inte hjärta att lägga mig ifrån henne även fast hon inte borde sova just nu.

Vi har verkligen jobbigt här hemma med alla tankar hit och dit om flytt-inte flytt, jobb här- jobb där, barn hit- barn dit.
Det märkliga är att ingen av oss egentligen inte kan bestämma oss för någonting. Jag kan ju definitivt inte bestämma eftersom det inte är mitt jobb det handlar om. Allt jag vill är att vi ska vara tillsammans och ha det bra. Sen om det är i Seattle, Sverige eller i värsta fall Kina har mindre betydelse om pengarna är rätt.

Jag kommer att sakna min pappa fruktansvärt mycket om vi skulle flytta. Jag skulle även ha dåligt samvete gentemot mina barn att de inte får umgås med sin "extended family". Samtidigt vet jag att detta är något som jag vetat skulle komma förr eller senare. Tottes bransh finns inte i Stockholm/Sverige. Jag vet samtidigt inte vad jag vill. Vill jag stanna hemma, eller vill jag åka iväg på ett äventyr med min lilla familj.

Helst av allt skulle jag vilja ha min bas här och ha möjlighet att resa kortare perioder. Det är dock en illusion som inte existerar. Jag vet helt enkelt inte ut eller in, fram eller tillbaka.
Jag tror att jag får inse att vi MÅSTE ta dagen som den kommer just nu och bara leva i nuet. Jag har liiiite svårt för det kontrollfreak som jag är. Detta är nog bra för mig... jag måste släppa kontrollen.

Äh nu släpper vi det här för fredagkvällen och njuter av mina älsklingar istället!:)





Min älskling

publicerat i ;

Idag prövade Leo mina nya vinterskor.
Så här snygg är man då när man också vägrar ta av sig mössan efter att vi kom hem!

Lite blandat sådär

publicerat i ;

Leo tycker inte om pannkakor...
Undra om han kommer börja med det snart.



Idag blev det en kvällspromenad med Amanda Jensens sommarprat i öronen. Inte så inspirerande kanske, men ändå intressant. Jag är nog lite av ett freak, för jag älskar att få insyn i andras liv. Jag vill veta, utan att de vet att jag vet. Eller nåt!



Barnen sover och jag ska också snart gå och sova. Jag har så svårt för att somna just nu. Två nätter i rad har jag legat vaken alldeles för länge....
Jag tror att det är för många svåra beslut nu som ligger och grubblar och tar upp plats i hjärnan omedvetet. Hoppas att jag kan somna idag!

Tisdag

publicerat i ;

Dagen började riktigt dåligt. Eller ja... dygnet kanske snarare. Jag kunde inte sova och när jag väl somnat vid så vaknar Leo och gallskriker vid 03 tiden i morse. DÅ vaknade såklart lillskruttan och ville ha mat. Så då blev det till att värma mat till henne och även lite välling till Leo.

Båda barnen somnade om snabbt och jag tänkte surt att jag skulle behöva gå upp ca 3 timmar senare.
Jag somnade snabbt....

Jag vaknade med ett ryck och tittar på klockan då är den 08.30!!!
Då har jag fått sova 5 timmar ostört och det var fantastiskt. Då var det dock bara dags att sätta fart eftersom Leo ska vara hos Solveig klockan 9.

Vi åt frukost, klädde på oss och sen drog vi och vi var där 9.10. Bra jobbat!:-)


Sen har vi haft städerskan här som gjorde ett uselt jobb och jag som aldrig klagar har fotat och skickat ett klagomail till Hemfrid. Det är helt sjukt men golvet var skitigt när hon varit här i 4 timmar... grrr...



Jag har hunnit få en hel del gjort idag. Jag har förstädat (och efterstädat), tvättat, bytt lakan, köpt vinterskor, storhandlat, köpt pyjamasar till Leo, lagat middag och nu sitter jag och njuter i soffan och funderar på att göra en kopp te.
Hann med en långpromenad med tempo i förmiddags också. I hörlurarna lyssnade jag Annika Sörenstam när hon sommarpratade. Jag blir så inspirerad av dessa idrottskvinnor. Jag vill ha tillbaka den motivation jag hade när jag elitidrottade. Då visste jag varför jag höll på.

Att förlora vikt fungerar inte riktigt som motivation för mig verkar det som. Så ett delmål är att vara snygg mamma och en förebild för mina barn.
Sen tror jag även att tjejmilen nästa år ska vara ett mål. Jag måste verkligen komma igång på riktigt nu med träningen.
Vi får väl se vad som händer. Nu känner jag mig iaf inspirerad att fortsätta träna!

Ordförråd!

publicerat i ;

Har glömt att skriva att Leo har över 25 ord i sitt ordförråd nu. Helt fantastiskt.
Allt kanske inte låter korrekt så att alla skulle förstå vad han sa, men det är en bra bit på väg.
Det blir dessutom bara bättre och bättre... UNDERBART!

Några av hans ord är:

Flygplan
Bajs
Napp
Snutte
Pappa
Mamma
Lexie
Kicki
Keisen (kompis hos dagmamman)
Milla
Dricka
Välling
Penna
Bil
upp
ner
Gröt
Godnatt
Hej
Tack
Färdig
Nej
Ja
Lampa
Katt
Morfar

strålande

publicerat i ;

Igår fick jag höra från två random presoner att jag strålar.

Det är bara att suga åt sig av en sån komplimang när jag inte alls känner mig strålande.
Jag har latat mig i två veckor nu så det är bara att bita i det sura äpplet nu och komma igång med träningen igen. Jag vet ju hur bra jag mådde för bara några veckor sedan.

Idag kom jag fram till att jag ska lyssna på alla sommarpratarna i P1 under mina morgonpromenader. Det är HELT perfekt.
Idag avklarade jag Therese Alshammar som bara är så grym och växer i mina ögon för varje gång jag hör mer från henne. Otroligt stark och inspirerande kvinna!

Den här synen hade jag i morse.... de här underbaringarna får mig att stråla.
Det är kanske det som syns hela tiden utifrån, man kan ju hoppas!:)

söndagmorgon

publicerat i ;

Hjälp vad jag är trött!
Det har blivit svårare efter den här jetlaggen att så ut med de mer eller mindre sömnlösa nätterna.

Leo har inte sovit bra sedan vi kom hem. Han sover jätte oroligt och skriker och pratar i sömnen. I natt har han sagt flygplan i sömnen hur många gånger som helst. Han älskar ju flygplan, men det är nog lite mycket som hänt kring dem de senaste veckorna.
Lexie sover helt okej men vaknar var tredje timme och vill ha mat. Detta hade vi kommit ifrån både innan och under resan så jag hoppas att hon kommer in i en bra rytm snart igen.

Jag börjar även misstänka att Leo har urinvägsinfektion. Flera gånger sedan igår han börjat gallskrika helt plötsligt och hålla sig på snoppen. Sen är det bra efter bara några sekunder. Han kissar som vanligt så det är konstigt med det... men något är det.
Under natten har han också blivit otröstlig ibland som att han fått jätte ont. Han är dock helt som vanligt annars så det är svårt att veta om det är något eller vad det är.
Jag får avvakta under dagen och se om han beter sig likadant idag.

Nu ska jag gosa lite med mina underbaringar här innan jag gör mig iordning. Skulle verkligen behöva komma igång med träningen idag, men jag tror faktiskt inte att jag orkar.
Imorgon... imorgon.... DÅ!!! hehe
Imorgon finns ingen återvändo då är det tillbaka i de bra rutinerna jag hade innan USA.

Lillskruttan Liberto

publicerat i ;


Jag kan säga att det här med att försöka bestämma framtid är svårare än man kan tro. HJÄLP vad vi är förvirrade just nu.
Ska bli skönt att komma iväg på middag ikväll så att man kanske kan koppla bort alla tankar.

Inte direkt jättebra bilder... men här är vår lillskrutta!

Leos dop och vårt bröllop

publicerat i ;

Jag vet inte om jag skrivit ned vilka låtar som vi hade på Leos dop. När jag tänkte efter så insåg jag att jag börjar faktiskt glömma.



På Leos dop sjöng min bror:

Prins Noel
 och
Circle of life från Lejonkungen

Min brorsdotter sjöng:

Mitt lilla barn





(Den enda bilden från kyrkan där jag inte ser ut som att jag håller på att bryta ihop av gråt!;))

På vårt bröllop sjöng min bror:

Oceano- en italiensk låt som Josh Groban sjungit

och

Du är det vackra jag ser i mitt liv

Camilla sjöng:

Som en saga



Dop

publicerat i ;

Nu ligger dopinbjudningarna på lådan och förhoppningsvis har några av de bjudna fått dem idag.
Jag brukar alltid vara i extremt god tid med allt, men denna gång är jag verkligen inte det. Det känns jobbigt för jag har inte kännt mig ett dugg inspirerad att fixa dopet.... förens nu.

Tur att inspirationen kom... hellre senare än aldrig.... eller nåt!

Så nu har jag suttit och letat låtar som ska sjungas på dopet.
En är klar, den som min bror ska sjunga. Sen funderar jag på att sjunga en själv... kanske. Den är otroligt fin och passar min röst perfekt, MEN.... jag är inte säker på om jag kan hålla mig från att börja gråta.
Min fina dotter i en underbar dopklänning i samma kyrka som min mamma begravdes och låten handlar om en skyddsängel....
Japp matematiken är enkel: vacker + sentimental + jag = katastrofgråt

Trots detta känner jag mig sugen.

Nästa vecka ska jag försöka fixa lite dekorationer och börja fundera på tårta. Jag skulle så gärna vilja köpa tårtor denna gång, men det är onödigt dyrt för något man faktiskt kan göra själv.
Någon som är sugen på att göra tårtor för en billig penning så är det bara att hojta till.

Mat har jag nog bestämt mig för att det blir pastasallad. Det är enkelt, går att förbereda och är gott.
Denna gång ska vi dessutom inte ha mottagningen hemma hos oss utan i samfällighetens festlokal. Sååå skönt! Då kan vi liksom börja fixa redan dagen innan och där finns bord och stolar och allt vi kan tänkas behöva.

Nu är det bara att börja räkna på hur många vi kan tänkas bli. Vi har inte bjudit riktigt lika många som förra gången vilket är skönt. Samtidigt vill man ju att så många som möjligt ska komma och fira lilla Lexie!:)

Back and running

publicerat i ;
Vi är hemma och har varit riktigt jetlaggade, iaf jag och Leo. Lexie och Totte verkar ha klarat sig bäst.
Seattle var verkligen underbart. Jag hade inte alls förväntat mig att jag skulle gilla det, men det gjorde jag.
Själva downtown Seattle var kanske ingen riktig hit enligt mig, men de små förorterna var riktigt mysiga.
Vi bodde på ett riktigt bra hotell i en liten suburb som heter Redmond. Downtown Redmond var lugnt och harmoniskt med helt okej shopping. Alltså perfekt för mig!:)

Nu börjar det stora funderandet, väga för och nackdelar. Överväga om vi överhuvudtaget vill flytta från vänner och familj. Hur mycket pengar skulle få oss att flytta? Vad ska vi vinna på att flytta så långt ett par år?
Det låter kanske materialistiskt och kapitalistiskt att pengar ska vara faktorn som får oss att flytta, men så är det.

Jag försöker få in bilderna från resan på datorn, men lyckas inte riktigt.
Återkommer med det.

Nu ska jag försöka fixa lite härhemma och framför allt fixa dopinbjudningarna som borde legat på lådan för flera veckor sedan.

We're off!

publicerat i ;

Sååå.. färdig packat och barnen sover. Snart ska jag också sova för Taxin som tar oss till flygplatsen kommer om 6 timmar och 40 minuter. Skulle vara nice att få några timmars sömn!

Om jag kan ska jag försöka hinna blogga men om det inte hinns med så lovar jag att ni ska få se massa bilder när vi är hemma igen.

Se upp Seattle, här kommer the Libertos!

See ya!