älsklingar

publicerat i ;

Snart har ännu en vecka gått och jag har inte hunnit blogga.
Jag har i stort sett packat varje dag och för första gången i mitt liv har jag varit extremt organiserad. Det som är så otroligt skönt är att jag nästan är färdigpackad och det är bara torsdagkväll.

Jag har passat på att packa när Leo inte är hemma eftersom det annars hade blivit dubbelt jobb med honom i närheten hela tiden. Jag har fortfarande maten kvar till Lexie att packa. Det väger ju helt sjukt mycket... det är helt galet. Det som är skönt är att vi bara behöver släpa det dit. Sen äter Lexie upp det där och även bajsar ut det förhoppningsvis.

Vi åker hemifrån på lördagmorgon klockan 04.00. Sen kommer vi hem igen nästa söndag. Det ska bli otroligt spännande att resa med våra två små älsklingar. Jag hoppas hoppas att de kommer sköta sig som jag vet att de KAN göra!

Nu ska jag snart gå och sova och hoppas att Lexie och Leo sover gott i natt. Det har varit lite sisådär med det de senaste nätterna. Leo har nu fått 3 stycken kindtänder som har strulat till det rejält för honom. Med tanke på att Leo är hemma hela dagen med mig imorgon så gäller det att jag har lite tålamod. Jag hoppas att det är lika fint väder imorgon som det varit idag så att vi kan vara ute och leka och ta en låååång promenad.

Bjuder på lite bilder från när vi var på  Nickis och lekte i förra veckan samt underbara bilder på mina älsklingar!


Förlåt bloggen

publicerat i ;
Förlåt bloggen!

Goood jag har alldeles för mycket att göra just nu.
Att organisera den här resan känns som ett heltidsjobb just nu.
Idag har jag iaf packat nästan alla kläder till barnen och en hel del till mig. Tyvärr misstänker jag att det var den enkla delen. Vi har ju ett par ersättningspaket att packa. Hur mycket vågar jag lita på att vi hittar ersättning som är bra till Lexie i USA... Äh orkar inte tänka mer på det där idag.

Imorgon skulle jag ha gått på barnvagnsbio med Hannah och William, men vi sköt upp det till om 2 veckor istället. Så imorgon hinner jag helt plötsligt gå på mamma/babypasset på SATS. Me like a lot!

Jag hade en vilodag från powerwalk/jogging idag. Jag körde två löppass i helgen och igår var jag helt stum i benen men tog ändå en 60 minuters promenad. Så idag blev det hel vilodag. SÅ det blir toppen med ett SATS pass imorgon.

Annars så är livet rätt härligt just nu. Hoppas att jag får sova lika gott i natt som jag fick igårnatt. Två av Leos kindtänder har nu tittat fram så han är mycket lugnare på nätterna. Lexie sover gott de flesta nätter, men inte alla. Hon sover oftast ett långt pass från 19-01 sen så vaknar hon typ efter tre eller fyra timmar. Det är helt godkänt. Sen sover hon oroligt till typ 7 vilket är lite jobbigt för när hon sover oroligt sover jag nästan ingenting.

Det är tur att de bara är små en gång! Jag har ju egentligen inte sovit ordentligt på 2 år nu. Först sov jag dåligt under graviditeten med Leo på slutet. Sen var han liten och skulle äta hela tiden. När han väl slutat äta hela tiden så var jag så gravid att de krämporna tog över och gjorde att jag inte kunde sova. Nu har jag Lexie som äter på nätterna...

Japp... detta ska vi kanske inte göra om igen.... (inte direkt iaf...;) )

Organisatör

publicerat i ;


Nästa lördag lyfter vi från Arlanda klockan 06.30. Härligt tidigt vilket betyder att vi måste åka härifrån typ 4.00.
Först blir det mellanlandning i Amsterdam, men därifrån direktflight till Seattle. Det får duga måste jag säga.
De har ordnat så att Leo får ett eget säte vilket känns grymt skönt, då är det bara Lexie vi måste ha i famnen hela tiden.

Jag håller på att fundera för fullt över packning och allt annat som måste organiseras. Lexies pass är färdigt så det ska vi hämta upp idag. Senare i eftermiddag blir det till att ansöka om elekrtoniskt visum och sen är det bara det praktiska med vad vi behöver ha med oss kvar.

Nu medan Leo sovit så har jag skrivit tre packlistor, en till Leo, en till Lexie och en till mig själv. Jag tycker att det är mycket jag måste få med mig när jag bara ska lämna huset för en timme. Herregud vad med saker vi måste få med oss för en hel vecka. Det är nu jag önskar att jag hade kunnat amma Lexie.... Fatta vad med bagage vi hade sparat på det.
Nu måste vi ha med oss välling till Leo (till kvällen), ersättning till Lexie både i pulverform och tetra + en termos som vi kan fylla med kokt vatten på frukostbuffén på hotellet. Livet hade varit extremt mycket smidigare utan den packningen.

Känns skönt att kunna börja planera i tid i alla fall. Nu ska jag försöka lägga undan de kläder som blir tvättade som barnen ska ha med sig så att det bara är till att lägga ner i resväskan sen i slutet av veckan.

Nu ska jag snart ta upp Leo ur sängen och sen blir det iväg och käka lunch. Vi har ingen mat hemma och jag orkar inte åka och handla just nu.

En annan fantastisk sak är att Lexie fick sin sista mat vid 18 igår kväll och sen badade vi och efter det somnade hon gott i sin säng. Sen vaknade jag klockan 01.40 och Lexie hade inte börjat gnälla än. Då tyckte jag ändå att det var dags för lite mat för henne så jag gick ner och fixade. När jag kom upp och tog av henne täcket så vaknade hon och åt som en liten gris och somnade sedan sött igen. Härligt!
Leo har återfått sina gamla sovvanor igen nu och sover till strax innan sju. Det får väl räknas som godkänt men det var grymt mycket skönare när han vaknade vid 8.

Stavfel

publicerat i ;

Ja... jag kanske borde börja korrekturläsa mina texter innan jag publicerar. Men va tusan, jag är glad att jag ens hinner tänka på att skriva något.

Jag undrar lite vad jag tänkte på i förra inlägget när jag skrev RYCKsäck istället för ryggsäck. jaja.. ni förstår nog vad jag menar! haha

Seattlefix

publicerat i ;

Jag håller på att förbereda inför den lilla resan till Seattle.
Idag har jag införskaffat lite nya kläder till minstingen i familjen som inte hade så att det räckte en vecka. I alla fall inte snygga kläder som jag vill klä henne i. Nu har hon det!

Sen har jag fixat en ryggsäck till Leo med lite nya saker i till honom. Några nya små böcker, 5 bilar, en snutte och sen kommer det säkert komma ner mer grejjer där.

Vi har även hämtat nya bilen. Den har jag inte lyckats foto så ni får hålla till godo med min shopping!:)



sjusovare

publicerat i ;

Jag har haft en riktig liten sjusovare här hemma i två nätter nu. Då är det den stora plutten jag talar om. Igår vaknade han 8.10 och idag var jag tvungen att väcka honom 8.10. Det är ju verkligen himmelriket.

Lillskruttan har också sovit gott i natt och inte i min säng någonting vilket gör att jag sover extremt mycket bättre. För hennes skull får hon självklart sova i min säng när hon behöver, men ingen är gladare än jag när jag slipper ha henne där. Det är säkert många mammor som inte kan förstå hur jag kan känna så, men så är det. Jag älskar mina barn, men inte så mycket att jag vill sova med dem.
Jag älskar min man också men inte så mycket att jag vill ha honom när jag sover. Han får gärna ligga i sama säng, men långt ifrån mig. I och med detta har vi nu köpt en extra bred säng. Sååå nice! Framför allt nu när Lexie vill ligga brevid ibland.

Imorgon får vi hämta vår nya bil. Ska bli riktigt nice faktiskt även fast jag inte erkänner det inför Totte så har jag längtat lite. Jag älskar att få nya saker, men lååååångt ifrån lika mycket som min älskade man. Han är extremt pryltokig. Jag försöker hålla honom tillbaka men det är i stort sett omöjligt. För två veckor sedan köpte han en ny dator, förra veckan köpte han en ny TV. (Vi var ju tvungna att ha en lite större.... vår 50 tummare började ju bli lite liten.....så nu har vi en 63 tums 3-D TV......) Yeay.. you get the picture!

Den bästa prylen jag köpt på länge är ju mitt bubbelbadkar där vi får plats hela familjen även om vi inte testat att proppa ner alla fyra där samtidigt. MEN... jag badar mer än gärna med båda barnen på kvällarna. Det är så mysigt. Leo har lärt sig att blåsa bubblor i vattnet och doppar ansiktet. Sötnosen!

En annan stor händelse är att i och med att han lärt sig att blåsa ut ur munnen så kommer mer och mer ljud och ord. Han är så söt när han pratar konstant hela tiden. Jag förstår inte ens 90% men det kommer i snitt ett nytt ord varannan dag ungefär. Jag som har varit orolig för hans tal kan nog lugna ner mig där också. Han är ju bara för duktig vår lilla plutt.

Leo börjar inse att den där lilla Lexie tar lite mycket uppmärksamhet och vill inte att hon ligger i hans fotölj. Han däremot ligger mer än gärna i hennes babysitter. Den är lite liten för honom men han bryr sig inte om det ett dugg!:)




Alive still

publicerat i ;

Japp vi lever fortfarande även fast man kan börja undra i den här bloggen.

Helgen har varit sjukt fullt upp.

Fredagkvällen började vi med födelsedagsmiddag för svärmor på Chop Sticks.

Lördag förmiddag var det brunch för Lexies blivande gudmödrar. Sen bar det direkt efter det iväg på middag till familjen Tvedt-Krupa.

Söndagen var det full fart med att rösta och sen födelsedagsmiddag för min pappa.
Barnen har varit superduktiga hela helgen, men det märktes att de var trötta. För i natt har Leo sovit en hel natt för första gången på flera veckor. Lexie har också sovit riktigt bra. Från 17.00 igår eftermiddag till 06.00 i morse, med matpauser såklart!

Nu är Leo återigen hos mormor Solveig och jag har hunnit med ett besök på jobbet för att fylla i lite papper och träna. Nu ska vi iväg och äta lunch och fixa pass till Lexie!

Mitt nya liv har ju börjat nu. Jag är så mycket piggare och gladare! Jag försöker hinna med minst 30 minuters promenad varje dag + att jag ska börja öka på med träning nu. Förra veckan körde jag ju ett träningspass, jag hoppas att jag kan få med 2 denna vecka.
Jag har gått med i viktklubb.se och håller matdagbok och det är toppen för mig. Jag måste inse att det jag stoppar i mig får konsekvenser. Eller det inser jag ju redan, men jag måste få det på papper så att jag inte kan ignorera det längre.
Målet är nu 10 kilo till nyår!

Idag var det -1 kilo på vågen från förra måndagen. (Igår var det -1,7 kilo.....men måndagen är vägdagen så då håller jag det!)


Rutiner

publicerat i ;

Härliga härliga kväll!

Nu har jag lyckats få in en skön rutin som fungerar för barnen. Eller Leonidas har i stort sett haft samma rutin sedan han var nyfödd men nu är även Lexie med i leken.

17-17.30 middag för Leo

18.30 bad för både Leo och Lexie

19-19.30 Välling och tandborstning för Leo och ersättning för Lexie

Nu är klockan 19.45 och båda mina sötnosar sover sött i sina respektive sängar.

Känns gaaanska lyxigt att sitta i soffan och titta på TV helt ensam och bara njuta av tystnad. Samtidigt känns det otroligt konstigt att inte ha någon i famnen.

GG, OTH, LU, TVD osv osv

publicerat i ;

Nu är hösten här på riktigt.
Alla bra serier börjar igen och jag är hooked direkt.
Jag är en sån sucker för TVserier gärna som är fokuserade på ungdomar. Jag älskar att leva mig in i någon annans värld för ett tag.

Jag älskar att läsa också, men det finns inte riktigt tillräckligt med tid. Jag läser lite på kvällen innan jag ska sova men oftast är jag så trött att jag somnar redan efter tre sidor. Då får man inte tillräckligt med inblick i boken för att bli så hooked som jag är för ALLA serier. haha

Just nu följer jag dessa slaviskt:

Gossip Girl
One Tree Hill
Life unexpected
The Vampire Diaries
Entourage
The secret life of the american teenager
True Blood
Pretty Little Liars


Om ni har någon bra serie jag tycks ha missat så give me!!!


Staterna

publicerat i ;

När jag mår bra så mår jag så otroligt bra nu för tiden.
Mitt liv känns så rätt på så många plan att det börjar bli lite läskigt. När kommer haken i livet... (Jag hoppas att den redan varit!)

Jag har gått och hållit på något från bloggen länge länge.
Totte blir ju erbjuden jobb i staterna titt som tätt och han har flugit lite fram och tillbaka dit för att gå på intervjuer och göra sig vän med branschen där borta. Jag har blivit erbjuden att följa med flera gånger men inte riktigt tyckt att det varit värt att flyga tvärs över hela världen med Leo för att bara vara borta några dagar.

Nu har Totte fått ett jobberbjudande som drar lite extra i hans värld. Jag har alltid sagt att jag aldrig skulle sätta krokben för hans karriär och innebär det att vi behöver flytta så gör jag det. Just nu är jag inte ett dugg sugen på att flytta. Kanske mest för att livet känns så komplett och rätt här hemma i Sverige. Jag vet ju ändå vad en flytt utomlands innebär och det tar en hel del energi att bilda sig ett nytt liv någon annanstans utan ens nätvärk omkring än.

MEN... nu ska vi iaf flyga till staterna hela familjen för att Totte ska gå på intervju och för att vi ska känna efter om det skulle kunna vara något för oss.
Platsen för vår resa är Seattle och vi åker förmodligen första veckan i Oktober.

Det känns helt rätt att åka och känna av platsen.... men vi får väl se hur rätt det känns när vi varit där.

Nog om det så känner jag mig så inspirerad och peppad att träna och leva mitt mer hälsosamma liv just nu. Det är underbart och jag har verkligen kommit igång riktigt bra nu efter mina två sjuktråk veckor. HÄRLIGT!


Här kommer lite bilder från helgen!




Update ännu en gång!

publicerat i ;

Jahapp... nu är jag på benen på riktigt! Jag har haft världens jobbigaste bihåleinflammation som jag ÄNTLIGEN är av med. Jag har varit en riktigt trist människa de här två veckorna när jag varit dålig. Jag blev faktiskt frisk lagom till denna helg som varit fullspäckad med roligheter.

Leo har varit hos Solveig hela veckan och det har gått suveränt. Han trivs som fisken i vattnet där och vi har även kommit igång med badet på onsdagar för honom och hans kompisar. HÄRLIGT! Han har blivit en stor kille på dessa veckor. Han strålar som en solstråle på morgonen när han inser att vi ska åka iväg och han strålar om möjligt ännu mer när jag kommer och hämtar honom.

På fredagar är Leonidas ledig och då fick vi lunchbesök av vännen Rikard. Det bjöds på extremt god lunch och efter det var jag tvungen att lämna alla killarna hemma och åka iväg och fixa kräftor till lördagens stora kräftskiva med släkten.
Efter en snabb inhandling av det viktigaste så var det bara hem och sätta på sig den nya outfiten för kvällens tjejkväll.
Jag lämnade barnen hemma med pappan och åkte och åt middag och drack vin med några av mina bästa vänner. Sååå nice!
Det blev en helkväll med massa tjejsnack och vin. Jag njöt för fullt och det hade inte kunnat vara en mer lyckad kväll. (Jo kanske om jag haft liiite mer energi!)

Sen blev det snabbt lördag och då var det dags för kräftkalas för hela släkten som jag fixat ihop tillsammans med pappa. Det blev en otroligt lyckad tillställning och det finns massor av foton som jag tyvärr inte fått in på datorn än. När jag fått det så lovar jag att jag ska lägga in några.

Nu är det söndag och jag mår förvånansvärt bra efter denna fullspäckade helg. Totte och Leo är på gymmet tillsammans med brorsan och hans son. Papporna tränar och barnen leker på mini SATS!
Jag är också sjukt sugen på att träna och kanske får jag till något i eftermiddag.
Nu har jag nämligen INGEN ursäkt till att inte träna längre. Nu SKA jag komma igång.
Om 6 veckor kan jag börja lämna in lillskruttan på mini SATS och då kan jag komma igång med en PT hade jag tänkt mig. Tills dess blir det ut i spåret som gäller. Jag har INTE skött mig med maten nu när jag varit sjuk så nu är det till att sätta hårt mot hårt och KÖRA!

Japp nog med skäll på mig själv.
Lite bilder från dagarna som gått. Ny outfit till mig för att jag överhuvudtaget skulle våga mig ur huset och dricka vin. Ny pyjamas till Leo som blev en höjdare, han fullkomligt älskar bilarna på den.
Sen vår minsta familjemedlem som nu ler största delen av sin vakna tid och sen bara en mysbild på mig och dotrami!


effektivitet

publicerat i ;

Idag känns det som att jag har hunnit med en hel del.
Först lämnade jag och Lexie storebror hos Solveig. Efter det skyndade vi oss hem för att plocka undan innan städerskan skulle komma. Jag var så effektiv att jag hann sitta ner i 40 minuter och titta på ett avsnitt av en av mina favoritserier.

När huset skulle städas åkte vi iväg och åt lunch och chillade lite i Mörby C. När vi väl var färdigchillade så var det dags att hämta Leo. Väl där så var Leo inte ett dugg sugen på att åka hem. Tänk så underbart att det går så bra för Leo som jag hoppats. Det är verkligen en själaglad kille jag hämtar varje dag. Han gör inte ens särskilt mycket bus hemma längre. Han blir verkligen stimulerad på dagarna att vi bara kan njuta av kvalitetstid tillsammans på eftermiddagarna/kvällarna.
Idag var vi ute och lekte i 2 timmar innan det var dags att gå in och laga middag. Leo fick titta på Pippi medans jag lagade mat. Efter maten tog vi ett långt bad och sen var snart dags att dricka välling och sova.
Leo somnar som en stock klockan 19.00 nu. Sen vaknar han oftast mellan 6.30-7.00. Helt perfekt!

Lexie har varit ovanligt grinig idag. Jag tror kanske att hon har lite ont i magen.... men jag är inte helt säker. Hon kanske bara har haft en dålig dag.

Jag fick en fin present av Totte idag. Min parfym som varit slut i någon månad. Jag tycker inte att det är roligt att lägga 700 kronor på en parfym och det kändes som en riktig vardagslyxpresent att få. Han är för go!:)

Imorgon ska jag och pappa åka och shoppa inför kräftskivan vi ska ha hos pappa för hela släkten på lördag. Ska bli sååå mysigt att träffa alla på lördag och äta räkor. (Ja jag äter inte kräftor utan jag äter räkor istället! hehe)

Men innan det är lördag ska jag hinna mysa med mina fina tjejer på fredag. Först blir det middag och sen hoppas jag att jag kanske orkar gå vidare en sväng och ta någon drink ute. Jag längtar sjukt mycket på att få komma ut och bara vara mig själv för en stund. Dessutom ska jag få behandling av en av mina bästa vänner som är naprapat innan. Jag har nämligen sjukt ont i mina axlar vilket gör att jag har ont i huvudet nästan kosntant. Detta brukar Maria kunna råda bot på så jag hoppas på det även denna gång!

Nu ska jag försöka väcka min lillskrutta som ligger och sover. Jag är lite rädd att hon kommer vara vaken länge ikväll annars och jag är supertrött. Så jag hoppas att hon vill sova för natten efter nästa måltid vid 20.30.


Long time no see

publicerat i ;

Jahapp... så är då hösten här med buller och bång. I alla fall hemma hos oss när det gäller förkylningar och sjukdomskänsla.

Jag har fått bihåleinflammation och mått riktigt dåligt, därav den dåliga uppdateringen. Det har inte funnits så mycket att uppdatera om. Iofs är mina underbara barn alltid värda att skriva om.

Jag kan skatta mig lycklig som har fått två helt fantastiska och snälla barn. Ibland undrar jag dock om jag verkligen bara "fått" dem eller om jag kanske förtjänat dem. Eller ännu bättre det kanske är tack vare mig (och lite Totte) som de är så fantastiska och snälla!:)

Idag ska jag bara försöka ta det lugnt nu när Leo är hos Solveig för i eftermiddag så har jag simskola igen. Förra måndagen var jag ju tvungen att skaffa vikarie för jag mådde så dåligt så idag har jag inget val. Jag måste helt enkelt dit.
Lexie får följa med denna vecka också men sen hoppas jag att hon kan vara hemma med pappa och storebror på måndageftermiddagarna.

Här följer en liten bildorgie av mina underbaringar:



ny månad samma förkylning

publicerat i ;

Fy farao för att vara sjuk....

Leo är som gjord för att vara dagbarn hos Solveig. Nu är inskolningen klar och det gick väldigt mycket smidigare än jag trott. Han blir ledsen när jag går på morgonen men det går över fort. Han har så roligt och det märks när jag kommer och hämtar honom. Han är som en liten solstråle, precis som det ska vara.

När jag och Lexie kom hem så plockade jag undan i hela huset så att det ser fint ut. Sen när Lexie fått mat så la vi oss och sov tills det var dags att åka och hämta Leo igen.

Nu är vi hemma igen och Leo tittar på Pippi. Han älskar Pippi Långstrump.