Mina prinsar

publicerat i ;

Idag har jag tvättat, städat lite och busat med mina älsklingar.

Igår glömde jag att berätta om.
För då var jag och Leo på bio och såg "Var inte rädd Långa farbrorn".
Leo tyckte att det var riktigt spännande med bio och satt i sin biostol och åt popcorn och mös.
Jag satt mest och beundrade min stora kille som var på bio för första gången.

Jag tyckte faktiskt att filmen var bra. Det var små kortfilmer om spöket Laban med lite mellansnack med Lilla Anna och Långa Farbrorn. Det gick tydligt hem hos både mig och Leo!

Sista dagen i Februari!

publicerat i ;

Lexie har sovit HELA natten och lite till. Först 20-05.40, sen fick hon mat och jag la tillbaka henne i sängen igen och då låg hon och snackade glatt en stund. Sen måste hon somnat om för Totte gick upp med Leo vid 6 tiden och när jag kommer upp klockan 8 så vaknar Lexie precis.
Så i stort sett har hon sovit 12 timmar i natt. Duktig flicka!

Jag har ju då inte sovit riktigt lika bra.
Jag låg vaken från 4.30 typ och var lite orolig för Lexie. Sen vid 5 gick jag upp och lyssnade i dörren till hennes rum om hon andades och det gjorde hon såklart. Då kunde jag slappna av och nästan somnade jag... men då kom Leo!

Jag tvingade honom med kärlek att ligga kvar mellan mig och Totte i sängen tills klockan blev 6. Nu när han känner sig hemma i sin säng så funderar jag starkt på att köra en metod med väckarklocka på Leo som har fungerat fantastiskt för en vän i cybervärlden. Leo ska få någon/ några veckor till på sig bara.

Jag har faktiskt fått 4.5 timmes sammanhängande ostörd sömn och det var många månader sedan det hände senast så jag känner mig lycklig. Fast jag blev väckt i en riktig djupsömn när jag skulle upp nu så jag känner mig lite dizzy och bakis. Det kanske går över.

Snart ska jag ta med mig barnen till gymmet och köra ett pass med min PT. Ska bli niiice!

fullt upp!

publicerat i ;

Ojojoj jag har vaknat och borde vara utvilad, men jag är fortfarande trött trött trött.

Torsdagen där jag slutade mitt bloggande denna vecka avslutades med en surprisefödelsedagsmiddag för Emy.
Jättegod mat och supermysigt. Jag och Leo åkte själva medans Totte jobbade och Lexie sov. Leo var jättetrött men han är så snäll så det var inga problem att ha med honom.

På fredagen var det först hårt pass med PT. Båda barnen var med på gymmet och det fungerade superbra. HÄRLIGT!

Sen blev blev det bara till att åka hem och lasta i lite lunch i barnen och mig själv och sen bar det iväg på begravning för min pappas bästa kompis.
Fy för begravningar, det är riktigt jobbigt.
Det var dock en väldigt fin borgerlig cermoni och begravningsförättaren sa vädlgit fina saker som var väldit tänkvärda. Sånt som man borde påminna sig om varje dag.

Efter begravningen ville jag bara hem, lägga mig i soffan och käka choklad.
MEN.. då var det bara att åka hem byta om och åka iväg på tjejmiddag till Caroline. Hela gamla "tjejgänget" var samlade för en kväll av underbart god mat och gott att dricka. Jag valde att köra bil så jag drack vatten hela kvällen. Hade jag druckit vin hade jag nog somnat direkt.

Jag kom hem alldeles för sent och fick knappt sova någonging pga ond mage och kinkiga barn. När jag vaknar på morgonen vid 6 tiden har jag så känner jag mig hängig. Det fanns dock ingen tid att känna efter för vi var tvugna att städa iordning i huset och sen börja packa iväg oss för barnkalas för William som fyllde 1 år igår.

Ett jättefint kalas med massor av pannkakor och gottgott! Både vi och barnen var helt utslagna efter och jag och barnen somnade i bilen på väg hem. Den lilla powernapen gjorde susen för mig vilket var tur eftersom vi skulle iväg på fest på kvällen.

Totte skjutsade hem mig och barnen och åkte själv och klippte sig. Barnen och jag badade, fixade iordning här hemma och jag började fixa iordning mig själv.
Vid 17.30 hade Totte precis kommit hem, jag lagat mat till barnen och då kom Lina som skulle passa barnen.
Leo blev jätteglad och satte direkt igång och lekte med Lina.

Vid 18 var vi färdiga så vi sa hejdå till barnen och satte oss i bilen... HELT SJÄLVA... EN LÖRDAGKVÄLL!
Det var en helt märklig känsla.
Väl på middagen så kändes det rätt naturligt. Vi kunde njuta båda två av att vara ensamma utan barn med ett gäng andra vuxna.
NICE!

För att knyta ihop säcken kan jag dock säga att jag är trött som sagt. ojojoj vad jag vill att det ska bli kväll så att man kan få sova lite till.

Keeping my baby happy

publicerat i ;

Idag fyller mitt äldsta gudbarn Emy 17 år. Vad hände med med alla år!?! Jag tycker inte det var länge sen jag satt barnvakt till henne och hennes lillasyster, men helt tydligt var det länge sen. Det är inte bara det faktum att hon fyller 17 år idag som gör mig lite förbryllad för detta måste även betyda att jag inte längre är 22....

Vilket fall som helst. STORT GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN EMY!!!!:)

Idag är Lexie inte på samma humör som jag så glatt skrev om igår.
Idag gnäller hon och sen gnäller hon lite till och sen ännu lite mer.

Jag fick för mig att jag skulle sminka mig lite innan jag måste ge mig ut på ett par ärenden. Jag satte Lexie på golvet för 100e gången idag i hopp om att hon skulle kunna avvara mig i ca 5 minuter. (eller kanske 1 minut)
MEN ICKE!

Då fick jag ta fram bärselen och jag kan säga att 8 kilo känns att bära på. Jag kan inte för mitt liv förstå att jag gått ner mer än det. haha niiiice!


Freedom

publicerat i ;
Idag känner jag mig rätt glad.
81,9 står vågen på och jag har nu gått ner 3,4 kilo sedan den 16 december och 9,6 kilo sen jag började kampen mot min ohälsa.
Det är en rätt hälsosam viktnedgång. Det jag är riktigt glad över är att jag gått ner dessa kilon genom att träna, äta bättre MEN tillåtit mig själv att äta en och annan kaka och chokladbit. Självklart med mer måtta än tidigare men jag har egentligen inte avstått från något.

Detta ska jag nu fira med en sjysst frukostsmoothie och sen lite mys tvtittande när Lexie ska sova.
Totte ska på möte så han skjutsar Leo nu på morgonen. Så jag kan slappa i pyjamas en liten stund till!

Jag skaaa tillbaka till mig själv!


Härliga onsdag

publicerat i ;

Någonting som är helt underbart i mitt liv just nu är mina barn.
haha.. newsflash!

Nämen helt allvarligt så är båda på ett så fantastiskt humör på dagarna. Lexie har blivit mer barn än bebis och visar dagligen nya talanger. Leo är så kommunikativ och brinner för att berätta saker och att leka med sina Bärgarnbilar och flygplan.

Nätterna går riktigt bra för Lexie. Hon vaknar en gång nu på nätterna och vill ha mat och det bjuder jag på!
Leo däremot har det fortfarande jobbigt med krupp typ varannan natt och sover då riktigt dåligt. Så länge han är trygg och glad på dagarna så gör vi det han behöver på nätterna. I natt har vi gett hostmedicin, nässpray, vatten och kärlek både en och två gånger. Så länge han får det så fungerar allt jättebra.
När Leo sen mår bra ska vi komma tillbaka till hans sovahelanatten rutin.

Nu när Lexie sover gott och jag kan somna lättare så har jag energi att börja med det sen.

Jag och Lexie har varit en sväng på gymmet på förmiddagen.
Lexie hade jätteroligt på barnpassningen för första gången. Så skönt! Nu behöver jag inte känna att det är jobbigt att behöva åka och träna för att jag antingen lämnar Lexie hemma med pappan en timme för mycket eller för att jag måste ta med henne.

Nu ska vi snart åka och bada. Leos öga är rinnfritt och ingen snuva på hela dagen så jag har tagit beslutet att han också får bada. Blir han sjuk på riktigt nu så får han bli det. Bättre nu än när vi är på Fuerteventura och vill bada en hel vecka!
´
Detta veckoslut är fullt av roliga aktivieter. Det största är 30års festen vi ska gå på på lördag. Vi har skaffat barnvakt och ska gå ut jag och Totte och försöka komma ihåg hur det var att vara på fest utan barn. Det har vi aldrig varit sen Leo föddes så det ser jag fram mot.

Måste bara visa en gullig bild på de två små tjejkusinerna. Klara 10 månader och Lexie snart 7 månader. Bjuder även på en träningsskada....



sjuk sjuk sjuk

publicerat i ;
Stackars stackars bloggen som måste vidarebefodra all min trötthet, irritation och ilska.

Bättre var det förut när den var full av glädje och positivism.

Men just nu tror jag seriöst att jag håller på att bli GALEN!
Leo hade svårt att sova igår, inte som för någon vecka sen men det gick inte på 5-10 minuter utan problem igårkväll. Stackaren är jätteförkyld och kan inte andas genom näsan. Det hjälper inte med nässpray och jag tycker verkligen synd om honom. Till slut så somnar han trots sin igentäppta näsa.

Jag kom i säng vid 22.30 tiden och läste lite och somnade sen superskönt vid 23 tiden. 23.20 så vaknar jag av ett ryck av att någon gnäller och det är såklart Leo. Han gnäller i sömnen och jag behöver inte gå in till honom. Han fortsätter gnälla till och från men jag lyckas sova relativt bra igenom det.

vid 03.30 vaknar Lexie och får mat och sen somnar hon om snabbt igen. Med tanke på att hon vaknade vid 05 igår så var jag inte direkt optimistisk om hennes kommande sömn.

Vid 04 kommer Leo och är ledsen så han får hoppa upp och kramas med mig. Sen somnar vi tätt omslingrade och jag vaknar återigen av ett ryck när Leo är superledsen men då har vi sovit i 2 timmar. Då är hans ögon helt igenkletade. STACKAREN!!!

Lexie däremot sover fortfarande i skrivandes stund och om jag ska ta fram min positiva sida kan jag inte vara annat än överlycklig!;)

statusuppdatering av familjen

publicerat i ;


Inspirationen till att skriva har en liten svacka. Kanske beror det på den konstanta sömnbristen och förkylningarna hos barnen. Fast mest troligt är att det bara beror på mig själv.

Just nu så längtar vi så enormt efter att få åka på semester. Jag planerar barnens packning i huvudet och inser att jag förmodligen inte har några problem att packa en sommargarderob till dem, men det är mycket värre till mig och Totte. Jag kommer nog i en hel del sommarkläder som inte kunnat ha på två somrar nu men det gäller att hitta dem någonstans i röran i mitt förråd.

Det är lite roligt för att äldsta brorsan och hans familj åker till Kanarieöarna samma vecka som vi fast en annan ö. Det hade jag ingen aning om när vi bokade. Sen åker en ur mammagruppen just till Fuerteventura när vi åker hem. Vi kan helt enkelt konstatera att vi inte är så orginella, men inte heller så konstiga som faktiskt vill iväg härifrån.

Leo är återigen extremt förkyld så nu får han stanna hemma idag så att den här förkylningen kanske någon gång går bort helt.
Något som däremot går i rätt riktning är Leos läggningar på kvällen. Från att ha varit tvungen att ligga tätt intill honom och att det då tog ca 2 timmar att få honom att somna så har vi kommit en lång bit på vägen.
Nu sitter jag på en stol precis utanför hans dörr. Dörren står öppen så att han kan se mig men nu har det kommit så långt att han knappt bryr sig om mig. Dessutom somnar han på max 10 minuter så nu känner vi igen vår lillkille igen. Han kommer gärna in till mig på natten men det finns ingen speciell tid utan det kan variera från klockan 2 till inte alls. Han får ligga i spjälsängen och alla är nöjda.

Lexie har återigen bara vaknat en gång i natt. Hon ville gå upp klockan 05 och då gick Totte upp med henne. Jag vet ju dock att hon inte har sovit färdigt där vid 05 så hon blir snabbt trött igen och vill gå och sova igen. Så nu sover Totte igen men Lexie har precis vaknat.

Barnen leker och jag funderar på vad jag ska äta till frukost.
Kul inlägg va!?!

Tyst och tomt

publicerat i ;

Alldeles tyst och tomt har det varit här inne på bloggen.

Här hemma är det dock aldrig tyst och lugnt. :)

Igår tog jag semester från mina barn och min man för ett par timmar och gick ut och åt med min vän Louise.
Vi åt på Mamas and Tapas och åt och drack oerhört gott.
Sen gick vi vidare till Orangeriet och fortsatte dricka gott. Sååå nice.
Jag njöt av varenda sekund! (Även när vi hade politiska diksussioner där vi inte är överens någonstans:) )

Sen när jag kom hem på natten så bokade jag och Totte vår efterlängtade semesterresa. Vi har längtat efter den sedan vår Mallorcaresa blev avbokad när vulkanutbrottet skedde.

Vi beger oss mot varmare breddgrader bara om någon vecka. Fuerteventura, all inclusive- HERE WE COME!

Nu ska jag fredagsmysa med mina killar!

faktum

publicerat i ;

Nu får jag sluta med mina negativa tankar och se allt positivt omkring mig.

Imorgon ska jag träna, äta middag med fina Louise!
På fredag ska jag förhoppningsvis träna, mysa med familjen och hinna med lite ärenden.
På lördag döps underbara Klara som jag ska vara gudmor till.

Solen tränger ibland fram genom molnen och det är underbart. Jag ska snart plocka upp min älskade dotter ur sängen, plocka fram hennes sprillans nya baddräkt och åka och bada med storebror.
Jag har gått ner 9 kilo i vikt och även om jag står still igen just nu så är jag ju på väg åt rätt håll.

Jag har så många fler saker att vara tacksam och glad för än jag förstått de senaste dagarna. Fy på mig!

less på öron

publicerat i ;

Fortfarande trött men försöker samla kraft eftersom jag snart ska gå och bada med barnen. Det är ju faktiskt riktigt roligt!

Jag har försökt på tag på Leos koordinator på LKG teamet i typ 3 veckor snart.  Varje gång jag ringer så är hon antingen på lunch, möte, är ledig eller så blir man kopplad till personsökare vilket inte fungerar.
Jag blir såååå trött. Det är inte så att jag ligger på och ringer 10 gånger om dagen men har försökt minst 15 gånger de senaste tre veckorna. Blir gaaalen!

Han behöver träffa en öronspecialist med tanke på hans frekvetna öroninflammationer. Han har gått hos en men nu ska han byta sjukhus för just öronbesöken och där har vi aldrig varit än. Så jag vet att vi kommer att behöva en remiss från läkarna på karolinska. Grymt less är jag på detta.

not so much

publicerat i ;

Vårkänslor idag- not so much!

Jag har haft ännu en natt från helvetet. Tyvärr har pjäsen om natten bytt huvudrollsinnehavare.
Lexie sover helt okej, Leo sover nu sugdåligt.

Med Leo har jag kört den omdebatterade 5 minuters metoden. Det har väl fungerat sisådär men faktum är att han sovit hela nätter sen vi började med den. Vi har inte varit jätte konsekventa med att inte ge honom välling på natten men nu har det inte hänt på säkert 5 månader.

Hans sömnproblem har börjat i och med att han lärde sig klättra ur spjälsängen. Eftersom han slog sig rätt illa en kväll så fanns det inget annat vettigt enligt mig än för honom att börja sova i sin storsäng. Det har funnits i hans rum länge och vi har försökt till och från att få honom sova där med varierade resultat. Det som alltid har gjort att vi gick tillbaka till spjälsängen var att han somnade där själv utan problem. Till skillnad från storsängen där vi höll på med nattningen och spring i 2-3 timmar varje kväll i en vecka.  

Att hålla på fram och tillbaka med saker med barn är dödsdömt och det är precis vad vi gjort. Jag har inte orkat vara konsekvent och det får jag betala för dyrt nu.

Enda sen Leo var 4 månader har vi haft samma kvällsrutiner. Vi har badat, druckit välling och sen har vi lagt honom i hans säng och han har somnat av sig själv. ALDRIG några problem med skrik och annat på kvällen. (Det är på natten vi har använt 5minuters.)

Nu har dock lillskrutt funnit en ny slags frihet i och med att han kan välja själv om han vill ligga i sängen eller inte. Detta har inträffat (tror jag) i samband med en rätt stor utvecklingsfas i hans liv. Alltså inte dirket perfect timing.

Varför tror jag detta då?

Jo för att hans språk har kommit in i en helt ny fas där han kan förklara, berätta och använda sitt språk till att kommunicera på ett helt nytt sätt än tidigare.
Jag tror och vet att denna nyvunna erfarenhet sätter full fart på tankarna inne i huvudet också. Det kommer extremt mycket tankar som inte riktigt hinner processas på dagen och detta görs då på natten.

Sååå... nu drömmer han och vaknar av sina drömmar. Detta har skett i tidigare utvecklingsfaser också. Den stora skillnaden är att då har han legat i sin spjälsäng, sitt slott och oftast lyckats komma till ro själv. Eller så har han fått hjälp av oss i form av välling.

Men nu, nu vaknar han och springer upp. Man kan tro att han ska ropa efter mamma eller pappa direkt när han vaknar och springer in till oss. Tyvärr gör han inte det. Han vaknar upp helt och sen smyger han ut i hallen utanför våra sovrum och om jag inte vaknar när han står där så smyger han upp och ställer sig brevid mig. Han skulle aldrig få för sig att väcka mig utan jag måste vakna av att någon står och tittar på mig. Detta hände i natt klockan 01.30.

Då försökte Totte få honom att somna om i hans säng men han lät livrädd men efter lite fight så somnade han. Tyvärr inte tillräckligt djupt för så fort Totte gått ner och jobbat igen mitt i natten så vaknar han igen. Då får han komma in och sova i spjälsängen brevid mig. Han skriker och gnäller för att han ska minsann ligga brevid mig i sängen. Jag är dock hård och han får ligga i spjälsängen och somnar till slut.

Vid 05 vaknar han och vill gå upp. Jag hör på honom att han är "rädd" för något och säger till honom att han inte behöver vara rädd och då svarar han "Tomten Farlig". Hmm....
Efter lite maktkamp och en väldigt trött mamma så får han komma upp och lägga sig brevid mig och somnar DIREKT.
Sen sover han gott tryckt mot mig tills klockan är 8.

Just nu har jag en inre maktkamp med mig själv. För ena sidan av mig har en känsla (den rätta känslan) av att Leo behöver extra mycket trygghet och närhet nu och på så vis behöver få vara nära. Den andra känslan (en rätt känsla av en annan sort) säger att vi kan bygga upp den tryggheten utan att han behöver ligga på mig och sova..

Det är tyvärr här den trötta tvåbarnsmamman som nu har två barn under två kommer in. Det lätta i den här ekvationen vore att bara säga okej, du behöver mamma nu, du får sova brevid mig när du vill det. MEN... då kommer problemet att bebis nummer 2 kanske också kommer in i en sån här fas snart, ska jag ha henne där då också!?!

NEJ.. jag blir galen!

Det ska bli ordning och reda på det här, jag ska bara bestämma mig för vad som är bäst för oss först.
Men en sak är säker, från och med nu ska jag vara konsekvent, hur trött jag än är!

Träningsvärk

publicerat i ;


FY FAAAAN vilken träningsvärk jag har. (Ursäkta svordomen)

Igår körde jag som vanligt ett hårt pass med min PT. Jag har inte haft träningsvärk på länge men igår körde vi ett stenhårt benpass. och HJÄLP MIG GUD!
I morse hade jag ont... men nu shiiiit, jag kan inte ens röra benet med ett finger utan att vilja skrika lite.

Vi får väl se om jag lyckas sätta mig på toaletten nån mer gång ikväll. Mest spännande blir väl och se om jag överhuvudtaget kommer upp ur sängen imorgon.

vårkänslor

publicerat i ;

Ja hur märkligt det än låter så har jag mitt i detta vinterlandskap idag drabbats av vårkänslor.
Jag tror att det är så enkelt som att jag har varit utvilad, är nyklippt och känner mig på bättre humör än på länge.
Jag börjar känna mig lite trött nu på eftermiddagen men min energi har hållt sig på en extremt mycket bättre nivå än de senaste veckorna.

Här är en bild på nya frisyren. Tyvärr så lyckades jag varken fånga en bra bild på Leo eller mig själv. Jag försöker fota Leo när han tittar på Nemo så det är kanske lite taskigt av mig.
Jag är så glad att han vill titta på något anant än "Cars", "Bärgarn" och Toy Story. Nemo är ju riktigt rolig!


Tisdag och jag gillar det!

publicerat i ;

I natt sov Lexie bra i natt, bättre än natten innan till och med som faktiskt var godkänd.

Lillskruttan somnade vid 20 tiden och sov sen lugnt och stilla till klockan 03.
Då fick hon mat och sen vaknade jag av hennes glada rop från sitt rum vid 07. LOVE IT! Idag finns det ingen ursäkt för att inte vara pigg, om det inte vore för att Leo har strulat lite och att jag börjar känna mig lite förkyld.
Fast Leos strul började redan när han skulle gå och sova. Han känner sig inte riktigt trygg i sin stora säng. Sen är det nog någon utvecklingsfas samtidigt för han vill gärna ligga nära och sova vilket han aldrig gjort innan.

VI får honom iaf att somna i sin säng och sen när han kommer upp på natten så får han sova i spjälsängen på min sida av sängen. Så länge jag slipper ha honom på mig i sängen så är jag nöjd. Sen är jag glad om jag hinner titta på TV en stund i sovrummet innan jag ska sova och då kan det inte ligga några barn där har vi märkt. Annars har jag mer än gärna barnen i sovrummet så länge de de inte sover på mig!

Nu har Leo vaknat också. 7.30, duktiga duktiga prinsen! Jag frågade om han ville ha välling, då gör han sin arg min och säger NEJ, kaka! Då skrattar jag åt honom att nej kaka kan han inte få men han kan få välja mellan gröt och macka. Då rynkar han än en gång ihop ögonbrynen och säger "Nej Leo Kaka".

Sötnosen, vi får väl se hur den här duellen utvecklar sig.

Själv är jag så nöjd idag.
Jag har fått sova bra i natt och ska gå och klippa mig idag. Det är sådan jäklans lyx att man blir helt lyckllig.

Empire state buliding WIP

publicerat i ;

Vi har en toalett på vår mellanvåning som är i desperat behov av nytt ytskikt på väggarna och byte av handfat. Vi har haft planer på att fixa dett sen vi flyttade in. Golvet är redan fint med golvvärme och klinkers så det är inget som behövs fixas. Problemet har varit att ingen vill ta sig an jobbet för att det är för lite att göra.

Igår helt plötsligt frågar Totte om han får måla New York på väggarna på toaletten.

Hmm.. ja jag antar det säger jag.
Det kan ju knappast bli fulare än det är nu.
Så innan jag vet ordet av börjar helt plötsligt the Empire State buliding ta form...
Sen ska han måla kända delar av skylinen på väggarna....


WIP= Work in progress

Alla hjärtans dag 2011

publicerat i ;

Jag älskar alla hjärtans dag. Jag tycker att alla tillfällen ätt fira är bra tillfällen att fira.
Oavsett om man vill fira den med sin partner eller bara någon i ens liv man tycker väldigt mycket om.

Jag och mina tjejkompisar hade en tradition att äta en riktigt mysig middag tillsammans på alla hjärtans dag. Detta var väl under högstadiet innan någon av oss hade ett seriöst förhållande. Det var så otroligt mysigt och jag tror att den traditionen har gjort att jag uppskattar denna dag mer än jag gjort annars.

Jag och Totte har väl firat denna dag med olika ambitionsnivå för olika år. Några år har jag planerat i flera veckor vad vi ska äta och vad jag ska ge för en liten gåva. I år är amibitionsnivån låg. 
Efter att jag tränat åkte jag och fixade en fin blombukett, vaniljmunkar och cider. 
Totte blev glad för blommorna. (Men mest glad är nog jag för att det är så himmlans fint hemma med buketter framme.) Sen blev det lasange till lunch med vaniljmunk till efterrätt. LYX!

Av någon märklig anledning ville Totte åka och hämta Leo idag. (Det händer aldrig annars.) Så jag anar kanske en liten blombukett från honom också.
Sen ikväll när jag kommit hem från jobbet och barnen sover så blir det toast skagen till middag. Perfekt vardags och alla hjärtans dag lyx!

Den bästa alla hjärtans dagpresenten jag fått idag är dock att Lexie sovit bra. Hon vaknade vid 23 som hon alltid gör nuför tiden och var vaken i 30 minuter. Så länge jag satt i hennes rum så var hon dock tyst och försökte somna om. Sen sov hon fram till 01.30 då Totte matade henne innan han själv gick och la sig.
Sen sov lillskruttan ända tills klockan 07 i morse. Helt fantastiskt!

Leo däremot var uppe och sprang vid 4 tiden men då fick han ligga i sin spjälsäng brevid min säng. Det är rätt perfekt faktiskt.


Fotografering

publicerat i ;

Helgen har varit snorig, men äntligen är Leo bra och Lexie på bättringsvägen.

Igår hade vi besök av en gammal barndomsvän som jag gick i mellanstadiet med.
Vi har nog inte setts sen vi gick ut 6an men har fått kontakt via facebook nu på sista tiden. (Ibland är facebook märkligt härligt bra!)
Hon har en liten kille som är en månad yngre än Lexie och det är så roligt att följa deras vardag genom deras blogg. Mamman C är riktigt duktig på att fotografera och jag frågade henne när Lexie var några månader om hon skulle kunna tänka sig att fota Lexie.

Hon är precis i startgroparna att starta eget och ville gärna komma ut och fota lite så sagt och gjort så kom hon hit igår och vi fikade, snackade och hon fotade.

Här är några av bilderna som jag bara ÄLSKAR!
TACK CILLA!

My god it's early!

publicerat i ;

En vaken och alldeles för pigg Lexie besätmde sig för att vakna klockan 04.55 idag.
Jag gav henne mat som om det vore mitt i natten och la tillbaka henne i sängen och gick därifrån och jag TRODDE att jag hade lyckats.

Tyvärr så började hon snacka högt och tydligt typ 15 minuter senare.
Det är inte okej att gå upp såhär tidigt. Det är inte okej någonstans. Det tar emot i varenda lite beståndsdel av mig.

Jag har sovit hela 5 timmar och kan inte tänka på något annat än att gå och sova igen.
Leo väckte mig vid 4 och var ISKALL. Han ville gå upp då men jag tvingade ner honom i sängen med mig och så fort han blivit lite varmare om kroppen så somnade han gott. Jag hoppas att han fortsätter sova nu även fast Lexie och jag är vakna.

Det enda som håller mig vaken nu är vetskapen om att jag får gå och sova sen när Totte tar över morgonbestyren.

Än en gång så ger jag en tanke åt ensamstående mammor och kan bara ge all cred i världen till det jobb de gör.
Herregud!
Jag skulle ju säkerligen klara av det jag också med tanke på att man inte har något annat val, men hjälp va jobbigt det skulle vara.

återigen sömnsnack

publicerat i ;

Även denna natt var a pain in the ass så att säga.
Denna natt var inte Lexie ett så stort problem. Jag har bestämt mig för att det för att det får ta ett par nätter för Lexie att bli av med uppvaknanden på förnatten nu. Igår vaknade hon återigen klockan 23.30 men jag gick in och vaggade henne liggandes i sängen. Hon skrek och skrek och skrek. Till slut kom Totte upp och tog över och om jag satt i 30 minuter så satt han i 10 och sen sov hon.

Leo vaknade vid 01 tiden och var fruktansvärt täppt i näsan. Andningen var även den lite påverkad men inte så att jag tyckte att det va nödvändigt att ge extra medicin. Jag försökte få honom att somna i hans säng efter lite nässpray men det var stört omöjligt. Jag vill INTE ha honom i min säng så vi flyttade in hans gamla spjälsäng till sovrummet så fick han ligga där. Tyvärr så hjälper inte nässprayen som är för barn upp till 2 år så näsan hans förblev täppt trots otaliga försök att snyta och spraya. Det tog honom 2 timmar innan han somnade stackaren. Han störde oss inte mer än i form av stönanden, suckanden och det konstanta snorandet.

Så strax efter 03 somnar Leo. 03.30 vaknar Lexie och vill ha mat.

Sen sover vi gott till 05.30 när Lexie vill gå upp.
Då fick hon komma in till vår säng och ligga och dra mig i håret i en timme innan Totte fick gå upp med henne.

Nu ska jag vara stenhård med Lexie på natten. Det blir ju bättre. Det VET jag ju! Jag har gjort det här förr och Leo var precis likadan. Nu hänger det på mig (och Totte) att få detta att fungera.

Jag känner mig dock mycket piggare idag trots minimalt med sömn. Jag måste hålla en positiv attityd nu! That's it!:)

Betydligt mer positiv

publicerat i ;

Som rubriken lyder är jag nu betydligt mer positiv gentemot livet än jag var tidigare i morse.

När senaste blogginlägget var skrivet så var båda barnen toktrötta.
Lexie brukar inte vara trött så dags, så det var lite märkligt. Inte så märkligt var dock Leo extremtrött också som bråkat med mig i sängen inatt. Jag gick och la barnen och sen åkte jag och tränade. Gick riktigt bra idag också.

Väl hemma blev det lite lunch. Sen försökte jag gå ut med båda barnen. Leo hade kunnat vara ute hur länge som helst, men Lexie är inte i "gå ut åldern" just nu. Hon sitter och leker bra inomhus, men ute... inte så bra. Så hon blev superförbannad på alla kläder när hon försökte leka. I vagnen var det även störtomöjligt att ha henne för att hon skrek som en stucken gris.

Japp.. så vår utevistelse blev solig men skrikig och kort. Så nu är vi inne igen. Barnen sitter och tittar på Bärgarn och jag har plockat iordning lite. När Lexie sover om en stund så ska jag och Leo baka semlor!:)

Högskoleprovet here I come!

publicerat i ;

Jag har anmält mig till högskoleprovet.... (Blir första gången jag gör det!)

Så nu är det plugg fram till den 2 april som gäller. Jag ska öva lite matte och logiskt tänkande, ordförståelse och sen även läsa lite mer facklitteratur så att jag har det i kroppen när det väl gäller. Jag gjorde ett övningsprov igår och visserligen samtidigt som barnen var vakna, men jag orkade inte hålla upp koncentrationen i mer än 20 minuter.

Så nu krävs det att jag blir lite studiemotiverad!

terrors of the night!

publicerat i ;

Den här värdelösa sömnen jag har fått nu de senaste 6 månaderna håller på att ta livet av mig. Inte bokstavligt kanske, men jag känner liksom att livslusten rinner ur mig när jag är så trött att jag håller på att gå sönder.

Natten har varit hemsk återigen. Lexie har vaknat ofta och skrikit som en stucken gris. Första gången hon vaknade vid 23.30 försökte jag få henne att somna om utan att ge henne flaskan. Hon blev totalt skogstokig och bara skrek och skrek och skrek. Leo som nu sover i sin storsäng vaknade såklart och stog nyvaken i Lexies rum och undrade vad som hände.

Jag blev tokig för att det var INTE så det skulle gå. I det läget var det viktigt att gå och lägga Leo direkt för hade han vaknat till för mycket så hade det varit stört omöjligt att få honom att somna om. Totte kom uppspringande för kontoret och jag väste till honom att han fick ta o mata Lexie.

Jag satte mig med Leo i hans rum men jag hör hur påverkade andningen är av den falska kruppen och han hostar och är hes och kämpar med andningen. Jag tackar mig själv att vi åkte till doktorn tidigare under dagen och fick medicin till honom. Det var bara att hämta venolin och ge honom. Sen var det bara att peppra hans näsa med nässpray för han var riktigt täppt stackaren.

Leo vägrar sova och till slut får han följa med mig in i sovrummet för jag MÅSTE sova. Lexie åt 40 ml... (va ***!!!) och somnade sen gott direkt. Jäkla bebis!;)
Leo somnade till slut tätt tryckt intill sin älskade mamma, andningen blev bättre och bättre ju längre tiden gick och jag sov oroligt och fick ont i kroppen. Lexie vaknar till några gånger och skriker och de flesta gånger hinner hon somna om själv innan jag eller Totte hinner dit.

Vid fem vaknade Lexie och ville ha mat, åt såklart inte så mycket men det fanns inte en chans att jag skulle riskera ännu ett uppvaknande av Leo. Lexie somnar om direkt efter skvätten mat och jag får tränga mig ner i min säng igen. Leo sover tungt men vaknar med ett ryck vid 6 tiden och ska absolut gå upp. Jag försöker få honom att somna om men totalt omöjligt. Andningen är återigen påverkad och Totte går till slut upp med honom.

Ja ni hör ju... det blir en roman varenda gång jag ska berätta om nätter här hos Familjen Liberto.
Nu är jag iaf vaken, Totte sover och barnen busar i soffan. Jag hoppas att jag orkar mig iväg och träna eller gå en långpromenad med barnen.

Spänningen är olidlig!

7 Februari

publicerat i ;

Igår blev en tyst dag i bloggen. Inte för att vi var så himlans aktiva här hemma utan mer för att när barnen gått och lagt sig så gick vi och la oss.

Lilla Lexie Liberto sov ju som en gud några nätter, men inte nu!
Leo däremot går det bättre för att sova i sin stora säng. Han sover hela natten och vaknar bara för tidigt (i min värld) på morgonen när Lexie skriker. Det krävs dock att man sitter hos honom tills han somnat på kvällen vilket inte vi är vana vid. Han har ju alltid somnat helt själv utan problemas.

Men men.. det ska vi nog kunna vänja honom av vid sen. :)

Idag har jag hunnit med ett hårt pass med min PT och det gick riktigt bra.
Vågen är även på väg åt rätt håll igen även om det bara var 0,2 kg ner idag så känns det som att varenda steg i rätt riktning är grymt bra. Jag är så nöjd över mig själv. Självklart skulle jag vilja att allt överflödigt fläsk försvann på en gång. MEN.. träningen går åt rätt håll och det är viktigast av allt nu. Jag kan lova att jag inte längre har en fysisk ålder på 57 år.

Jag var och hämtade Leo hos Solveig direkt efter träningen idag för han har haft krupphosta nu på förmiddagen. Så han får sova hemma i sin egen säng här nu på middagsvilan. Jag hoppas att det inte blir värre för vi orkar inte med en natt på akuten just nu. Än så länge låter det bra!





lite allt möjligt

publicerat i ;

Nu har jag fått lite både bra för och emot anledningar till att åka till Seattle med hela familjen eller inte.

Vi har egentligen inte kommit fram till något, men det lutar ändå att vi åker allihopa.
Vi blir nog borta i två veckor då så att Totte hinner jobba ordentligt en vecka och sen kanske vi hinner åka till LA i typ 5 dagar.

Vi får se hur det blir, men åker vi så blir det runt 1 Mars.

Vi var i Seattle på vår bröllopdag i Oktober och nu lutar det åt att vi kommer vara där även på vår förlovningsdag som är den 2 Mars.
:) Synd bara att vi inte kommer vara i NY där det stora frieriet skedde!:)

Leo klättrade ur sin spjälsäng nu ikväll igen. Det kommer säkert bli så nu att när Lexie äntligen sover bättre *peppar peppar* så kommer Leo börja strula. Det är väl inte mer än rätt så mycket som Lexie stört honom de senaste 6 månaderna... hehe

Nä nu ska jag fortsätta slötitta på melodifestivalen innan jag kryper ner i sängen för ännu en tidig kväll. Är så grymt trött. Jag har typ 2 år att sova igen nu.

Jag och brorsan har börjat ringa varandra med "facetime" på Iphonen. Så jäklans roligt. Jag fick vara med deras familjs melodifestivalsmys för ett tag. Deras var dock lite mer festligt än mitt. De drack champagne och satt i soffan och mös tillsammans. Här sitter jag ensam med ett glas vatten. Jippie!
Fast anledningen till att de drack champagne var ju rätt bra. Brorsan har betalat av alla sina studielån....
Så det betyder att om jag ska vara lika snabb som honom på det så måste jag betala av 211 000 på 7 år.  Hmm... glömma det!?!

Godnatt bloggen!

beslutsångest

publicerat i ;
Jag har lite beslutsångest....

Totte måste åka till Seattle på möten och det så snart som möjligt. 
Han kan dock bestämma själv när han ska åka.
Då har vi pratat lite om att jag och barnen skulle följa med för att jag ska kunna kolla upp förskolor och lite annat sånt praktiskt.

Jag måste erkänna att det som talar mot att jag skulle åka med, med barnen är flygresan.
MEN... samtidigt så är det ju bara för oss att vänja oss vid den där resan tillsammans med barnen. Den kommer ju att göras inte bara en gång de närmaste åren.

Jag sitter nu och kollar på flygbiljetter och vi får rätt överkommliga biljetter. Microsoft betalar ju Tottes biljett och boende, men vi får ju betala min och barnens och betala till lite på boendet. Grejjen är att vi kan flyga riktigt billigt med tanke på att båda barnen är under 2. Samtidigt så vägrar jag flyga så långt utan ett eget säte till Leo. Det är inte värt att spara in på 5-6000 om Leo ska sitta i knät hela vägen.

Saken är att om vi åker till Seattle så blir det definitivt ingen solsemester med familjen under våren. Då kom dock Kicki (min svägerska) med ett riktigt bra förslag. Det är riktigt billigt att flyga inrikes i USA så om vi ändå är där kan vi ju flyga antingen till LA eller Florida för bara ett par dagars insupande av sol.

Ja.. så nu sitter jag här som sagt i valet och kvalet.
Antingen är jag hemma med barnen ensam i minst en vecka och kanske kanske får solsemester någon gång senare i vår.
ELLER så åker jag och barnen med till Seattle och får lite uträttat. Kolla boenden, förskola, shoppa.....
Hyr vi dessutom bil där nere med bilbarnstolar kan jag och barnen vara hur fria som helst. (Om jag börjar våga köra själv....) haha

Ja.. nu krävs det lite till tänkande och sen lite prat med Totte om det hela. Han har precis vaknat och hoppat in i duschen så vi får se vad han tycker när han vaknat till liv.

I love life again!

publicerat i ;

Okej så senaste veckan har kanske inte varit sådär jätte happy i mitt inre.
Jag har varit trött... sjukligt trött. Detta har gått ut över mig, men kanske främst över min älskade lilla familj.
Mitt vanligtvis så braiga tålamod har varit dåligt, riktigt dåligt.

MEN... inatt så har Lexie vaknat EN GÅNG!!! Fattar ni, en endaste gång. Totte satt uppe så han matade henne när hon vaknade till vid 2 tiden. Sen så gick han och la sig och jag tog av mig öronpropparna. Jag vaknar till med ett ryck av att Lexie skriker till vid 5 tiden. Jag börjar sätta på mig tofflor och tröja, men hon tystnar lika snabbt som hon skrek till. Så jag lägger mig i sängen på rygg och väntar på att hon ska skrika igen.

Jag vaknar klockan 6.45 av det vackraste av ljud, en vaken och GLAD dotter!:)
Då går jag och plockar upp min prinsessa och går ner och fixar lite mat.

Jag har fått sova hela natten och Lexie också. Jag kan knappt förstå att det är sant. Jag är lycklig, pigg och inte minst är jag glad över att kunna ge min älskade man sovmorgon!:)

Min man- the artist!

publicerat i ;

Min man jobbar ju som illustratör/concept artist/matte painter. 
Jag har extremt svårt att förklara vad han gör för det finns inget man kan säga som gör hans jobb rättvisa.

Här är några av mina favoritbilder han gjort:)

johnliberto.com







Bra dag!

publicerat i ;

Humöret är grymt mycket bättre i dag. Tyvärr så känner jag huvudvärken komma smygande. Jag håller tummarna för att jag har tagit tabletter i tid idag.

Träningen gick grymt bra idag. SÅåå skönt att ha min PT tillbaka.

Efter träningen såg jag att min svägerska ringt och hon och barnens kusiner ville träffa oss. Så jag skyndade mig hem och duschade och klädde på mig sen for jag iväg med barnen till Täby C för att äta lunch och mysa.
Det blev riktigt lyckat och Leo och hans kusin Max som är 3.5 har jätteroligt tillsammans även fast det skiljer 2 år mellan dem. Klara som är 3 månader äldre än Lexie kryper omkring och Lexie... ja hon sov mest!:)

Sen var jag och hämtade två traderavinster på ica. Nu har jag hämtat 4 av 5 paket. De kläderna jag klickade hem till Leo är i stort sett nya. Helt underbart!
Två av paketen till Lexie är kläder som är alldeles för stora just nu men det är ju helt mitt eget fel som inte läser mer noga. Det kommer kanske dröja hela 4 månader innan hon kan använda dem;)
Det tråkiga var att det paketet jag hämtade till Lexie idag var riktigt sunkiga kläder. Det är sånt man får ta när man köper begagnat, men ändå trist att de inte kan skriva ut om det är fläckar på kläderna. Jag fårstår inte ens hur det lyckats bli så mycket fläckar på en del av de där kläderna. Så några av de klädesplaggen slängde jag faktiskt direkt.
Över lag är jag mycket nöjd... nu hoppas jag att det sista paketet som jag kan hämta efter klockan 4 som bara är storlek 74 är fina kläder!:)

Redan 4 februari

publicerat i ;

Godmorgon bloggen!

Natten hade kunnat vara en riktig sovnatt för min del.
Tyvärr blev den inte det.
Jag blir så FRUKTANSVÄRT trött på mig själv. Jag har ätit extremt dåligt och onyttigt de senaste dagarna och såklart skulle jag ligga och älta det igårkväll så att jag inte kunde somna.

Lexie som har ätit var tredje timme nu på natten när hon varit magsjuk åt mirakulöst nog bara en enda gång. Min duktiga duktiga tjej! Hon åt vid 3.30 och då satt Totte fortfarande och jobbade så han gav henne mat. Då hade jag precis somnat.... och vaknar såklart av att Lexie skriker.

Sen så somnade jag gott. Tyvärr så vaknar jag vid 5.30 när Totte går och lägger sig och värre är att det gör Lexie också. Då försökte jag muta Lexie med mat så att hon ville somna om. Det gjorde hon... när klockan var 6.30.
Då vaknade Leo...
Jag ignorerar och tänker att han kan gott ligga där tills klockan blir sju.

När klockan är 7.10 vaknar jag av att han ropar något från sängen så jag springer in dit i mörkret och tror att han säger välling. Så jag tar upp honom och vad känner jag då mot min arm?
Joooo

En bar rumpa...

Leo har några kvällar den här veckan bestämt sig för att ta av sig pyjamasbyxorna och blöjan i sängen.
Igårkväll somnade han gott utan att göra bus. Så han tog väl igen det nu på morgonen. Eller vadå väl...? Han TOG igen det nu på morgonen.
Sängen var alldeles kissig och jag tackade återigen uppfinnaren för sånadär kisslakan man kan lägga i sängen.

Det positiva med detta var att jag var tvungen att vakna till ordentligt på en gång. Så när barnens blöjor var bytta eller påsatta så fixade jag tvätten. Sen duschade jag och efter det städade jag köket och nu har jag plockat iordning i vardagsrummet. Sen rotade jag fram gåstolen och ett babygym till Lexie ur mitt förråd som jag gått och dragit på hela veckan. Börjar kanske bli dags för frukost till mig själv nu.

Bjuder på en liten bild från igårkväll. Mina ÄLSKLINGAR!:)

...

publicerat i ;

Natten var hemsk...

Morgonen var mysig...

Träningen gick dåligt...

Lunchen var god...

Nu har jag ont i huvudet...

Vill gärna gå och sova nu och vakna imorgon...

Älskar Leo och Lexie...

Längtar efter Totte...

Hoppas att inte Lexie vaknar snart...

Vill gärna vara piggare...

Vill vara mer aktiv med barnen än jag känner att jag orkar idag...

Krypställning

publicerat i ;


Idag stod Lexie i krypställning för första gången.
Jag minns så väl när Leo gjorde det första gången... det var lycka.
Tänk vad de växer på 6 månader.

När jag jämför bilderna på Leo och Lexie från samma stora dag i deras liv så ser man på Lexie hur sjuk hon varit. Hon är jätte smal jämfört med brorsan. :)

Bildbomb

publicerat i ;
Okej... solen lyser fantastiskt utanför fönstret och jag är inte ett DUGG sugen på att gå utanför dörren förens jag måste.
Jag förstår inte vad det är för fel på mig. Jag vill sitta inne och käka choklad hela dagarna. Det är INTE så jag har lyckats gå ner 8 kilo.

Jag vet inte vad jag ska göra åt mig själv riktigt.

Nu har jag fått sova gott i två nätter. Min lillälskling sover mycket bättre nu och jag hoppas att det får fortsätta i samma anda. Jag känner mig piggare idag även fast jag inte riktigt än är med helt och hållet i huvudet. Så jag ska fortsätta dricka min latte brevid mig och äta ännu en munsbit av min hembakta kärleksmums så får vi se om jag hittar inspiration till att göra någonting annat sen.

Här får ni en liten bildbomb från mig och Lexie. (Man får bara så kul som man gör sig!) (Och man har kommit jäkligt lång i sin mentala utveckling och mognad när man visar bilder på sig själv när man är långt ifrån snygg!)



På bättringsvägen återigen

publicerat i ;


Nu är nog Lexie på bättringsvägen. Hon har inte bajsat sen igår och har börjat få tillbaka matlusten lite.
Vi håller tummarna att det håller i sig nu!:)

Jag har budat hem kläder till barnen på tradera i helgen så nu hoppas jag att det droppar in lite paket här under veckan. Barnen har alltid haft extremt mycket kläder men i stort sett allt är köpt på tradera så då kan man köpa en hel del till dem för inga pengar alls. Allt är ju inte snyggt och i min smak då, men det är bara att rensa ut det fulaste!

Nu har jag alltså gjort en del klipp igen framför allt till Lexie som växt ur de flesta klädesplagg hon har. Jag fick ihop en hel stor papperskasse med urvuxna kläder ur hennes garderob så nu ser det riktigt fint ut i den. Lite tomt, men det fixar ju till sig nu.

Jag rensade även ur Leos garderob som varit överfull och nu ser även den fin ut. Till honom har jag inte budat hem så mycket eftersom han har en hel del. Men det var skönt att få rensa ur hans på urvuxna plagg och på sånt som jag ändå inte klär på honom.

Nu ska jag bara slappa nån timme, men sen blir det nog en skön promenad i solen innan det är dags att hämta Leo.

Träning och mys med sjukling

publicerat i ;

På förmiddagen har jag myst med min sjukling som inte är ett dugg friskare. Snarare tvärtom. Hon vill inte äta lika mycket och det kommer ut en hel del. Hon är inte i närheten av så dålig som hon var för två veckor sedan, men fortfarande frustrerande.
Jag hoppas att det börjar vända snart så att hon får matlust igen. Det är okej att det kommer ut, men om hon vägrar äta blir det riktigt jobbigt.

Jag har inte tränat sen i fredags och ätit så sjukt onyttigt under helgen och även igår. Jag började tro att det var något fel på mig tills jag insåg vilken tid i månaden det var. Man har varit relativt förskonad från det där med två täta gravidteter men PMS är inte att leka med. Men det kan inte vara meningen att jag ska gå upp 1 kilo på fyra dagar bara för det. BLÄ!

Idag TVINGADE jag mig till gymmet och tro det eller ej så gick det så otroligt bra. Åhhh jag älskar att ha köra hårt och se hur jag förbättras. Jag ska köra med min PT på fredag igen. Ska bli skönt att hon är tillbaka! MEN.. jag har varit rätt duktig själv tycker jag. :)

Nu ska jag leka med mina busbarn och sen komma på något att laga till middag.

Buzzadorkampanj!

publicerat i ;

Jag är numer en officiell Buzzador.
Jag har fått ett uppdrag i att buzza om Bepanthen för som kanske först och främst är känt för att använda på små bebisrumpor.
Dock så finns fler användningsområden såsom torra händer och läppar.

Jag har faktiskt inte använt Beppanthen förut så jag kommer först och främst att använda den på barnens rumpor men sen även passa på att smörja in mina alldeles extremt torra händer och se vad det får för resultat.

Om det är någon som känner att de vill testa med mig så kan ni få en liten tub hemskickad. Det är bara att hojta till!

Sååå... fortsättning följer!