Fryyyser

publicerat i ;
Idag vill jag har lite mer värme i luften. Jag fryyyyser fruktansvärt.
Jag lever på att det förhoppningsvis blir vårvärme i helgen så att man kan sitta ute med en kopp kaffe (ja tro det eller ej mina kära vänner, men Johanna har blivit vuxen. Det tog två barn och mängder med sömnlösa nätter innan jag förstod tjusningen med kaffe) och bara njuta.
Jag och Lexie har precis avslutat lunchen och dessförinnan ett pass på gymmet med min PT. Hon började insinuera idag att jag bör gå på lite pass. Då får jag lite panik för jag som alltid måste vara starkast och bäst har lite svårt för att gå på pass där det står andra bredvid som är betydligt starkare och bättre än jag. Fast, jag tror att det bara är till att ta tjuren vid hornen och köra på.
Jag ska kolla om det finns något pass jag kan gå på imorgon. (iiii)

Jag vill gärna åka någonstans på sensommaren med familjen. Vi har pratat lite löst om vart vi skulle kunna tänka oss att åka och jag vill gärna till Mallis. Det känns barnvänligt + att jag älskar Palma som stad och även Alcudia är mysigt.
Men igår kväll pratade vi om Italien.
Så nu sitter jag och reser runt lite virituellt i Italien. Kanske hyra bil och köra en liten tour av norra Italien runt Gardasjön, Venedig, Verona och sen ner till Florens och Pisa.
Ja.. det låter som nåt va!

Jag måste bara visa denna underbara bild från förra sommaren på Leo och min kusins dotter Julia!
Jag får lyckokänslor och sommarkänslor i hela kroppen!

rubrik?

publicerat i ;
Totte lyckades rädda allt i min gamla dator igår.
Ingen hade kunnat vara lyckligare än jag. Nu ska jag bli MYCKET bättre på att hålla backup på allt. Jag har tyckt att det varit så tråkigt att föra över till externa hårddiskar tidigare. Nu ska jag ta det tråkiga arbetet och göra det med glädje. Hellre lite tråk för att ha kvar allt som finns i datorn.
Jag har en helt fantastiskt lugn morgon idag. Det var inte igår direkt.
Totte har cyklat iväg med Leo till Solveig och Lexie har lekt superfint på golvet i vardagsrummet medan jag har ätit frukost. Jag trodde att Lexie var trött nu så jag gick upp och la henne, men det verkar inte som att hon vill sova. Jag ger det några minuter till sen ska jag hämta lillskruttan som ligger och pratar högt.
Jag har än en gång försökt fixa i photoshop men idag lyckades jag inte.
Om jag har tid så ska jag försöka sätta mig med det där lääänge idag så att jag lär mig allt i mac en gång för alla nu!

duktig tjej och jeans

publicerat i ;
Jag är lycklig idag.

Livet är egentligen helt fantastiskt. Det är otroligt sorgligt att man inte passar på att njuta av det man har när man verkligen har det. Eller man och man. JAG pratar jag självklart om.
Jag tycker att jag är duktigt på att njuta av de små stunderna i livet, men jag måste faktiskt bli ännu bättre på det.
Idag är iaf en fantastisk dag!
Lexie har ställt sig upp helt själv för första gången. Första gången mot trappan, sen mot vardagsrumsbordet och sen mot mig. Hon är så duktig min lilla tjej.
Anledning nummer två är att jag kommer i mina jeans jag hade innan jag blev gravid med Leo. Magen hänger fortfarande över men annars så passar de perfekt!
Jag behövde den där känslan av att kunna ha något som var omöjligt för ett par månader sedan för jag har börjat fuska rejält med godsakerna. Nu kanske jag kan börja skärpa mig igen eftersom jag ser resultat.
Japp ut med godsakerna och in med mera träning!

Lexie

publicerat i ;
Okej jag hatar att lära mig nya saker som jag en gång kunde på annat sätt.
Blä blä blä

Men nu har jag iaf lyckats lägga in en bild i photoshop och satt text på den. Det tog mig alldeles för lång tid och tålamodet tog slut... typ direkt.
Måste få in mitt typsnitt i denna dator sen också...

Äntligen en dator

publicerat i ;
Det är så härligt att ha en fungerande dator i min närhet igen.
Jag har klarat mig rätt bra utan dator denna vecka Totte varit borta. Visst har jag haft lite abstinensbesvär men inte allt för farligt. Detta förmodligen för att jag haft en mobil och en iPad att surfa från. Sen är inte det riktigt samma njutning som att surfa från en laptop.
Japp lite knäpp är man!

Med tanke på att jag inte skrivit något har jag inte heller kunnat uppdatera er om att Lexies nätter är ljuvliga jämfört med för någon månad sedan.
Lexie somnar mellan 19-20 och sover sedan till mellan 24-03. Någon gång därmellan vill hon ha välling och sen sover hon gott och vaknar för morgonen mellan 05.45-06.30. På morgonen så är hon oftast riktigt nöjd och kan ligga och snacka i sin säng allt mellan 15 minuter upp till en timme innan hon verkligen vill gå upp. I morse vaknade hon redan vid 5.45 men jag kunde ligga och slumra till 6.20 innan hon blev riktigt otålig och ville ha sin mamma.
Leo sover supergott hela natten, men det har han gjort länge nu. Nu när Totte varit borta har han fått sova i sin spjälsäng i sovrummet brevid mig. Han låg och grät på nätterna och saknade sin pappa och brevid mig blir det lite lugnare för honom.
Ikväll måste jag dock försöka lägga honom i hans stora säng igen. Det ska nog gå bra!
Idag blir det "mormor" Solveig för Leo och BVC och 8 månaderskontroll för mig och Lexie. Skulle behöva försöka åka och träna men vi får väl se om det hinns med idag.

Lovefilm

publicerat i ;
Jag är som ni vet vid det här laget en Buzzador och har just nu möjligheten att buzza om lovefilm.se.
Först och främst tycker jag kanske att namnet på denna tjänst och websida är lite märklig. Jag tänkte inte på namnet som filmälskare.se utan mer som kärleksfilm.se. Titel nummer två kan få igång fantasin till lite andra delar av filmbranschen än vad som är meningen.
Jag antog att Buzza om detta mest för att få kolla på 4 filmer gratis och trodde inte att jag skulle uppskatta konceptet sådär jätte mycket.

Själva konceptet är nämligen att man hyr filmer via nätet som sen skickas hem till kunden i brevlådan. Man kan signa upp för olika medlemskap och just det jag testar är att man får hyra 4 filmer på en månad. Man får hem dem 2 och 2 och när man skickat tillbaka de första så får man nästa två.
Det som är riktigt positivt är att man får hem filmerna i ett kuvert och sen använder man samma kuvert för att skicka tillbaka dem i.
Jag trodde att detta skulle vara krångel, men otroligt smidigt.
Man får börja med att göra en lista på filmer man kan tänkas vilja se på deras hemsida. Sen kan man rangordna dem vilka man vill se först och vilka som skall prioriteras. Om det är någon film som inte finns inne så skickas någon av de andra filmerna man valt.
Jag kan inte annat än älska denna grej nu.
Vi åker och hyr en del film hemma som man måste lämna tillbaka på en viss dag annars blir det jättedyrt. Dessa filmer kan jag ha i en månad om jag nu skulle vilja det och inom den tidsramen är jag rätt säker på att jag skulle hinna hitta möjlighet att skicka tillbaka dem.
Japp.. jag kan inte annat vara än supernöjd.
Så jag rekommenderar alla som brukar hyra film att testa detta istället. Mycket smidigt.
Även er som laddar ner film tycker jag ska testa detta som alternativ. Visst det kostar lite, men är lagligt och så finns filmerna där när man är sugen att se en.

otur

publicerat i ;
Jag lyckades ju ha världens otursvecka när Totte var borta. En sån där vecka då allt går fel både stora och små saker.
Det börjar med datakrash inklusive virusattack och slutar med att torktumlaren går sönder. Där emellan så tappades hela blåbärssoppa paket på golvet i köket som innebar storstädning och skrikande ungar som gjorde att jag köpte fel saker i affären. Ja... you name it och det hände förmodligen.
Jippie!

MEEEEN.. nu är Totte hemma och allt känns så mycket bättre. Bara att han kom hem fick mig att somna direkt igår. Inte för att jag har haft svårt att somna de tidigare kvällarna men i soffan höll jag typ på att svimma av trötthet.
Nu ska jag försöka komma igång med min nya dator ordentligt och sen låta bloggandet komma tillbaka med full kraft.

Jag ser fram mot det, hoppas ni gör det också!:)

Grr

publicerat i ;
Grr jag lyckas inte ladda upp bilder.
Jag får helt enkelt vara en tråkig blogg en vecka.

Gaaalen

publicerat i ;
10 minuter efter att Totte lämnat landet så krashar min laptop.

Ja min gamla laptop som jag övertygade Totte om att jag kunde använda medan han var i Seattle så att vi kunde skypa med varandra på datorerna. Han tog således med min nya macbook pro och jag började titta på en Tvserie via datorn när han lämnat oss.

Då händer alltså det som inte får hända. Datorn får blåskärm och vägrar att sätta igång sig själv igen. Nu har jag kommit så långt att jag vet vad det är för virus och hur jag ska få bort det. Problemet är att datorn får blåskärm nästan direkt när jag sätter igång datorn. Ibland får den vara igång i 10 minuter om jag har tur och ibland så får den blåskärm innan jag ens kommit in i windows.
Jag blir gaaaalen!

Som tur var har jag en Ipad och en Iphone att leka med. Dessvärre kan man ju inte blogga på blogg.se med dessa underbara prylar än så därför är uppdateringen knapphändig.
Nu har jag orkat mig ner på Tottes kontor när barnen sover och kan ju blogga därifrån. Men det är så omysigt här nere.
Så nu vill jag gå upp igen!:)

Ska försöka hitta några fina bilder och lägga upp innan jag loggar ur bara.

Kram på er allihopa!:)

Vår helg och början på veckan

publicerat i ;
Det känns som att det var evigheter sen jag bloggade nu.
Kanske för att det faktiskt var evigheter sedan jag skrev någonting ordentligt.
Jag och barnen är ensamma hemma denna vecka med tanke på att Totte är i Seattle. Jag hade faktiskt sett fram mot den här veckan lite. Det har en tendens att vara lättare att hålla ordning här hemma när Totte inte är hemma. Det är en person mindre som stökar till det är nog därför. Sen hade jag sett framför mig en vecka framför TV'n när barnen somnat och gå och lägga mig tidigt och bara njuta av att vara själv.
Veckan har börjat lååångt ifrån den drömmen.

I lördags på morgonen börjar Leo kräkas sen kräks han hela förmiddagen. Febern stiger under lördagen på honom men magen börjar ordna till sig så till på söndagen var han bra i magen och åt normalt MEN... febern låg på 40 grader.
Jag hade superont i magen natten till lördagen. På lördagen kunde jag inte äta på hela dagen för att så fort jag stoppade något i magen så fick jag jättejobbiga kramper.
På söndagen skulle Totte åka klockan 7 från oss. 6.30 sätter helvetet igång för mig. Då är jag tvungen att springa på toaletten stupikvarten. Som tur var slipper jag kräkas så allt kommer bakifrån istället.
Så håller jag på hela söndagen.... och även måndagen.....
Att ta hand om två barn under 2 år varav den ena hade 40 graders feber samtidigt som man är magsjuk var en utmaning. Dock en utmaning som jag gick levande och förmodligen stärkt ur.
Nu är det tisdag och jag har fått äta för första gången idag och är pigg som en lärka. Leos feber är borta och det enda jag har att klaga på är att Lexie är lite väl gnällig.
Det roliga är att Lexie bara är gnällig när jag är hemma.
Pappa var barnvakt ett par timmar på kvällen för att jag skulle iväg på möte. Då passade lilltjejen på att vara hur glad o go som helst. Lilla skruttungen.... hon har tröttnat på sin mamma. Hur ska detta gå när vi ska spendera hela dagarna tillsammans i Seattle?!?

fy faaan

publicerat i ;

Rent utsagt!

Jag mår så fruktansvärt illa och hur mycket jag hatar att kräkas så är det förmodligen det som skulle behövas för att jag ska få må bättre.

Det känns som en riktigt taskig tajming att bli gräsänka en vecka.
Jag har inte varit sjuk på typ ett halvår förens NU! Bläää o ghaaa o urk.

Leo kräktes hela morgonen men har varit kräkfri sedan 10 tiden i förmiddags typ. Nu har han bara hög feber och såklart jätteont i örat. Jag hoppas att han börjar må bättre under natten. Själv hoppas jag att jag själv får börja må bättre också. Jag kommer förmodligen att dö om jag ska må så här och vara tvungen att ta hand om Lexie som just nu har smeknamnet SKRIKI och sjuka Leo. Vi får väl se vad som händer...

Jag hoppas att denna vecka går fort fort fort!

svacka

publicerat i ;

Jag har hamnat i en rejäl svacka, både med bloggandet och med mig själv.

Jag mår sällan dåligt nuför tiden.
I stort sett aldrig faktiskt.
MEN... det finns stunder i mitt liv som allt som inte är livsnödvändigt måste bortprioriteras för att jag ska orka vara mig själv.

Sjuk grej egentligen. Men för att jag ska orka fungera normalt så stängar jag av.
Jag vill vara med mig själv och min familj, allt annat blir jobbigt.
Det är som att kroppen stänger av funktioner för att jag ska fortsätta må bra.

När jag skriver det här inser jag hur sjukt det är. Det låter på det jag skriver precis som att jag mår dåligt. Fast det är ju det jag inte gör. Jag mår bra. Jag fokuserar på det och endast det. Det kommer på något vis automatiskt dessa nedstängningar. Jag gör det jag mår bra av resten struntar jag i.

Detta betyder att det finns en del som blir lidande. Här hemma är det främst tvätten som blir lidande. Sen blir andra relationer än de till min familj lidande. Jag är dålig på att höra av mig till folk som betyder mycket för mig annars också, men i dessa lägen orkar jag knappt ha någon kontakt alls...

Så jag ska försöka att komma ur detta snarast och försöka hålla mina relationer och bloggen levande.

Macbook pro!

publicerat i ;
Nu sitter jag och bloggar på min helt nya laptop.
Totte har äntligen lyckats övertala mig till att använda Mac så nu sitter jag här med en macbook pro.
Än så länge känns det bra...
Det som stör mig är att allt fortfarande är på min gamla laptop. Så det finns inga favoriter eller bilder på denna. Det får lösa sig så småningom.
Det känns inte som att jag vet riktigt hur jag ska kunna berätta om semestern förrän jag kan lägga in lite bilder och berätta till så det får dröja lite till.
Dagen har varit bra så nu ska jag titta på den där nya förlossningsserien på fyran och sen ska jag sova.
Imorgon hoppas jag att det blir bra väder för då ska jag ta en långpromenad med Lexie.

måndag härliga måndag

publicerat i ;

För en gångs skull så är det underbart att vara back on track.

Träningen i morse gick superbra trots 1 kilos uppgång under semestern.
Fram till sommaren nu är det no mercy. Nu kör vi!
Jag kommer fortfarande stoppa det i munnen som jag känner för men träna ska jag göra stenhårt. I love it!

Leo har varit hos "mormor" och Lexie har i stort sett sovit hela dagen. Hon äter inte och är super gnällig. Något fel är det. Jag hoppas hon hittar tillbaka till sig själv snart. Kanske är det så att hon trivdes alldeles för bra på semestern...

Jag får iaf sova på nätterna nu. Leo har sedan vi kom hem sovit hela nätterna i sin stora säng. Vid sjutiden har sen smugit in till mig för att kramas en stund innan han säger till pappan att han vill gå ner och leka.
Lexie vaknar för att äta en gång per natt men sen stoppar jag i öronproppar så att jag inte hör om hon ligger och pratar högt. Så jag får rätt okej med sömn nu vilket var på tiden tycker jag.

Nu ska jag gå och jobba en sväng så kanske kanske jag kan dela med mig lite mer av semestern sen!

Tillbaka till verkligheten

publicerat i ;


Nu är man tillbaka till verkligheten efter semestern.
Idag nalkas det kalas för min gudson Oliver som fyller 3 år!

Jag ska snart börja göra mig iordning. Jag fick lite egentid här på förmiddagen när Lexie sover och killarna åkte och tvättade bilen. Mycket uppskattat.

Färdig, snön fääärdig!

publicerat i ;

Hemma igen efter en härlig semester.
Ska uppdatera er med allt myspys snart när jag har laddat in bilder och haft lite tid för mig själv.

Leo babblar på i treordsmeningar nu efter semestern och säger så söta saker.
Det första han sa när vi landat på Fuerteventura var:

"-Färdig, snön fäärdig"

Både jag och Totte smälte och snön hemma var ett minne blott och våran semestervecka började på bästa sätt!

See you in a week!

publicerat i ;

Nu är det färdigpackat ÄNTLIGEN!
Packa är verkligen riktigt tråkigt. Ännu tråkigare blir det när man har två otåliga småttingar att ta hand om samtidigt.

Tur var att jag hade pappa här en timme på förmiddagen och sen var Tottes mamma här en timme på eftermiddagen.
Då blev det mycket spring för mig men barnen var nöjda och underhållna.

Nu sover barnen och taxin kommer om 7,5 timme. Jag ska kolla på TV och försöka att inte bli stressad av att jag inte somnat så tidigt som jag borde gjort.

Nu blir det semester och oavsett väder där borta ska jag njuta. Jag ska bada med barnen och jag ska njuta av att äta och dricka vad jag vill!

See ya folks!

Wohoooo

publicerat i ;

Idag körde jag återigen det konditions och styrketest jag körde för 3 månader sedan när jag började med min PT.
Då fick jag skräckresultatet att jag hade en fysisk ålder på 57 år. Jippie liksom!

Idag däremot blev det betydligt trevligare besked såhär dagen före semestern.

För 3 månader sedan sprang jag 2,4 kilometer på 18.07.
Jag var glad då att jag lyckades springa hela vägen.

Idag sprang jag 2,4 kilometer på 14.37. Helt enkelt betydligt bättre! Det sköna är att jag kände på slutet att jag förmodligen hade kunnat öka hastigheten lite.

Så på 3 månader har jag:

- Gått ner exakt 5 kilo.

- Förbättrat min tid på 2.4 kilometers löpning med 3.5 minut.

- Även förbättrat min styrka så att jag nu ligger på utmärkt på såväl bröst/arm styrka som på magstyrka.
Benen ligger fortfarande lite under medel men det kan nog bero på att jag fortfarande väger alldeles för mycket.

Nu ska jag köra hårt med min PT i 3 månader till tänkte jag. Då SKA min fysiska ålder matcha min aktuella ålder + att jag ska ha gått ner 5 kilo till.

Förmodligen helt realistiskt och jag känner mig riktigt peppad.

FAN VA JAG ÄR BRA!

Tror ni?

publicerat i ;

Tror ni att Lexie sov gott inatt?

För er som svarade ja på den frågan kan jag berätta att ni har fel. Fel fel fel!
Nädå hon vaknade vid 1 tiden och skrek som en stucken gris. Det var länge sen hon var så arg så tidigt på natten. Jag försökte få henne att somna om utan mat men det var bara att glömma. Hon åt men inte somnade hon om för det.
Så förmodligen var maten riktigt waist of food.

Hon låg vaken i typ 1.5 timme och pratade HÖGT! Som tur var skrek hon inte längre när hon fått mat så jag kunde ligga i min säng i ett annat rum och höra på hennes vackra röst.

Sen vaknade hon igen vid 5 och då gav jag henne mat igen. Hon pratade högt och tydligt i 1 timme innan hon tystnade och somnade om. 30 minuter senare vaknade Leo och ville gå upp.

Då hade han ändå sovit gott. Längre än på länge!:)

JAG VILL PÅ SEMESTER NU!
Nu räknar jag ner timmarna...

Andra natten

publicerat i ;

Lexie har sovit hela natten för andra natten i rad.
Vid 5 tiden låg och och snackade lite missnöjt så då gav jag henne en flaska. Efter det sov hon till 8.00 igen.
Så 19.40-05 och sen 05-08!

Det kan man inte kalla annat än perfekt. Vad som vore ännu mer perfekt är om det höll sig så här under semestern.
Sen får gärna Leo sova lite längre än 5. Eller idag ville han verkligen gå upp vid 5.30 men lite mys mellan mig och Totte i sängen så sov han till 07. Jag vet att han behöver sova till 7, han är verkligen i behov av sömn den där lilla även fast han kanske inte alltid fattar det själv.

Så nu är det bara jag som ska lära mig att sova hela natten också. Jag vaknade flera gånger under natten och kunde inte riktigt somna om direkt. Det är inte likt mig och jag hoppas att om Lexie fortsätter briljera så här på nätterna att jag också ska kunna dra nytta av det och faktiskt sova mig utvilad.

Det kommer, det kommer!