Framme

publicerat i Ego;

Nu är vi här!

Trötta och nöjda gick vi och la oss efter en lyckad resa. (Om nu en så här lång resa kan vara lyckad!)
Vi la oss vid 21.30 lokal tid, vid 01 vaknade Lexie och ville gå upp. Jippe!

Så nu har vi varit vakna hela familjen i 2,5 timme... nu ska jag snart tvinga alla att gå och lägga sig så att vi kan sova i ett par timmar till så att vi lyckas vända rätt lite på dygnet dagen som kommer.

Summan av kardemumman är trots allt att resan gick mycket bra. Vi kom fram vid 18 tiden och tack vare en svensk familj som flyttade hit till Seattle för typ 2 veckor sedan fick vi lyxskjuts från flygplatsen och lyckdes även få lite mat i magen.
STORT TACK FÖR DET!!!

resan hit, del 1

publicerat i Seattle;
Klockan ringde klockan 06.10. Jag hade redan legat vaken i över en timme och förbannat min hals och att hela jag kändes ut och in.
Jag hade tagit två alvedon vid 05.50 i hopp om att må lite bättre när klockan väl ringde. Tyvärr så blev det inte så. 

Lyckligtvis efter en dusch och både en och två duster med två illbattingar till barn så vaknade jag till liv. 
Vi hade packat allt på kvällen så på morgonen var det bara att få på oss alla kläder och ringa på hjälp med väskorna och checka ut.

Taxin kom klockan 7 och då hade vi äntligen lyckats ta oss ner till lobbyn påklädda allihopa. Vi hoppade in i varsinn taxi med tanke på allt bagage. 6 stora resväskor, 3 ryggsäckar, en kameraväska, en datorväska samt en dubbelvagn. HÄRLIGT!
Väl på arlanda fortgick allt relativt smidigt. Vi checkade in, åt frukost, köpte ipren och sen helt plötsligt sitter vi på flyget. 

I skrivande stund sitter jag med min laptop i knät och kan ÄNTLIGEN börja ha tid och framför allt VÅGA tänka. Jag har gått runt som i ett töcken de senaste månaderna och de sista dagarna har varit ett pågående förnekande.

Jag har sagt hejdå till de människor som betyder mest i mitt liv utan att fälla en tår. Jag har sagt hejdå till mitt jobb (med alla det innebär) och barnens pre-school och fällt alldeles för många tårar. Jag har haft extrem ångest över att sluta jobba och för att barnen ska behöva sluta pre-school. Just nu funderar jag om min ångest över detta bara har varit en projektion av annat jag mått dåligt över.

Jag har förnekat för mig själv in i det sista att vi verkligen ska flytta. Jag förstår det fortfarande inte. Kanske kommer det inte bli tydligt för mig förrän den tråkiga vardagen kommer där borta i landet over there.

Vi flyger economy extra med SAS. Om det är värt en massa extra pengar vet jag inte. Nu betalar ju inte vi för det så då är det helt klart värt det. Skönt var dock att ha en egen check in. En egen fast track security osv osv. Fast en sak är säker, idag hade man lätt kunnat flyga economy class med tanke på att planet inte ens är halvfullt. 
Jag tror nästan att alla hade kunnat få mer än 2 säten i planet var idag.

Lexie ligger i sätet bredvid mig och sover. Hon somnade mitt i maten stackaren. Det har blivit många sena kvällar på sista tiden. Hon har nog nästan sovit i 1.5 timme nu och ju längre hon sover desto bättre. Jag önskar bara att jag kunde slappna av och sova en stund också. Fast jag tror nog att så fort jag kommit till ro så kommer hon att vakna.
Leo och Lexie har än så länge skött sig exemplariskt. Det är bara att hoppas att resten av resan fortsätter lika smidigt. Jag gissar att den inte kommer göra det med tanke på kommande mellanlandning i Chicago med inchckning av bagage igen. Så härligt det ska bli!
Jag får helt enkelt återkomma om det!

Check

publicerat i Ego;
Flygbilijetter bokade
Garderober rensade
Kaos överallt
Ja nog är det flyttdags alltid.
Mindre än 2 veckor kvar nu och hela mitt liv är i gungning.
Det är för mycket känslor och tankar för att ens börja bena i det.
Jag VÅGAR inte börja känna för mycket. Då kommer dessa sista dagar inte att fungera att leva i.
Nu ska jag fortsätta att bena i flyttkaoset.
Förhoppningsvis kan bloggen leva upp snart igen.
GHAAAAA

Min mamma

publicerat i Ego;
Det blev ett känsloladdat besök på kyrkogården idag.....

Jag har känt att jag har blivit mer och mer påverkad av det faktum att mamma inte finns närvarande de senaste månaderna. När stressen har ökat och jag har kännt en sådan kärlek till mitt jobb så hade jag behövt min mamma. Min mamma som alltid på något vis stöttade mig även fast hon kanske inte tyckte lika som mig. Men i jobbet var hon min mentor, min vägledare mitt allt.

Jag har inte gråtit över förlusten av mamma så mycket. Självklart har det strömmat tårar nedför mina kinder i perioder, men jag har haft för mycket som hänt omkring mig som varit positivt för att riktigt kunna känna en allt för stor känsla av saknad.

Idag slog den dock emot mig med full kraft.

Totte sa till Leo att vi skulle till krykogården för att tända ljus för mormor Gunilla. Så Leo pratade om det hela vägen i bilen. När vi stannade bilen så sprang Leo före och skrek bakåt, "Var är mormor Gunilla då???" med entusiasm i rösten. Då gick mitt hjärta itu....

Min älskade mamma, min underbara älskade mamma som älskade barn över allt annat i livet. Hon hade avgudat mina barn, hon hade velat spendera så mycket tid som möjligt med dem. Men hon fick aldrig chansen....

Mina barnen får heller aldrig chansen att uppleva den bästa bästa mormorn i hela världen, i hela universum.

Leo frågade ytterligare ett par gånger var mormor Gunilla var men jag var för ledsen för att svara och Totte valde nog att inte svara. När vi sedan kom till graven där min pappas farmor och mormor ligger begravda dit vi alltid går och tänder ljus så hade jag lugnat ner mig lite. Jag kunde prata lite utan att det brast totalt.

Då sa jag till Leo att mormor Gunilla bor i himlen uppe hos stjärnorna och förklarade för honom att han har sådan tur att han har två mormödrar. En i himlen som han kan vinka till och som alltid tittar på honom och en som han kan leka med och som alltid finns för honom här.

När vi sedan gick till minneslunden där mamma finns någonstans så sa jag till Leo att han skulle vinka till mormor Gunilla i himlen. Det gjorde han glatt! Sen återberättade han flera gånger under kvällen att mormor Gunilla bor i himlen hos stjärnorna.

Det finns nog inget jag önskar mer i livet än att mina barn skulle haft möjlighet att träffa sin riktiga mormor. Eller att min mamma skulle haft chansen att träffa mina älskade barn. Jag vet att hon finns någonstans där ute och vet att jag är lycklig och att jag har fått de bästa barnen jag hade kunnat få, men ändå!!!!

Trots all denna känslostorm så är jag så oerhört lycklig.

Tänk att JAG av alla på jorden får uppleva allt det jag får uppleva. Nu har jag ett äventyr framför mig som jag inte kan förutspå hur det kommer att bli. Jag kan bara försöka att ta till vara på varenda dag och njuta av att just jag får möjlighet att bo i USA och spendera varje dag med mina barn som är det bästa jag gjort i hela mitt liv.

Jag kommer sakna en del här hemma så ofantligt mycket att jag mår illa när jag tänker på det, MEN de finns endast ett telefonsamtal bort. ELLER ett dygn bort... jag kan faktiskt ta mig hem på mindre än 24 timmar och finnas hos de jag älskar allra mest efter barnen och Totte. Ingenting är omöjligt och jag hoppas bara att de är lika glada för min skull som jag försöker vara för min egen skull.

Framtiden ligger framför mig och jag ska ta mig an den med kärlek, nyfikenhet och äventyrslust!

Syskonen söt

publicerat i Barnen;
Gårdagen spenderades på staff development med hela Futuras international pre-schools personal. Först hade vi en helt underbar workshop med en kvinna som gjorde någonting som kallas för "Sherborne" med oss. Det är kroppsliga övningar man kan göra tillsammans med barnen.
Detta självklart för att främja hälsa men det är även väldigt mycket övningar det krävs respekt och lyhördhet inför andra men även en förmåga att samarbeta.

Jag fullkomligt älskade detta och vi kommer att börja använda detta med barnen på måndag!

Sen fick vi sitta i våra arbetslag och arbeta med hur vi ska dokumentera barnens tid på förskolan. Både när det gäller IUP samt barnens vardag i form av alla våra rutiner. Det kändes som att vi kom en bra bit på väg där också.

Det känns så sorgligt att behöva lämna detta underbara arbetslag. I will miss them like crazy!

Sen gick jag på After Work tillsammans med de flesta lärarna från Leo och Lexies pre-school. Det var faktiskt riktigt roligt att få lära känna dem lite som kollegor samtidigt som de är mina barns pedagoger.

Kvällen spenderades sedan hemma framför Idol tillsammans med Leo. Lexie somnade tidigt och jag och Leo bara mös!

Leo har fått en ny hobby och det är att lägga pussel. Han är helt fantastisk. Från att ha tyckt att dessa pussel där man bara lägger en bit på var plats är tråkiga till att fullkomligt älska 16-20 bitars pusslen.
Han är så söt, han lägger de flesta helt själv nu efter att man bara gjort dem tillsammans med honom några gånger.
Well done Leo!:)




pussel

publicerat i Seattle;
Huset uthyrt- CHECK!

Nu börjar verkligen pusselbitarna falla på plats. Vi har hittat hyresgäster till huset vilket känns helt underbart.

Nu vet vi nästan säkert att vi åker den 29 november. Jag har tittat ut de biljetter vi vill ha så är det bara upp till the big company att beställa och betala.

Nu hoppas vi verkligen att inget strular till sig på slutet. (Det kommer det säkerligen göra.)

Det känns helt galet och osannolikt att vi ska ut på det här äventyret. Jag är pirrig av både en och två och 1000 anledningar och vet inte alls hur jag kommer känna när vi väl är på plats.
Nu har jag dock 1 3 veckor och 6 dagar hemma och se fram mot. Under dessa veckor ska jag njuta av allt och alla jag har kära här hemma.

Amerikanska ambassaden

publicerat i Ego;
Så var då dagen här. Eller snarare dagen före den stora dagen.
Vi skulle igår fixa allt det sista pappersarbetet inför intervjun på ambassaden. Totte hade extremt mycket jobb och allt pappersarbete var bara en stressfaktor för oss båda. När vi väl kollade genom allt som skulle tas med till ambassaden så insåg vi att vi hade glömt ett par saker.

Bland annat hade vi glömt att fixa 4 kuvert frankerade med exakt 67 kronor. Klockan var nästan sex och Totte fick skynda iväg till posten som stänger 18. Sen hade vi glömt att ta foton på oss alla fyra rakt framifrån framför en vit bakgrund. Allt detta fixade vi rätt snabbt tills vi insåg att vi inte hade någon bekräftelse på bokningen av tiden för intervjun.

Vi försökte logga in med alla möjliga sorters koder men hittade inte någon bokad tid någonstans. Jag freakade såklart ut och Totte blev irrirterad att jag blev knäpp. (inte så konstigt)

Vi bokade närmsta tid som fanns i bokningssystemet. MEN vi bestämde oss för att åka till ambassaden och hålla tummarna för att vår tid fanns där.
Efter en timme utomhus i kö så fick vi komma fram till vakterna och visst fanns vår tid. SKÖNT!

Väl inne så lämnade vi ifrån oss vår bibba med papper och tjejen bakom disken. "Yeah, everything seems to be in order.... EXCEPT these recipts, they need to be stamped and with a signature on".

Som tur var så lyckades vi springa iväg till närmsta Nordea bank och efter många om och men få de där kvittona stämplade. Vi fick inga signaturer men väl tillbaka på ambassaden så gick det bra.

Sen väntade vi... och väntade vi... och väntade vi.....
När klockan var 12.20 blev det så äntligen vår tur att gå fram till en vakt för att bli intervjuade. Han frågade Totte några frågor om jobbet och sen sa han att jag förmodligen bara skulle dricka kaffe där borta. Sen berättade han om några anekdoter ur sitt eget liv. Han avslutade med att säga att vi borde köpa en hundvalp till våra barn så att de inte skulle sitta för mycket framför datorn.

Han ställde inte en enda fråga till mig och sen sa han bara att det var färdigt och att passen kommer med visumet i på posten om högst en vecka.

FÄRDIGT!!!