oj vilken vecka

publicerat i Ego;

I dag har vi haft visning på huset. Jag håller tummarna så hårt jag kan för att det blir uthyrt nu. Orkar inte gå runt med den här stenen i magen längre.
Jag går redan runt med nog stenar i magen..... Jobbet jag måste lämna, packning, hur allt kommer bli där borta, hur det kommer gå här hemma när vi försvinner härifrån osv osv osv osv.

Jag och Leo sitter och har fredagsmys. Jag framför TV'n och väntar på Idol. Leo framför Ipaden spelandes något bilspel. Han kan sitta med den där Ipaden i flera timmar i streck. Det enda positiva jag ser med det är att han förmodligen håller sig relativt lugn på ett flygplan i 12 timmar. Nä.. det finns mer positivt än så. Vi har massa bra pedagogiska appar på båda svenska och engelska som både han och Lexie älskar. Problemet är att de bråkar järnet när de har den där paddan tillsammans. Så vi måste helt enkelt köpa en till!;)

Mina barn är bortskämda, jag vet det!

Lexie hon ligger och sover. Jag hoppas att hon sover HELA natten och att även Leo sover HELA natten!

Jag vill nämligen sova HELA natten.

Jag är helt slut efter den här veckan på jobbet som varit helt galen.
Den avslutades med Halloweenfest idag. Jag var ett bi som var mycket uppskattat av både föräldrar och barn. Barnen var så söta så att jag hade kunnat ta med dem hem allihopa.

I morgon blir det Halloween fest hos Hannah med familj för hela familj, hela familjen lääängtar!

På måndag blir det halloweenfest för barnen på deras pre-school!

Leo

publicerat i Leo;
Vilken fantastisk liten underbar son jag har.
Vi har haft en tung period med extremt mycket trots, tjafs, tillbakagång i toalettbestyr, sova på madrass brevid mig, han har inte tyckt om mig utan bara tyckt om pappa... osv osv...

Jag har känt hur jag ej kunnat behandla Leo som jag skulle velat. Jag hade velat vara den här kosekventa pedagogmamman som jag trots allt någonstans är. MEN... i all den här frustrationen och konstanta frågesättandet både från mig själv och framför allt Leo så har jag tappat bort alla mina värderingar om barnuppfostran.

Jag har blivit mamma på riktigt. En riktig sån idiot till mamma som jag stör mig på hos alla andra. Jag låter hjärtat styra och hjärnan har jag lämnat någon annanstans i livet.
Det märkliga i hela situationen är att jag på jobbet har hand om barn i exakt samma ålder som Leo och de barnen har jag fantastisk diciplin på!

MEN.. NU äntligen efter många tunga månader så börjar det vända. Igår tog jag mig med barnen iväg för att handla på lite olika affärer. Det har varit en mardröm tidigare. Båda har skrikit och betett som riktiga skitungar för att vara helt ärlig. Igår var det dock totalt annorlunda.

Lexie skrek fortfarande som en bortskämd liten skitunge (eller en trotsig, trött 1,5 åring, därom tvistar de lärde). Men Leo älskade Leo... han betedde sig som en ängel.

Det går bra för honom på pre-school nu. Han pratar mer och mer engelska och hemma visar han prov på det även fast det är mycket swenglish. "Mommy ligga there", Leo wants play bilen" yeah you get the picture.

Han sover numer IGEN hela nätter i sin stora säng. Han kan tänka sig att ta av sig blöjan hemma och det har ännu inte hänt någon olycka. Han tycker mer om mig igen. Han säger fortfarande att han bara tycker om pappa, men han kommer och pussar och kramar mig spontant nu och vill "mysa mamma". Det värmer mammahjärtat.

Han pratar och sjunger han trotsar inte alls lika mycket. Han slår fortfarande sin lillasyster en del, men det är betydligt bättre än för ett par veckor sedan när det var det enda han gjorde.

Jag har insett att jag inte kan vara pedagog med mina barn, MEN jag hoppas verkligen att jag kan återgå till att ha de mammavärderingar jag vill ha. Jag önskar att jag har den orken att ta tag i problem och hantera dem på rätt sätt istället för att hamna i fällan där man/jag bara skriker.

Om lite drygt 1 månad sitter jag ensam med barnen i ett land långt borta. Resan hit både fysiskt och mentalt har varit extremt lång och påfrestande. Jag har varit schizofren i detta beslut långt efter att det faktiskta beslutet togs. Nu äntligen känns det ändå bra. Vi gör detta får vår skull. Jag får den fantastiska möjligheten att vara hemma med mina barn, att umgås med mina barn att följa varje steg av deras utveckling. Jag får chansen att lära dem nya saker tillsammans med mig. Jag inser nu att jag inte vill något hellre.

Jag bara hoppas att Leo inte kommer ta för mycket stryk av denna förändring. Jag hoppas att jag kommer kunna guida honom genom den här erfarenheter utan för mycket bakslag. Min känsliga lilla kille.

Det finns mycket vi kommer sakna här hemma. Mest kommer jag sakna min familj och mina vänner!

Jag vet att Leo kommer att sakna sin morfar, sin "mormor" sina kusiner och resten av familjerna. Jag vet dock att hemresa är bokad i Maj. Så hur outhärligt det än kanske är där borta (troligtvis inte) så kommer vi att ha ett datum att gå på och se fram mot.

Sen hoppas jag att ALLA där ute skaffar Skype så att vi kan prata med varandra.

Tycka synd om mig själv

publicerat i Ego;
Okej... så när man var sjuk när man var typ 15. Eller nä... när man var sjuk när man inte hade barn, då tyckte man eller kanske bör skriva JAG synd om mig själv. Jag kunde ligga i soffan en hel dag och kolla på TV och bara känna mig så liten och ynklig.
När man (jag) är sjuk post motherhood så har jag knappt tid att vara sjuk varpå jag tycker synd om mig själv, den lilla stund jag faktiskt har tid att tänka på mig själv.


En bra sak med att ha börjat jobba är att när jag nu är sjuk så kan jag vara hemma från jobbet + att jag kan vara hemma utan barn. HERREGUD! Jag har faktiskt (eller hade faktiskt) kunna vara sjuk på riktit idag under 6 timmar.

MEN.. nu hör till ekvationen att vi ska flytta till USA om 1 månad. Detta får till följd att när jag för första gången på 2.5 år faktiskt haft chansen att vara sjuk ensam hemma i 6 timmar så har jag haft en jäklans massa annat att göra än att tycka synd om mig själv i soffan.

Jag kanske skulle tyckt synd om mig själv för detta, men jag känner mig rätt nöjd och tillfredsställd att jag fått ca 5 telefonsamtal ur världen och en massa abonnemang uppsagda. Jag har fått koll på lite bankgrejjer och sen har jag även lyckats få 4 maskiner tvätt tvättade och torkade.

Japp produktiv sjukdag! Det har trots en del att göra varit fantastiskt skönt att kunna känna att man kan få vara sjuk utan att behöva ha kontant uppmärksamhet på 2 små ettriga ungar.

tid

publicerat i Ego;
Ja tid är verkligen något jag skulle behöva mer av just nu känns det som. Jag har haft svårt att sova, migrän och alla andra kalasroliga symptom på stress de senaste veckorna.

Nu har jag dock fått sova gott i natt. Sådär gott att man vet att det bara var en natt förmodligen.
Leo som de senaste månaderna har sovit på en madrass på golvet i vårt sovrum har fått flytta in till sin stora säng och två nätter i rad har han sovit hela natten där. Sweeeet!:)

Lexie sov hela natten i natt men hon hade det riktigt jobbigt natten innan det. Hon bara skrek och gnällde och gjorde livet surt för mig. Nu håller jag tummarna för att det bara var en engångsföreteelse.

Leos potteri har det dock gått åt fanders med. Jag har ingen aning om vad som hände från att ha en torr kille i kalsonger till att återigen ha en liten kille i blöja. Han har vänt sig helt ut och in och hemma vägrar han gå på pottan/toan och på preschool har han blöja men går fint på toa när de säger åt honom. Han har dock HELT slutat att säga till själv.

Jag avskyr att ge upp, men det fanns inget val längre. Han bajsade på sig flera gånger varje dag och kissade på sig också flera gånger varje dag i perioder. Det var ohållbart och han är fortfarande så pass liten att blöja inte är något konstigt alls.

MEN.. jag har så svårt att tro att jag började för tidigt. Han var ju torr... Äh strunt samma.

Nu har vi bokat tid för intervju på amerikanska ambassaden. Den 2 november bär det av mot den.
Sen blir det förmodligen flytt den 29-30 november.
GHAAA!!!

Så om någon känner någon som känner någon som känner någon som vill hyra ett hus i Täby så hojta till. Vi vill mer än gärna hyra ut!