Hemlängtan

publicerat i
 
Julen inser jag kommer vara den värsta perioden någonsin här borta.
Jag längtar efter min familj och mina vänner så galet mycket. Jag längtar efter att ha alla nära och att bara få sitta i ett rum med människor som vet precis vem jag är.

Jag har funnit många här borta som är fantastiska. Sådär fantastiska så att man nästan inte tror att de finns på riktigt.
Vänner som kommer över med apelsiner och medicin när man är sjuk. Vänner som köper en film till än som man längtat efter att se men aldrig fått ändan ur vagnen att se. Vänner som ger än middag när livet går allt annat än medströms. Vänner som skänker bort saker som man mer än behöver. Vänner som vet precis när man behöver den där värmande kramen.
Ja ni förstår kanske att jag har det så bra man kan ha det här borta.

MEN... usch vad jag saknar.
 
Det mest underbara och jobbiga jag varit med om på sista tiden är den fina adventsgudstjänsten som en svensk tjej här borta fixat. En svensk präst hade flugits in från Sverige, några av de svenska ungdomarna fick läsa texter och två av tjejerna från SWEA höll en så fin förbön. Vi i SWEAkören sjöng och en av våra tjejer som är operasångerska från början sjöng O Helga Natt så där så att vi alla grät.

Det var precis så hemmakärt som jag hade hoppats. Det fick mig dock ännu mer känna hur långt hemifrån jag är.
 
Inte nog med att julen står för dörren och bara det i sig är jobbigt känslomässigt så drar köpet av vårt hus ut på tiden. De hade missat ett par papper som nu är inne på översättning och de kommer inte bli klara förrän på torsdag. Vi skulle ha flyttat idag och i stort sett alla våra grejjer är packade. Vårt kök/vardagsrum ser ut som helvetet själv och stressen som bara maler är ett faktum.
 
Jag försöker att hålla mig samman och inte bryta ihop. Jag försöker att se positivt på allt, men det har nu till och med jag svårt att göra.
Här i USA är inte ett köp av hus 100% förrän sista dagen då "the lenders" skickat in alla papper till den tredjeparten man skriver på allt hos. De har all makt i sina händer just nu och även om de är positiva och säger att det är inte från OM köpet går igenom utan bara en fråga om NÄR så undrar man ändå. Det hade missat något viktigt för att det skulle kunna bli uppskjutet så här. Har de missat något mer?
 
Jaja... förhoppningsvis sitter vi i vårt nya hus snart och kan få njuta av både nytt hus och förhoppningsvis vår lilla vovve.
Vi var och hälsade på det lilla underverket igår och han är bara får underbar. MEN.. går inte husköpet igenom så kan vi inte heller köpa vovven.

Så som ni förstår så är allt lösa trådar som bara väntar på att få knytas ihop.
Jag väntar....