Leo

publicerat i Barnen;

Helt plötsligt drabbades jag av en ordentlig migrän för första gången på länge.
Den kom som en blixt från en klarblå himmel så den tog mig lite på sängen. (Kan ni också se att jag är väldigt fyndig just nu.. haha!)

Jag hade precis hämtat Leo och fått i barnen mellis när jag blev tvungen att inta värktabletter och sätta mig i fotöljen löjligt stilla.

Leo som nu ÄNTLIGEN är blöjfri igen med bara några få olyckor i bagaget de senaste 2 veckorna visar mig klart och tydligt att det INTE är okej att mamma sitter stilla.
Leo har alltid protesterat när han är uttråkad genom att göra dumma saker. Nu är såklart att göra i byxorna den ultimata dumheten som man definitivt får uppmärksamhet av att göra.

Jag hann sitta i fotöljen i typ 10 minuter innan Lexie och hann vände upp och ner på övervåningen och sedan kissade Leo på sig. När han gick för att hämta nya kläder så passade han på att kissa på heltäckningsmattan. När vi tvättat av den jag jag satte mig strategiskt så att jag skulle kunna se mina båda vilddjur så bajsar han nästan i byxorna. MEN där stoppade han faktiskt sig själv, tack och lov!

Nu har det mesta av huvudvärken släppt och nu känner jag mig bara lagom dåsig.

Man kan ju fråga sig om det inte vore roligare att använda sin fantastiska fantasi till att leka någor roligt istället för att bara få en irriterad mamma som följd av dumheter man gör.
Ja för det är inte olyckorna i sig som har gjort mig på mindre bra humör de är de andra knasigheterna. Exempel på vad Leo hunnit med nu under de senaste 30 minuterna är att måla sig själv i ansiktet med tuschpennor, rulla ut toapapper på golvet, äta upp en teckning, dra ut sladdar ur vägguttagen med mera, med mera.

Japp... det är fantastiskt! (att jag fortfarande kan säga att jag älskar honom över allt annat!)



Hawaii here I come!

publicerat i Seattle;

Nu är resan bokad och betalt, resan som skall ta oss till en ny Disney Resort på Hawaii.

Så fantastiskt underbart och jag längtar redan! 4 maj, dagen innan den stora dagen bär det av för 8 dagars semester i solen (förhoppningsvis!).



skidpremiär

publicerat i Seattle;

Ännu en härlig helg med familjen har gått alldeles för fort.

Vi har hunnit med mest roliga saker och nu så här på söndageftermiddagen får man ta igen måsten som tvätt och städning. Vi har även hunnit fylla upp kylskåpet för veckan och lyckades självklart köpa lite andra "bra att ha saker".

Det som är värt att berätta om helgen är att Leo har åka skidor för första gången. Jag har velat åka upp med honom rätt länge för jag har känt på mig att han skulle tycka att det var jätteroligt. Han har även pratat mycket om att åka skidor och lekt att han åkt skidor här hemma på golvet.

När vi vaknade på morgonen i lördags så toksnöade det ute. Leo sa direkt att han ville åka snowracer och skidor. Med tanke på att det fortfarande var ca 6 grader varmt så fanns det ingen chans för snön att stanna kvar på marken här men vi bestämde oss för att åka upp i bergen till snön istället.

Leo blev eld och lågor och när vi väl satt i bilen på väg så sa han flera gånger "Vi ska väl inte åka hem nu!?!".

Totte han trodde ju att det skulle vara barmark där uppe i bergen så han åkte i tunna sommar gympaskor och ingen jacka med sig. Som tur var har han en fru som tänker liiiite mer än honom själv så jag hade packat in alla hans skidkläder i bilen men tyvärr inga skor.

Barnen och jag var dock fjällen kittade och väl uppe i Snoqualmie Pass så vräkte snön ner och jag tror att Totte ångrade sig lite över klädvalet.
Jag och Leo gick och hyrde skidor och pjäxor till oss och självklart hjälm till Leo. När vi efter många om och men kom ut i backen så började jag undra vad i hela fridens namn jag hade tänkt.

Jag har inte stått på ett par skidor ordentligt sedan jag var 10 år. Sedan dess har brädan varit min bästa vän. Leo har ALDRIG stått på ett par skidor och där står vi i barnbacken och ska åka tillsammans.... ehhh.. okej.

Jag tar fram mitt mest positivt tänkande och ger Leo chansen att åka lite i barnbacken med mig puttandes upp honom och sedan springandes baklänges med honom i full fart framför mig.
Han var riktigt stabil så då var det bara för mig att få på mig skidorna.

Vi promenerade upp en bit i barnbacken och sen ställde jag mig i plogposition, tog Leo under armarna och åkte.
Det hade kunnat gå precis hur som helst men vi var grymma!!!!

Så med lite övermod i kroppen så åkte vi ner till liften som var en sittlift och åkte högst upp i barnbacken. För er som vet barnbacken i Tännporten så var den så, kanske lite längre.
Jag hade ingen aning om hur jag skulle få Leo ur liften samtidigt som mig själv, men det gick på något magiskt sätt. (Upp i liften hade han fått hjälp av en liftvakt.)

Sen åkte vi ner och både jag och Leo tjöt av lycka. Leo för att han åkte snabbt som en racerbil och jag för att det bara var så fantastiskt kul och att vi klarade det.

Det var helt klart ett träningspass för mig med tanke på att Leo inte alltid tyckte att det var nödvändigt att stå upp själv när jag ändå höll honom under armarna. Han blev dock bättre och bättre och efter två timmar så gick det riktigt bra. Vi hade kunnat åka betydligt längre om det inte vore för att pappan och Lexie frös och att det började snöa mer vilket störde Leo.

Detta äventyr kommer vi definitivt att göra om snart igen. Det var helt fantastiskt!!!

Underbara torsdagar

publicerat i Seattle;

Ännu en härlig torsdag har snart passerat.
Torsdagar är både min och barnens favoritdag på veckan. Vi får träffa alla fantastiska föräldrar och barn i svenska lekgruppen här på east side.

Leo ser jag knappt skymten av under dessa träffar, han leker med alla leksaker och njuter av att vara i en annan miljö.
Lexie är lite klängig just nu, men det är helt okej.

Jag får möjlighet att bara prata av mig, vilket är mycket behövligt.

I kväll ska jag dessutom gå ut och äta med Amanda medans våra män leker med barnen här hemma hos oss. Det ska bli härligt att komma i väg och dricka lite vin och få chansen att prata av mig ännu lite mer idag.

I helgen blir det nog en tripp upp till bergen tror jag. Jag är riktigt sugen på att åka snowboard och Leo ska få möjlighet att pröva på skidor tänkte jag. Det ska jag se fram mot nu!

Tänker på er alla där hemma i Sverige och just nu saknar jag er alla sjukt mycket.
Ni får ju lite insikt i mitt huvud när ni läser bloggen och jag försöker att få till mail till vissa av er och ringa andra men det är svårt att hinna med allt. Sen är det ibland svårt att skriva för att det gör att saknaden blir lite värre.

MEN... jag kommer snart till Sverige. 19 Maj flyger jag och barnen till Sverige för 1 månads vistelse och då hoppas jag på att träffa så många som möjligt av er!!!!!

Shiba

publicerat i Seattle;

Jag har haft en riktigt jobbig dag med tankar som flugit åt både det ena och det andra hållet. I dag är det min mammas födelsedag. Jag har ingen aning om varför men det var sjukt jobbigt på något sätt.

Dagen som sådan var dock bra och vi har gjort mycket roliga saker jag och barnen. Vi avslutade dessutom dagen på ett riktigt bra sätt med middag på en härlig italiensk restaurang tillsammans hela familjen.

Efter middagen åkte jag och tränade även fast jag verkligen INTE var sugen på att träna. Eller det var kanske inte det att jag inte var sugen på att träna, utan att jag mest var extremt trött så att jag bara ville ligga hemma. MEN jag trotsade tröttheten och gick och simmade och det kändes sjukt bra.

2500 yards = ca 2300 meter. Rätt bra för att vara tredje simpasset måste jag säga.

Sedan hände något sjukt nu på kvällen som vände den här dagen till något rätt bra i mina tankar.

Jag har växt upp med hund och rasen vi haft i hela mitt liv är Shiba. Inte en särskilt vanlig ras och jag har visserligen sett 1 här i USA men inte mer än så. På väg till gymmet så var en man ute och gick med 2 stycken helt fantastiskt söta små Shibas och jag höll typ på att köra av vägen för att jag tittade lite för länge på dem.
Min mamma hade en shiba tatuerad på armen så därför så tyckte jag att det var en rätt passande dag att se de där två promenera på trottoaren.

Sedan när jag kom hem så gick jag in på Seattle Times hemsida vilket jag gör kansek 2-3 gånger i veckan. Där på förstasidan så var det några classifides annonser uppe. Typ köp och sälj sidor....
Där var 2 stycken fantastiskt söta Shiba valpar till salu som bor typ precis där vi bor.
HELT SJUK!
Snacka om att jag blev sugen på att ringa dem direkt och åka och titta.
Fast... skulle jag åka och titta skulle jag åka därifrån som ägare till en av de där små skönheterna, och en hund är definitivt ingenting familjen Liberto behöver just nu.

Aja... jag får nöja mig med dessa skönheter!

utflykt med picknick

publicerat i Seattle;
Gårdagens utflykt till en härlig park i närheten var riktigt lyckad ända fram tills att barnen började frysa.
Då märkte man var mina gener kom in.

Ja för jag avskyr att vara ute när jag fryser. Det har till och med gått så långt att jag i perioder har hatat att vara ute period.

Nu har jag släppt det där lite och tycker att det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder som den gamla klyshan säger.

Tydligen så hade mina barn fel kläder på sig, eller nä de hade för lite kläder på sig.
Det är lite svårt att veta vad man ska klä på dem med tanke på att det ena dagen är kallt och andra dagen varmt.

Det var i alla fall trevligt så länge det varade och vi hann både det ena och det andra på vår lilla utflykt.

Här är ett smakprov!

Baktime

publicerat i Seattle;

Jag har i dag insett att jag bakar hellre än bra.... tyvärr.

Bullarna till kvällens semlor är nu klara och ser väl sisådär ut. Totte kommer sakna mandelmassan och Leo han kommer inte vilja ha eftersom han inte tycker om grädde.

Det är nog bara jag som kommer att njuta av min semla!

May so be it!
Är det fettisdagen så är det.

Min deprimerade dotter och lite fina bilder

publicerat i Barnen;
Här kommer lite random bilder på mina underbara barn.

De leker verkligen bättre och bättre tillsammans vilket känns helt underbart. Oftast är det dock Lexie som inte vill leka just nu. Hon är inne i en riktigt tjurig period då hon helst vill sitta och titta på Barney eller klänga på mig.

Vissa stunder kommer hon loss ur sin depression (?!? hehe ) och leker och då har de hur kul som helst.

Fantastiska helger

publicerat i Seattle;

Helger är fantastiska här borta.
Vi har absolut inga måsten utan gör bara det som faller oss in. Både barnen och vi föräldrar är totalt avslappnade. Det känns verkligen underbart och vi tar verkligen vara på varenda minut.

Veckan avslutades med skönt danspass på Pro Club för min del. Det är en riktigt bra start på helgen. Det ger mig en massa energi och den lilla egentiden gör att jag inte vill hellre än att ägna resten av helgen åt min familj.
Annars har den här veckan varit rätt seg. Jag mår lite märkligt just nu, vet inte riktigt vad det är. Jag mår toppen mentalt men rent fysiskt är det något som är lite knas i min kropp. Jag tror kanske att det kan ha att göra med den omställningen som sker just nu med mina regelbundna besök hos kiropraktorn. Jag ser själv ingen skillnad på min hållning men kiropraktorn säger att det märks på kroppen när han justerar att det är skillnad.
Kanske, kanske inte. Håller det i sig ska jag gå till doktorn och ta lite prover tror jag.

Jaja nog om det.

Träningsveckan har varit riktigt bra. 4 pass har hunnits med och det som är så skönt är att jag känner mig så säker i att träna själv nu. De 6 månaderna jag hade med min PT hemma har gjort det så mycket enklare att träna själv.
Det blir 2 gympass i veckan och då fokuserar jag ganska mycket på löpning och styrka, 1 simpass där jag mest försöker jobba på att orka längre sträckor. Kör lite intervaller som jag bygger på för varje pass.
Sedan danspasset på fredagar är bara ren lycka med svett som bonus!

Jag orkar inte ens riktigt bry mig om vågen längre. Självklart vill jag att kläderna ska sitta bättre men jag är återigen tillbaka i lyckan av att bara känna att kroppen svarar så bra på träningen.
Jag kan säga att jag dessutom njuter av att vara snabbast i en simbassäng. Fanns en gång i tiden då jag kämpade för det varje dag. Nu känns det rätt skönt att jag fortfarande kan vara det. Visserligen så vet jag inte vad någon av de andra har för träningsbakgrund men det skiter jag fullständigt i. Jag tycker det är kul att krossa vältränade killar i en bassäng och få dem att känna sig lite dåliga. MOHAHAHA!

I dag har vi bara njutit av kvalitetstid med familjen. Vi åkte först till ett café där det fanns jättefint lekrum för barnen. Eller det kanske mer är ett lekrum för barnen med möjlighet för föräldrarna att fika. Oavsett vilket så var det riktigt härligt både för oss och barnen.

Sen åkte vi och köpte en ESPRESSOMASKIN! Äntligen!!!

Nu ska vi bara ta det lugnt, kanske åka och köpa lite lördagsgodis till kidsen snart.

En bild från idag på det mysiga caféet och en bild från tidigare i veckan då barnen äntligen fick sitta på sina älskade bobby cars igen!

vanlig onsdag

publicerat i sömn;

I dag är jag trött, så fruktansvärt trött.

Ingen av barnen har velat sova ordentligt under natten. Leo kom första gången redan klockan 24, då var jag inte så sugen på att ha honom i min säng resten av natten så jag gick tillbaka med honom till hans egen säng. Vanligtvis sover han resten av natten i sin egen säng. Det har aldrig hänt att han kommit tillbaka ytterligare en gång.

MEN.. 45 minuter senare så kom han springande igen. Eller njae, snarare så vaknar jag av ett ryck av att en gestalt står nära, mycket nära mitt ansikte. Då gav jag upp och lät honom hoppa upp mellan mig och Totte.

1 timme och 15 minuter senare så började Lexie skrika. Jag gick in till henne tre gånger och hon blev lugn och försökte somna om. MEN... när hon började skrika en fjärde gång, då fick jag nog.
Med tanke på att det var fullt i min säng så tog jag min kudde och Lexie och gick och la mig i gästrummet.

Där kunde jag försöka sova medans Lexie pratade konstant med mig.

När det väl var morgon var jag inte direkt utvilad och inte Leo och Lexie heller kan jag säga. De har varit rätt galna och i skrivande stund ligger Lexie raklång på golvet och skriker som en stucken gris.

Japp... en helt vanlig onsdag här i Seattle alltså!

Uppdrag mamma

publicerat i Seattle;

Hej hallå!

Bloggen hamnar lite i skymundan när det är mycket annat att stå i.

Jag försöker multitaska genom att blogga, laga köttbullar och makaroner till barnen, tänka på middag till mig och Totte, passa alla hjärtans dag kakorna i ugnen som Leo ska ha till preschool imorgon och se till att barnen inte råkar ha ihjäl varandra.

Yes.. jag känner att jag lever. + att jag var till gymmet i morse innan klockan 07.00.
OHHH YEAH! Träningen gick bra... tungt först men sen bra.

Sen har jag hunnit klippa mig och umgås med barnen.

Nu ska jag återgå till mitt viktigaste uppdrag, passa kakorna i ugn... hmm.. jag menar passa barnen!


Date night

publicerat i Seattle;

I går var det dags för date night för mig och Totte. Tack vare Julias och Williams snälla mamma som ställde upp som barnvakt så fick barnen leka med sina kompsar och jag och Totte fick lite egentid. TACK AMANDA OCH DANIEL!

Vi var på en fonduerestaurang som heter The melting pot som jag hade hört mycket om. Jag hade mycket förväntningar och upplevelsen översteg faktiskt alla. Det var fantastiskt gott och samtidigt var det roligt att göra något annorlunda än vad man är van vid när man går på restaurang.

Jag drack 3 fantastiskt goda champagnedrinkar och kände mig lagom glad och alldeles för mätt när vi åkte från restaurangen för att hämta barnen. Väl hos barnen så blev vi bjudna på lite mer att dricka och satt och pratade i två timmar innan vi tog våra sovande korvar och åkte hem.

I morse när jag vaknade mådde jag INTE bra. Baksmällan var ett faktum och jag försökte göra vad jag kunde för att vakna till liv och fixa iordning mig och barnen innan vi var tvugna att åka. Jag hade bokat in mig på en 90 minuters deep tissue massage idag på förmiddagen och den fantastiska idén kändes inte riktigt lika underbar längre i den dagsformen jag hade.

Barnen och jag kom iaf iväg till preschool och till barnpassningen och till slut till SPAt. Väl där började jag känna mig bättre och massagen kändes som en bra idé igen.
MEN...under massagen började jag känna mig varm och uttorkad och jag kunde inte riktigt njuta till 100%. Tyvärr.
Väl efter massagen mådde jag riktigt kasst. Kroppen kändes bra men fyyy vad jag mådde dåligt.
Efter ca 2 liter vätska och ett äpple så började jag må lite bättre.

Nu har vi varit hemma hela eftermiddagen och bara myst och tagit det lugnt. Nu mår jag bättre men kvällens träning ställer jag in.

Jag frågar mig idag om de 3+3 glasen igår var värt det... och jag kan konstatera... NEJ!!!
Men kul hade jag och i stunden var det väl värt det, men inte idag.
Nästa gång ska jag försöka tänka på morgondagen också.

hehe... WHO AM I KIDDING!:)

regnet har återvänt

publicerat i Seattle;

Jag sitter framför brasan och försöker njuta av att göra just ingenting. Lite svårt när barnen gör bus och sen lite bus och sen ännu mer bus!
Vi har haft en bra dag med bad, cooking class och sen lite lek för Leo, Lexie och kompisen Julia på McDonalds. De fick springa av sig och idag behövde Leo tydligen skrika av sig för han lät hela tiden där inne. Det var nästan så att jag önskade att han inte var min son ett par gånger. Leo borde alltså vara SUPER trött, men han har slutat vara trött på dagen. Det är oftast inte några problem att lägga honom på kvällen vilket är skönt. Men för mig skulle det vara skönt om han ville ta det lite lugnt någonstans mitt på dagen.

MEN.. han har energi så att det räcker och blir över. Vi har kommit över den värsta perioden av lek med Paddan för hans del också. I vårt temporary housing och i början av tiden i detta hus så kunde han sitta med iPad i timmar i streck. Tog jag bort den så gjorde han bara dumheter och bara skrek tills han fick den tillbaka.

Nu kan han sitta med den i typ 20 minuter och sedan vilja göra någonting annat vilket är fantastiskt bra. iPaden är värdefull vid vissa tillfällen men när den blev något substitut för hans napp eller vad det nu kan ha varit då höll jag på att bli tokig. Jag kände mig som världens sämsta mamma!

Nu behöver jag inte oroa mig över det!

Totte skulle komma hem "tidigt" idag så jag hoppas på middagssällskap.
Vore trevligt för omväxlings skull.

När regnet återigen har tagit sitt grepp om Seattle så kan det passa bra att tänka på de fantastiska dagarna vi precis haft.


Äntligen frisk

publicerat i Ego;

Idag har jag haft en underbar dag. En sådan dag då det känns som en oerhörd lyx att få möjlighet att vara hemmafru och ta hand om mina barn.

Leo var på preschool mellan 9-13 och Lexie fick vara på barnpassningen på gymmet mellan 9.30-11.30.
Jag körde ett bra träningspass och kunde duscha i lugn och ro innan jag ock Lexie åkte hem och åt lunch, sen var det bara till att ge sig iväg och hämta Leo.

Eftermiddagen har vi spenderat med att sjunga och spela. Jag har haft ro och spela piano för första gången på flera år känns det som. Så fantastiskt skönt!!!
Jag kom även på mig själv att vilja sjunga... det var inte igår.

Ja kanske kommer kroppen komma igång ordentligt nu. Jag har lite målkläder i garderoben som jag packat upp ur flyttkartonger nu. Till sommaren ska dessa kläder på, så är det bara.
Även vågen (min stora skräck) packades upp i går kväll. Jag tvingade mig själv att ställa mig på den och det var inte i närheten så illa som jag hade trott.

Jag var ganska säker på att jag skulle ha gått upp melan 5-7 kilo, men endast 2 kilo hade vikten ökat med. Jag vet att mycket av mina muskler har bytts ut mot fett och det märks framför allt på magen. MEN... 2 kilo jobbar jag bort snabbt!

NU GÄLLER DET!

TGIF!

publicerat i Vardag;

Jo nog är det skönt att det är fredag trots att veckan gått väldigt fort.
Nu är alla våra grejer på plats och det känns både fantastiskt och lite läskigt. Jag fick hemlängtan ordentligt när jag kände doften av våra lakan när packade upp dem.

Jag hoppas att den där känslan av saknad snart ska bytas ut mot lite trygghetskänsla av att faktiskt alla våra ting finns på plats.

Jag har packat upp och packat upp och packat upp idag. Nu har jag tagit en paus, förmodligen paus för resten av dagen. Jag har äntligen lite tid framför datorn medans barnen roar sig med lite iPad underhållning.

Leo har varit på sin nya preschool idag. Han var glad när jag lämnade honom och överlycklig när jag kom och hämtade. Inte för att jag kom utan för att han hade haft så roligt. Han har berättat vad han gjort idag och sen sa han att preschool hade gjort köttbullar till honom.
MEN... köttbullarna var det ju jag som fixat i morse. Nackdelen med denna preschool är att det är upp till föräldrarna att ta med lunchlåda och förmiddags snack.

Idag blev det äpple till förmiddags snack och till lunch ett litet ihop plock av köttbullar, ost, macka och festis. Köttubullarna och mackan var slut men osten hade han lämnat kvar. Det är lite roligt att man får hem lådan med maten igen för då ser man ju exakt vad de ätit. Rätt bra egentligen!

Nu ska jag och barnen fortsätta lata oss i sängen, om en timme ska jag hämta Totte och sen blir det Burlesqueklass ikväll igen. I can't wait med tanke på att jag varit sjuk hela veckan.

Preschool

publicerat i Barnen;

Idag var vi och tittade på ännu en preschool för barnen.
Den ligger lite längre bort än den senaste som jag tyckte var bra men den är totalt annorlunda än en vanlig amerikansk förskola.

De lägger inte särskilt mycket fokus på det akademiska som många andra förskolor, utan barnen får lära genom att leka utan för mycket styrda aktiviteter. Förskolan ligger dessutom i samma lokaler som en känd gymnastikförening så 1 timme varje dag har de tillgång till gymnastiksalen som är en riktigt proffesionell sal med allt en riktig gymnastikförening kan behöva.

Leo och Lexie var med under timmen i gymnastiksalen idag och Leo ÄLSKADE det. När jag frågade honom om han ville vara där själv någon dag utan mamma så sa han dirket att han ville vara där själv. Innan har han blivit jätteledsen när jag frågat om han vill gå till preschool. Så detta är lovande.

Tanken var att Leo skulle vara hemma med mig tills efter sommaren men då vi kan testa en vecka för 40 dollar så får Leo testa redan på fredag och sen nästa vecka.

OM han gillar det och det fungerar bra med lämningar och hämtningar så får han nog börja redan nu!
Jag tror att det skulle vara jättebra för honom och sen även bra för Lexie att få lite egentid med mig och få möjlighet att göra lite saker på hennes nivå för en gångs skull. Det är svårt att fokusera på Lexie när Leo mer är den som tar för sig och styr.
Till exempel så ska Lexie få gå på simskola, något jag inte kan göra när jag har båda barnen.

Lexie fullkomligt älskar att bada så jag tror att det kommer att bli bra.

Vi får se vad som händer, men just nu känns det rätt lovande!