dagen före dagen

publicerat i FitnessFighten;

Vi byter fokus här inne ett tag.
Från mitt relativt händelsefattiga liv här i Seattle till att fokusera på mitt fokus på hälsa här i Seattle.

Jag sköter mig redan fruktansvärt mycket bättre än tidigare och jag väger nu 1 kilo mindre än jag gjorde i Sverige när jag tränade som hårdast. Jag hade gått upp ungefär 4 kilo under flyttmånaderna och fram till vågen kom fram hit till Kirkland. Det var inte så hemskt som jag trodde att det skulle vara så jag kände mig rätt nöjd.
Jag började dock känna på kläderna att det inte var ok!

Sedan dess har jag tränat minst 4 gånger i veckan och försökt öka på vardagsmotionen. Jag har alltså förlorat 5 kilo sedan i Januari och lagt på mig ganska mycket muskler. MEN... nu står det still. Jag har tappat motivationen vilket gör att jag inte riktigt sköter maten på samma bra sätt som tidigare. Jag tränar fortfarande bra men har tappat lite av den där styrkan att hela tiden öka på vikter och takt osv osv.

Jag har hört talas om fitnessfighten ett tag och varit lite sugen. Det är inte helt lätt när man har två små barn som är fruktansvärt kräsna när det gäller mat och en man som visserligen precis som jag älskar mat men inte heller tycker att det är roligt att dra ned på maten. Träningen känns inte som ett problem. Jag ska fixa ett par hantlar idag så att jag kan träna hemma men jag tror annars att jag kommer lyckas med en timme på gymmet varje dag. Jag gör det ju på sätt och vis redan utom på helgerna och helgerna är inget problem, det har bara varit lathet som satt stopp där.

Upplägget är 30 dagar av strikt kostschema. Inget socker, sötningsmedel eller tillsatser. 1500 kalorier uppdelat på 5-6 mål mat. Under den vakna tiden ska man äta var tredje timma.
Det är ett speciellt träningspass 1 timme om dagen som är både cardio och styrketräning upplaggt i ett program som förändras lite varje dag.
Jag kommer att köra dubbla pass minst två dagar i veckan med tanke på tennisen jag ska göra måndag och onsdagkvällar. Då får jag tillåtelse att lägga till 300 kalorier på min kost.

Hur ska jag klara dessa 30 dagar:

- Jag är i full gång med att göra matlådor för hela veckan så att jag inte behöver fundera över vad jag ska äta.

- Jag ska försöka göra FF passet det första jag gör på morgonen så att det inte heller där finns några funderingar.

- Så fort jag blir sötsugen ska jag borsta tänderna. (finns inget äckligare än att äta när man har borstat tänderna!)

- Jag har Hawaii som kortsiktigt mål. (Jag måste hela tiden har i huvudet hur jag ser ut i baddräkt/bikini idag och hur jag vill se ut!)

- När jag känner för att äta junk food eller köpa något godis ska jag istället köpa något som fokuserar på mitt utseende eller välmående. Kan vara en kräm eller något smink eller doftljus eller något som jag vanligtvis inte lägger pengar på.

Hur ska jag bibehålla detta efter 30 dagar:

- Jag ska fortsätta att träna minst 5 dagar i veckan och har fått ett kanonupplägg av en PT här.

- Jag ska fortsätta tänka på vad det är jag stoppar i mig och tänka på konsekvenserna av eveutella val.

- Jag har ett fortsatt mål i sommar att komma i en viss klänning på ett visst bröllop.



Ja sist men inte minst. Detta kommer att bli sjukt tungt, men jag SKA klara det.

Fitnessfighten April

publicerat i FitnessFighten;

Okej... vad har jag gett mig in på mina vänner?!?

Jo nu har jag tagit beslutet att anta utmaningen i Fitness fighten.
30 dagar, 30 timmars träning och fokus på mat- bra mat.

Jag SKA klara det här. Jag känner mig sjukt taggad och längtar efter att börja.

Förebilderna är tagna och jag kan inte annat än hålla tummarna för att efterbilderna kommer vara betydligt roligare att titta på.

Jag kommer definitivt att behöva pepp så peppa mig gärna!:)

Matkoma i Sverige?

publicerat i Ego;

Vad jag ska/MÅSTE göra i Sverige:

- Äta polarkaka med massa smör och kaviar.

- Äta marabou mjölkchoklad med lakrits i.

- Äta falukorv. (typ varje dag!)

- Gå på Gröna Lund med Leo med tanke på att han tjatar var och varannan dag om nyckelpigetåget.

- Dricka vin på mysiga uteserveringar med fina vänner.

- Gå på melanders minst en gång i veckan.

- Mysa framför SVENSK TV!

Ojojoj... jag inser nu att det kommer bli svårt att hålla vikten hemma.
Kanske blir till att slänga iväg ett mail till SATS och kolla om jag kan få träna där en månad utan att signa upp mig på ett helt år. Kanske går det som trogen kund... Om någon vet kan ni gärna meddela mig.



Vår helg

publicerat i Seattle;

Helgen har gått i vårens tecken. Vädret har varit det bästa på länge och vi har haft tid att njuta tillsammans.

Helgen började för mig med lite mingel med några av SWEA tjejerna här i Seattle. Jag har precis gått med i SWEA och det var mitt första tillfälle att träffa andra svenska tjejer här borta som inte har barn i samma ålder. Efter dessa två sjukveckor var det mer än behövligt att få komma ut och luftas lite. Att sedan få möjlighet att socialisera med lite nya människor är inte helt fel. Det är spännande att träffa dessa kvinnor som i stort bara har en sak gemensamt, Sverige.

Lördagen passade jag på att prata med båda bröderna och min moster på skype. Det känns som igår jag träffade alla samtidigt som det känns som alldeles för länge sedan.

Sen njöt vi av solen hela familjen och åt både lunch och middag på restaurang. Lyxlördag med andra ord.
Vi prövade en ny restaurang till middag som jag blivit rekommenderad av en av tjejerna jag träffade i fredags. Den hade världens finaste utsikt som passade perfekt i solnedgången. Jag tyckte kanske inte att maten var helt 100 men utsikten gjorde att det helt klart är värt ett besök.

Under söndagen har vi hunnit med tråkiga saker som tvätt och städning. Höjdpunkten på dagen var dock Julias 3 års kalas på Chuck E Cheese. Helt galet, men barnen älskade det.

Lexie har knappt sovit något på dagen och jag hoppas att jag klarar av att träna imorgon bitti så jag hoppas på en tidig kväll. En väldigt tidig kväll!

Vakna till liv...?

publicerat i Seattle;

Ja nu börjar vi nog vakna till liv, trots ett och annat sjukhusbesök återstår.

Vi har haft ett par riktigt jobbiga veckor där hela famijen varit sjuk.

För att försöka lägga den tråkiga perioden bakom oss ska jag nu försöka vara lite positiv och se på vad vi har att se fram mot nu!

Jag börjar med de positva som ligger närmast och det är min kommande tenniskurs som jag ska gå hela april 2 kvällar i veckan. Det ser jag VERKLIGEN fram mot.

Sen är det faktiskt inte långt kvar till HAWAII! Det ser vi alla fram mot massor och Leo pratar dagligen om Hawaii och att han ska få träffa musse och mimmi och att Lexie ska våga krama dem för de är inte farliga. (Ja vi får väl se hur det blir me det!)

Efter det är det bara en liten kortis hemma och sen bär det av mot Sverige och just nu längtar jag alldeles förfärligt galet mycket. Sverige mitt älskade Sverige med alla ni som finns där hemma. Jag var negativ mot att flytta från allt till USA. Jag trivs otroligt mycket bättre här än jag någonsin trodde att jag skulle, men det är inte hemma på det sättet som allt där "hemma" i Sverige är.

Fast kanske räcker det med någon månad per år för att samla alla goda känslor där hemma?
Jag vet faktiskt inte riktigt än. Det lär vi ju bli varse.

Okej... positivtet var det.
När jag sen är tillbaka hemma i Seattle så ska jag gå på ridkurs under hela Juli. Ja nu har jag tagit i två saker på min To do list i livet.
Jag har alltid velat ta tennis klasser och jag har alltid velat rida. Check, check!
Känns FANTSTISKT BRA!

sjukstuga

publicerat i Vardag;

Familjen Liberto är sjuk.

Jag börjar bli bättre men hade en galen kräknatt och en väldigt matt dag i går.
Totte har bihåleinflammation.
Leo har hög feber trots antibiotika.

Lexie hon är pigg, men börjar kännas lite varm.

Japp, det är kul nästan jämt!

Vi återkommer när det faktiskt händer någonting spännande i den här familjen!

2 dagar i pyjamas

publicerat i Vardag;
Vi är inne på andra dagen i pyjamas här hemma.
Först blev Lexie sjuk i vad jag tänkte var något förkylningsvirus som satte sig på magen.
Hon kräktes 2 gånger på två dygn och hade ingen vidare matlust.
Hon var relativt pigg men väldigt förkyld.

Jag trodde inte att det var magsjuka...

Natten till igår sätter Leo igång och hulkar. Han kräks upp slem och liiiite lite vätska typ 10 gånger under natten.
Det kommer inte någon rejäl kräkning, men det var jobbigt nog ändå.

Igår var han pigg som en nötkärna hela dagen men hade ingen vidare matlust.

Han har sovit riktigt dåligt i natt och jag förmodade att han hade ont i magen. Han vaknar på morgonen och vill ha vatten. Jag som fortfarande är i någon slags drömvärld med en hemsk huvudvärk måste hällt upp lite mycket vatten i glaset för lika snabbt som det gick ned kom det upp igen.

Efter det var han riktigt dålig. Ville bara ligga och var extremt gnällig.

Jag fick sova vidare för jag mådde inte bra själv. Inte ont i magen men en konstig huvudvärk som jag aldrig känt förut som satte sig ordentligt på synen.

När jag kom ned efter någon timme så lekte Lexie själv i lekrummet och Leo låg på Totte och sov och var helt utslagen. Totte bestämde sig för att ta en sjukdag vilket jag är mycket tacksam för.

Nu har Leo vaknat till liv och fått i sig både vätska och lite lite macka. Han är JÄTTE arg för att han inte får äta STORA macka och STORA banan och STORA mat som Lexie. Alldeles nyss så sprang han runt och skrek hysteriskt. Det lär ju vara ett friskhetstecken om inte annat.

Själv så glider jag runt i mitt Nalle Puh nattlinne och har lite småångest över att jag inte ens orkat sätta på mig en vanlig tröja till mina mjukisbyxor. Men inombords mår jag bättre än på länge.

Jag och Totte hade ett vulkanutbrott igår. Ja ett vulkanutbrott av känslor och tankar som legat och rykt och pyrt länge nu. Det hade kunnat sluta hur som helst MEN det känns fantastiskt. Både jag och Totte fick vädra saker som var tvugna att tas upp innan vi skulle gå upp i rök själva. Nu känns det som lugnet efter stormen och det är betydligt lättare att andas här hemma.

Låter kanske som att det skulle varit hemskt innan och på sätt och vis var det riktigt jobbigt. Fast vår kärlek är aldrig hotad, det är mest vår lycka vi lägger krokfötter för själva.
Nu har vi kommit till rätta med det också och kan bygga vidare.

Aja.. flummigt, flummigt. Summan av kardemumman är att allt känns mycket bättre!

Kan avsluta med att jag måste gå och sätta på mig en riktig tröja nu för att Leo kom med sin snoriga näsa och drog den länge med mitt nattlinne. Jag får väl tacka för det och gå och klä på mig på riktigt!

Känslor mellan barn

publicerat i Leo;

Leo har haft tur här borta!

Men Leo han är kär. Han har haft turen att träffa en underbar liten tjej som han gärna vill leka med jämt.
När man frågar Leo vad han vill göra, så svarar han att han vill leka med Julia.
Oavsett tid på dygnet så vill han leka med Julia.

I morse var han så söt. Vi satt vid frukostbordet och pratade som vanligt och så började Leo prata om tjejer och killar. Han har ingen riktig koll på det där. Han vet skillnaden på pojke och flicka, men tjejer och killar har inte gått in riktigt än. Han kallar alla för tjejer och folk han tycker om är hans tjejer.

Så frågade vi honom i morse om han var kille eller tjej, han tyckte att han var tjej. När vi förklarade att killar har snopp och tjejer snippa så insåg han att han var kille.

Sen säger han helt plötsligt, "tjejerna sitter inte på stolarna" och pekade på två lediga stolar vid bordet. Då frågade jag om det brukade sitta några tjejer där, men det brukade det inte.
Då säger Totte att där kan din tjej och Lexies kille sitta i framtiden. (Hetronormativt, jag vet!;) )
Leo lyser upp direkt och säger.... "Åhhh där kan Julia sitta, hon är min tjej!"

Min söta lilla kille, helt klart kär för första gången. Inte mindre verkligt eller viktigt än någon annan förälskelse i livet tycker jag. Fantastiskt sött.
Deras förhållande är inte alltid en dans på rosor då de bråkar en hel del. MEN kärlek börjar ju med bråk sägs det!



Life as we know it

publicerat i Vardag;
Här började måndagen fantastiskt.
Jag vaknade av mig själv vid 5.40 TROTS att vi drog fram klockan en timme här i helgen. Alltså var klockan typ 4.40 för min kropp egentligen.
Vi gick dock och la oss tidigt igår efter en produktiv dag.

Åkte till gymmet, tränade i ca 1.5 timme innan jag begav mig hemåt. Väl hemma så låg hela familjen fortfarande och sov. Vanligtvis skulle jag ha blivit avis men jag var PIGG!

Leo var jag tvungen att väcka för att han skulle hinna äta och fixa sig innan vi skulle åka till preschool. Lexie fick fortsätta sova. När Totte sedan gick upp för att ta upp henne så är det första hon gör att kräkas upp massa slem. Sedan kräktes hon upp ännu lite mer slem. Hon är pigg som en liten mört, men vi får väl se vart detta tar vägen. Lilla skruttan!

Leo som är den mest kräsmagade människa jag känner höll på att kräkas även han när han såg sin lillasyster må illa. Lilla plutt skrutt!

Dagens simskola blev därför snabbt inställd och nu sitter jag i fotöljen och bara tar det lugnt medans min lilla prinsessa sitter på golvet på en handduk och tittar på Mimmi på iPaden. Hon skulle nog inte kunna vara mer nöjd med livet ser det ut som!

ärlighet

publicerat i Vardag;
Det är svårt att hinna med bloggen just nu.

Jag är i någon slags labil fas just nu. Vet inte riktigt vad det är med mig. Ena stunden trivs jag som fisken i vattnet med livet och andra stunden kan jag inte annat än önska mig långt bort. Inte långt bort från mig själv, jag trivs med mig själv väldigt bra just nu. Jag trivs dock inte riktigt lika bra med mina resterande familjemedlemmar hela tiden. Lexie är sjukt jobbig och att behöva umgås med henne 24/7 är minst sagt påfrestande.

Skulle jag inte ha den där klängiga skrikapan på mig konstant så skulle det nog inte vara så jobbigt, men just nu! GHAAA! Man ska vilja umgås med sina barn som förälder, men någon måtta får det vara. Denna vecka har jag dessutom inte kommit ifrån och tränat något eftersom jag inte varit helt 100 i kroppen. Jag har kört lite "lättare" pass hemma. Jag tror kanske att det beror på det.

Ikväll blir det dans, det ska bli fantastiskt.

Uppfriskande ärligt inlägg, eller bara patetiskt. Jag vet inte. Men så är den bittra sanningen i mitt liv.

allt bara travar på

publicerat i Vardag;
Nu har livet rasat på i en faslig fart igen.
Helgen var full av roligt och sedan för min del väldigt ont.

Lördag=kul kul kul

Söndag=ont ont ont

Sammanfattningsvis kan man väl säga att Leo älskar att rida, är lite för bra på att bada och att hela familjen mår bra av social samvaro.

Mamman fick costochondritis som är någon slags inflammation i bröstbenet vilket gjorde ont. Jag var in till en urgent care här och fick lite antiinflmmatoriska tabletter som var farligt bra. Ja ialla fall så släppte smärtan snabbt och jag somnade sött av de där rosa-vita raringarna.

Sen sov jag istort sett hela söndageftermiddagen och hela natten och när jag vaknade i morse så mådde jag betydligt bättre. Lite öm men kan röra mig utan att vilja lägga mig ned och gråta. Så det är positvt.

Idag har vi bara haft en lugn och skön måndag med lite simskola för Lexie på förmiddagen och preschool för Leo. Nu sitter jag och Leo och nördar oss så får vi se om vi får någon inspiration till eftermiddagsaktivitet. Jag tvivlar på att inpirationen kommer infinna sig och jag tror att vi alla kommer att må bra av en eftemiddag hemma!