Stockholm vs Seattle

publicerat i Seattle;

När vi berättade för folk att vi skulle flytta till Seattle så tyckte de flesta väldigt synd om oss. En del skrattade även gott...

Anledningen var att det enligt källor bara regnar i seattle.

Visst kändes det inte helt 100 att flytta så långt nordväst ut i USA man kan komma när LA stod på tapeten. Det blev inte heller bättre när alla var negativa till vädret.

MEN jag kan inte vara mer nöjd med vårt beslut av plats att flytta till. Vädret är dessutom betydligt bättre än i Sverige större delen av tiden enligt min uppfattning! Sommaren har varit fantastisk, hösten har börjat varm och vacker.

Denna vecka ser även denna ut att bli bättre än Stockholm.

Idag är en bra dag!

publicerat i
 
Jag mår väldigt bra just nu. Det har jag gjort ända sedan jag åkte till Sverigebesöket i Maj/Juni.
Trots det så har jag haft en liten dipp, men nu är jag tillbaka!

Löpningen gick återigen bra i morse. Låg precis i tempo vad jag anser att jag borde göra under ett längre löppass. Tyvärr hann jag inte riktigt så långt som jag hade behövt i morse för att det skulle kännas som ett "Mycket väl godkänt" pass. Men helt klart väl godkänt för att vara mitt tredje riktiga löppass utomhus efter sommaren.

Nu är bara frågan, ska jag våga anmäla mig till Seattle Marathon den 25 November? (och köra en halvmara!)
 
Min energinivå är tillbaka på en hygglig nivå. Jag försöker få tillbaka huset i det skick det var innan alla besök invaderade oss. :)
Badrum putsas, golv dammsugs och tvättas, tvätt organiseras, leksaker organiseras... osv osv osv.
 
På eftermiddagen bär det av mot Bellevue Square där jag ska hämta upp min Burberry väska som varit ivägskickad på lagning. Ska bli så skönt att få tillbaka den. Under en månad har jag gått runt med en prickig påsväska som jag fått i någon tidning.

En till väska får stå på önskelistan till jul!

Jag önskar mig även en pulsklocka med GPS.... 
 
och en hund... (Men för att få köpa en hund måste jag först flytta...)
 
Ja ni ser ju, vilka bekymmer jag har!
 
 
 

lite trasiga och knasiga

publicerat i
 
Så lätt att komma tillbaka i några sköna rutiner blev det inte.
Måndagmorgon vaknar jag med ond hals. Leo har betedde sig lite lustigt under natten men mådde bra på morgonen.
Barnen får gå till preschool och jag får gå hem och sova vilket var fantastiskt välbehövligt.
 
På kvällen får Leo 39 graders feber och Lexie är förkyld.

Idag vaknar alla och mår bra. Mycket märkligt. Leos feber kom tillbaka i en timme mitt på dagen, men sen borta igen.
 
Nu har vi varit ute och ätit lunch med Totte och shoppat svenskt godis och lite annat smått och gott. Kan ni ana lyckan när man hittar (efter tips från andra svenskar) Marabou, kexchoklad, Singoalla och Ballerina kex i affären!?! (Kan dock meddela nu ett par kakor och lite choklad senare att jag inte känner samma lyckokänsla!)
 
Jag är galet lycklig över mina nya doftljus som jag köpte på Bath and bodyworks. Ett fantastiskt gott som doftar spearmint och eucalyptus som ska stå i badrummet. Det ska ha en avstressande effekt, det kan jag behöva. Jag känner mig redan lite mer lugn än tidigare efter shoppingen.

Det finns inte mycket som vinner över retail therapy!
 
Nu är jag och barnen återigen hemma och jag funderar på vad vi ska hitta på. Lexie somnade i soffan och Leo leker med angry birds. Jag kan nog passa på och softa lite i soffan....

Var ute och sprang i morse, gick inte bra alls. Galet håll och ont på ovansidan av foten i perioder gjorde att jag bara pallade med 50 minuter. Aja, det går bättre imorgon!:)
 
Bjuder från en underbar bild på mina grabbar från utsikten vid Hurricane Ridge.
 
 
 

Skamligt

publicerat i
Nu har det hänt alldeles för mycket för att det ska kännas bra sedan senast jag uppdaterade här.
 
Jag är numer lärare i Svenska skolan här i Seattle. Det känns härligt, roligt och det är precis vad jag behöver för att livet ska kännas lite mer spännande.
 
Jag har lyckats springa en mil under en timme för första gången. ÄNTLIGEN! Tänk att jag haft det som mål så länge och inte klarat av det förrän nu. Egentligen är jag rätt dåligt tränad just nu, men tydligen så finns någon slags kondition kvar som gör att jag klarade av det. Det var inte ens särskilt jobbigt... hmm... jag måste helt enkelt göra om det igen så jag inte bara drömt att jag klarat det i veckan.
 
Lexie har ÄNTLIGEN kissat på toaletten själv. 2 gånger! Jag var inte närvarande någon av gångerna.
Vad är det för stil?
Här spenderar jag större delen av min vakna tid tillsammans med mina barn och så passar ungen på att kissa på toaletten för första gången när jag inte är med. Aja, kanske är det mina många sångstunder på toaletten med henne som äntligen betalat sig.
 
På söndag blir vi ensamma i huset igen, Totte, jag och barnen och jag kan inte annat än se fram mot det. Vi ska få dra igång hösten på riktigt med rutiner! Det behövs för oss alla och jag kan inte annat än att se fram mot nästa vecka.

Men innan nästa vecka drar igång så nalkas det festiviteter i helgen. Imorgon är det SWEA Seattles kräftskiva. SWEAkören som jag sjunger i ska uppträda och det ska bli fantastiskt roligt. Nu ska jag kanske inte skriva för mycket men jag tycker att det låter otroligt bra för att vara en kör full av glada amatörer.
Jag har köpt ny klänning dagen till ära. Mest för att klänningarna jag hade i somras av någon anledning krympt i garderoben och för att de jag hade innan sommaren är för stora.
 
När rutinerna är igång kommer ni att se betydligt bättre uppdateringar här. HÅLL UT!!!
 

En skön fredag

publicerat i Seattle;
 
Jag vaknade med lite ont i halsen, men tänkte att det nog bara var lite morgonont, så jag åkte och tränade. 
I bilen på vägen dit insåg jag att det kanske inte bara var morgonont så jag bestämde mig för att ta det lugnt på gymmet. Det blev 40 minuters powerwalk med lite incline sen pallade inte kroppen mer. 

Jag åkte hem och matade kroppen med c-vitamin och under förmiddagen piggade jag på mig lite. Barnen blev rastlösa så jag frågade vad de ville göra. Lexie ville bada vilket inte var aktuellt och Leo ville åka till Chuck e Cheese.

Det blev det sistnämnda och barnen och jag var i stort sett ensamma där och de hade otroligt roligt. Jag njöt också av att få vara där i lugn och ro!
 
Nu blir det snart ridning och ikväll kommer barnens farmor. Jag hoppas att jag orkar eftermiddagen/kvällen!
 

Min ballerina

publicerat i
 
Igår hade Lexie sin första dance class i livet.
Hela sommaren har hon stått arg som ett bi utanför fönstret till Leos danslektion och bara velat gå in och dansa.

Så igår, ÄNTLIGEN så var det Lexies tur.
Jag klädde henne i vita leggings och en balletdräkt som vi ärvt och sedan hennes rosa balettskor. Håret sattes upp efter bästa förmåga och jag har aldrig sett min dotter sötare.
 
Hon var lycklig som aldrig förr och hela vägen till dansstudion repeterade hon att det var hon som skulle dansa, så att ingen skulle missa det.

Väl där gick hon snällt in i danssalen tillsammans med de 4 andra små flickorna och tittade inte ens åt mitt håll. Efter det började lektionen och det var 30 minuters ren glädje och kärlek från Lexies sida. Från min sida var det 30 minuter av att försöka hålla bort tårarna. Jag har aldrig i hela mitt liv sett en tvååring lyssna och följa instruktioner så intensivt som min lilla ballerina. Det var helt sjukt att se. Från skrikande bebis hemma till en välfungerande självständig flicka som såg ut som hon inte gjort annat i hela sitt liv.


Livet

publicerat i
 
Ett av mina favoritcitat är "fyll inte livet med dagar, fyll dagarna med liv".

Det är så jag önskar att miv liv vore. Att jag skulle ha sådan energi att inte ett en minut skall gå förlorad.
Ibland känns det inte som att det är så mitt liv är. Fast, vad menas egentligen med fyll dagarna med liv?

Mina dagar är fyllda med liv. Vi är fyra livslevande individer under ett och samma tak som lever, varje dag.
 
Ibland kanske jag inte fyller våra dagar med de mest roliga, spännande och mest utvecklande aktiviteter. Men måste man det varje dag?
 
Sedan vi flyttade till det här landet då jag och barnen sattes i den här situationen har jag fått ett nytt perspektiv på lärande.

Jag har varit tvungen att ställa mig frågan "vad är egentligen viktigt?", många gånger. Jag får lära mig att leva det liv vi lever. Det är inte självklart hur eller att det ska fungera. Det känns som att det i olika perioder har varit något eller någon som blivit lidande. Allt har inte hunnits med vilket har varit extremt frustrerande för mig. Jag har velat kunna sköta allt perfekt, barnen, hemmet, mig själv, osv osv.
Jag har insett att perfektion blir rätt abstrakt i det här sammanhanget. Jag vet hur jag vill att det ska vara i mitt huvud. Den perfektionen måste jag släppa lite på.
 
Vad är då viktigast för mig?
 
Det viktigaste för mig är att familjen mår bra. Medlemmarna i den här familjen mår bra av olika saker. Därför får vi prioritera olika saker olika dagar.

För att jag ska må bra måste huset vara relativt städat. Är det inte det går jag omkring med en stress som inte försvinner förrän jag tagit hand om det. Därav försöker jag att fixa huset i okej shape på förmiddagen. Jag måste även träna. När jag får fixa dessa två delar av livet så för det med sig att familjen Liberto har en välmående mamma. När mamman mår bra, mår även barnen bra. För av någon anledning så har vi det mysigt och roligt då oavsett vad vi hittar på.
 
Lärandet då? Jo men vi lär oss saker varje dag, oavsett om vi sitter hemma och nördar oss med våra Ipads och datorer eller om vi leker i parken, eller om vi har någon form av aktivitet.
Dagarna är inte lika fullmatade med intryck som de hade varit i Sverige då vi hade jobbat/gått på förskolan hela dagen. Detta har varit lite svårt för mig att acceptera.

MEN, nu när jag funnit en ro i mitt liv här har jag insett att de intrycken som jag tyckte var rätt viktiga förut kanske inte heller alltid är helt hälsosamma.
 
Det är fortfarande jätteviktigt för mig att barnen utvecklar en socialkompetens. Att ge barnen denna sociala kompetens här kräver betydligt mer arbete för mig nu än det hade gjort i Sverige då de hade fått hjälp av förskolan. Jag är dock väldigt lycklig att jag får vara med och övervaka denna process. Jag får verkligen vara med och påverka mina barns hela tillvaro och lärande. Jag kan bestämma vad jag tycker är viktigt och vad jag vill fokusera på.
 
Det är verkligen få förunnat och jag har börjat inse mer och mer för varje dag vad värdefullt det är för mig. För att jag ska kunna fortsätta njuta av denna tillvaro så är det dock viktigt att jag sätter mig själv först. Det är inte helt självklart att göra det när man har en hel familj att ta hand om. För mig finns det inga genvägar längre.
 
Mår jag bra, mår familjen bra.
När familjen mår bra fyller vi dagarna med liv. Inte bara liv, vi fyller det med roligt, lyckligt, spännande och kärleksfullt liv.

Förändring

publicerat i
 
Jag älskar förändringar och projekt. Det får gärna hända något nytt hela tiden i mitt liv. Slentrian och tristess kan driva mig till vansinne och då följaktligen driver JAG min man till vansinne. 
 
Ibland är det svårt att få igång stora projekt av många olika anledningar. Ofta tycker jag att det handlar om brist på finansiella resurser. MEN, här i Seattle är det även det faktum att det är långt från familj och vänner samt att vi bor i ett hyrt hus. Det här hyrda huset har satt många käppar i hjulet för mig de senaste månaderna.
 
Nu har jag bestämt mig för att släppa många av de där hjulen jag ville få i rullning och nöja mig med det jag har. Det låter helt galet, JAG VET! Jag har det sjukt bra så jag borde verkligen inte klaga på någonting.
 
Trots det så drar det i förändringstarmen. Igår fick jag med mig Totte på en liten ommöblering här hemma.
Halvvägs in i den nya möbleringen kändes det sådär. Då hade vi de tyngsta möblerna kvar att flytta och jag började tvivla på om det var en så bra idé.

MEN... vi bestämde oss för att slutföra projektet och det blev verkligen toppen. Det bästa av allt var att vi inte behövde köpa någonting nytt för att få ihop det perfekt. Det är ovanligt för att vara oss

Nu kan jag slappna av lite och bara njuta av denna synbara förändring en liten stund.

ME LIKE!
 
En bild av vårt nya vardagsrum!

Tripp, Trapp, Trull och Troll

publicerat i
 
Nu har nålarna ur hjärtat dragits ur och jag inser hur nödvändigt det är att hösten drar igång på riktigt.
 
Idag var jag på gymmet 07.30. Sovmorgon om man jämför med hur jag körde under våren, men jag är nöjd att jag orkade mig upp.

Med tanke på det liv jag levt de senaste 4 månaderna så är det på med hårdhandskarna nu. Kroppen och hjärnan skall omvändas till att älska det hälsosamma livet igen.

Nu blir det mat var tredje timme och träning varje dag. Det är så det måste bli och det är så jag vill att det ska vara. 

NU KÖR VI!
 
Det är tur att vi både har minnen på kort och i hjärtat efter den här månaden. Vi har tur som fick möjlighet att ge barnen kvalitetstid tillsammans med sina kusiner. Allt detta kommer vi kunna ta fram i höstmörkret som närmar sig med stormsteg!
 
 
 

ont i hjärtat

publicerat i Seattle;
 
Efter en månad med familj nära så är det en lite jobbig känsla när tystnaden efter dem infinner sig och man inser att det är väldigt tomt.
 
Leo sa en timme efter att jag kom hem från att ha skjutsat dem till flygplatsen att han ville ringa Max och Fredrik. Lexie trodde att vi också skulle flyga flygplan idag så hon blev mäkta besviken när hon vaknade från sin middagsvila och insåg att alla var borta.
 
Jag har som ett litet sting i hjärtat konstant och det känns rätt tomt och tråkigt. Jag vet att det kommer att vara skönt att få huset i ordning och komma in i "normala" rutiner. Just nu så hade dock rutinerna och tomheten kunnat vänta några veckor.
 
Det är tur att vi har fler besök att se fram mot under hösten och förhoppningsvis under våren!
 
Nu sitter barnen och tittar på Nicke Nyfiken och äter lördagsgodis. Själv så tänkte jag sätta på en av mina serier och försöka njuta lite. 

Tack Fredrik, Kicki, Klara och Max för att ni har varit här och hälsat på. Ni är redan saknade!!!!!