Äntligen pigg?

publicerat i
 
Jag tror att jag ÄNTLIGEN börjar bli pigg. Jag börjar känna att det liksom spritter lite i kroppen.
Kan det bero på min ändrade kosthållning från i måndags? Jag hoppas verkligen på det.

Imorgon ska jag köra igång på riktigt med träningen. Ska bli så spännande vad detta kommer att ge mig.

Woop woop!
 

Nu kör vi!

publicerat i
 
De senaste månaderna, ja sedan maj kan man väl säga så har jag ätit så otroligt dåligt. Jag har inte haft någon som helst känsla för att vilja äta nyttigt igen heller. Jag har sett hur kroppen återigen förändrats åt det negativa hållet och jag har inte alls känt att jag har velat förändra mitt beteende. 

För ett par veckor sedan så började huvudet ändra sig. Jag började få cravings efter gurka och tomat, jag kände återigen att nu är jag redo. 
 
Träningen är svår att få till. Jag har varit sjuk i 7 veckor, när jag inte varit sjuk har barnen varit sjuka. Min plan att barnen skulle vara på förskolan på gymmet 3 dagar i veckan har inte alls gått. Nu finns det dock ingen återvändo. 
Jag har som mål att springa en halvmara under våren. För att kunna göra det så måste jag träna och inte minst springa. 
 
En tjej här i Seattle har kört fitnessfighten i Januari och jag var på väg att anmäla mig till januari jag också, men blev ju sjuk. 
Hon och flera andra har dock motiverat mig enormt så nu har jag anmält mig. Inte till fitnessfighten, känner inte att jag behöver tävla igen. MEN, jag har anmält mig till run4fun som är i stort sett samma sak men med fokus på löpning, stabilitet och funktionell stretching i övningarna. PRECIS vad jag känner att jag behöver. 
 
Igår började jag min detox. No more sugar! 
 
1 Februari drar det igång och jag är sjuuukt taggad. Jag ska försöka ha ett helt annat tankesätt denna gång när det gäller maten. Jag ska fokusera på allt gott jag FÅR äta istället för att tänka på allt jag INTE får äta. 
Jag kommer inte att väga allt exakt, jag kommer att köra på min känsla. Jag ska äta precis som jag skulle kunna äta till vardags framöver. 
Jag kommer denna månad att ta bort ost och mjölk ur min kost men behålla lite smör på hårdbrömackan. Mjöl är något jag aldrig kommer kunna sluta med helt. Så det får komma tillbaka sedan. 
 
Jag kommer att försöka träna på gymmet varje dag, MEN jag ska försöka att inte få ångest för den dagen det faktiskt kaosar och gör så att jag inte hinner. Jag KAN träna hemma. 
 
Japp, nu vet ni. 1 februari kör jag! 
 
 

En uppfriskande morgon!

publicerat i
Promenad i regnet stör inte mig det minsta. Jag gillar vatten i alla dess former. 
Lexie not so much. Morris sådär, Leo han bryr sig inte mycket heller!
 

Besök!

publicerat i
 
Att ha besök här måste vara bland det bästa som finns. Att få visa upp hur vi lever, vad vi gör och varför vi faktiskt trivs så bra här känns fantastiskt. 
 
Nu är det Tottes bästa barndomsvän aka Lexies gudmor som är på besök. Vi har haft ett par fantastiska dagar tillsammans. Hon är underbar på alla sätt och vis och barnen fullkomligt älskar henne. 
 
Just nu är Totte och hon på besök i Boeingfabriken och jag och barnen är hemma och bara chillar. Jag har passat på att ringa lite samtal till Sverige och hemlängtan känns lite mindre påtaglig. Det känns bra att veta att livet rullar på i Sverige precis som här. Även fast det är sorgligt att missa stora delar så vet jag att sommaren kommer bli toppen!
 
Vi har precis varit ute på en galet regnig promenad med Morris. Himlen har verkligen öppnat sig idag. Eller är det änglarna som gråter något förfärligt?
 
Lördagen kommer att fortsätta med besök på Cheescake factory, shopping och förhoppningsvis lite god mat och vin ikväll. 
 
Imorgon blir det jobb som vanligt på söndagarna. Det är faktiskt lite av ett andningshål för mig. Jag får utlopp för vem jag är när jag inte är mamma Johanna. Det och fortsätta åka lite mer bräda under säsongen här nu så kommer våren gå kalasfort. Att inte ta tillvara på denna skidåkning som vi har så här nära är bara dumt. Jag måste bli bättre på att åka upp. Jag måste bli bättre på att åka upp med Leo också när tiden finns. 
 
Jag måste även bli bättre på att ta hand om mig själv. 
Nu har jag försummat min hälsa sedan i somras. Jag har tränat riktigt bra från och till och löpningen i höstas gick över all förväntan, men nu är allt borta.
 
1 februari kommer att innebära en helt ny approach för mig (igen). Nu är det slut på allt fuskande och tröstätande. Nu är det slut på alla negativa tankar kring alls om har med mat och kropp att göra. Även om jag inte är frisk så är det en förändring som måste ske. Bara för min egen skull!
 
NU JÄKLANS!!!
 
Visar lite powerbilder från i somras! Gaaad va bra vi hade det!
 
 
 
 

Snapshot

publicerat i

Det är svårt att få en bra bild på min/vår hårboll. Han rör sig mest hela tiden eller ligger och sover. Ingen av dessa aktiviteter blir en bra bild.

Lyckades nu ta ett snapshot på honom, so here he is:

Du är så söt när du sover...

publicerat i

Det här är det vackraste jag kan tänka mig. Mina älskade pluttar.

Leo är det lite synd om just nu då hela kroppen är full av utslag. Ja förutom de vanliga eksem han har. Han är en riktig lite trooper och klagar nästan inget. Ett besök hos doktorn igår gjorde oss inte mer kloka men lite medicin rikare.

Nu blir det en ny tripp till asthma and allergy center här. Jippie!:(

"Jag tycker om vin"

publicerat i

Leo hade ett fint samtal med sin kompis Agust häromdagen.
De satt i bilen och pratade om vad de skulle äta till lunch och vad de skulle dricka. Då säger Leo den sköna kommentaren att han tycker om vin....(mamma undrar lite desperat vad han fått det ifrån.)

Jag inser under dagen att det är cider han vill ha som han endast druckit en gång i sitt liv.

Sagt och gjort, fredagsmys med "vin" blev det.

Tillbaka i verkligheten

publicerat i
Nu äntligen har vi fått internet i vårt nya hus. Det tog mer än en månad och denna månad har varit en pina.
 
Jag har varit sjuk, haft galen längtan efter allt och alla i Sverige och dessutom inte haft något internet. Någonstans mitt i all denna röra slutade mitt domännamn att fungera för att jag inte betalat räkningen. Med tanke på att jag inte hade internet så kändes det rätt onödigt att betala den så det har jag fortfarande inte gjort.

Jag ska göra det imorgon, eller kanske dagen efter det... eller nåt!
 
Livet här i staterna rullar på. Jag trivs fantastiskt bra i nya huset. Morris både förgyller livet och gör allt lite jobbigare. Barnen är för det mesta otroligt älskvärda men går både varandra och mig på nerverna.
 
Då jag varit sjuk i lite mer än en månad kan jag säga att mitt positiva jag är lite utfluget för tillfället. Jag är en riktigt kärring att leva med just nu. Jag erkänner det inte riktigt, men jag vet det.
Jag hoppas verkligen att jag kommer att komma ur den här svackan snarast.
 
Det enda jag kan tänka på just nu är att jag vill vara frisk, kunna springa, få lite sol på ansiktet och åka till Sverige.

Det kommer det kommer.....
 
Nu ska jag gå ut med Morris och förhoppningsvis skingra de negativa tankarna en stund. Sen ska jag fortsätta njuta av internet som jag håller på att återupptäcka efter denna långa tid. 

Återkommer med roliga, intressanta och förhoppningsvis lite humoristiska inlägg framöver. 
 
OVER AND OUT!