sol, bad och härliga tider

publicerat i
 
Veckan har varit riktigt bra.
Jag och barnen har njutit av riktigt sommarväder. Vi har badat, lekt i parken, badat lite till och såklart hoppat studsmatta och njutit av goda vänners sällskap. Leo och hans bästis Julia får inte nog av varandra och Leo pratar konstant om henne. Han vill gärna att de ska leka JÄMT. Roligt med tanke på att jag trivs väldigt bra med mamma Amanda, men lite jobbigt med tanke på att det inte finns en chans att man kan umgås så mycket som de skulle vilja. 

Lexie skulle nog vilja gå på preschool varje dag. Hon frågar varje morgon nu om hon får åka till preschool. Stackars barn som lever med föräldrar som vill lägga pengarna på andra saker än förskola.
 
Jag tog träningsledigt onsdag och torsdag. Hade lite ångest först men galen träningsvärk så vet inte ens om jag hade kunnat träna så som jag ville. Idag på förmiddagen blev det dock träning igen. Med full fart hemma hos Amanda med vår alldeles egen PT Anna som körde slut på oss med ett 45 minuters svettigt corepass.
 
Härligt härligt, men jobbigt jobbigt!
 
På eftermiddagen har jag mest tvättat, städat och varit och handlat med barnen. Sen har jag surfat runt för att hitta någon weekend get away för oss. Hittade massor med härligt men de flesta mysiga ställen med sjyssta hotell var redan slutsålda. Så det blev ingen spontan get away den här helgen.

Det ösregnar utanför fönstret och ska fortsätta så under morgondagen så jag anar att det blir någon slags inomhus aktivitet imorgon. Vi får väl se vad vi hittar på!
 
Något roligt är att Leo har blivit antagen till Svenska skolan här i höst. De har undervisning 3 söndagar i månaden. Det tror jag att han kommer tycka är jätteroligt. Då får man även möjlighet att träffa svenskar som bor i andra delar av Seattle än East side där vi mest håller till.

Lexie får vänta i ett år till, sen blir det även hennes tur. Jag känner att Lexie kommer att lacka ur snart för att hon inte får gå på alla roliga aktiviteter. Jag MÅSTE hitta något till henne, men vet inte vad bara. Vill att det ska vara något riktigt bra, men hon är ju bara två år.....
 
Så här ser det ut i parken när det är varmt ute. Då leker alla barnen i fontänen som är gjord för vattenlek.
 
 
 

Träning igen

publicerat i Vardag;
 
Åhh vad underbart det är att ha kommit igång med träningen igen.
Visserligen har bara 2 pass avverkats än så länge, men nog så gött.

Kroppen har verkligen vaknat till liv min rädsla för att misslyckas är totalt borta. Nu är det bara att KÖRA!
 
Idag i omklädningsrummet efter ett riktigt hårt pass med både kondition och styrka så frågar en tjej:
"Ohh what class did you take today?"
Jag svarar lite disträ...
"none"
 
"Wow, How did you get that sweaty, you must have had a really good workout".
 
Haha, ja tydligen hade jag det. Mitt tidigare blå linne var mörkblått av all svett och jag fick knappt av mig kläderna som satt som klistrade på kroppen. Det är en underbar känsla! Ibland får jag till och med gåshud på löpbandet för att det känns så jäkla bra.

Jag har blivit lite sjuk i huvudet, det är bara att inse och acceptera.
 
På eftermiddagen var jag och barnen och badade. Båda barnen fullkomligt kastade sig i vattnet från kanten, helt handlöst, utan hjälp från mig. Det lös bus i ögonen på dem och de njöt fullkomligt och så även jag. Det är fantastiskt att gå och bada med dem så länge man är i vattnet. Men innan och efter gäller det att vara organiserad och följa samma rutin varje gång, annars spårar de ur totalt. Tyvärr missade jag att ta med mig lite snack till dem att ha i omklädningsrummet medans jag klär på mig. Det brukar fungera som en bra muta för att få dem att sitta still.
Idag var det totalt kaos och Lexie skrek som en stucken gris för att hon ville klä på sig själv, men sin inte kunde. När jag då gick för att hjälpa henne så fick hon panik för hon skulle ju göra själv, men hon kunde inte så skrek hon igen... osv osv.
 
Hon är i en fantastiskt charmigt jobbig period av "KAN SJÄLV".
 

Tiden springer

publicerat i Seattle;
 
Tiden rusar verkligen iväg.
Snart är det en vecka sedan vi kom tillbaka och det känns både som igår vi var i Sverige och som en livstid sedan.
 
Denna vecka har varit full fart och kanske framför allt helgen.
Fredag middag med trevliga vänner, lördag fest med trevliga vänner.
Båda dagarna innebar kopiösa mängder alkohol för mig. Midsommar american style var tydligen = Midsommar på svenska. (VARFÖR!?!) haha
Så nu har jag satt alkoholförbud på mig själv, tills på torsdag eller nåt!
 
Men en otroligt lyckad midsommar på alla sätt och vis. Idag hade vi tänkt att åka på midsommarfirande med stång och hela köret, men vi skippade det och åkte och köpte ljudsystem till huset istället.
Nu äntligen kan vi rocka musik och dansa.
 
På kvällen har vi studsat på studsmattan, badat, läst svenska böcker och bara myst av sista stunden av helgen. Imorgon drar verkliga livet igång på riktigt igen.

Barnen ska till preschool. Japp barnen som i plural. Lexie får också börja, på villkoret att hon sköter sig och är glad. (Så håll tummarna!)
Att barnen blir bortlämnade i 3 timmar imorgon innebär träningsstart för mig. HERREGUD vad jag INTE längtar. Jag är sjukt nervös. Jag märker på kläderna att magen blivit betydligt större än den var för 6 veckor sedan och det har känts ok med tanke på den sjukdomsperiod och sedan njutningsperiod jag haft. MEN, att kliva in på gymmet och inte kunna prestera som för 6 veckor sedan DET skrämmer mig.
Men det är bara att få ändan ur vagnen och sätta igång igen.
 

En onsdag i Redmond

publicerat i Vardag;
 
Leos dansklass igår var riktigt riktigt bra. Leo fick på sig ett par steppskor och klampade iväg. Efter halva klassen var det dags för balett och de rosa balettskorna åkte på. Leo var inte riktigt lika säker på att det skulle vara hans grej, men han var superduktig.

Jag var så stolt över honom. Det var hans första "riktiga" aktivitetsklass där det krävdes lite disciplin och att kunna ta instruktioner. Han sköptte sit perfekt! Min älskade kille. :)
 
Efter dansklassen så åkte jag och barnen tillsammans med bästisen Julia och hennes mamma och brorsa och handlade lite lunchpicknick. Sen åkte vi hem till dem och njöt av picknick i parken, bad i deras pool, lek i sandlådan och sen lite mer bad. Härliga Amanda och Daniel bjöd sedan på en toppenmiddag och barnen fick sig en 12 timmars playdate.
 
Det riktigt lös i Leos ögon av lycka av att vara tillbaka hos sin Julia!
 
Det verkar som att sommaren är här nu i Seattle och jag bestämde mig i morse för att köpa en likadan pool som Amanda hade köpt till Julia och lillbrorsan, så nu är den på väg från hovleverantören Amazon hem till oss. Den kommer bli perfekt att ha på vår altan. Då har barnen en studsmatta på gräsmattan och en pool på altanen. Mer behöver de inte i sommar och bättre kan det knappast bli! Det är även maximalt utnyttjande av vår lilla trädgård.
 

Tillbaka i vardagen?

publicerat i Seattle;
 
Då är vi hemma, ja hemma i Seattle.
Sista dagarna i Sverige kändes det som att jag hade en ballong i bröstet som var på väg att spricka. Ångesten var total över att lämna en helt underbar semester. För semester var precis vad det kändes som och precis vad det var. Vi gjorde det vi kände för och vi träffade alla de som betyder något för oss. Tyvärr så var det vissa jag hann träffa alldeles för lite och alldeles för korta stunder. MEN det viktigaste var att jag faktiskt hann träffa dem.
 
Nästa sommar blir det fler veckor i Sverige!!!

Innan sverige var vi ju på Hawaii. Ingen semester direkt då vi var supersjuka hela familjen. Värst var det för mig och Totte som avlöste varandra med en riktigt jobbig influensa. Jag har inte varit så sjuk på säkert 10 år. Ni har inte fått se en enda bild från den semestern men det tänkte jag ändra på nu. Ni ska få se lite bilder. Några av de få som faktiskt togs.
 
Rubriken var ju tillbaka i vardagen. Ja självklart är det en vardag men jag inser mer och mer vilket jäkla lyxliv jag och barnen lever. Vi kan verkligen ta vara på vardagen och göra PRECIS vad vi vill. Det ska jag försöka njuta av från och med nu. Det började nu med att jag köpte en studsmatta till mig och barnen. Den kommer förhoppningsvis imorgon. Barnen ÄLSKAR att hoppa och jag hoppas på att kunna göra av med lite överflödiga kalorier på den där också.
 
Idag ska Leo och dansa med sin bästis Julia. Det är en dansklass med stepp och balett. (Det sistnämnda har jag inte nämnt för Totte....hehe) Leo längtar men är lite tankfull inför det här med danskläder. Enligt honom finns det nämligen bara danskläder till tjejer. Jag är lite böjd att hålla med honom där. Han fick dock välja sina danskläder idag. Det blev ett blixtenlinne och blixten badbyxor. Perfekta danskläder enligt mig. Han verkar nöjd just nu....
 
Nu ska vi göra oss iordning. Jag ska försöka ta en bild på min underbara son i danskläderna senare!
 

Snart hemma

publicerat i Vardag;
I dag bär det av hem mot Seattle igen.

Då kommer bloggning och annat viktigt i livet att återgå till det normala.

Det ser jag fram mot, hoppas ni gör det också!!!!