Love life!

publicerat i ;
Just nu är livet härligt!

Jag älskar julen och dess atmosfär som präglar hela December månad.
Imorgon börjar december och ingen kan vara mer lycklig än jag tror jag!;) Julen för mig är förväntan, sällskap, längtan, önskningar, uppfyllda önskningar, familjen, kärlek och sist men inte minst god mat!

Denna december skall vara full av mys, härligt sällskap och ännu mer mys. Dessutom ska jag träna!

Igår tränade jag med min nya PT för första gången. Såååå skönt (efteråt!)!
Nu ska jag träna med henne 2 gånger i veckan och sen ska jag försöka träna 1-2 gånger i veckan själv också. Kan jag hålla den bra mathållningen jag har för tillfället också så är det underbart.
Det som är så härligt är att jag mår så otroligt bra och ju mer jag tränar nu desto bättre mår jag. Läskigt härligt.

Äh.. jag vet att jag låter lite väl entusiastisk, men det känns faktiskt underbart bra just nu.

Leonidas och Lexie är friska för tillfället vilket är en skön omväxling från sjukstugan som präglat det Libertianska hemmet de senaste månaderna.
Nu hoppas jag att de håller sig hyggligt friska fram till jul. Självklart för deras skull men också för att jag också ska kunna komma igång med träningen ordentligt nu.






Första advent!

publicerat i ;
Helgen har varit helt underbar.

Första advent är en av mina favoritdagar på hela året.
Jag älskar känslan av att julen närmar sig och framförallt älskar jag vår släkts tradition.
I hela mitt liv så har jag gått i kyrkan på första advent. Att sjunga Hosianna, Bered en väg för herran och höra predikan är något jag ser fram mot varje år. Då börjar julen för mig.
Efter kyrkan bär det varje år av mot släktträff med glögg och godsaker. Hur mysigt som helst, framför allt att träffa släktingar man inte annars träffar. 

I lördags var vi dessutom på glöggmys hos en av mammorna från min mammagrupp som även är granne och vän. Supermysgit även det! Barnen fick åka pulka och snowracer till kalaset och det uppskattades enormt. Blev inga bra bilder på det direkt, men ska försöka lägga in dem imorgon. 

På kvällen igår bakade jag även vörtbröd vi sedan åt till middag. Fantastiskt gooood, så här kommer receptet!

 

Seattle

publicerat i ;

Idag blev det officiellt och klappat och klart, vi kommer att flytta till Seattle någon gång under 2011. Förmodligen i sommar, men det kan dröja så länge som i slutet av December 2011. Så just nu vet vi att det ska ske, tidpunkten är dock lite osäker med tanke på US emigrations och visumansökan. Det kommer säkert att komma fler tankar om denna ofattbara sak i våra liv senare i bloggen. Just nu känner jag ett KAOS av känslor. Rädsla, lycka, total chock.. ja känslorna är många även om de positiva kanske överväger just nu. Mina känslor kommer nog att gå som en bergochdalbana de närmsta månaderna.

Idag fick jag ännu ett bevis på att jag har världens bästa pappa. Han hade läst bloggen igårkväll om kom idag på förmiddagen som ett skott med två kavlar till mig. Wohooo... baking here I come! TACK PAPPA! Love you!:)

Under kvällen har vi haft min kusin och hans familj här på middag. Supermysigt och fantastiskt god 3 rätters middag som vi lagat. Känns ju sisådär att precis ha ätit en fet 3rätters när jag ÄNTLIGEN hade gått ner över 5 kilo i morse. Jag hade ju som mål att gå ner 10 till jul, det kan vi ju glömma. Men att jag har gått ner 5 kilo i stort sett utan att träna är riktigt mäktigt för att vara jag. Tyvärr måste jag väl ut och promenera typ 5 timmar imorgon för att göra av med den här middagen. haha.. stupid stupid me!

 

Myspys

publicerat i ;

Snön fortsätter att falla och det är fantastiskt mysigt att sitta inomhus med ett adventspyntat hus och bara njuta.

bullbak och änglasöt

publicerat i ;
Min lilla ängel!



Idag blev det saffransbullsbak och adventspyntning av huset.
Vörtbrödet får nog vänta till lördagförmiddag tyvärr. Jag hann inte innan jag var och hämtade Leo och när jag hämtat Leo så var båda barnen galna och skrek så att man trodde att de skulle dö.

Bullbaket gick toppen. Jag gjorde inte vanliga lussekatter utan saffransbullar med fyllning av smör, vanilj och florsocker. Såååå goda och saftiga. Jag åt som vanligt lite mycket deg så jag hade ont i magen större delen av dagen.
Nästa gång jag ska göra något som behövs kavlas ska jag dock köpa mig en kavel först. Jag har varit på väg att köpa en kavel sen jag flyttade hemifrån, men det har aldrig blivit av. Jag hade förträngt det idag när jag skulle baka så jag stod med degen redo att kavlas ut och ingen kavel. Skratta på ni bara..
Jag med min uppfinningsrikedom lyckades tillverka mig en kavel och den fungerade hur bra som helst. Jag ska försöka visa bilder imorgon!;)

Det gjorde de inte som tur var.
Nu ligger båda och sover gott och jag funderar faktiskt på om jag ska gå och sova jag också. Har inte blivit så mycket sömn de senaste två nätterna med tanke på Leos nya säng.

nattliga äventyr

publicerat i ;
Klockan är 7.10 och jag har äntligen tid att blogga.

Leo sover efter en orolig natt, Lexie ligger brevid mig glad som tusan nybajsad i soffan.

Leos nattäventyr i sin stora säng första natten gick över förväntan.
Han sov i sängen ända till 2.30, då vaknade han och fick komma in till spjälsängen i sovrummet.
Igår var det värre. Han somnade som en stock snabbt som attan när jag gick och la honom. Sedan mitt i Grey's anatomy hörde vi en liten tomte krypa ner i trappan. Då kom han den lilla skrutten. Han fick sitta med oss en stund tills han själv sa att han ville gå och sova. Då var det dock omöjligt att få honom att somna. Jag gav mig inte och bestämde mig för att han skulle somna i sin säng. Till slut när klockan började närma sig midnatt somnade han och jag kunde lämna rummet utan att han vaknade.

Vid 3 i morse vaknade han och grät så då fick han komma in till spjälsängen igen. Egentligen tror jag inte att det är så jättesmart att han får pendla mellan storsängen och spjälsängen. Det bästa hade nog varit om jag la mig och sov på en madrass inne hos honom när han börjar känna sig osäker. MEN.. vi har ingen madrass OCH jag måste få sova i min egen säng. Detta får fungera just nu så får vi ta tag i problemen as they come.

Jag tycker ändå att han är duktig min lilla plutt.

Idag är det bak som står på agendan.
Jag ska baka både vörtbröd och Lussebullar ala Johanna. Vi får väl se om jag lyckas med båda eller om jag ger upp halvvägs.

Igår tog vi lite bilder på Lexie som jag är ganska nöjd med... så här är hon vår lilla trollunge!


Projekt sova i storsäng

publicerat i ;

Idag har jag haft ett stort projekt.

Leo har inte sovit i sitt rum på ett par månader pga flera olika anledningar.
Det började med att Leo sov oroligt i spjälsängen i sitt rum så då flyttade vi helt sonika in hans säng i vårt rum. Sen dess har vi renoverat och fixat så det har inte blivit av att vi flyttat tillbaka honom in i hans rum.
Nu börjar jag dock få lite eld i baken eftersom Lexie inte trivs så bra i sin vagga. Nu börjar det bli hennes tur att få spjälsängen och då kan ju inte Leo sova där.

Så idag har jag fixat Leos rum. Satt in en fin ljusslinga han ska få ha på kvällen när han somnar och satt in fina "Cars" lakan i sängen och städat och fixat rummet. Nu är det jättefint!

Den stora prövningen blev att lägga Leo i sängen på kvällen för att sova. Leo trodde till en början att vi lekte kurragömma. Jag försökte nämligen köra stilen vi alltid gjort. Lägga honom i sängen, säga godnatt och sen gå ut och dra igen dörren. Det är ju vad han är van vid så jag trodde att det skulle bli det lättaste. Efter att ha försökt i 20 minuter och Leo direkt jag gått ut hoppade ner från sängen för att titta var jag tog vägen så gav jag upp det. Då satte jag mig där inne och efter 30 minuter av bus från hans sida så slappnade han av och låg och tittade runt i rummet och ytterligare 10 minuter sov han hårt.

Nu ligger älsklingen och sover och nu återstår att se hur resten av natten blir. Jag befarar det värsta.... haha

Lexie äter

publicerat i ;

Idag fick Lexie smaka potatis och majspuré för första gången. Lillskruttan är extremt sugen på att stoppa allt i munnen och hon tittar längtansfullt på allt jag stoppar i munnen. Så en vecka för tidigt skedde så premiären. Hade hon varit född på BF så hade hon fyllt 4 månader idag så det var väl inte mer än rätt! :)



Ullared, sovrum, öroninflammation osv osv

publicerat i ;

Viljan finns här, motivationen finns här men... här kommer ordet MEN med STORA bokstäver, tiden finns inte.

Jag har i stort sett inte bloggat sedan Totte kom hem från England.
Sen dess har det hänt extremt mycket. Inte särskilt spännande saker men vardagliga måsten.

Leo gjorde ett allergitest för några veckor sedan med tanke på att han reagerade starkt på när han fick i sig nötter i somras. Nu har vi fått svaret att han är allergisk mot cashewnötter och pistagenötter. Förmodligen kommer han bli allergisk mot fler nötter om han skulle få i sig det så nu håller vi honom borta från alla slags nötter.

Totte kom hem på lördagen och på tisdagen åkte jag till Ullared med min kompis Hannah. Vi åkte tidigt tidigt på morgonen för att hinna shoppa länge på tisdagen. Sen hade vi bokat en stuga som vi sov i under natten och för att kunna shoppa en dag till.
Jag hade förstått att Hannah tyckte att det var billigt och värt att åka till med tanke på att hon var villig att köra dit och bo där en natt. MEN.. jag hade inte förstått utstreckningen av vad billigt var.

Jag shoppade extremt mycket, men framför allt så lyckades jag fixa alla julklappar. Så hela december kan jag ägna åt roligare saker än att stressa runt i butiker tillsammans med alla andra. Jag köpte såklart alldeles för mycket leksaker till Leo som han ska få i julklapp, Lexie fick inte så mycket, hon är för liten än.

Jag kom hem från Ullaredsresan klockan 20 på onsdagkvällen. Klockan 23 vaknade Leo och var kokhet. Då hade han 40 graders feber och riktigt ynklig. Torsdagen gick och han var riktigt dålig. Vi skulle egentligen hälsat på en förskola på torsdagmorgonen, men det fick jag ställa in. Jag gick dit ensam på fredagen istället men var tyvärr inte så imponerad som jag hoppades att jag skulle bli.

På fredagen så var vi tvugna att åka till IKEA och shoppa rullgardiner till sovrummet som har renoverats lite pö om pö nu i flera veckor. Vi drog i väg med vad vi trodde var en lite friskare Leo. Han var pigg hela dagen på IKEA och sen i bilen när vi var på K-rauta och köpte lister till sovrummet.

Sen däckade Leo i sin fotölj framför TV'n, sov i typ 10 minuter innan han vaknade jätteledsen. Jag tog upp honom i famnen och satte oss i soffan, då satte han igång att kräkas. Det hade han gjort även kvällen innan så jag blev inte helt förvånad. Det som gjorde mig förvånad var dock att han ätit normalt båda dagarna men sen kräktes. Han blev bara sämre och sämre under närmsta timmen så jag ringde till husläkarjouren och fick en tid 25 minuter senare.

Väl hos läkaren visade det sig att han hade en riktigt svår öroninflammation så det vart penicillin igen. Förmodligen har han kräkts för att han har haft så ont i kombination med feber. Stackars liten.

Under lördagen var Leo mycket piggare. Vårt sovrum blev helt färdigrenoverat och det enda som saknas nu är gardiner som jag i natt drömte om hur jag skulle fixa. (Hur sjukt är inte det?!?) Sovrummet är heeeelt fantastiskt och jag hade inte kunnat vara mer nöjd.
Lördagen bjöd även på bak av kavring för min del och gallring i våra porslinsskåp samt tvätt och gallring av leksaker. Sen gjorde jag även iordning ALLA Leos utvuxna kläder. Nu har jag samlat alla i storleksordning i olika påsar och märkt dem. Perfekt när någon i min närhet får barn som behöver pojkkläder!:) Lördagen var alltså en mycket produktiv dag.

Nu är det söndag och morgonen har bjudit på en mysfrukost med levande ljus. Resten av dagen hoppas jag fortsätter i samma anda.

Nu är det alldeles för fullt upp och blogg...

publicerat i ;

img_0937 (MMS)

Nu är det alldeles för fullt upp och bloggandet blir lidande. Ullaredsresan var underbar!  Massor av shopping, tjejsnack och skratt!  Väl hemma har vi hunnit tapetsera sovrummet så det blir helt färdigt i helgen.  Nu är vi på Ikea och ska köpa rullgardiner till sovrummet.  Fotot är synen jag får varje morgon när jag vaknar.....

Got to love it!

publicerat i ;
WOhooo det är lördag! Yes yes yes.

Idag har jag och barnen tagit sovmorgon och jag fick sova till klockan 8.00.
Från 1.30 när jag somnade till 8 fick jag sova nästan helt ostört. Lexie ville bara ha mat en gång. Detta betyder att jag nu är på TOPP!
Jag är peppad och laddad inför dagen och kvällen.

Jag ska få i Leo och mig själv lite lunch nu och efter det tar vi en promenad till Täby C. Hade tänkt vara lat och ta bilen, men jag har inte fått nog motion denna vecka så det får allt bli en promenad. Det är faktiskt en rätt skön promenad med klart och tydligt mål både dit och hem. Det passar mig perfekt idag.

Ska bli så skönt att få hem min man. Även fast denna vecka har gått oerhört smärtfritt så är det alltid trevligt att få lite sällskap hem. Även fast vi mest är på två olika våningar så är det någon som låter i huset! (Förutom skrikande barn och kräkandes, jamandes, bråkandes katter.)



TGIF

publicerat i ;


Äntligen Fredag... och dagen innan min älskade kommer hem.
Idag längtar jag inte så farligt efter honom eftersom jag har fullt upp. Morfar har fått vara barnvakt till krassliga Leo hela dagen medans jag och Lexie utfört uppdrag.

Vi har hämtat våra nya vinterdäck och lyckats fixa så att däckverkstaden satte på dem. Sen åkte vi och handlade lunch till killarna hemma och åt lite lunch med dem innan vi gav oss iväg igen. Denna gång blev det handling till tjejmiddagen här ikväll.

Det ska bli sååå mysigt. Tre av mina favorittjejer kommer och äter tapas som jag snart ska fixa medans Leo får titta på flygplan på youtube. Då är han nöjd och likaså jag.

Sen imorgon ska barnen och jag iväg och shoppa en sväng innan vi ska hämta pappan på flygplatsen. När Totte sen kommer hem ska han skjutsa iväg mig på fest. Min kära vän Johanna ska ha inflyttningsfest... ska bli riktigt nice att ta sig ett glas vin eller två och sedan slippa ta natten och morgonen med barnen. Det är jag värd efter den här sjukveckan!

Nä off to the kitchen now woman!

bra dag mindre bra dag

publicerat i ;

Idag har varit en riktigt bra dag och en mindre bra dag.

Dagen började rätt bra med att det verkade som att båda barnen mådde bättre.
Leo var sjövild och jag insåg rätt snabbt att vi inte kunde vara kvar hemma hela dagen. Jag är rätt imponerad att han klarat av att bara vara inne ända sen i söndags.

Jag bestämde att vi skulle ta en promenad till Täby C där jag kunde äta lite lunch och sen skulle vi köpa det nya Kinnectpaketet till Xbox. Leo var på toppenhumör och Lexie sov mest hela tiden.
På väg hem sov båda barnen hela vägen och när vi kom hem kom min pappa direkt som skulle passa barnen medan jag gick på årsmötet i föreningen. Detta var en del av den bra dagen!:)

Vi åt lite middag tillsammans och under middagen vände Leo på en 5öring. Från att ha varit superglad och pigg så blev han gnällig och inte rolig alls. Då kände jag på honom och han hade feber....
Feber har han inte haft sen i söndags... Vad hände nu liksom!?! Mindre bra!

Med lite Ipren i Leo så lämnade jag barnen med morfar och gick iväg på möte. På mötet lyckades jag mot min vilja bli vald till Kassör. jippie!... NOT. Mindre bra....
Jaja.. alltid lär jag mig väl något.

När jag kom tillbaka så sov Lexie och Leo stod och hoppade glatt i sin säng. Då berättade pappa att Lexie hade skrikit i 45 minuter efter att jag gick. Stackars pappa... och lite stackars Lexie, men mest stackars Pappa!
Leo hade då passat på att göra bus. Han hade målat med tuschpennor på golvet, leksaker och över hela sig själv. haha
Leo ser ut som ett blått monster på armarna och händerna. Inte så snyggt enligt mig, men Leo var lycklig!

Nu sitter jag i soffan som också är säng denna vecka. Leo är i sin spjälsäng brevid mig vägrar att sova och står och tittar på TV från sängen. Jag har inte hjärta att vara hård mot honom nu. Han avskyr att sova när hans pappa är borta och han sover lite längre på morgonen när han är vaken på kvällen och nu när jag är ensam är det rätt skönt.

Godnatt för idag världen!

Språkutveckling

publicerat i ;

Leo tar ett jättesprång i sin språkutveckling just nu. Det är tvåordsmeningar som kommer ur lillprinsens mun, och jag hade inte kunnat vara mer stolt! Tänk att jag för någon månad sedan var så orolig för att han inte skulle komma igång att ens säga de hårda konsonanterna. Jag inser nu hur mycket oroande jag utsatt min kropp för helt i onödan. Då hör ju till saken att jag är en väldigt ickeoroad mamma och jag förstår hur jobbigt andra mammor måste ha det som är oroliga av naturen.

Igår sa han "Lexies snutte", då trodde jag att det bara var ett lucky shot, men idag har det kommit fler, "pappas flygplan", "Titta Pippi", "Hej mamma" osv.
Jag har insett den senaste veckan att han kan svara på frågor jag ger honom med två alternativ vilket jag absolut inte hade trott att han kunde. Det började på Lexies dop när han somnade i min famn och sen vaknade till och då frågade jag honom om han ville ligga kvar hos mig och sova eller gå upp och sova i sin säng. Då svarade han direkt "Upp". Om jag frågar om han vill ha äpple eller banan så svarar han vilken av frukterna han vill ha.

Sen igår frågade jag honom vad hans lillasyster heter och då svarade han "Lexie" som om det vore hur självklart som helst.

Tänk att vår lilla bebis nu är en helt egen tänkande individ som kan uttrycka vad han vill. Helt fantastiskt!

Snö...

publicerat i ;

Här är det fortfarande riktig sjukstuga och än ser vi ingen ljusning i tunneln. Jag känner mig fortfarande riktigt risig och barnen är supersnoriga och hostiga. Leos krupp är i alla fall helt borta vilket är skönt.

Jag förstår inte hur Lexie under en period sov minst 8 timmar i streck på natten till att nu äta varannan till vartredje timme. Det håller på att göra mig galen. Det hade inte varit så farligt om hon somnade om direkt efter hon ätit, men det gör hon inte. Hon ligger (eller står helst) och håller låda i minst 30 minuter efter varje mål. Jag börjar känna mig lite småkorkad av sömnlöshet just nu. Det är helt galet. När jag äntligen fick sova en hel natt för ett par nätter sedan så förstördes ju det direkt natten efter då jag satt med Leo på sjukhuset hela natten.

Jaja.. nog klagat.
Trots att jag är riktigt trött på att bara sitta hemma hela dagarna med barnen och i princip inte göra någonting förutom att busa med barnen, laga mat, byta blöja, mata, blogga och prata i telefon så har vi det ganska mysigt.
Leo är ju busig och vill ju helst göra dumheter hela tiden, men han har börjat lyssna på mig. Det gjorde han inte för ett par veckor sedan så det är ju positivt.

Topp 5

publicerat i ;

Dagens lista blir Topp 5 av resmål jag besökt och varför.

1. Hayman Island, Australien,
Ett litet paradis på jorden där jag och Totte spenderade tre dagar av total lyx. Det är en liten ö på Barriärrevet där de har en resort som bara är helt fantastisk. Har man pengar man vill göra av med på att skämma bort sig själv så är detta stället för det. I just loooove it!


2. New York, USA
Vi spenderade en fantastisk vecka i New York 2008 där Totte också friade. Staden där allt händer och det på något sätt kändes som jag redan varit bara för att jag sett så mycket av det på TV och film. Det är en stad jag gärna semestrar i igen, men aldrig skulle kunna bo i.


3. Funäsdalen, Sverige,
Mitt lilla paradis i fjällen. Familjen har ägt en stuga där i hela mitt liv och när jag var liten var vi uppe flera gånger per år både på sommar och vinter. Favoriten är ju självklart vinter för mig eftersom jag ÄLSKAR att åka snowboard.
 

4, Maldiverna,
Ännu ett litet paradis på jorden. Kritvita stränder, turkost vatten, hajar vid strandkanten....
Vi spenderade en fantastisk bröllopsresa i en liten bungalow bara någon meter från vattenbrynet.

5, Mallorca,
Jag vet inte varför men jag älskar Mallorca. Ön har verkligen allt man kan behöva på en semester. Härlig stränder, otroligt god mat och fanastisk shopping. Jag har varit där flera gånger och fler lär det bli. Vi skulle åkt dit innan Lexie föddes men då var det ju en viss vulkan som envisades med att ha utbrott.

Våfflor! Mums

publicerat i ;

Shiiit va jag kämpade med att lära mig något nytt i Photoshop i morse. Helt själv lyckades jag ÄNTLIGEN till slut.
En kvinna klarar sig alltid själv.. haha

Idag bjöd jag Leo på våffellunch. Hur lyxigt är inte det. Fast det kändes så klockrent eftersom snön blåste ner utanför köksfönstret och det är knappt ljust ute. Så vi mös med våfflor!:)

Mina skruttar

publicerat i ;

Idag på dagen höll jag på att få spunk på mina älskade barn.
Leo vägrade att sova efter lunchen. Han gick runt i sin säng och hoppade och studsade och det är inte likt honom. Lexie somnade ju perfekt när det var dags för middagsvilan. Sen vaknade hon efter 1.5 timme och Leo var fortfarande vaken. Då fick han också komma upp och leka. Då höll jag på att bli tokig.

När jag sedan pratade i telefon en timme senare så blev Leo väldigt tyst. Då gosade han ner sig i min säng i soffan och somnade såklart. Jippie!
Det var ju då alldeles för sent för Leo att sova egentligen så jag var tvungen att väcka honom efter 30 minuter. Stackars liten.
Då började vi fixa lite middag och sen tog vi ett lååångt bad hela familjen. Eller hela familjen - Totte!

Nu ligger Lexie och sover gott och Leo han håller på att grejja i sin säng och kommer nog att somna vilken sekund som helst. Jag ska titta klart på Biggest Looser och sen ska jag titta lite på film och sen sooooova!:)


topp 5

publicerat i ;
Ja det gick ju bra att ladda upp en film. Den där var ju inte sådär jätte rolig och väldigt lång. Han är helt besatt av flygplan min lilla prinskorv.

Dagens topp 5:

5 saker Johanna ÄLSKAR!

1. Mina barn,
Jo jag vet att de inte är några saker, men de var helt enkelt tvunget att finnas på första plats.

2. TV,
Japp jag är besatt av TV'n. Filmer, serier- you name it- I've probably seen it.

3. Stearinljus,
De lyser verkligen upp mörkret och gör allt så väldigt mycket mysigare.

4. Vatten,
I vattnet är jag fri och tyngdlös.

5. Böcker,
Jag älskar att leva mig in i andra världar än min egen. Då är böcker en perfekt verklighetsflykt. Mest av allt gillar jag hopplöst romantiska böcker, helt enkelt riktig chicklit.

Jag insåg nu att Saker var otroligt svårt att hitta på.... Jag är nog inte så materalistisk när det gäller saker.

Video

publicerat i ;

Nu ska vi se om jag lyckas lägga ut en film när Leo tittar på ett av sina favoritprogram på TV.
Det är inte filmen "Bilar" eller någon annan tecknad fillm, nääädå det är en dokumentär om "Blue Angels".



Let's see if it works!

sjuk och glad, gladare, gladast

publicerat i ;

Nu är vi sjuka alla tre. Halsen svider, näsan rinner och huvudet dunkar. Ändå känns livet inte allt för jobbigt just idag.
Leos andning är betydligt bättre, nu är det bara den gräsliga krupphostan kvar. Hans näsa rinner konstant men han är ändå pigg och glad så länge han får ha snutte, napp och flygplan i närheten. Lexies näsa rinner, men hon är för övrigt riktigt glad och trevlig.
Jag är också rätt nöjd och harmonisk så det är bara att hoppas att vi håller oss på det här planet.

Snart kommer min pappa som får åka och handla åt oss så att jag slipper åka iväg med de snoriga barnen. Det är riktigt skönt och jag har precis suttit och skrivit ihop en lista så att jag inte behöver handla någon mer gång i veckan.

Det här är INTE bra för min träning, iofs har jag ju inte ens lust att träna som jag mår nu, men ändå. Så typiskt när jag kommit igång så otroligt bra. Jag måste bara hålla igen på maten nu också, det är jag inte så bra på när jag är sjuk och ensam... hehe

Min lilla prinsessa är klädd helt i rosa idag och är sååå söt... (enligt mig:) ! )

5 saker...

publicerat i ;

Jag tänkte mig att jag skulle göra en topp 5 lista så fort jag har inspiration.
Inte vilka topp 5 listor som helst utan några som kan få er att lära känna mig lite bättre. Detta också lite för att jag ska få tid och möjlighet att rannsaka mig själv lite.

Dagens lista:

Topp 5 saker Johanna har fobi för:

1. Tyg
,
Inte alla tyger såklart men vissa tyger mot min hud får mig att vilja vända ut och in på mig själv och dö för en stund. Jag har haft jättesvårt för nya lakan. Jag ska helst sova i gamla invanda lakan som har varit tvättade minst 100 gånger. Som tur var har det kommit relativt billiga satinlakan, de fungerar!

2. Att ringa folk,
Jag vet, hur märklig fobi som helst. Jag har inga som helst problem att prata i telefon med vem som helst. Jag har inte heller några problem att ringa Totte, Pappa och brorsorna, men alla andra tar det emot att ringa. Jag har ingen som helst aning om varför. Jag tycker att det är läskigt att man kanske stör eller att folk ska tycka att det är jobbigt att just jag ringer. (Eh psycho, jag vet!) Detta är någonting jag jobbar ganska hårt med, men det är fortfarande riktigt jobbigt.

3. Spindlar,
Blä blä och åter blä. De är små, äckliga och ska inte vara i närheten av mig.

4. Plåster,
Använda plåster är bland det äckligaste jag vet. Framför allt i en simbassäng vilket händer att jag måste ta hand om flera gånger i veckan. Usch usch!

5, Saker i maten som förstör,
Fisk med ben i och skinn på, frukt med kärnor, kött med ben....

Okej de två sista kanske inte var riktiga fobier, men det är saker jag ogillar starkt!

Det roliga är att två saker som hade legat på min lista för bara ett par år sedan nu är totalt utflugna. De två är ensamhet och mörker. Idag älskar jag ensamheten och mörkret och jag har blivit ganska goda vänner faktiskt. Så förhoppningsvis så kanske några av mina nuvarande fobier är utflugna om ett par år till!:)

ojojoj

publicerat i ;

Ojojoj vilken vändning på helgen. Den började ju som sagt helt fantastiskt, men lika bra som den började lika dåligt fortsatte den.

När Totte på kvällen skulle iväg och köpa middag hade han tappat bort plånboken. Det är inte allt för ovanlgit hemma hos oss så jag blev inte så orolig. Däremot så började vi leta... och leta.... och leta... och leta....
och för att göra en lång historia kort så hittade jag den efter 3 timmars letande.... i min handväska... i garderoben... i hallen. Jag kan lova att jag inte har stoppat den i min handväska. Totte skyller på Leo, men jag är ganska så säker på att han själv är den skyldiga.

Att han tappade bort plånboken skulle i sig varit riktigt trist, men igår var det riktigt jobbigt med tanke på att han åkte till England i morse. Men vi hittade ju plånboken dock inte firmakortet så han fick ta mitt. (Jag har självklart hittat hans firmakort nu också).

När vi väl fått middag i oss och tittat på "Så mycket bättre"(som för övrigt är ett av mina favoritprogram i veckan och igår var det underbart bra!) så skulle jag gå ner och ta hand om den sista tvätten. Då börjar Leo som legat och rosslat ofattbart mycket hela kvällen skrika i panik. Jag hör att han knappt får någon luft och springer upp från tvättstugan klär på oss varsinn jacka och går ut i friska luften, precis som man ska när barnen har Falsk krupp. Leo lugnar ner sig men har precis lika jobbigt att andas. Han stånkar och stönar och tar inte ett enda ordentligt andetag, precis som tidigare under dagen. Än en gång får jag lyssna på min mammaintuition och magkänsla och ringer till vårdguiden. Jag vet att de kommer säga att jag ska åka in med honom till Astrid Lindgren, men jag ville ändå ha bekräftelse på det jag redan visste.

Hon jag pratade med på vårdguiden tycker att det är minst sagt konstigt att han varken fått kortison eller inhalera på Danderyd tidigare under dagen. Hon hör hur han låter och säger åt mig att åka in. Så sagt och gjort, jag tar Leo och lite vindruvor och åker till Astrid Lindgren. Totte får stanna hemma med Lexie och packa det sista han ska ha med sig.
På Astrid Lindgren går det fort. De ser hur jobbigt han har att andas och han får börja inhalera omedelbart. Även de på aktuen blir riktigt arga över att de inte medicinerade honom tidigare under dagen på Danderyd.

Tyvärr fungerar inte den "vanliga" medicineringen till kruppbarn. Han får 5 omgångar adrenalin och Betapred, när inte det hjälper så går de över till Ventoline. Han inhalerar det två omgångar och till slut efter 4 timmar på aktuten med inhalering typ var 15e minut så börjar det lugna ner sig. Han somnar äntligen i min famn och vi får åka hem.
Läkaren berättar att hon egentligen brukar lägga in barnen om inte 3 omgångar adrenalin hjälper, men fortsatte för att han verkade för pigg i övrigt. Jag är riktigt glad över det eftersom det hade varit riktigt olägligt om han blivit inlagd eftersom Totte åkte i morse. Det hade inte varit så roligt att ligga där hela familjen.

Vi sov ju knappt något i natt men har fått två timmars sömn mitt på dagen. Leo är mycket bättre i andningen men inte helt bra. Risken finns att vi blir tvugna att åka in i natt igen. Han fick dock långverkande kortison så förhoppningsvis så håller sig svullnaden i luftrören i schack. Men det lär väl visa sig.

Stackars Lexie hamnar i bakrunden som vanligt... hon är fortfarande jätteförkyld och hostig. Dock så är hon vid gott mod än så länge.
Nu måste jag ta hand om mina två små älsklingar. Vi har ju inte kunnat lämna huset för att handla middag så jag tackade gud för att jag sparat något reklamblad med gratis hemkörning av pizza. Det klämde jag och Leo i oss och är nu mätta och belåtna. :) Så slutet på helgen är ju helt okej trots allt. Nu ska vi bara ligga hemma och titta på film imorgon, hoppas att barnen håller med mig om hur mysigt och skönt det är. haha
´

Yasuragi

publicerat i ;

Vilken underbar början på helgen!!!

I torsdags överraskade Totte mig med att jag skulle få åka till Yasuragi och bara glida runt i yukata och tofflor, äta 4 rätters middag, bada och sist men inte minst sova en hel natt.
Jag tyckte först att det skulle bli jätteläskigt att åka själv. Inte så mycket för att jag tyckte att det skulle vara läskigt att vara där själv utan mest för vad andra skulle tycka. Vilken stackars människa åker dit ensam liksom.

Där gjorde ju helt klart min dåliga självkänsla påminnd i några minuter. MEN... när jag sedan insåg vad det var jag skulle få göra så kändes det så overkligt underbart och en lyckokänsla spred sig i hela min kropp.
Så på fredag eftermiddag efter långa bilköer så var jag då äntligen där. YASURAGI... my heaven on earth!

Jag började med att gå ner till badet och bara ta en lång dusch och sedan gå ut och bada i de varma källorna. Dimman låg tät över källorna och man såg knappt andra sidan från där man satt. När jag hade njutit klart där så gick jag bara upp till rummet och bytte badräkt under yukatan för att gå och äta middag. Bland alla par och vänninor vid borden brevid satt jag ensam med en bok och ett glas vin och avnjöt en helt underbar middag.

Efter middagen så gick jag ner till poolen och simmade i 20 minuter och sen njöt jag ännu en stund i de varma källorna för att sedan tvätta håret och gå upp till rummet och titta på Idol.
Efter Idol somnade jag DIREKT. Jag vaknade vid 01 tiden och hade lite svårt att somna om. Efter det vaknade jag inte förens 7.45 i morse, helt utvilad!

Jag åt en härlig frukostbuffé och gav mig sedan återigen ner till badet. Där passade jag på att simma en timme innan det blev anstormning av alla gäster som sovit längre och ätit frukost senare än jag.
Efter en förmiddag i badet längtade jag sjukt mycket efter min man och framför allt mina älsklingsbarn.

Eftersom barnen lägligt nog blev sjuka i torsdagskväll så var det inte så roligt att lämna dem hemma. Det hade dock gått superbra förutom att Leos andning inte lät helt rolig på morgonen. Han har "falsk krupp" hosta och andningen rosslar och han är jätte hes. Jag tyckte att det var bäst att åka direkt till Danderyds Sjukhus för att de skulle kolla på honom så att inte luftvägarna eller lungorna var påverkade. De var de inte... så det var bara till att åka hem med ordinationen att åka in om det blev värre i natt när han ligger ner.

Så i skrivande stund ligger Leo och rosslar i sin säng brevid mig i soffan. Lilla skrutten...
Vi har ju camping i vardagsrummet eftersom vi håller på att fixa sovrummet en gång för alla nu. Jag och barnen kommer att fortsätta campa här nere medans Totte är i england en vecka. Sen nästa söndag så ska vi fixa klart det sista i sovrummet. Jocke kommer att jobba på både imorgon och nästa lördag igen för att det ska bli klart.

Lexie är ju också dålig den lilla filuren. Hon är snorig, men verkar vara feberfri idag som tur var. Hon verkar inte särskilt påverkad av det förutom att hon är trött. Hon somnade för natten redan klockan 18.... jag hoppas verkligen att hon inte vaknar och vill gå upp klockan 4 i morgonbitti. Då får Totte ta morgonen eftersom han sen ska vara borta, sova på hotell och inte behöver störas av våra älsklingar den närmsta veckan. Nog är jag lite avis, men jag inser nu efter den här natten att jag ALDRIG skulle kunna vara borta från dem mer än en natt just nu. ojojoj va jag är fäst vid de små.

Träning!

publicerat i ;

Åhhh va det är UNDERBART att ha kommit igång med träningen.
Jag älskar det verkligen. Jag får känna att jag lever + att jag får tid att göra något bara för mig själv.

Jag ska verkligen försöka köra alla veckodagar nu, sen får helgerna bli lite träningsvila. Möjligtvis att det blir någon promenad under helgerna.
Jag har börjat min resa med att få tag på en PT (personal trainer) nu också. Imorgon eller på fredag ska någon höra av sig till mig och boka in en första träning. Jag behöver verkligen få en spark i baken och få ett bra program att köra på som utvecklas succesivt.

Denna vecka är jag riktigt nöjd med so far.

Måndag:
70 minuters hård barnvagnspromenad
Tisdag: 60 minuter crosstrainer
Onsdag: 30 minuter (1 Mil) cykling + 30 minuter riktigt hård promenad på löpbandet

Det som är det positiva med att vara föredetta elitidrottare är att jag känner min kropp så otroligt väl. Min kropp VILL träna varje dag. Den mår inte bra av för mycket vila. Det måste vara ett resultat av att ha tränat minst 6 pass + tävlingar i veckan under större delen av mitt liv.
Jag har inte haft så lite ont i kroppen på mycket länge som jag har haft de senaste två veckorna när jag rört på mig varje dag. Underbart!:)

Nu kommer säkert någon viktigpetter att säga att det är viktigt med vila och att inte träna för mycket. MEN finns det något jag kan så är det väl träning-återhämtning-vila.

Nu är det bara maten som måste komplettera träningen rätt till 100%. Den är jag INTE bra på. När jag tränade på elitnivå kunde jag ju äta vad som helst med tanke på den mängd träning jag utförde. Det är även det jag har fortsatt med efter att jag tränade därav min övervikt. Ja självklart det + att mat och gott är min drog...

Nu känner jag mig dock relativt detoxad och nu måste jag bara bygga upp en bra matvardag. Jag är på god väg och det känns fantastiskt bra. Jag kommer aldrig att kunna skippa alla onyttigheter helt, det är bara att inse. För mig är det även orealistikt med tanke på att jag vill hitta en livsstil som jag kommer kunna leva med i resten av mitt liv. Kanske kommer det att lite längre tid att gå ner de kilon jag behöver, men jag måste få vara lycklig också. En bit choklad kan faktiskt göra mig lite lycklig, då måste jag kunna unna mig det utan att få skuldkänslor. Däremot mår jag inte bra när jag slänger i mig onyttigheter i mängder + saker jag egentligen inte ens är sugen på eller behöver. Det är de kalorierna jag måste akta mig för.

Nu ska jag fortsätta njuta av lugnet i tvsoffan innan jag går och sover.
Eller...sover kommer jag förmodligen inte få göra med tanke på att Lexie inte sover på nätterna längre. Hon vill vara vaken och äta och leka. Jippie.... säger jag inte!

Sen ankomst

publicerat i ;

Idag har varit en bra dag trots minimalt med sömn i natt.

Dagen började med att plocka rent i huset innan städerskan skulle komma. Eftersom vi hade lite klagomål på henne senast så ville jag inte vara hemma när hon kom. (konflikträdd... nänä;) )
Totte skulle käka lunch med en kompis som gör hans nya hemsida (ni som inte har tittat in den och undrar vad min man jobbar med kan kika på www.johnliberto.com) så jag och Lexie blev ensamma ute i den vida världen denna eftermiddag. Vad hittar vi på då, jo åker till morfar såklart. Inte kan jag sitta ensam heller!

Hos pappa/morfar blev det lite mcdonaldslunch (bara mcfeast och sallad för mig), prat och mys. Efter att vi hunnit äta båda två så var det bara till att åka och hämta Totte. Då lyckades jag fixa till lite egentid. Denna egnatid gick till att träna medans Totte skulle åka och hämta Leo.

Jag sa utförligt att Totte skulle hämta Leo SENAST kvart I 3. (Vi har tid till 3, men jag vet att Totte alltid är sen så jag gav honom 15 minuter extra).
När jag ringer honom kvart över 3 och undrar när de kommer och hämtar mig från gymmet så hade han precis kommit till Solveig för att hämta Leo. SUCK SUCK SUCK!!!
Jag förstår inte hur svårt det kan vara att kolla på klockan!?!

En sak som vi diskuterat flera gånger på sista tiden är det här med att komma i tid. För mig är det EXTREMT viktigt att vara i tid. Jag får fysiskt ont i hjärtat och magen om jag är på väg att bli sen till någonting. Jag tycker att det kan vara riktigt oförskämt och egoistiskt att komma för sent. Jag förstår inte hur man kan tycka att ens egen tid är viktigare än någon annans. För den som kommer för sent oavsett anledning anser ju sin egen tid viktigare än den eller dem man ska träffas tid.

Som vanligt så kanske jag ser detta lite väl svart eller vitt, men sån är jag!;)
Självklart blir jag inte arg så fort någon kommer för sent. Däremot finns det människor (däribland min man) som ALLTID kommer för sent. Då anser jag att det tyder på extremt dålig planering och att man inte tänker på att ens egen sena ankomst påverkar någon annan. På så sätt är det ju faktiskt egoistiskt.

Om någon har något bra argument emot min åsikt så är ni mer än välkomna att debatera med mig.

Jag kom visst in på ett sidospår där.... haha
´
I vart fall så har det som sagt varit en bra dag med rent hus, träning och en god middag på det.
Nu sitter jag i min ensamhet med tända ljus och njuter av..... ett glas vatten. (Ja roligare än så hade det väl kunnat vara tycker man)

Barnen sover och Totte jobbar, det förstnämnda precis som det ska vara, det sistnämnda mindre roligt.

Måndag, November 2010

publicerat i ;

Det har varit en fullständigt frustrerande natt med en icke sovande Lexie och en förkyld Leo.
Mamman har sovit noooothing. BLÄ!

Jag är på gott humör ändå efter min förmiddagspromenad. Vikten försvinner sakta men säkert... lite väl sakta dock. Pga mina icke skötsamma veckor vid USA resan så ligger jag efter. Jag hoppas dock på att jag ska komma ifatt min nedåtgående kurva snart. Förhoppningsvis redan nästa vecka!

Denna vecka ska vårt sovrum ÄNTLIGEN bli klart. Jocke som är vår hantverkare har lov från skolan denna vecka så han ska fixa och dona. Ska bli så skönt. Jag har dessutom lovat Totte att jag ska sy gardiner när Jocke är klar. Detta i sig är ju inte sådär jätte roligt, MEN... jag får shoppa tyg. Det är roligt!

Jag har försökt få folk att tro att jag verkligen inte kan sy. I själva verket så är jag rätt bra på det, bara att jag tycker att det är sjukt tråkigt så jag har hellre velat att någon annan gör det åt mig. Jag har en symaskin som jag fått ärva efter mamma. Det är en riktigt gammal och fin, men man kanske faktiskt ska investera i en nyare. Inte sagt att den är bättre för det...

I skrivande stund ligger en gallskrikande Lexie brevid mig. Just nu är hon SJUKT förbannad på sin mamma som tvingar henne att ligga på mage. Lillskruttan är jätte stadig i nacken men tycker att det är pest och pina att ligga på mage och träna. Tyvärr så måste hon ju det. Tyvärr förstår hon inte att jag gör det för hennes eget bästa. Tyvärr så lyssnar jag lite väl mycket på hennes skrik och tar bort henne från magen lite för fort. Tyvärr är jag en mesmamma!;)

På söndag blir jag gräsänka en vecka. Det ska bli spännande och se hur det går. Det är klart att det går, men förmodligen mer eller mindre bra. Det som jag ska leva på hela den veckan är det kommande besök på Gekås i Ullared.
Jag och Hannah ska åka ner och shoppa loss. Först var tanken att vi skulle lämna våra stora pojkar hemma med sina pappor och ta med våra små skruttar.

MEEEEN... vi har lyckats få papporna att inse att de ska släppa iväg oss utan barn. Jag längtar så otroligt mycket efter att bara få sitta i en bil, shoppa, sova bara jag och Hannah. Ska bli såååå nice. Även fast jag måste erkänna att det skär lite i mammahjärtat att lämna Lexie så länge. Det är ju två hela dagar och en natt. Jag avskyr att lämna barnen jag vill gärna vara med dem konstant hela tiden.
Jag skaffade ju liksom inte barn för att lämna bort dem.:)

Samtidigt så ska jag njuta av varenda sekund av vuxentid och tjejsnack och Johanna-Hannah tokerier!