Sommar and we love it

publicerat i Vardag;
Det här vädret helar mig. Det gör mig till en mer harmonisk människa än jag varit den sista tiden.

Jag bjuder på lite sommarbilder från vår underbara dag.
Först spenderade vi förmiddagen och lunchen hos "Mormor Solveig" och sen spenderade vi eftermiddagen hos pappa.

Barnen älskar båda ställena och har njutit fullt ut hela dagen.
Dock är Leo fortfarande ur gängorna och inte helt sig själv så han går från ytterligheter i humöret från ena stunden till den andra.

Kvällen har spenderats med att måla huset. Snart är ena sidan av huset helt färdig. Jag har lite kvar på övervåningen i morgon men sen så!

Wohooo!

publicerat i Ego;
Idag har varit en bra dag framstegsmässigt.

Leo och jag var hos logopeden. Jag var ju inte direkt nervös med tanke på att jag vet hur bra han pratar, men omdömet han fick hade inte kunnat vara bättre.
Vi kom in i logopedens rum och där stod "Tiger" från Nalle Puh på bordet. Jag frågade Leo "Vem är det där...?" varpå Leo svarar glatt TIGER!

Då säger logopeden "Nämen va bra, då var vi klara för idag då!".

Hon tyckte att hans tal var perfekt och man hade inte kunnat tro att han var född med LKG. Lyckliga gick jag och Leo därifrån och köpte choklad och festade med.

Samtidigt som jag köper choklad så tänker jag att jag nog även ska lyxa till det med 3 trisslotter. Då ville tjejen i kassan se leg. hahaha

Som om inte detta var nog för idag så gick Lexie 4 steg flera gånger. Hon hade kunnat gå mycket längre men hon är så feg att hon antingen slänger sig mot mig när jag är för nära eller sätter sig ner direkt. Min lilla skrutta är så duktig!

namnam

publicerat i Ego;
Efter en utsökt lunch bestående av gnocci och egengjord "Quattro formaggi" sås så sitter jag nu här med min kaffe.

Kaffe och en bit mörk choklad... bättre kan det nästan inte bli efter en än så länge bra dag.

Trots minimalt med sömn pga Lexie som snorar och kruppar så gick träningen i förmiddags galant. Nu ligger Lexie och sover och jag och Leo tittar på Blixten och funderar på vad vi ska hitta på när Lexie vaknar.

Midsommar 2011

publicerat i Ego;
Vi hade en helt fantastisk midsommarafton.

Vi har spenderat de senaste 6 åren hos min bror med fru och en massa andra människor. Första året vi var där och första året som de började med sin midsommartradition var vi en massa vuxna och endast 2 barn.

6 år senare var vi 18 vuxna och 19! barn!!! Det är helt galet vad gästlistan utökas för varje år som går. När vi satt och pratade om detta så insåg vi dock att i år är första året då INGEN är gravid.

Bjuder på lite bilder och hoppas att ni haft en lite skön midsommar som oss!


Händelser

publicerat i Ego;

Händelser idag som fått mig ur balans på olika sätt.

1. Leo doppar hela huvudet i badkaret och tittar under vattnet en lång stund. Detta kan inte annat än göra en mamma aka simtränare oerhört lycklig och jag skrattade länge och glatt!!!!


2. Lexie lär sig var näsan sitter. Mamman börjar nästan gråta!!!


3. Mina glasögon var spårlöst försvunna hela dagen och vi letar ÖVERALLT. Till slut satte jag mig i vårt skokaos i hallen och där, tro det eller ej hade Leo gömt mina glasögon i en sko. Från att ha varit livrädd för att jag tappat dyra dyra glasögon till att bli överlycklig när jag hittade dem till att bli löjligt glad över vilken påhittig liten son man har, till att bli arg att han tar saker han inte får röra, till att bara ett stort lugn infinner sig i kroppen!!!

mör

publicerat i Ego;
Tre timmars sömn och 4 kladdkakor senare så är jag rätt mör.

Jag önskar att barnen är snälla resten av dagen och att jag har energi kvar till att göra någon god middag. Är ruskigt sugen på Pasta Carbonara med sockerärter eller sparris i. Vi har ju dock slutat äta kolhydrater på kvällarna vilket gör att det inte är direkt den bästa maträtten.

Fast... känner jag mig själv rätt idag skulle det lika gärna kunna bli mc donalds!

När det svämmar över

publicerat i Ego;
Just nu är det för mycket som rör sig i min hjärna.
Vanligtvis händer detta när jag jobbar. Då kan allt som rör sig i min hjärna få mig att få svårt att somna. Jag ligger och och ältar allt som jag måste lösa på jobbet och kan inte slappna av i nuet och inse att jag inte kan lösa det förrän nästa dag.

Nu rör det sig för mycket i min hjärna som handlar om saker som kommer att ske allt för långt bort i tiden. Det som har rört sig i min hjärna sedan oktober börjar bli för mycket för mig nu. Jag ORKAR inte med detta längre.

Vi har tagit ett beslut att flytta tillsammans. Jag beslutade mig för tidigt i vårt förhållande att T's jobb är så pass stort, så mycket större internationellt än vad mitt någonsin kommer att bli att jag var beredd att flytta med honom. Det beslutet tog jag väldigt snart efter att vi blev tillsammans.

Det har varit så många turer fram och tillbaka om flytt till USA där pengarna inte varit rätt eller projektet inte varit rätt att jag till slut inte trodde att det någonsin skulle bli realitet. När det väl blev verklighet och jobberbjudandet var ett faktum satte vi upp massor av kriterier tillsammans och var för sig som skulle uppnås innan vi tackade ja. (Totte till jobbet och jag till flytten.)

De kriterier jag satt upp rent ekonomiskt uppfylldes aldrig men på något sätt så blev det ett ja till jobbet ändå. Efter övertalning om att det var ett RIKTIGT bra erbjudande. Jag vill självklart att T ska jobba på ett projekt som han tycker är spännande och jag vill att han ska utvecklas. Själv har jag nog försökt att förtränga att jag också ska ha ett liv där borta.

Mitt liv kommer att förändras radikalt.

Jag inser nu hur jobbigt jag tycker att det är. Jag ser mer hinder i vägen nu än jag kan se det positiva. Jag har tyckt att det varit superjobbigt med denna visumprocess som varit igång i snart 7 månader där man hela tiden fått höra att det kan gå fort när det väl sätter igång. JA MEN NÄR SKA DET SÄTTA IGÅNG?!?

När jag började inse hur jobbigt jag tyckte att detta var började jag prata med T om detta. Jag bad att han skulle prata med sina arbetsgivare och be om att få ett tidigaste datum för flytten. Detta tog han åt sig av men det blev ändå aldrig riktigt av.
Vi pratade om det ännu en gång.... och inte heller denna gång blev det något av det.
Sen pratade vi om det en gång till och inte heller den gången kom det till ett sådant datum.

Då säger jag till T. Jag har nu tagit beslutet att jag inte tänker flytta förrän i januari. Det känns skönt att ha tagit det beslutet. Det känns skönt att jag vet att jag kommer att kunna jobba i höst och göra någonting annat än att vara mamma på dagarna. Det känns skönt att barnen kommer att få gå på en bra förskola och få med sig en bra start i engelska till det nya landet.

Jag trodde att det skulle kännas bra nu, när det beslutet är taget. MEN... då bubblar allt annat upp. Allt annat som varit dolt bakom detta. Var kommer alla dessa tankar ifrån. Måste de finnas där nu. Ja tydligen, för de är där.
Jag blir galen på mig själv samtidigt som jag blir galen på situationen. Jag blir galen på att känna mig minst viktig av allt just nu.

Om någon frågat mig för 1.5 år sedan vad jag ville göra med mitt liv så hade jag sagt att min högsta dröm var att vara hemmafru.
Fråga mig nu vad jag ska göra i USA (frågan får jag minst 2 gånger i veckan) och jag blir panikslagen inombords. Jag hasplar ur mig ett standardsvar och hoppas att det låter som att jag menar det.

För innerst inne i mitt Johannahjärta så vill jag gråta varje gång. Jag vill inte lägga mitt liv åt sidan....
Samtidigt vill jag stötta Totte till 100% och tro att allt kommer bli toppen där borta (vilket det säkert kommer att bli).

MEN... kontrollfreaket i mig skulle vilja titta in i en kristallkula och se att allt kommer att bli bra.


Jag hatar att jag låter som värsta negativa människan nu. Jag är i grunden extremt positiv men jag håller ärligt på att bli galen!

Vad har hänt med min son....?

publicerat i Leo;
Leo har det riktigt riktigt jobbigt just nu. Inte nog med att det är trotsfas från helvetet han går igenom att ha slutat med blöja är inte alltid helt lätt och kul.

Han har klarat sig galant fram till för 3 dagar sedan. Då var det som att en demon tog över hans kropp. På måndagen på preschool så kissade han på sig 3 gånger och sedan bara fortsatte han hemma. Igår så hann han kissa på sig 4 gånger innan klockan är 9. Så vi ringde till preschool och sa att han inte skulle komma dit. Jag och Totte bestämde att han eventuellt hade urinvägsinfektion. Vi fick tid hos doktorn 13.30 vilket såklart krockade med allt annat den dagen. Jag och barnen hade ingen bil på hela dagen så vi fick hjälp av brorsan att åka fram och tillbaka.

Jag insåg rätt fort att det inte är någon urinvägsinfektion. MEN... han har öroninflammation. (Som vanligt). Precis som jag trodde så visade inte proverna någonting. Jag vet inte VAD det är men det är något som stör vår lilla prinskorv som gör att han kissar på sig hela tiden. Han kissar inte på sig mycket varje gång utan han går och småskvätter vilket inte alls är likt honom.

Det har varit lite jobbigt för honom på sista tiden när jag hämtat på preschool och sedan åkt och jobbat och bara hunnit hem och sagt godnatt. Hur mycket han än älskar att vara med sin pappa så är han i enormt behov av min trygghet. Jag har inga problem att byta 15 kissiga kalsonger om dagen, däremot blir Totte fullständigt galen. Detta får man inte visa men det gör han tyvärr.

Jag tror att Leo har gått igenom någon slags kedjereaktion av allt som hänt på sista tiden.

-Jag har inte funnits närvarande när jag behövts.
-Han har ont i örat.
-Han har precis slutat med blöja.
-Det har funnits en del stressmoment här hemma för oss vuxna som han säkerligen känner av.
-Han är extremt trotsig.
-Han har sovit lite sämre på nätterna.

osv osv osv osv....

Leonidas är en riktigt känslig liten kille som känner av känslor och stämningar och reagerar därefter.
Nu får lillprinsen vara ledig från preschool denna vecka och vara hemma med mamman och Lexie och mysa. Jag hoppas att vi hinner vända trenden på dessa dagar.

Det är redan en stor skillnad med tanke på att han inte kissat i byxorna en enda gång idag. Däremot säger han inte till själv när han behöver gå heller. Jag sätter honom på toa 1 gång i timmen och hittils har det fungerat.

Ja håll tummarna för oss!

Underbara bilder

publicerat i Ego;
I fredags när jag jobbade så hade Totte och barnen besök av Malin, Robert, Leo och Sofie.
Malin som är en fantastisk fotograf tog lite bilder på barnen och mailade över dem igår.
Jag bara måste ju visa dem eftersom de var så fina!





I want to ride my

publicerat i Ego;

Jag har köpt mig en cykel och en cykelvagn som båda barnen får plats i.

Ända sedan Totte köpte sin cykel och började cykla har jag varit sugen på att köpa en för att vi skulle kunna åka ut hela familjen. När jag sedan insåg att vi måste lösa lämningar och hämtningar på förskolan i höst med båda barnen utan bil ibland så bestämde jag mig för att börja titta runt på blocket.

Jag har letat i flera veckor och hittat massor av cykelvagnar men ingen bra cykel som jag ville ha. Jag hade bestämt mig för att jag ville ha en "tant" cykel med 7 växlar och korg frampå.

Igår åkte vi och tittade på cyklar på en riktig cykelbutik och efter att ha provkört en "tant" cykel och den kändes helfel så tänkte jag att jag skulle testa en mountainbike ändå. Direkt när jag provcyklade så kände jag att det var DEN cykeln jag skulle ha.

Så jag blev väldigt mycket fattigare men en cykel + cykelvagn rikare. + HJÄLM Självklart!

När jag väl satte mig på cykeln för att cykla hem den så kände jag riktig lycka, ja nästintill eufori! Det var ju underbart!!!


Så idag har jag cyklat till och från Täby Centrum samt till och från Mörby Centrum. Känns så ont i rumpan men riktigt skönt i hjärnan.

Underbara dagar!

publicerat i Ego;
Lite bilder från våra underbara sommardagar.
Mina fina fina älsklingar börjar få så roligt tillsammans.
För varje dag kan de leka mer och mer tillsammans.

Nu ska jag bli bättre

publicerat i Ego;
Det har hänt alldeles för mycket på senaste tiden och bloggen har det tyvärr inte funnits tid för.


Nu äntligen börjar det lugna ner sig och jag hoppas verkligen att lusten att skriva om vårt liv kommer tillbaka.
Idag hände dock något som måste komma med i historien om vårt liv.

Lexie fick idag den 17 juni sin första tand. Det ligger 3 till under ytan och ser ut som tänder fast de inte behagat tränga ut än. För Lexies skull hoppas jag att de kommer fram på riktigt snart. Hon är inte direkt påverkad av vad som händer men jag vill att hon ska kunna tugga lite mer.

Jag och barnen badade idag i badet där jag jobbar. De har badat en hel del på sista tiden hemma hos pappa men där är det rätt kallt. De älskar det men de utvecklas inte riktigt med tanke på att de mest kämpar med att inte frysa.
Nu när vi väl var inne i värmen så hände det grejer direkt. Lexie doppar ansiktet frivilligt och skrattar järnet så fort hon gjort det.

Leo hoppar själv från kanten och ska göra det om och om igen. Helt underbart!


Nu ska jag njuta av det som är kvar av fredagkvällen när barnen äntligen är i säng och sen ladda för spinningpasset i morgon på förmiddagen!

Underbara dagar!

publicerat i Ego;
Hjälp hjälp hjälp vad jag har mycket bättre saker för mig än att sitta framför datorn.
Riktigt positivt på ett sätt men blir så ledsen att jag inte uppdaterar. Inte för att ni slutar läsa utan mer för att jag ska glömma bort alla dessa underbara dagar vi har just nu.

Vi badar, busar och bara njuter av det underbara svenska vädret.
I fredags var vi på studentmottagning hos Josefin. Vi hade en supermysig eftermiddag/kväll med god mat, gott vin/öl och en himmlans massa bus för barnen som hade turen att ha sin farmor där som lekte med dem. Vi kunde även bada en sväng. Leo badade flera svängar!

Sen har vi faktiskt bara myst och badat resten av helgen.
Vi har "vardagsrums camping" igen med tanke på värmen som varit. Det är så sjukt varmt på vår övervåning att det inte finns en chans att man kunnat sova där. Idag kan man det så vi har flyttat upp Lexie som är lite väl mycket vanemänniska och inte kan somna i vardagsrummet.
Vi och Leo sover dock kvar här nere i natt också.

Nu ska jag fortsätta att mysa med Leo och Totte innan helgen är slut för denna gång!


PS Leo är nu helt blöjfri. Vi sätter på en blöja till natten som vanligtvis är torr när han vaknar. Han har blivit en baddare på att säga till när han behöver gå på toaletten eller pottan. Bäst är han på preschool men även hemma har han blivit bättre under helgen. Bästa bästa Leo!!!!

update

publicerat i Ego;
Min fantastiskt dåliga uppdatering beror på fantastiskt bra väder och fantastiskt mycket målning av huset.

Långhelgen var helt underbar. Massa mys med familjen, bad med barnen och sen även fixning på huset. Vår egna hantverkare Jocke var här och bytte träpanel på en del av huset. Detta gjorde att vi var tvugna att sätta igång och måla om huset. Detta har vi pratat om sedan vi flyttade in i det här huset 2007. Nu äntligen har vi fått ändan ur vagnen. Det kommer att ta ett bra tag att få det helt klart. Vi kan endast måla när barnen gått och lagt sig så vi har typ 3 timmar varje kväll. Nu är entrédelen av fasaden helt färdig. MEN... då är kuntarna kvar samt brädor runt fönster osv osv...

Det får ta den tid det tar så länge vi blir klara innan hösten kommer!

Leo är numer helt utan blöja. Han är superduktig. Det har väl hänt ungefär 1 olycka per dag under helgen vilket gjorde att vi var lite osäkra på om han skulle få gå till preschool utan blöja idag. Jag visste ju inte om han skulle kunna kommunicera om detta med lärarna. Efter lite funderande och efter att jag frågade Leo om han ville ha blöja på sig på preschool och han svarade bestämt "NEJ kalsonger" så fick han åka utan blöja.

Jag laddade upp med massor av extrakläder på hans hylla och hela dagen gick jag runt och var lite nervös. När jag kom och hämtade klockan tre såg jag direkt att han hade samma byxor på sig som när jag lämnade på morgonen. Han hade klarat sig GALANT! Han hade till och med varit bättre på att säga till om att han var tvungen att gå"pee pee" på engelska än han är hemma på svenska.

Mammahjärtat värker av stolthet!

the new me

publicerat i Ego;
Börjar jag få ont i halsen igen nu vilket jag misstänker så blir jag gaaalen!

Jag har så sjuk träningsvärk idag. Jag körde 90 minuter box igår och det var hårt. Det kändes helt okej under passet men nu smyger sig träningsvärken på. Både skönt och riktigt jobbigt.
Jag älskar verkligen att träna just nu. Jag mår så otroligt bra av att träna.

Annars så känner jag mig rätt trött. Jag hoppas verkligen att det bara är en period för jag ser ingen anledning till att jag borde vara så här trött. Barnen sover helt okej och jag tränar och äter bra.
KOM IGEN NU!

Idag var jag på arbetsintervju hos en lärarvikarieförmedling. Det gick riktigt bra och jag fick jobb där till hösten även om inte tjejen som intervjuade mig kunde säga det rakt ut. Det ska bli riktigt kul och jag ser fram mot det som bara den. Jag har jobbat i förskolan rätt länge nu men längtar efter att få komma ut i skolan och jobba lite! Jag är ju utbildad från förskola upp till årskurs 5 så jag vill ha lite mer utmaning nu.

Nu ska jag titta klart på Biggest Loser sen är det Grey's och efter det off the map! I JUST LOVE WEDNESDAYS!

Jag bjuder på en bild på ett lite mer fräscht jag!