Ungamammabloggar

publicerat i ;
Vad är den här grejjen med att folk verkar vara ute efter att tracka bloggare på ett eller annat sätt?!?

Jag blir så förbannad när jag läser bloggar där en människa framställer sitt liv och människor sitter och läser och trackar ner på deras livsval. Jag tycker för det första att det är otroligt modigt att skriva en blogg och utlämna sig själv. Självklart är detta helt självvalt och om man inte vill att andra ska ta del av ens liv så bör man helt enkelt inte blogga.
MEN... i många fall är det ju roligt när folk läser och skriver fina kommentarer, det värmer ju.
Sen kommer dessa elaka och i min tro oftast jävligt avundsjuka människorna och ger elaka kommentarer. I de flesta fall vet de inte ens vad de skriver!

Var inne och läste på en blogg idag om en 15årig blivande tvillingmamma.
I mina ögon är denna tjej otroligt stark som ger sig in på så oviss mark i så tidig ålder. Jag tror att förälder är något man blir när man får barn oavsett om man är 14 eller 40. Sen kan man säga vad man vill om de förutsättningar människor har när de skaffar barn. MEN det finns lika många olämpliga 40åriga föräldrar som 14åriga, det är min starka tro i alla fall.

Jag har hakat upp mig på detta med unga mammor. De faschinerar mig något oerhört. Kanske för att jag själv ALLTID velat bli en ung mamma. Nu är jag 26 när vår böna kommer ut, visst kanske jag ser det som positivt idag att jag hunnit leva ett tag innan jag blir mamma. MEN jag tror att jag hade blivit lika bra mamma för 10 år sedan som jag kommer bli idag.

Några ungamammabloggar jag följer är:

http://www.alltforforaldrar.se/tumadre/

http://langtarefterdig.blogg.se/

http://ungmammaaa.blogg.se/

http://www.alltforforaldrar.se/ungmamma15/


Sen den senaste som jag läste ikapp mig på idag:

http://ellamarie.blogg.se/

Jag måste bara säga att alla tjejer som väljer att skaffa barn är starka, men visst måste de krävas lite mer när man har stora delar av samhället mot sig.
Jag hoppas att de fortsätter att skriva så att jag kan fortsätta att faschineras!

Kommentera inlägget här :