Hallonbladste

publicerat i ;

Nu har jag börjat ladda upp vad som komma skall genom att dricka hallonbladste.



"Hallonblad innehåller oxytocin. I kroppen tillverkas oxytocin av hypofysen som ett avslappnande och rogivande ämne. Inom sjuklvården används det bl. a. för att starta förlossningsarbetet. Vid ett avkok blir sällan så påtagliga effekter, som att omgående dra igång en förlossning. Men barnmorskor har i alla tider rekommenderat hallonbladste i graviditetens sista fas, för att förbereda kroppen på födseln och för att allt detta ska fungera stärkt och smidigare. För att den gravida inte ska riskera ett för tidigt förlossningsarbete ska produkten inte tas förrän vecka 35.

Inte bara gravida behöver rogivande avslappning

Hallonbladste är inte bara för höggravida, den har fler användningsområden. Inte minst efter en graviditet, för att dra samman livmodern samt för att öka kroppens läkeförmåga - bra vid efterblödningar hos både djur och människa. Oxytocin stimulerar även till en välfungerande amning, som även bildas vid bröst/kel-kontakten mellan moder och barn. Te på riktiga örter är perfekt för ungdomars nyttiga (givande) fikavanor, för djur och t.o.m. för män - hallonblad för alla som upplever sig spända, stela eller inombords stressade. Då blir oxytocinets effekter ofta en välkommen hjälp - för mer ro i varelsen och för bättre avslappningsförmåga. "

Hmm.. är ju egentligen inte så mycket för sånt här med örter o sånt. Men när jag ändå sitter hemma hela dagarna kan jag ju i alla fall testa.

Kommentera inlägget här :