Inskrivning

publicerat i ;

Dålig uppdatering igen.... skäms på mig!

Idag har vi spenderat hela förmiddagen på Karolinska för inskrivning inför operationen.
Först fick vi träffa plastikkirurgen vilken är samma som utförde läppoperationen. Det kändes faktiskt riktigt bra även fast jag nog fick inse ännu mer nu att denna operation är mycket större och mer komplicerad än läppen.
Han sa att Leos spalt var medelbred runt 8-9mm och det positiva är att den inte går ända fram till käken så att de inte kommer bli ett läkage där. Käken är ju fortfarande kluven fast inte så att det går upp i näsan. Det hade jag inte ens förstått att den hade kunnat göra. Han kallade det mer ett jack i käken.

Sen fick vi gå vidare till avdelningen där Leo ska ligga, vilket blir samma som förra gången. Där fick vi vänta i en halvtimme innan någon ville ha något med oss att göra. Men då var tvugna att gå till narkosen för möte med läkaren där.
Väl hos narkosen gick det fort. Jag hade inga frågor och narkosläkaren ville bara försäkra sig om att Leo är frisk, inte allergisk mot något och att narkosen gått bra senast.

Väl tillbaka på avdelningen fick vi träffa sköterskan Johanna som kollade var de ska sätta infarterna och var vi ska sätta emlaplåstrerna innan vi åker in. Det blir båda fötterna vilket känns bra. De satt mycket bättre i fötterna senast än i händerna så det blir perfekt.

Nu är det bara att avvakta till tisdag eftermiddag och ringa in till avdelningen då för att få besked när vi ska komma in. Antingen åker vi in tisdagkväll eller onsdagmorgon beroende på vilken plats han har i operationskön.
Vore skönt att vara först på morgonen samtidigt som att det är riktigt skönt att få sova hemma.

Leo får ju inte ha någon napp efter operationen. Denna gång är det ännu viktigare än efter läppop. Så idag fick han inte ha nappen när han skulle somna efter lunch. Det gick jätte smidigt utan problem, så frågan är om jag faktiskt inte ska stå på mig och ta bort den helt nu. Han är ju egentligen inte napptokig, men han har den gärna i munnen.
Hmm... ja vi får väl se hur jag gör.

Tänk va liten han var när han opererades senast.
     

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Veronica m Isak:

Ah är det snart dags igen, det kommer nog att gå finfint! Tycker absolut att du ska satsa på att få bort nappen om han ändå ska vara utan efteråt =)

2:a kommentar, skriven , av Marie-Från en prematurmammas hjärta-:

Hoppas innerligt att allt kommer gå bra! Även om man varit med om op/narkos några gånger så känns varenda gång som den första! Tänker på er! Massa kramar

Kommentera inlägget här :