Äntligen!

publicerat i ;
Så hände det då, det där underbara, fantastiska härliga.....

Lexie sov HELA natten!

På den femte dagen av mitt projekt att få Lexie att sova hela natten så hände det. Hon sov mellan 19.30-06.00.
Vi har haft ett par helt okej nätter de senaste nätterna med minimalt med skrik men där hon fått välling vid 4-5 tiden för att komma till ro och kunna sova någon timme till. Jag har INTE velat gå upp så tidigt och inte heller har jag velat skicka upp Totte med en missnöjd tjej. För det är det som är det stora problemet. När hon vaknar så tidigt och inte kommer till ro igen så är hon så fruktansvärt arg och ledsen.

Idag vaknade hon dock som en solstråle och en så nöjd och tillfreds Lexie har jag inte haft här på mycket länge. En så nöjd och tillfreds mamma har inte barnen haft klockan 6 på morgonen någonsin under Lexies liv. Det är helt otroligt vad en hel natts sömn kan göra.
Tyvärr har vi en hel del konflikter här hemma just nu. Det är storebror Leo som har insett vilken konkurrent Lexie är. Det är inte så konstigt med tanke på att hon far fram här hemma som ett yrväder nu. Hon vill leka med det Leo leker med precis samtidigt. Leo vill även ha precis det Lexie har när hon har det. Lexie kan man distrahera när hon tagit något från Leo som han lekte med. MEN Leo kan man inte distrahera när man försöker få honom att leka med någonting annat än just det Lexie har i handen.
Han blir så fruktansvärt arg och då kommer såklart den aggressiva sidan fram och han slår och puttar sin lillasyster. Det går att se när han är på väg att göra det och så länge man är i närheten så kan jag avstyra det. Tyvärr så är det omöjligt att vara 5cm från båda barnen jämt och då kommer de tråkiga situationerna när han faktiskt gör illa Lexie.
Det är när vi blir arga och försöker få honom att säga förlåt som de riktiga konflikterna börjar. Leo får riktiga tantrums och låser sig totalt. Det går INTE att få honom att säga förlåt och att få honom att visa någon slags ånger tar i snitt 45 minuter just nu. Då kan vi få honom att krama och pussa på sin lillasyster men att säga förlåt i dessa situationer är totalt omöjligt. Så fort vi nämner att han ska säga förlåt så låser han sig ännu mer och blir fruktansvärt ledsen.
Vi har ingen aning om vad det är som har fått ordet förlåt så laddat och just nu känns det riktigt märkligt. Det här är så långt ifrån den Leo som vi kände för en vecka sen man kan komma. Leo är extremt bestämd och har alltid varit och visst har han visat att han kan få utbrott, men det har alltid varit så att man kan distrahera honom. Vi kan distrahera alla andra utbrott förutom just dessa nu när han ska säga förlåt.
Om någon har någon tanke vad detta kan bero på eller något förslag på hur vi ska hantera detta så är ni mer än välkomna att komma med förslag.

Just nu är min primära känsla att det inte är ordet förlåt som är det viktigaste i sammanhanget utan att han har förmåga att visa ånger och förstå att han gjort fel. Det är ingen tvekan om att han förstår att han gjort fel och det är hans förmåga att förmedla ånger till Lexie i det här fallet som vi vill få igenom.
Nej nu hägrar frukost!
Här är mina älsklingar i skrivande stund!


Kommentera inlägget här :