Kulturkrockar

publicerat i Ego;
Kulturkrock 1:

Olika tider för måltider. Våra barn blir helt knasiga av att äta middag senare än 17. Här äter man middag tidigast 19. Detta gör att alla tider för mat blir helt rubbade. Leo klarar det OK, inte mer än så men Lexie har blivit som förbytt. Hon sover fruktansvärt dåligt och vill gärna ha välling var tredje timme. Det hände kanske senast när hon var 6 månader. Leo vägrar sova på kvällen vilket gör att han sover väldigt lite just nu. Detta i sin tur leder till som ni kanske förstår mindre medgörliga barn. Det är TUR att vi har relativt trevliga barn innan. Detta gör att de inte blir allt för odrägliga nu. Tyvärr är de betydligt jobbigare än vi är vana vid.

(Sitter i skrivande stund i Lexies sovrum och försöker ignorera hennes gnällande men finnas i närheten som trygghet. Hon skriker nämligen som en stucken gris så fort jag går mer än en meter från hennes säng.)


Kulturkrock 2:

Typen av mat de ger till barnen. Våra barn är vana vid en ordentlig frukost i form av gröt. Här äter Lenzo som är 4 år 4 kakor och oboy till frukost. Lou-Anne dricker någon form av välling. Vi hade gröt med oss som tur var så efter första dagen så började vi ge dem gröt istället för chokladbröd och kakor.

Till mellis äter de i stort sett bara kakor.

Till lunch och middag äter barnen okej mat förutom att lilltjejen som är 6 månader äldre än Lexie bara dricker välling till middag. Eftersom Lexie inte klarar sig tills middagsdags så får hon burkmat till middag före alla andra och det känns som att de tycker att vi är totalcrazy...


Kulturkrock 3:

Bildfärd efter intag av alkohol. Varken jag eller Totte skulle sätta oss i bilen när vi druckit ens ett glas vin. Om vi nu någon gång skulle komma på tanken skulle vi absolut aldrig göra det med barn i bilen. Här delar vi på 2 flaskor vin till lunchen och ibland någon konjak och några timmar senare har de inga problem med att sätta sig i bilen.

Fortsättningen följer säkerligen....

Kommentera inlägget här :