Bokstäver

publicerat i Seattle;

Den senaste veckan när Lexie sovit sin middagsvila har jag och Leo haft lite sifferlekar. Leo har upptäckt siffror och bokstäver och tycker att det är mycket spännande.

På Lexies födelsedag fick Leo en "whiteboardbok" med olika sifferövningar. Där övar man på att skriva siffror och att räkna saker osv. Det som är så bra att den går att använda hur många gånger som helst med tanke på att det är som att skriva på en whiteboard.

När han skulle göra det idag blev han sur när han inte lyckades skriva en siffra perfekt så han bankade pennan i boken. Såklart försvann udden....

Både jag och Leo blev lite ledsna och funderade på vad vi skulle hitta på. Han tycker om att få klara instruktioner och veta exakt vad han ska göra. Därför är det ganska svårt att jobba med honom och ett vitt papper där vi hittar på övningar tillsammans.

Efter ett tag kom jag på att söka appar till ipaden som hade med läs- och skrivinlärning att göra.

Självklart finns det flera riktigt bra. Vi hittade en både rolig och pedagogisk app som går ut på att lära sig skriva bokstäverna.
Leo fastnade direkt och från att inte ha förstått alls skriver han nu, en timme senare, alla bokstäver på ipaden. Med hjälp av punkter som är placerade där man ska börja och sluta varje streck på bokstaven samt visuella förhandsvisningsar går detta plättlätt.

Säga vad man vill om många barns beroende av skärmar av olika slag idag, så är dessa skärmar ibland oslagbara!

Kommentera inlägget här :