Vi lever fortfarande

publicerat i Seattle;

Trots snö!

Ja ibland skulle man kunna tro att amerikanarna tror att de ska dö för att det snöar. Det är verkligen jätteroligt när de utfärdar "state emergency" för att det snöar, blåser och blir strömavbrott på sina ställen.

Visserligen finns inte den kapaciteten till snöröjning här som i Sverige men på sätt och vis är det ett skämt här just nu. De stänger skolor och det mesta annat. Skolorna kan jag förstå lite med tanke på att de flesta åker skolbuss till skolan. Det är inte säkert att åka skolbuss på dessa oplogade vägar.

Men man tycker ju på något vis att de borde lära sig att det faktiskt snöar några gånger per år och att man kanske ska ha någon slags back up plan, förutom att stänga allt!?!

Jag tror iofs att många tycker att det är rätt mysigt. Många jobbar hemifrån eller jobbar inte alls. Det blir lite som semester, även fast så inte riktigt är fallet hos oss. Totte har jobbat hemma hela veckan och har jobbat mer än han gjort sedan vi kom hit. Han är så nöjd att få arbetsro. (Med två galna barn och en klängig fru!?!)

Jag har dock varit ute och åkt bil en hel del idag och trots snö på vägarna så var det inte mycket värre än en typiskt vinterdag i Sverige. Helt klart oplogat på sina ställen, men ändå helt okej.
Vår bil har visat sig vara GRYM vinterbil. 4 hjulsdriften fungerar perfekt och den tog sig perfekt upp för backen där vi bor idag i snömodden.

TACK FÖR DET MAZDA CX 9!!!:)

Kommentera inlägget här :