En vanlig dag + tandläkarbesök

publicerat i
 

Idag var det dags för tandläkarbesök för barnen. Vi hade pratat om vad vi skulle göra och jag visade vad tandläkaren skulle göra. Leo var helt förberedd och sitt vanliga coola jag, medan Lexie blev tvärtemot precis som förväntat.
 
Det var en toppen mottagning gjord endast för barn. Allt var anpassat för dem. I väntrummet stod en av de senaste disneyfilmerna på TV'n. WII Var inkopplat och redo att spelas på, samt flera välkomnade böcker för barnen.
 
Väl inne i rummet där undersökningen skulle ske så fanns två stolar anpassade för barn och ovanför varje stol en TV med film på. Lexie fick titta på Dora och Leo hade Cars 2 på sin.
 
Lexie ville inte undersökas av tandläkaren hur pedagogiska både sköterskan och tandläkaren än var. Det blev tvångsundersökning som gick fort och smärtfritt. Allt såg bra ut och efter undersökningen ville hon mer än gärna ligga i den där stolen hon totalvägrade innan. Mitt lilla charmtroll.
 
Leo blev tvungen att ta flera röntgenbilder för att se hur det stod till i spalten. Allt ser okej ut än så länge. Tanden i spalten är helt vriden vilket vi redan sett. Han har ett snett bett samt något mer som måste fixas sen. Allt detta kommer de dock att fixa när han är stor nog för att få bentransplantationen i munnen.

Denna tandläkare var dock HELT fantastisk om man jämför med de jag träffat i Sverige innan vi åkte. Han tog oss på fullaste allvar och förklarade precis vad framtiden kommer att innebära för Leo.
Leo skötte sig som förväntat exemplariskt under hela undersökningen som allt som allt säkert tog 30 minuter. Min lilla prins!!! Tänk vilken tur att just han föddes till att bli en sådan skötsam, nöjd och trygg kille i sådana här situationer.
 
Han skulle aldrig ställa till en scen....
 
Han fick glasögon på sig när han skulle undersökas under lampan, hur gulligt är inte det!:)
 

Kommentera inlägget här :